|   Inscriere 

Rotaract Opera: „Alerg pentru plamani sanatosi”

Suma
stransa
30,150RON
Target
proiect
10,000RON
Procentaj
din proiect
301.5%
Numar
donatii
176

Prin intermediul acestui proiect, Clubul Rotaract Timișoara Opera își propune renovarea celui mai mare salon din cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara (salonul 4 care are 10 paturi). În viziunea noastră, salonul 4 are prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia, care au nevoie de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă. Condițiile actuale din aceste secții nu permit realizarea acestui obiectiv atât de important pentru pacienții internați. Dorim să facem o schimbare în acest sens și vă invităm să o facem împreună.

Despre Rotaract Club Timișoara Opera99

Rotaract Club Timișoara Opera este o organizație non-guvernamentală (ONG) al cărui scop este realizarea de proiecte pentru comunitate, din dorința de a ne aduce contribuția la progresul acesteia și în beneficiul indivizilor care o compun.

Clubul a luat ființă oficial în decembrie 2014, dar membrii au început să se întâlnească și să discute idei încă din anul 2013. În prezent, clubul este alcătuit din 13 membri pe care îi leagă o dorință arzătoare de a schimba ceva în bine, pasiunea pentru voluntariat, o energie debordantă și, poate cel mai important lucru, prietenia, componentă fără de care anumite obstacole ar fi insurmontabile.

În ciuda perioadei scurte de activitate, aceasta a fost una intensă, presărată cu proiecte: ”Opera Fashion Fair” (OFF)-proiect care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru reabilitarea a două grupuri sanitare ale secției de Pneumologie din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, ”Astăzi tu dăruiești”-proiect de ajutorare a familiilor nevoiașe de Crăciun prin colectarea alimentelor neperisabile, ”VINo să încălzești un suflet”- două ediții care au ca scop reabilitarea Maternității Bega şi ”Condu prudent, alege viața”- proiect de conștientizare a importanței purtării centurii de siguranță adresat populației din județul Timiș.

De ce e necesar proiectul?

Proiectul își propune strângerea de fonduri necesare pentru renovarea a minim un salon (salonul 4 de 10 paturi) din cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie din Timișoara. Aducerea saloanelor la standard reprezintă un real ajutor adus comunității timișorene și nu numai, o îmbunătățire de care vor putea profita sute de pacienți din întreaga parte de Vest a țării care se adresează acestei clinici pentru tratament de specialitate. Unele boli pulmonare prezintă un grad înalt de infecțiozitate și contagiozitate, respectarea normelor de igienă pe perioada spitalizării fiind crucială pentru a limita răspândirea acestora.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii vor fi, în primul rând, atât viitorii pacienți ai Secției de Pneumologie cât și cadrele medicale angajate în această instituție. Confortul fizic și psihic al acestora ar crește considerabil, ambele fiind demonstrate a fi foarte importante în recuperarea pacienților și în buna practică a cadrelor medicale.

În al doilea rând, nu trebuie pierdută din vedere activitatea didactică desfășurată în cadrul acestui spital. Un număr aproximativ de 400 de studenți pe an trec pragul spitalului pentru a duce la bun sfârșit stagiul de Pneumologie în anul 4, pentru ca mai apoi să revină în anul 5 în cadrul stagiului de Boli Infecțioase.

După cum a fost menționat deja, bolile din această sferă sunt de multe ori contagioase, astfel că în lipsa unor condiții igienice potrivite, riscul de răspândire al infecțiilor la familiile bolnavilor, personal medical și studenți este foarte mare.

Viitoarele generații vor beneficia la rândul lor de pe urma acestui proiect, fiind un proiect cu impact social pe termen mediu și lung, cu implicații largi la adresa sănătății populației.

În ce constă proiectul?

Obiectivul nostru îl reprezintă reabilitatea salonului 4 de 10 paturi din cadrul Secție de Pneumologie a Spitalului Clinici de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara, în vederea îmbunătățirii condițiilor de spitalizare pentru pacienții cu afecțiuni pulmonare din partea de Vest a României și, implicit a calității actului medical.

De la obținerea fondurilor se preconizează ca reabilitarea spațiului se va întinde pe o durată de aproximativ 3 luni de zile, perioadă care va include achiziționare materialelor necesare, contractarea forței de muncă și lucrările propriu-zise (mai-septembrie 2016).

Care va fi impactul proiectului?

Inițial se propune renovarea unui salon de 10 paturi, cel mai mare salon din cadrul Secției de Pneumologie, cu impact asupra celor peste 400 de pacienți tratați anual în acest salon, cât și asupra celor câteva zeci de cadre medicale ce își desfășoară activitatea în acest spațiu.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt pacienții care suferă de afecțiuni pulmonare și personalul medical din cadrul instituției de sănătate.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Ne propunem ca prin participarea la acest eveniment să strângem minim 10 000 lei, care să ne ajute la demararea lucrărilor urgente pentru renovarea acestui salon. Facem referire aici la refacerea instalației electrice, înlocuirea geamului și a ușii cu unele de termopan, refacerea pereților și turnarea de tarchet.

Bugetul total al proiectului este de 20 700 lei.

11903867_905471176157338_6260568954347030778_n

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

Iasmina Roșu , din echipa Rotaract Timisoara Opera

Din fericire, sunt sănătoasă. Problemele mele se rezolvă de multe ori de la sine prin simplul fapt, poate puțin egoist, de a-mi reaminti că sunt norocoasă. Mă gândesc prin ce trec alții. Nu e nevoie să îmi imaginez; fiind studentă la medicină văd asta zi de zi. Pentru un om obligat să petreacă timp în spital, indiferent de durată și de gravitatea afecțiunii, ambientul e crucial. Când te uiți în jur și vezi un loc curat și bine întreținut îți crește automat încrederea atât în medic cât și în vindecare. Orice s-ar spune, psihicul este extrem de important pentru orice terapie. Ce să mai spun despre condițiile de igienă și riscul direct pe care îl prezintă un salon neîngrijit la adresa unui organism deja slăbit? Imaginează-ți că ești în fața următoarei situații: o schimbare majoră e imposibilă. Nu poți să demolezi și nu poți să construiești. Ai de ales între a nu face nimic și a îmbunătăți o mică parte. Bolile pulmonare sunt printre cele mai frecvente patologii. Suntem norocoși acum, și să dea Domnul să fim toată viața. Dar trăim într-un loc unde lucrurile nu se vor schimba de la sine. Haideți să nu ne asumăm acest risc, pentru noi și oamenii la care ținem. Suntem parte din orașul ăsta, ce se întâmplă ne afectează direct. Sigur putem face ceva (și dacă ar rămâne la stadiul de puțină mișcare într-un mediu plăcut). Pe 23 aprilie voi alerga pentru pacienții salonului 4 din cadrul secției de Pneumologie a spitalul Victor Babeș. Pentru că nu vreau să mai văd ce văd acum când mă duc acolo. Voi alerga pentru plămâni sănătoși; de data asta nu doar ai mei :) De ce nu?

Suma stransa: 400 lei


Ana Munteanu

Sustin acest proiect pentru ca in urma cu doi ani am pierdut un om iubit din familia noastra, care a pierdut lupta cu o boala pulmonara.
Acesta este motivul pentru care am decis ca timp de 14 saptamani, pana pe 23 aprilie, sa alerg cate un semimaraton pe saptamana- 294km in care imi voi pune plamanii la treaba pentru... cine stie cati plamani vindecati!

Voi alerga, saptamana de saptamana, cu gândul la pacientii care într-o zi vor intra in salonul 4 din cadrul Sectiei de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babes” din Timisoara- si vor iesi de acolo vindecati.

Suma stransa: 270 lei


Sonia Elena Popovici , din echipa EMSA-TM

O mana de tineri dornici de mai bine isi propun sa schimbe fata medicinei din Timisoara. Alearga cu noi pentru o cauza ce poate schimba viata multora! Pentru a avea o comunitate sanatoasa avem nevoie de conditii de spitalizare la anumite standarde. Anul acesta alerg pentru plamani sanatosi si pentru insanatosirea celor care nu au fost atat de norosi. Alatura-te noua in renovarea salonului din cadrul sectiei de Pneumologie a Sp. Victor Babes din Timisoara si pune o caramida la schimbarea in bine a comunitatii in care traiesti. Eu iti multumesc...si sunt convinsa ca nu voi fi singura care face asta.

Suma stransa: 200 lei


Petrisoara Tincu , din echipa OFF

"Start somewhere! Don't stop until you're proud! "
De obicei alerg pentru mine, dar acum o sa alerg pentru fiecare pacient care va fi internat in salonul 4 din cadrul Sectiei de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie din Timisoara si sper ca toata munca echipelor OFF si Rotaract Club Timisoara Opera sa fie rasplatita prin insanatosirea bolnavilor din acest spital si nu numai.
Alerg pentru plamani sanatosi!

Suma stransa: 50 lei


Gorcun Oana , din echipa OFF

Sustin cu mare drag acest proiect. In 23 aprilie voi alerga alaturi de echipa OFF pentru plamani sanatosi.

Cu banii stransi vrem sa renovam salonul 4 din cadrul Sectiei de Pneumologie a Spitalului Clinici de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ”Victor Babes” din Timisoara.

Help us to make a difference! Run with us!

Suma stransa: 30 lei


Donatii directe

HELLA Romania 60 RON Succes! 
Laura Adriana Gaita 30 RON  
Echipa MGI COUTIER 20,000 RON Ne bucuram sa putem contribui si de aceasta data la imbunatatirea conditiilor din spitale si asigurarea unor servicii medicale de calitate si ne alaturam echipei „Rotaract Opera” in realizarea cu succes a acestui proiect ambitios ce are ca obiectiv renovarea celui mai mare salon din cadrul Sectiei de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumofiziologie „ Victor Babes” din Timisoara
Pentru o viata mai sanatoasa , mai curata si tratamente performante in spitalele din Timisoara!
Echipa MGI COUTIER
 
Anonim 2,230 RON Adevarata caritate este dorinta de a fi folositor celorlati fara a avea gandul de a primi o recompensa. 
Marcu Anca 70 RON  
GEORGIU CODRUTA 50 RON  
Dumitru Grosu 30 RON  
Patricia Grosu 10 RON  
Previous Next