|   Inscriere 

Invatam cu Pictograme: „Autismul: O viata in culori”

Suma
stransa
8,325RON
Target
proiect
4,500RON
Procentaj
din proiect
185.0%
Numar
donatii
182

Proiectul Autismul: O Viață în Culori vine în sprijinul copiilor diagnosticați cu autism. Principalele arii afectate în autism sunt: comunicarea și limbajul, socializarea și comportamentul, integrarea senzorială.
Proiectul își propune să ofere săptămânal, timp de trei luni (septembrie-noiembrie 2016), ședințe de art terapie și terapie de grup pentru zece copii diagnosticați cu autism, urmărind astfel creșterea nivelului de comunicare și socializare, învățarea unor lucruri noi, într-un cadru plăcut.

Despre Asociația Învățăm cu pictogrameautismo

Asociația Învățăm cu pictograme, înființată la începutul anului 2015 în Timisoara, susține drepturile persoanelor diagnosticate cu tulburare din spectrul autist (TSA) sau cu alte tulburări de dezvoltare, recuperarea prin terapie bazată pe utilizarea pictogramelor, a imaginilor în general. Pentru a răspunde necesităților acelor copii cu autism care gândesc în imagini, pentru care limbajul întârzie să apară sau este unul sărac, în cadrul ședințelor de terapie individuală cât și de grup, utilizăm suporturile vizuale: pictograme, fotografii, diverse imagini. Particularitatea noastră este faptul că ne creăm propriile materiale adaptate (cărți, caiete, agende sau caiete de comunicare), utilizând pictogramele ca suport vizual. În cursul anului 2015, am editat și tipărit colecția Învățăm cu pictograme care cuprinde: Învață emoțiile cu Darius și Elena, Scurte povestiri pentru dezvoltarea autonomiei personale, Alfabetul cu pictograme, Hai să numărăm, Fișe cu pictograme.

Vara trecută, am organizat campania Comunicarea este un drept al tuturor persoanelor, prin intermediul căreia am urmărit sensibilizarea societății asupra problematicii autismului precum și conștientizarea acestui sindrom, din ce în ce mai răspândit în lume.

De asemenea, ca obiectiv principal, avem în vedere înființarea unui centru pentru terapii și resurse în autism la Timișoara, în cadrul căruia, să putem oferi servicii specializate copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist; un centru în care să se desfășoare terapii specifice dar și terapii alternative și complementare, precum este art-terapia.

https://www.facebook.com/InvatamCuPictograme/

De ce e necesar proiectul?

Proiectul Autismul: O Viață în Culori reprezintă o încununare a activităților terapeutice desfășurate în cadrul asociației noastre. Prin acest proiect, dorim să creştem starea de bine la nivel fizic, mental şi emoţional a celor 10 de copii cu autism care vor fi implicați în proiect. Ca urmare a integrării, efectul scontat este acela de a da sens lumii în care trăiesc, de a se simți utili, de a reuși să-și exteriorizeze propriile trăiri și să-și controleze emoțiile, să se dezvolte armonios.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 10 copii diagnosticați cu autism, cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani și familiile acestora.

Beneficiarii indirecți: Comunitatea locală, societatea în care trăim.

În ce constă proiectul?

Proiectul are ca scop principal stimularea creativității și imaginației copiilor cu autism, implicarea în grupuri de joc și socializare. Obiectivele de lucru cu copiii beneficiari sunt (1) Creșterea autonomiei personale; (2) Scăderea frustrării; (3) Creșterea stimei de sine a copiilor cu diverse probleme de comportament; (4) Exprimarea propriilor trăiri prin intermediul art-terapiei.

Printre activitățile cuprinse în cadrul sesiunilor de terapie oferite, se vor număra:

  • ateliere de pictură
  • stimulare senzorială
  • crearea a două povești cu pictograme: Mimi cea curioasă și Zâna Culorilor
  • joc de rol și joc simbolic
  • dans
  • modelaj
  • ateliere de creație

Activitățile vor fi însoțite în permanență de suport vizual: pictograme, fotografii,obiecte reale. Fiecare activitate va fi împărțită în pași mici, urmând ca grupul să urmeze pașii propuși de terapeute. Se vor introduce, treptat, activități noi, primele ședințe cuprinzând activități simple de desenare, modelare sau pictură și, ulterior, se vor combina anumite tehnici mai avansate în cadrul ședințelor de art-terapie.

Care va fi impactul proiectului?

În urma desfășurării sesiunilor de art terapie pe parcursul celor 3 luni, copiii vor avea posibilitatea de a dobândi abilități de viață cât mai independentă cu putință, de a reuși să ducă anumite sarcini la bun sfârșit fără ajutor, iar acest lucru îi va ajuta și în viața de zi cu zi, acasă, la grădiniță sau la școală. Observând îmbunătățiri în ceea ce privește autonomia, socializarea și comunicarea, părinții vor fi încurajați să continue stimularea copiilor lor prin toate mijloacele posibile.

Aceste aspecte nu pot decât sa aducă un plus societății în care trăim, pregătind copiii cu autism să devină tineri cu autism independenți.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Prin participarea la TIMOTION ne propunem să strângem o sumă minimă de 4.500 lei dintr-un buget total al proiectului de 11.625 lei.

Donatorii Timotion vor contribui la cheltuielile pentru materiale necesare ședințelor de art terapie (materiale de lucru, tipărire povești cu pictograme, consumabile), organizarea unei expoziții fotografice și cu lucrări ale copiilor, onorariul unui specialist, pe parcursul a 3 luni. Orice sumă suplimentară ne va permite să extindem perioada pentru care putem acorda serviciile.

pictograme

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Foros Daiana , din echipa Kimball Electronics Romania

Am o minune acasa care are autism. Sunt hotarata sa il ajut atat pe el cat si pe ceilalti copii pentru o sansa in plus ... MERITA ! Doneaza alaturi de mine ca sa le putem construi un VIITOR !

Suma stransa: 425 lei


HORODETCHI MARIUS ADRIAN , din echipa Multico Team

Susțin proiectul\" Autismul: O viață în culori\", al Asociației Învățăm cu pictograme Timișoara. În calitate de membru fondator al asociației dar și ca părinte al unui copil diagnosticat cu autism am decis să particip la Timotion pentru a aduce un strop de culoare în viața acestor minunați copii și a familiior lor. Vă încurajez să luați startul în cursa Timotion alături de noi ,susținand proiectul nostru!!
Vă mulțumesc!

Suma stransa: 75 lei


Alina Oprea , din echipa ALERG PENTRU AUTISM

Sustin copiii cu autism

Suma stransa: 30 lei


Alexandra Marasescu

Sunt copii pe care de cele mai multe ori ii ignoram, ii consideram "cauze pierdute" si astfel ii condamnam a o viata in "intunericul" propriei minti.
Adevarul este ca sunt niste copii speciali, copii remarcabili care cu putin ajutor ne lasa sa patrundem in lumea lor minunata, o lume plina de dragoste, inocenta si sinceritate, o lume pura care trebuie descoperita... Acesti copii ne invata zilnic ce inseamna speranta, dragostea neconditionata si RECUNOSTINTA. De aceea ma alatur celor care doresc sa sprijine proiectul Invatam cu Pictograme: "Autismul: O viata in culori"

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

HELLA Romania 340 RON Succes! 
Amelia Roman 20 RON  
IAS Monica 10 RON  
IAS Monica 10 RON  
Anghel Anca 30 RON :) 
Cristina- Mihaela Sincu 30 RON  
Andreea Covasala 100 RON Fiecare e special! 
Popa Simina 100 RON Succes pe mai departe! 
Adelina Han 50 RON  
Mihai Caltun 30 RON  
Anonim 100 RON joc 
Marian Giuica 20 RON  
ANGELIA TOADER 50 RON  
Gianina Patrau 20 RON  
Pop Diana 50 RON  
Lupan Silviana 20 RON  
Nori Chitu 30 RON Succes! 
Valentina Teodorescu 20 RON Pentru o viata in culori! 
Mariana Bejinaru 20 RON Succes! 
Anonim 100 RON Pentru noi zambete si imbratisari! 
Valentina Muresan 50 RON  
Colac Irinel Marian 50 RON Asociația Învățăm cu pictograme 
Veronica Tarsoaga 20 RON Donatie pentru
Invatam cu Pictograme: "Autismul: O viata in culori" 
JIVANESCU OLIVIA ANDREEA 25 RON SA DE-A DUMNEZEU SA REUSITI IN TOT CEEA CE VA PROPUNETI! 
Stefan Mihaela 60 RON Mult succes! 
Alina Noea 100 RON Vreau acasa, vreau inapoi...
Stiu ca acolo ati ramas voi, parintii determinati sa schimbati lucrurile
Imi doresc sa ma alatur voua, sper curand
Cu drag  
Previous Next