|   Inscriere 

United Way: „Invata sa reusesti! (2)”

Suma
stransa
5,485RON
Target
proiect
4,500RON
Procentaj
din proiect
121.9%
Numar
donatii
106

Proiectul „Invata sa reusesti!” este la a doua ediție și propune activități de tip after school în care copiii primesc o masa caldă zilnică și sprijin în pregătirea temelor, activități de suport în vederea explorării intereselor legate de carieră împreună cu voluntari și profesioniști din diferite domenii de activitate, pregătirea cadrelor didactice pentru încurajarea copiilor în a-și proiecta și stabili obiective pe termen lung.

Deoarece copiii din proiectul nostru provin din familii în care părinții nu au locuri de muncă sau muncesc ocazional, sau sunt angajați în munci necalificate, oportunitățile de a interacționa cu diferite tipuri de profesii sunt extrem de limitate, fapt care îngustează orizontul profesional al copiilor în discuție.

Proiectul propus susține astfel o interacțiune profundă și de calitate între copii si membrii comunității care va duce la o cunoaștere reciprocă benefică: copiii vor cunoaște profesioniști, persoane de succes care vor putea deveni modele, vor cunoaște medii profesionale, tipuri de meserii, iar membrii comunității (voluntari) vor avea ocazia să afle în mod direct care sunt aspirațiile copiilor și să le transmită acestora care este valoarea și rolul profesiei lor în comunitate.

Despre United Way Românialogo_VDA_mic

United Way România este o fundaţie românească, înregistrată în iunie 2004 și condusă de voluntari locali. Misiunea noastră este de a îmbunătăţi calitatea vieţii în comunitate, prin încurajarea donaţiilor individuale, corporatiste şi a voluntariatului. În Timișoara, United Way România își desfășoară activitatea din 2009, timp în care a sprijinit derularea a 29 de proiecte în domeniile educație, sănătate și integrare socială (peste 2300 de beneficiari). Din 2013, UWRo implemetează proiecte care vizează abordarea integrată a familiilor aflate în dificultate prin servicii oferite atât copiilor cât și părinților acestora, cadrelor didactice și comunității. Echipa UWRo din Timișoara este alcătuită din 3 membri, din care 2 voluntari și se bazează pe parteneriate puternice.

De ce e necesar proiectul?

Proiectul Învață să reușești! (2) propune o abordare originală și pro-activă prin care se urmărește creșterea motivației copiilor de a merge la școală și de a-și continua studiile. Astfel, pe lângă abordarea clasică în care copiii primesc sprijin zilnic de tip after school luăm în considerare activități care să le ofere copiilor oportunități de a-și identifica și creiona obiective legate de viitorul profesional, fapt ce se poate constitui într-un factor motivațional intrinsec. De asemenea, abordarea este inovativă și prin faptul că scoatem copiii din școală și din centrele de zi și îi ducem în comunitate cu o frecvență și periodicitate care face posibilă o interacțiune de calitate superioară între copiii din familii defavorizate, de obicei izolați social, și membri comunității, de cele mai multe ori chiar membri marcanți ai comunității, reprezentativi pentru profesia lor.

Cine sunt beneficiarii?

 • 48 de copii de la Școala Gimnazială nr.15 din cartierul Fratelia din Timișoara
 • 27 de copii de la Centrul de zi Effata al Societății pentru Copii și Părinți
 • 200 de copii de la 5 școli din Timișoara
 • 15 cadre didactice din județul Timiș

În ce constă proiectul?

Proiectul “Învață să reușești! (2)”are ca scop prevenirea abandonului școlar atât prin servicii de suport de tip after school adresate copiilor din familii defavorizate din cartierul Fratelia și Iosefin din Timișoara, cât și prin creșterea motivației de a merge la școală ca urmare a proiectării unui viitor profesional.

Obiectiv 1: 75 de copii vor frecventa școala pe toată perioada proiectului;

Obiectiv 2: 75 de copii își vor identifica opțiuni de carieră până la sfârșitul proiectului;

Obiectiv 3: Cel puțin 15 cadre didactice vor fi pregătite pentru a facilita activități de interacțiune a copiilor cu mediile profesionale.

Activitatea 1. Program after school: masa caldă zilnică, sprijin specializat (cadre didactice, pedagogi) în realizarea temelor și dezvoltarea abilităților de a învăța independent

Activitatea 2. Monitorizarea participării la cursuri a elevilor. Cadrele didactice de la programul after school vor ține legătura cu cadrele didactice de la clasă pentru a se informa reciproc cu privire la prezența copiilor la școală și motivele absentării.

Activitatea 3. Explorarea profesiilor. Activitate bilunară. Se vor organiza:

(a) vizite la instituții/ companii/ organizații,

(b) Întâlniri cu profesioniști – voluntari,

(c) activități de pregătire creativă a reprezentării meseriei alese,

(d) expoziție cu reprezentările creative ale meseriilor preferate realizate de copii „Viitorul începe azi!”

Activitatea 4. Pregătirea cadrelor didactice pentru activități de explorare a intereselor profesionale. Transmiterea modelului de bune practici către cadre didactice de la alte școli, atât din Timișoara cât și din mediul rural.

Care va fi impactul proiectului?

 • 75 de copii vor beneficia de servicii de tip after school
 • 75 de copii vor realiza o reprezentare creativă a profesiei pe care și-o aleg (colaje, fimulețe, etc.)
 • 1 expoziție organizată cu reprezentările tipurilor de meserii prin ochii copiilor
 • 200 de copii de la alte școli participanți la expoziție
 • 50 voluntari – profesioniști vor facilita cunoașterea copiilor referitoare la meseriile lor
 • 24 vizite la diferite companii/ instituții/ organizații neguvernamentale
 • 12 domenii de activitate vor fi explorate
 • 15 cadre didactice vor participa la sesiunile de pregătire profesională în vederea schimbului de bune practici în facilitarea interacțiunii copiilor cu mediile profesionale
 • 15 școli impactate

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Suma strânsă prin intermediul TIMOTION va putea acoperi costuri pentru activitățile de explorare a intereselor profesionale, vizite în medii profesionale diverse, activități de pregătire creativă a reprezentării meseriei alese, expoziție cu reprezentările creative ale meseriilor preferate realizate de copii – „Viitorul începe azi!”.

Obiectivul de strângere de fonduri la TIMOTION: 4.500 RON

Bugetul total al proiectului este de 119.240 RON

O parte din sumele necesare sunt disponibile deja (aprox 75%), iar pentru restul sumei sunt derulate campanii de strângere de fonduri în companiile partenere United Way.

1410united_way_romania0363Monitor

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Alexandra Sandu , din echipa United way

Am ales sa sustin proiectul United Way intrucat consider ca reprezinta un mod inteligent de a ajuta comunitatea locala.
Am cunoscut o parte dintre acesti copii dragalasi si ma bucur ca au ocazia de a-si petrece o mare parte din timpul lor intr-un mediu sanatos.

Suma stransa: 510 lei


Paul Adrian , din echipa Visma

United Way: "Invata sa reusesti! (2)"
Acest proiect merita luat ca exemplu, pentru ca incearca sa dea o sansa reala celor fara posibilitati, in mod special copii de etnie roma.
O problema foarte veche in Romania, lipsa de educatie in randul familiilor nevoiase, care nu cred sa fi fost tratata vreodata constructiv.
Sper ca tot mai multi sa inteleaga ca nu poti avea pretentii daca nu te implici, daca schimbarea nu se produce individual.
Multumim pentru sustinere! :)

Suma stransa: 490 lei


Andrei Dragomir , din echipa Acasa in Banat

Educația (sau lipsa ei) este o problemă constantă a României din cauza căreia avem și vom avea cu toții de suferit, direct sau indirect. Dacă noi am avut șansă și determinare să ne construim vieți bune cu ajutorul familiei, al prietenilor și al profesorilor – acum a venit vremea să dăm mai departe și să facem bine unora mai puțin norocoși.

Integrarea socială și educația sunt cele mai bune investiții pentru viitorul acestor copii și implicit pentru viitorul comunității in care trăim. Pentru asta aleg să susțin proiectul “Învață să reușești! (2)" și sper să o faceți și voi alături de mine.

Suma stransa: 350 lei


GEORGE SILAS CALIN , din echipa United way

Sa-i ajutam pe cei care au nevoie de noi!

Suma stransa: 25 lei


Donatii directe

HELLA Romania 200 RON Succes! 
Samuel Boșcai 30 RON  
Ada Ranta 20 RON  
Taisa Valeria Gabor 30 RON  
Emil Cristian Gabor 30 RON  
Emil Cristian Gabor 30 RON  
Previous Next