|   Inscriere 

EcoStuff: “Urban Intervention TM”

Suma
stransa
3,480RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
69.6%
Numar
donatii
85

EcoStuff_logo

Urban Intervention TM presupune redarea temporara catre comunitate a unor spatii din Timisoara sub forma de arta mai mult sau mai putin conventionala. Proiectul presupune crearea a 5 instalatii urbane folosind in special materiale reciclate, prin care dorim sa atragem atentia asupra importantei protectiei mediului si sa-i incurajam pe timisoreni sa priveasca deseurile ca resurse, pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatii locale.

 

pietonala21-005

 

Timisoara.Mediu.Arta.Participare este tema expozitiei de pe pietonala, primul pas al proiectului, si va cuprinde 8 tablouri/mozaic, din capace de plastic, propuse de timisoreni prin intermediul unui concurs de idei si alese de noi si sustinatorii proiectului.

Realizarea propriu-zisa a tablourilor va fi facuta de voluntari, iar instalarea lucrarilor pe pietonala se va realiza pe parcursul unui weekend, in cadrul unui eveniment special de implicare sociala, de Ziua Europei 9 Mai.

Urban Intervention TM este un mic pas din TM1000, proiect al carui scop final este transformarea Timisului in cel mai curat judet din Romania.  Vom transforma impreuna Judetul Timis intr-unul curat prin conceperea si implementarea de planuri de actiune locala, prin actiuni de constientizare si educatie ecologica, de colectare selectiva, de ecologizare, conferinte si stagii de pregatire in tara si strainatate, workshop-uri, proiecte upcycle. Meritam sa traim intr-un mediu curat si abordarea unui mod de viata sustenabil este solutia cea mai potrivita pentru a ne atinge scopul. (mai multe info despre proiect http://ecostuff.ro/tm1000/ )

Despre Asociatia EcoStuff Romania

Asociatia Ecostuff Romania s-a nascut din dorinta de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne dorim. Mergand pe principiul learning by doing, prin fiecare proiect de pana acum am incercat si am reusit sa promovam solutii pentru a educa si dezvolta comunitatea, am reusit sa incurajam creativitatea si sa inspiram la actiuni pozitive pentru protejarea mediului inconjurator.

In cei doi ani de cand a fost infiintata, EcoStuff Romania a avut alaturi mii de voluntari in numeroase proiecte. Am invatat impreuna ca putem realiza lucruri impresionante, oricat de greu ar parea la inceput.

Cele mai importante trei proiecte organizate pana acum:

Scoala Zero Waste este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. La editia precedenta, in lupta pentru premiu si pentru trofeul “Scoala Zero Waste” au luat startul 108 scoli din 33 de judete si din Bucuresti si au fost implicati peste 25.000 de elevi.

Let’s do it! Timis a inceput in Septembrie 2010. De atunci au fost implicati peste 25.000 de voluntari si au fost curatati mai mult de 65.000 de saci cu gunoi sau 6.000 de metri cubi. Miscarea Let’s do it! este una dintre miscarile civice cu cea mai rapida expansiune din istorie. Din 2008 pana astazi au aderat la aceasta miscare sociala peste 100 de tari, implicand aproape 12 milioane de voluntari.

cu.podu a presupus realizarea celei mai mari constructii din pet-uri din lume, proiect prin care ne-am dorit sa atragem atentia asupra cantitatii enorme de ambalaje de plastic care ajung in apele din intreaga lume. Proiectul a cuprins două etape, una de colectare a pet-urilor şi una de construire efectivă. În prima etapă au fost implicaţi cel puţin 1000 voluntari, incluzând şcoli, companii, instituţii. În a doua etapă au participat aproximativ 200 de voluntari (construirea efectiva a podului insumand peste 6000 de ore de munca). Au fost colectate peste 120.000 de pet-uri şi au fost folosite pentru construirea podului 104.502. Niciunul dintre pet-uri nu a fost nou. Toate au fost reciclate. În decursul celor 17 zile cât a stat podul pe apă a fost vizitat de cel puţin 50.000 de oameni, atât din Timişoara, cât şi din străinătate.

Site: www.ecostuff.ro

Facebook: /ecostuff.romania

De ce e necesar proiectul?

Ca fiecare proiect up-cycle – ceea ce presupune transformarea deseurilor sau a produselor nefolositoare in materiale sau produse noi, de o mai buna calitate sau cu o mai mare valoare – Urban Intervention este un proiect de arta/manifest, care incurajeaza creativitatea si trage un semnal de alarma asupra importantei reciclarii.

Felul in care producem si folosim deseurile are triplu efect – afecteaza mediul in care traim, societatea si buzunarul. Reciclarea este primordiala in sec 21; pentru a ne putea dezvolta ca societate sustenabila, trebuie sa ne schimbam perceptia asupra deseurilor, sa le privim ca niste resurse si sa imbratisam conceptul Zero Waste. Un sistem zero waste este ciclic, exact ca in natura. Re-proiecteaza sistemele si resursele pe care le folosim, de la designul produsului pana la aruncarea acestuia. Face asta pentru a preveni practicile nesanatoase care consuma multe resurse si polueaza si care duc la producerea atator deseurilor. Dupa ce si-a incheiat ciclul de viata, vechiul produs se tranforma si se foloseste in locul resurselor naturale, pentru a face noi produse, generand si mai putina poluare si sustinand economiile locale.

Cine sunt beneficiarii?

beneficiari directi – toate persoanele care vor vizita pietonala in perioada in care tablourile vor fi expuse – aproximativ 15.000.

beneficiari indirecti – toate persoanele care intra in contact cu proiectul, prin intermediul altor surse decat direct – fotografii, internet, presa, televiziune etc. 

In ce consta proiectul?

Obiectivele proiectului constau in:

  1. realizarea si instalarea pe pietonala a 8 tablouri de mari dimensiuni realizate din capace de plastic
  2. implicarea a cel putin 100 de voluntari in realizarea tablourilor
  3. acoperire media nationala si internationala
    • informarea a cel putin 5.000 persoane (vizitatori) cu privire la importanta reciclarii si incurajarii proiectelor de tip up-cycle, care dezvolta creativitatea si infrumuseteaza orasul.

Care va fi impactul proiectului?

  • deseurile vor fi privite ca resursa, nu ca deseuri
  • trezirea interesului pentru evenimente de arta urbana neconventionala

Ce nevoi de finantare sperati sa acoperiti prin participarea la TIMOTION?

Suma stransa prin intermediul TIMOTION va putea acoperi cumpararea anumitor materiale pentru realizarea a 8 tablouri.

Obiectivul de strangere de fonduri la TIMOTION: 5.000 ron

Bugetul total al proiectului este de 31.500 ron

Nota: Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Dan Andrei Porumb , din echipa Adient Jimbolia

Imi place o Timisoara curata si colorata!

Suma stransa: 100 lei


Donatii directe

Anonim 50 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 30 RON  
Previous Next