|   Inscriere 

Asociația Copii și Zâne: Și Pișcoțel merge în excursie!

Suma
stransa
48,937RON
Target
proiect
46,850RON
Procentaj
din proiect
104.5%
Numar
donatii
377

Mulți dintre noi ne amintim cu bucurie despre primele excursii și tabere fără părinți. Eram cu alți copii la fel ca noi, legam prietenii, povesteam zile întregi despre cum a fost, ne sclipeau ochii cu gândul la următoarea aventură. Dar oare câți copii cu tulburări de dezvoltare merg în excursii? Câți primesc această șansă și pentru câți există resursele pentru ca și ei să descopere locuri și jocuri noi, să exploreze în siguranță, să facă parte dintr-un grup?

„Și Pișcoțel merge în excursie!” este un proiect prin care dorim să aducem puțină normalitate pentru copiii cu autism sau alte tulburări în dezvoltare, în anumite aspecte ale vieții prea puțin abordate și luate în seamă de specialiști, părinți și societate, pentru că toate resursele financiare și de timp, merg în terapiile de recuperare. Activitățile sociale și de recreere precum o excursie, sunt un foarte bun prilej pentru acești copii de a-și exersa abilitățile de viață independentă învățate în sesiunile de terapie, iar experiențele într-un mediu nou îi pot ajuta să dobândească mai multă încredere în sine.

CÂND?

August – Octombrie 2024

PENTRU CINE?

Beneficiarii direcți implicați în acest proiect vor fi 10 copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 9 și 25 de ani, care au o tulburare din spectrul autist sau alte tulburări în dezvoltare. Cu toții provin din familii cu venituri medii și mici. Ei au fost selectați din rândul beneficiarilor Asociației Copii și Zâne.

CITEȘTE TOT PROIECTUL AICI.

Campionii
nostri

Numar
campioni
7

Marcela Andreea Popa , din echipa Copii si Zane

Îmi doresc tare mult ca ”Și Pișcoțel să meargă în excursie!” pentru ca de obicei este exclus, sau nu sunt suficiente resurse pentru astfel de activități recreative. Când ai un copil cu o tulburare în dezvoltare, toate resursele merg pe terapiile de recuperare iar maximul de recreere este un concediu împreună cu părinții. Șansele ca ei să experimenteze o excursie cu prietenii, fără părinți sunt extrem de mici. Abia aștept să îi văd pe Pișcoțeii mei adolescenți, făcându-le cu mâna părinților emoționați, că se desprind pentru prima dată de puii lor, de la geamul autocarului ce îi va duce în prima lor excursie de 3 zile!

Suma stransa: 5,780 lei


Istvan Barazsuly , din echipa HOSPICE Timisoara

Sustin pe Piscotel!

Suma stransa: 2,400 lei


Maria Hulea , din echipa Copii si Zane

Rareș a fost un norocos, mai ales cât a fost copil și a fost la școală. El a reușit să meargă în multe excursii, mai ales în clasele primare (dar și ulterior de câteva ori) și asta pentru că am avut un dascăl absolut fantastic și am avut parte de o zână divină care l-a însoțit mereu.

Dar sunt atâția prunci care nu au parte de asta, nu reușesc nici părinții să meargă în vacanțe cu ei și nici să îi trimită în excursii. Uneori (de cele mai multe ori de fapt) din cauza veniturilor mici și a costurilor terapiei, nu mai rămân resurse și pentru astfel de activități; alteori pentru că nu au cu cine și unde să îi trimită. Nu toți cei care organizează excursii și tabere acceptă să își ia angajamentul și pentru un prunc cu dizabilitate.
DAR...
Și viața socială a unui tânăr cu dizabilitate severă, care a terminat școala, nu mai există; este condamnat la izolare aproape totală. Singurele persoane cu care are contact sunt cele din familia lui și ocazional unii prieteni ai familiei. Cu familia iese în oraș, cu familia merge în excursii, cu familia face totul. Viața lui este o izolare în cadrul familiei.

Pentru categoria lor de vârstă nu mai există nici o altă variantă de respiro, nici pentru ei și nici pentru părinți. Nu mai există centre unde să poată merge măcar ocazional să facă o activitate, iar de ieșit afară și de făcut activități sau de mers în EXCURSII fără părinți ... este deja SF.

Zânele au un proiect pe cât de îndrăzneț pe atât de frumos și folositor ❤️ nu doar pentru copiii care vor beneficia de el, dar și pentru părinții acestora.

Aleg să fiu iar mijlocitor între proiect și voi, donatorii campioni, pentru că asta e realitatea, voi cei care donați sunteți de fapt campioni!

Suma stransa: 2,150 lei


Echipa AMOS (1)

La after-school și grădinița AMOS, ne-am bucurat de numeroase excursii, tabere sau simple ieșiri în natură. Acestea un fost un ingredient esențial pentru dezvoltarea spiritului de echipă, a unor relații de prietenie, și pentru a ne aminti tuturor că scopul educației se află dincolo de zidurile grădiniței sau ale școlii.
Ne dorim ca toți copiii să aibă parte de astfel de experiențe și am decis - copii și educatori - să punem umărul ca acest vis să devină realitate pentru Pișcoțeii de la Asociația Copii și Zâne.

Suma stransa: 2,050 lei


Pop Diana , din echipa Eltrex

"Oricât de greu vă pare drumul ce vă așteaptă, aveți încredere în forțele voastre, cereți ajutor și căutați soluții, nu vă resemnați în fața diagnosticului și nu așteptați să treacă de la sine pentru că nu o să se întâmple asta. O sa aveți multe de învățat de la și împreună cu pruncii voștri. Vă doresc toată puterea din lume și aveți încredere în voi și în potențialul copilului." (Citat din "Ghid pentru parinti speciali" elaborat de Asociatia Copii si Zane).
Eu - sunt un om simplu cu bucurii simple, parte a unei echipe de oameni minunati, oameni cu suflet,oameni pasionati de ceea ce fac, oameni carora le pasa de semenii lor, - Echipa "ELTREX"
Citatul de mai sus m-a determinat sa va propun sa facem echipa " Eltrex+Asociatia Copii si Zane + prietenii" si sa-i sustinem, prin donatiile noastre, pe cei de la Asociatia Copii si Zane" sa-l duca pe Piscotel in excursie. Ne vedem la Timotion 2024!

Suma stransa: 900 lei


Nicu Mocanu


„Plângem, țipăm, lovim și spargem lucruri. Dar totuși, nu vrem să renunți la noi. Te rog, continuă să lupți alături de noi.” – Naoki Higashida

Sunt părinte și știu cât de greu și frustrant poate să devină în timp lupta cu stereotipurile create de societate. Se vorbește foarte des despre “normalitate”, ca fiind un standard general aplicabil, uitând în esență să o combinăm cu iubire, căldură, înțelegere și empatie.

Dacă și tu ești de acord cu cele de mai sus alătură-te cauzei “Și Pișcoțel merge în excursie!” și sprijină acești copii să îndrăznească să creadă în puterea solidarității și a voinței.

Luptă și tu alături de mine pentru a doborî barierele de orice natură, iar Pișcoțel să meargă în excursie!

Suma stransa: 650 lei


Bianca Andreea Toroican , din echipa B. Braun

Nu sunt parinte insa sunt tot mai uimita si socata de cati copilasi nevinovati sunt"nevoiti" , alaturi de familia lor, sa traiasca o astfel de experienta neplacuta , ca cea sunt forma de autism.
Daca insa esti unul dintre parintii care se confrunta cu o astfel de experinta sunt sigura ca intelegi.

Scopul strangerii de fonduri este de a ajuta acesti micuti in a merge intr-o excursie specifica pentru a dezvolta si intarii abilitati de integrare in societate.

Suma stransa: 600 lei


Donatii directe

Amdaris Romania SRL 2,537 RON Compania Amdaris impreuna cu amdarienii fac echipa si sustin proiectul ”Și Piscoțel merge în excursie” 
Simona Sirmon 125 RON Copiii de la Școala Babel din Timișoara susțin acest proiect! 
Anonim 75 RON Bafta 
Silvia Nicoara 100 RON <3 
Bogdan D 300 RON succes 
Ionut Voiculescu 300 RON  
Cristiana Negrea 50 RON Doresc sa particip la cursa pe roti. 
Sophia Weiland 50 RON  
Adela Kutasi 50 RON Sustinem Pisti!  
Anonim 100 RON Bafta! 
Daiana Iulia Micsan 30 RON  
Magna Electronics Romania 3,530 RON Magna Electronics Romania a decis să sponsorizeze Asociația Copii și Zâne și proiectul lor "Și Pișcoțel merge în excursie!" pentru că recunoaște importanța oferirii unor momente de normalitate și bucurie copiilor cu autism sau alte tulburări în dezvoltare, într-o lume care adesea pune accent exclusiv pe terapii și recuperare.

Suntem profund impresionați de inițiativa Asociației Copii și Zâne de a organiza excursii pentru copiii cu nevoi speciale, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta și de a se simți parte dintr-un mediu social mai larg.

Având în vedere implicarea lor constantă în comunitate, Magna Electronics Romania este mândră să susțină acest proiect și să aducă un zâmbet pe fețele copiilor, arătându-le că sunt sprijiniți și încurajați în călătoria lor către autodepășire și integrare socială.

 
Anonim 150 RON Pt. Asociația Copii și Zâne: Și Pișcoțel merge în excursie! 
Anonim 70 RON  
Anonim 70 RON  
Anonim 70 RON  
Anonim 70 RON  
Anonim 70 RON  
Daniela Anca Radusean 300 RON Succes! 
GIANINA CIUHANDU 50 RON  
Anonim 100 RON donatie 
Alina 50 RON Succes !  
Anonim 200 RON Donez 
Previous Next