|   Inscriere 

Little People – Cursa împotriva cancerului

Suma
stransa
59,114RON
Target
proiect
36,250RON
Procentaj
din proiect
163.1%
Numar
donatii
940

Cursa împotriva cancerului: Asociația Little People România

REZUMAT

Peste 200 de copii și adolescenți bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara vor putea beneficia de un program de suport psihosocial oferit de către specialiștii și voluntarii Asociației Little People. Aceste servicii unice, completează actul medical și vor putea fi disponibile în fiecare zi, direct în spital, copiilor de la momentul diagnosticării (de la Ai cancer!) și până la finalizarea tratamentului și integrarea în comunitatea de supraviețuitori Temerarii(la Ești supraviețuitor!). Acest proiect va da oportunitatea fiecăruia dintre noi de a investi în victoria și viitorul copiilor bolnavi de cancer! Aleargă alături de noi în Cursa împotriva cancerului.

 

DURATA: Iunie 2018 – Martie 2019

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Little People România derulează proiecte în beneficiul copiilor și adolescenților afectați de cancer, printr-o abordare complexă ce presupune intervenții terapeutice bazate pe 20 de ani de experiență, având cea mai mare rază de acoperire a pacienților în România, oferind programe de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova. Asociația a dezvoltat un program complex de suport psihosocial, bazat pe diverse forme de terapii: terapie prin artă cu instrumente medicale, terapie prin joacă, terapie prin artă, dramaterapie, etc. oferind suport constant de la prima internare și până la integrarea lor reușită în societate odată cu finalizarea tratamentului. În anul 2006, Asociația Little People a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer, care azi numără peste 500 de membri, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Încă de la prima internare, copiii bolnavi de cancer se confruntă cu o serie de dificultăți psihosociale, au o multitudine de întrebări și nevoi, se simt coplesiți de temeri, resimt durere și frica față de proceduri medicale invazive, se retrag din interacțiunile sociale pentru a nu fi stigmatizați, își pierd încrederea în sine. Prin acest proiect, atât pacienții cât și aparținătorii cu care sunt internați în cadrul secție de oncohematologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara vor beneficia de atenție, de îngrijire specializată, de un suport informațional și de un sprijin psihologic din partea unei echipe dedicate formate din specialiști Little People și voluntari pregătiți în vederea realizării intervențiilor terapeutice. Astăzi copil diagnosticat cu cancer, mâine supraviețuitor. Ne dorim să întregim numărul tinerilor supraviețuitori de cancer și să le oferim sprijin și după finalizarea tratamentului oncologic prin integrarea în Comunitatea Temerarii, dar pentru a ajunge la acel ”mâine”, trebuie să ne asigurăm că ”astăzi” le-am oferit suport psihologic, grijă, atenție, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității vieții acestor copii. Trebuie să ne asigurăm că astăzi suntem alături de ei.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Suntem peste măsură de impresionați de felul în care comunitatea s-a implicat an de an. Și în acest al treilea an invităm alături oameni frumoși să continue să schimbe viețile copiilor afectați de cancer. Acest proiect în cadrul programului Timotion este cea mai impresionantă și complexă manieră în care un public din România s-a implicat în cauza susținerii copiilor bolnavi de cancer din Timișoara.

Ne-am înscris în competiția Timotion și în acest an pentru a ne asigura că fiecare copil bolnav de cancer primește îngrijirea psihologică de care are nevoie de la prima internare și după finalizarea tratamentului oncologic, dar și pentru a oferi alergătorilor oportunitatea de a susține un proiect în care să creadă, în care să contribuie cu speranță, în care să simtă că realizează o contribuție semnificativă la o viață trăită frumos și armonios a copilului din spital. Pentru a implementa un program de asistență psiho-socială la strandarde internaționale și pentru a realiza activități terapeutice adaptate la nevoile pacienților, este nevoie de specialiști. Personalul implicat în îngrijirea copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, dar și voluntarii trebuie să beneficieze de traininguri de pregătire. Ne dorim să contribuim activ la formarea Comunității Naționale a Tinerilor Supraviețuitori de Cancer Români prin găsirea unor parteneri strategici care să înțeleagă importanța urmării pe termen lung a foștilor pacienți și necesitatea oferiri unor programe care să răspundă la nevoile lor emoționale după finalizarea tratamentului.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

R1. peste 200 de copii și adolescenți bolnavi de cancer vor participa la programul zilnic de suport psihosocial al pacienților. În ultimii 3 ani, 713 pacienți au beneficiat de efectul terapeutic al activităților implementate.

R2. Un specialist coordonator va implementa zilnic intervenții psihologice individualizate și va fi responsabil de pregătirea, monitorizarea, îndrumarea și supervizarea activităților derulate de echipa de voluntari în camera de joacă, completând cu activități la patul copiilor aflați în tratament. Acesta va fi monitorizat de către managerul operațional. Implementarea activităților zilnice, coordonarea echipei de voluntari, menținerea relației cu cadrele medicale, integrarea foștilor pacienți în comunitatea tinerilor suraviețuitori de cancer nu ar fi posibilă fără existența unor oameni dedicați, specialiști ai asociației care să fie responsabili pentru desfășurarea acestui program complex și acestor bune practici în domeniul oncologiei pediatrice.

R3. Peste 260 de activități terapeutice implementate de luni până sâmbătă în spital împreună cu copiii și adolescenții bolnavi de cancer.

R4. 10 adolescenți supraviețuitori de cancer din zona de vest, foști pacienți care au finalizat tratamentul oncologic în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara, cu vârsta între 13 și 17 ani vor participa la Întâlnirea de Vară. La acest eveniment național sunt așteptați peste 100 de adolescenți supraviețuitori ai cancerului.

R5. 15 adolescenți și tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest, vor participa la Întâlnirea Națională a Pacienților ce va avea loc în luna decembrie 2018. Întâlnirile marca Temerarii pun la dispoziția foștilor pacienți seminarii, sesiuni de advocacy, dezbateri, modalități de implicare și promovare a mesajului pozitiv al supraviețuirii în comunități locale. Momentul mult așteptat Gala de Crăciun este locul în care sunt modelate prietenii, sunt adresate subiecte greu de discutat, cei dragi sunt amintiți, iar bucuria și celebrarea vieții își face simțită prezența la fiecare pas.

R6. 10 voluntari vor participa la Întâlnirea Națională a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatrie. Cu prilejul acestei întâlniri voluntarii din Timișoara vor dobândi noi abilități de lucru cu copiii, îți vor însuși noi tehnici de intervenție, vor învăța din experiența voluntarilor din alte centre de oncopediatrie, vor vorbi despre modalități de acțiune în situațiile dificile, vor gândi campanii pentur comunitate.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

”Am făcut de multe ori comparația dintre tratamentul oncologic de lungă durată al copiilor și o cursă de alergare. Le-am povestit copiilor din spital despre efortul depus de alergători în diverse etape ale cursei, despre gândurile de renunțare, despre puterea de a-ți depăși limitele, despre dorința de a ajunge la final învingător. Le-am spus despre cei peste 600 de oameni frumoși din comunitatea din Timișoara care ne-au susținut proiectul din 2017 și care au alergat pentru ei. Și am simțit cum în ei, pacienții aflați în tratament activ, crește speranța, încrederea, gândul că nu sunt singuri.” (Laura Răducan, Psiholog/Manager regional Asociația Little People România).

Ne dorim ca această ”Cursă împotriva cancerului” să devină o tradiție pentru comunitatea din Timișoara, la fel ca și participarea noastră la Timotion. Acest proiect invită comunitatea locală la participare activă, la conțientizarea existenței diagnosticului de cancer și a tuturor problematicilor aferente, la susținerea copiilor bolnavi și a tinerilor supraviețuitori de cancer. Nu toți putem lucra direct cu copiii în spital, dar putem cu toții să contribuim la schimbare. Fiecare kilometru parcurs înseamnă pentru noi încă o oră câștigată în spital alături de copii, însemnă continuarea programului zilnic implementat încă din 2010 în Timișoara.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Fundația Comunitară Timișoara și Clubul Sportiv Alergotura prin Timotion sunt finanțatori ai întregului program implementat în Timișoara începând cu anul 2018. Prin urmare fiecare alergător va contribui la continuarea programului zilnic de suport psihosocial al pacienților prin contribuția lui.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Componenta referitoare la vizibilitate joacă un rol major în buna desfășurare și atingerea scopului acestui proiect. Diseminarea informației către publicul larg legat de rezultatele obținute în urma implementării proiectului se va realiza urmând un plan media, menit să utilizeze variate canale de comunicare adaptate nevoilor și capacității de înțelegere și activare a beneficiarilor. Promovarea și popularizarea proiectului se va face prin:

– Contactarea celor peste 600 de alergători care au susținut proiectul Little People în cadrul evenimentului Timotion 2017.

– Design cover photo pentru promovarea evenimentului pe facebook.

– Crearea evenimentului pe facebook si realizarea unor postări constante în care vor fi menționate detalii despre proiect (https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/ ).

– Pagina web a asociației (www.thelittlepeople.ro) va conține o secțiune specială dedicată competiției Timotion, cu toate detaliile care sunt discutate în prealabil și pentru care este obținut acordul organizatorilor.

– Găsirea și promovare unor campioni din rândul membrilor comunității care să susțină proiectul nostru și să fie ambasadori ai luptei împotriva cancerului la copil.

– Implicarea în 3 apariții în presa locală în vederea promovării proiectului și a participării la Timotion.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Asociația Little People România acordă o deosebită atenție recunoașterii finanțatorilor și implicării fiecărui donator individual. Postările pe facebook cu referire la proiectul ce va fi implementat cu sprijinul donatorilor din cadrul evenimentului Timotion vor conține mențiuni cu privire la finanțator. De asemenea, elementele de identitate vizuală ale finanțatorului vor fi folosite pe materialele de comunicare ale activităților specifice desfășurate sau concepute în cadrul proiectului precum întâlnirile anuale ale tinerilor supraviețuitori de cancer sau întâlnirea națională a voluntarilor.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION – 36250 lei

În baza analizei financiare realizate asupra unor proiecte similare implementate de asociație, putem realiza o previziune bugetară pentru anul 2018. Cheltuilile de finanțat prin participarea la Timotion sunt în valoare de 36250 lei și cuprind următoarele linii bugetare:

 1. Salariul coordonator al programului zilnic de suport al pacienților oncopediatrici (acoperirea salariului aferent a 2 ore pe zi dedicate implemetării activităților terapeutice din spital pentru 10 luni de proiect, din luna iunie 2018 până în luna martie 2019): 5972,5 lei
 2. Materiale creative, educaționale și sanitare pentru implementare intervențiilor psihosociale zilnice din spital pentru 10 luni de proiect, din luna iunie 2018 până în luna martie 2019: 6727,5 lei
 3. Cheltuieli cazare și masă pentru 10 adolescenți supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării participanți la Întâlnirea Națională de Vară (10 adolescenți supraviețuitori de cancer x 140lei x 5 nopți): 7000 lei
 4. Cheltuieli cazare și masă pentru 15 tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării participanți la Întâlnirea Anuală a Supraviețuitorilor (15 tineri supraviețuitori de cancer x 160lei x 2 nopți): 4800 lei
 5. Cheltuieli (cazare si masa) pentru participarea a 10 voluntari din Timișoara la Întâlnirea Naționala a Voluntarilor din Domeniul Oncopediatriei: 4500 lei
 6. Comision 20% catre organizatorii Timotion: 7250 lei

 

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Bugetul total al proiectului este de 103907,5 lei. Timotion reprezintă unicul finanțator în vedere implementării programului zilnic de suport al pacienților din Timișoara. Acoperirea diferenței bugetare va fi realizată din fonduri proprii ale asociației. Aceste fonduri vor fi repartizate astfel:

 1. Resurse umane (acoperirea diferenței salariale a coordonatorului local al programului zilnic de suport + salariul aferent managerului operațional din Timișoara): 59907,5 lei
 2. Cheltuieli directe (materiale pentru desfășurarea programului zilnic al pacienților, materiale pentru sesiunile de pregătire ale voluntarilor): 1000 lei
 3. Cheltuieli de transport 10 adolescenți către Întâlnirea Anuală de Vară: 1500 lei
 4. Cheltuieli de transport a 15 tineri supraviețuitori de cancer la Întâlnirea Anuală a Supraviețuitorilor: 2250 lei
 5. Cheltuieli de transport a 10 voluntari la Întâlnirea Naționala a Voluntarilor în Domeniul Oncopediatriei: 1500 lei
 6. Cheltuieli administrative (comunicare, transport local): 1500 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

Sorina Tamas , din echipa Little People

Hmm, campion e mult spus. Ma numesc Sorina, am 32 ani, imi place sa ascult muzica buna, sa dansez, sa merg in vacante cu familia mea, sa rad cu prietenii mei si sa ma bucur de soare.
Ii iubesc pe cei de la Little People de cand i-am cunoscut. Din toamna lui 2011, cand am participat la prima mea tabara de vara a clubului Temerarii, ca supravietuitor de cancer. De atunci, familia mea s-a marit considerabil fiindca am intalnit acolo oameni cu trecut asemanator mie, care m-au invatat cum sa-mi vindec sufletul si cum sa imi imbratisez, cu bratele larg deschise, sanatatea recastigata printr-o lupta dura. Multumesc, Little People!
Voi alerga la Timotion ca sa sustin minunatele proiecte desfasurate de Little People in spital, pentru copiii care trec prin tratament, si ,in afara spitalului, pentru supravietuitori. Vreau sa alerg fiecare metru bucurandu-ma ca pot sa ma implic si zambind Cerului pentru lupta mea cucerita!
Cum zicea un prieten drag al meu, Tudor, te invit sa crezi in viata si sa traiesti frumos. Implica-te! Doneaza!

Suma stransa: 1,700 lei


Erik Csergezan , din echipa AMiCUS TM

„Little people” are cel mai ambitios target din proiectele propuse pentru Timotion 2018. Ei ajuta pe aceia care trec prin cel mai urat cosmar posibil: cancerul la copii si adolescenti. Trebuie sa ii sustinem in dedicarea lor de a oferi ajutor profesionist celor care nu au fost atat de norocosi ca noi!

Suma stransa: 1,550 lei


Noelle Priscilla Darabant-Husanu

Desi am emotii in ceea ce priveste alergarea celor 21k, stiu ca fiecare pas ma duce mai aproape de linia de sosire asa cum fiecare donatie este un pas spre binele unui copil afectat de cancer.

Suma stransa: 680 lei


Buruian Ioana , din echipa Continental Automotive

Salut!

Asociația Little People ofera suport psihosocial pentru peste 200 de copii și adolescenți bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara.

Am hotarat sa alerg pentru ei! Daca vrei sa dai o mana de ajutor, vino in echipa mea, fa o donatie si hai sa alergam impreuna!

Te astept!

Suma stransa: 590 lei


Anca Gabriela Damean , din echipa Ness Digital Engineering

Let's all help the little people fight

Suma stransa: 100 lei


Donatii directe

Caragea Silviu 75 RON ... 
Anonim 100 RON Felicitari pentru initiativa ! 
Cacuci Mirela 50 RON pentru copiii care lupta cu boala........mult curaj si putere!
pentru comunitatea care ii sprijina: respectul meu.  
ContiTech 502 RON Succes în proiectele frumoase pe care le desfășurați și care fac diferența în comunitatea noastră! 
Faur Teodora 50 RON  
MGI Coutier 10,000 RON Alaturi de voi! 
Saguaro Technology 2,382 RON Saguaro Technology le ureaza succes participantilor!
Sustinem Proiectul Little People – Cursă împotriva cancerului! 
Belgun Ionut 10 RON Succes! 
Onet Dan Iustin 100 RON  
Scott John 500 RON  
HELLA Romania 1,770 RON HELLA Romania se bucura sa sustina in fiecare an cauzele importante pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru angajatii sai.

Mult succes tuturor participantilor! Sustinem Little People. 
Craciun Dana 30 RON  
Florentina Mariutei 30 RON  
Gadalean Ana Daniela 50 RON -  
Gal Marilena 30 RON Succes! 
Alin Vamos 40 RON  
Marta Carmen 10 RON  
Bogdan Larisa 50 RON Succes 
Dragos Daniel Vasilan 50 RON  
Anonim 20 RON
Razvan Rusu 10 RON  
Manuela Munteanu 50 RON  
Cristina Proca 10 RON  
Bica Bogdan 30 RON  
Brigitte Csillag 10 RON  
Andreea Buresin 10 RON  
Andreea Gruia 50 RON  
IULIA ALDEA 45 RON  
GIORGIANA LAURA DRAGOI 30 RON  
Ungurean Lucian 50 RON  
Radu Hiciu 10 RON  
Alin Motica 30 RON  
Cristina Armasu 30 RON  
Cristina Armasu 50 RON  
Balinisteanu Bogdan 10 RON  
Cristian Sferle 50 RON  
Alexandra Biriescu 50 RON  
Vlad Ionescu 150 RON  
Virgil Ivaschescu 50 RON  
Anamaria Frasie 10 RON  
Cotolan Maria 30 RON  
Andreea Grama 10 RON  
Andreea Grama 50 RON  
Liviu Ciritel 30 RON  
Anonim 50 RON DONEZ! 
CORNELIA PAUTA 30 RON  
Carpinisan Miruna 45 RON  
Petrov Deian 10 RON  
Vlad BURA 50 RON  
Carmina Bura 50 RON  
Ingrid Halic 15 RON  
Adrian Lăzăruțiu 15 RON  
Iulia Faur 10 RON  
Luisa Grigorescu 30 RON  
Mirabela Hudac 20 RON  
Ciprian Hudac 20 RON  
Andreea Mihaila 50 RON  
Alexandra Tincu 10 RON  
Nicolae Sorin Axenti 50 RON  
Camelia Gavrila 50 RON  
Nita Alex Lucian 10 RON  
Oana Miclea 10 RON  
Vlad Caprita 30 RON  
Aldona Mariut 50 RON  
Radu Mihaita 50 RON Run for a better future. 
GROZA CALIN 30 RON  
Adela Mociar 50 RON  
Rusu Dorina 100 RON Felicitari pentru proiect! Mult succes in continuare! 
CRISTINA ELENA MUCEA 10 RON  
CRISTINA ELENA MUCEA 10 RON  
Crăciun Adrian 100 RON  
Simona Tivadar 10 RON  
Iacob Rodica 15 RON  
Coroiu Elena 15 RON  
Groza Alex 10 RON  
Dariana Nanau 50 RON  
Onet Dan Iustin 30 RON  
Cristina Ursu 10 RON  
Oana Copaceanu 10 RON  
Gabriel Tomescu 30 RON  
Iasmina Precup 30 RON  
Federica Fortini 50 RON  
Teodor Serban 50 RON  
Morar Claudiu-Andrei 10 RON  
Aniela Mandici 30 RON  
Emilia Szuszmann 50 RON  
Ladislau Oberst 100 RON  
Ranta Ada 50 RON  
Gioia Maxim 30 RON  
Laura Ogarcin 50 RON  
Adnana Toma 5 RON  
Adnana Toma 30 RON  
Remus Filip 50 RON  
Ovidiu Danut Varga 15 RON  
Ioan Cuciula 50 RON  
Andrei Maieras 40 RON  
Steflea Claudiu 50 RON  
Mircea Todosiciuc 30 RON  
Andrea Aldea 10 RON  
Anca Natalia Rada 10 RON  
Rada Petrișor 10 RON  
Cristian Angyal 100 RON  
Ladislau Iosif Poka 50 RON  
Robert Poka 10 RON  
Alexandru Mihai- Bogdan 30 RON  
Dalina Urs 10 RON  
Alina Dragoi 10 RON  
Cristian Novac 100 RON Donatie 100 ron 
Bogdan Baluta 15 RON  
Gal Andrei 50 RON  
Karola Kalapati 50 RON  
Previous Next