|   Inscriere 

Scoala Mamei Junior: “O viată mai bună pentru copiii cu dizabilităti din Timiș”

Suma
stransa
7,815RON
Target
proiect
5,200RON
Procentaj
din proiect
150.3%
Numar
donatii
177

În județul Timiș sunt înregistrați peste 2.000 copii cu dizabiltăți, dintre care doar puțini participă la vreo formă de terapie. Proiectul urmareste informarea familiilor care au copii cu dizabilități despre drepturile lor și accesul la programe de terapie. Beneficiul principal ar fi că aceste familii vor fi informate, copiii vor putea participa la terapiile de care au nevoie și viața lor se va îmbunătăți. Participarea la activitățile diferitelor ONG-uri i-ar putea pune în legătură cu alți părinți, cu persoane care i-ar putea susține în cazul în care sunt într-o situație financiară dificilă sau au nevoie de asistență medicală costisitoare. De asemenea, copiii cu afecțiuni ușoare se pot recupera în urma tratamentelor, iar pentru ceilalți o simplă ameliorare sau doar socializarea cu alte persoane în afara familiilor poate reprezenta o schimbare majoră și benefică.

Despre Asociatia Scoala mamei Junior

Asociatia Școala mamei Junior oferă din anul 2003 servicii destinate femeilor însărcinate, viitorilor tătici, dar și proaspeților părinți și copiilor acestora.

scoala-mamei-junior2

Până în prezent ne-am adresat la peste 7.500 cupluri din toată țara prin intermediul cursurilor prenatale și de puericultura în sala și la peste 200.000 parinti online.

O echipă de oameni cu suflet, compusă din medici generaliști și pediatri kinetoterapeuți, fiziokinetoterapeuți psihologi, pshihopedagogi, psihoterapeuți, psihiatri, traineri sunt alături de cupluri din primele clipe când află că în viața lor va apărea un copil până când acesta crește mare și ajunge la gradiniță. Dr. Ioana Vartosu, fondatoarea acestei asociații, mămică la rândul ei, a inițiat acest proiect și din nevoia ei personală de a interacționa cu cât mai multe mămici.

Proiectul social cel mai de suflet este hidroterapia, prin care se oferă ședințe gratuite de terapie prin apă la 117 beneficiari cu vârste între 2 luni- 18 ani, copii cu diverse dizabilități locomotorii și psihiatrice. Proiectul este susținut exclusiv prin sponsorizări și voluntariat.

Site: www.mamicafarafrica.ro

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Scoala-mamei-Junior/109523292454094

De ce e necesar proiectul?

În județul Timiș sunt înregistrați peste 2.000 copii cu dizabiltăți, dintre care doar puțini participă la vreo formă de terapie, în condițiile în care există centre unde ar putea beneficia de terapie fie gratuită, fie platită. În afară de lipsa de informare cu privire la terapiile existente, familiile acestora nu au nici informații complete despre drepturile unui copil cu dizabilități, din punct de vedere legal.

Cine sunt beneficiarii?

  • 2000 de copii si parintii acestora
  • ONG-urile care își vor face cunoscute activitățile și vor atrage mai multi beneficiari

In ce consta proiectul?

Obiectivele proiectului sunt urmatoarele:

  • Realizarea de materiale informative pentru toate familiile care au un copil cu dizabilitati mintale sau fizice din judet, in urma consultarii legii în vigoare și a ONG-urilor locale
  • Trimiterea acestor materiale către familii cu ajutorul primăriei si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.

Etape:

  • identificarea celorlaltor ONG-uri și instituții care oferă terapii pentru copiii cu nevoi speciale
  • identificarea drepturilor și beneficiilor copiilor precum și a părinților acestora
  • conceperea materialelor care să fie trimise
  • trimiterea materialelor

Care va fi impactul proiectului?

Soluționarea acestei probleme este în primul rând în folosul copiilor, care dacă nu beneficiază de terapie, neștiind de ea, nu își pot ameliora situația sănătății și vor fi dependenți toată viața de părinți și mai apoi de un centru de îngrijire. Informarea părinților poate duce la participarea la terapii și mai apoi îmbunătățirea calității vieții ambelor părți. În plus, mai sunt informații legale de care poate nu știu și care i-ar putea ajuta.

Ce nevoi de finantare sperati sa acoperiti prin participarea la TIMOTION?

Suma strânsă prin intermediul TIMOTION va putea acoperi costuri pentru achiziționarea de materiale pentru trimiterea informațiilor către beneficiari.

Obiectivul de strângere de fonduri la TIMOTION: 5.200 RON

Bugetul total al proiectului este de 5.200 RON

Nota: Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

Onet Dan Iustin , din echipa Alergotura

Vino alaturi de noi!

Suma stransa: 200 lei


Vartosu Ioana , din echipa Scoala mamei Junior

De-a lungul anilor am constatat ca majoritatea parintilor copiiilor cu dizabilitati nu isi cunosc drepturile si chiar mai grav nu stiu cum pot beneficia de terapii gratuite. Cred in acest proiect si la dreptul parintilor de a fi informati!

Suma stransa: 150 lei


Alin Margarita , din echipa Scoala mamei

Motivaţia aduce mişcare, mişcarea aduce viaţă!

Suma stransa: 50 lei


Miitric Adrian , din echipa Siemens

Sa ne bucuram cat timp putem ajuta

Suma stransa: 45 lei


Mihai Muncean , din echipa Scoala mamei

Chiar daca am doar 12 ani vreau sa alerg pentru ca alti copii sa fie sanatosi.

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Anonim 20 RON  
Anonim 10 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 50 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 50 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 100 RON  
Anonim 50 RON  
Anonim 100 RON  
Previous Next