|   Inscriere 

Proiecte 2016

Lista Proiectelor Timotion 2016

Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

1. Ador Copiii: „Vreau ACASA”

Suma
stransa
40RON
Target
proiect
0RON
Procentaj
din proiect
0.0%
Numar
donatii
1
Numar
campioni
0


Separarea de părinți reprezintă una dintre cele mai mari traume cu care se poate confrunta un copil iar în România sunt în medie 1.400 de copii separați anual de părinții lor. Asociația Ador Copiii își propune ca un număr de minim 10 copii din Timișoara, care cresc în familii cu situație materiala precară, să nu treacă prin trauma abandonului și să fie lăsați în grija serviciilor de asistență socială. Acești copii merită să rămână alături de familia lor și au dreptul la un trai decent. In general, ei cresc alaturi de un singur parinte (mama), iar acest lucru face ca situatia lor sociala sa fie si mai dificila. Până în prezent, 45 de copii din familii cu situații vulnerabile, au fost sprijiniti de către Asociația Ador Copiii să rămână în familiile lor.


2. ARCPMI: „Ecografii performante la Spitalul de Copii”

Suma
stransa
31,529RON
Target
proiect
9,000RON
Procentaj
din proiect
350.3%
Numar
donatii
320
Numar
campioni
4


Dorim să completăm dotarea secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” cu o sondă de ecograf convexă, sondă ce urmează să intre în componența aparatului de ecografie aflat deja în dotarea secției. Acest aparat a fost achiziționat în anul 2013 în cadrul unui proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională dar, fondurile fiind limitate, nu s-a reușit achiziționarea de cât a componentelor ce permit ecografia aparatului loco-motor iar, pentru a extinde aria sa de operativitate în sfera afecțiunilor chirurgicale pediatrice este nevoie să completăm aparatul cu o sondă convexă. Ne propunem să strângem fondurile necesare și să achiziționăm această sondă astfel încât să putem realiza examinări ecografice ale sistemul digestiv, reno-urinar sau genital.


3. C.S. Leii Timisoarei: „Tenis in scaun rulant”

Suma
stransa
4,546RON
Target
proiect
7,600RON
Procentaj
din proiect
59.8%
Numar
donatii
94
Numar
campioni
2


Prin acest proiect ne propunem organizarea de antrenamente de tenis în scaun rulant pentru tineri activi sau care pot deveni activi în scaun rulant. Antrenamentele se vor desfășura în Timișoara, iar sporivilor li se va asigura transportul de la domiciliu la sala de antrenament și înapoi acasă. Vor fi susținute 2 antrenamente pe saptămână, atât vara cât și iarna. În luna octombrie sportivii vor participa la un meci demonstrativ.


4. Ceva de Spus: „Vreau si eu sa urc”

Suma
stransa
10,110RON
Target
proiect
4,200RON
Procentaj
din proiect
240.7%
Numar
donatii
135
Numar
campioni
13


În România, deși Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități este ratificată, accesul persoanelor cu dizabilități este îngreunat atât de mediul fizic inaccesibil cât și de atitudinea autorităților față de problema accesibilizării. Instituțiile nu au rampe sau lifturi ori rampele sunt mult prea abrupte, scările fiind obstacole zilnice pe care persoanele cu dizabilități sunt nevoite să le escaladeze. În prezent, lipsa accesului este unul din principalele obstacole cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Acest lucru duce la excluderea lor din viața comunității. Pentru ca toate persoanele cu dizabilități să aibă acces în mod egal, Asociația Ceva de Spus își propune achiziționarea unei rampe mobile destinate utilizatorilor de scaun rulant.


5. EcoStuff: „Make it! Race it! Recycle it!”

Suma
stransa
3,116RON
Target
proiect
6,000RON
Procentaj
din proiect
51.9%
Numar
donatii
66
Numar
campioni
2


Make it! Race it! Recycle it! este o competiție sportivă neconvențională, care se va desfășura în aer liber, pe râul Bega în Timișoara și se adresează în special companiilor, organizațiilor și instituțiilor. Echipele participante își vor construi câte o ambarcațiune folosind doar materiale reciclabile și vor concura cu ea alături de celelalte echipe înscrise în competiție. Este un proiect de team building și socializare comunitară care te scoate puțin din zona de confort, îți încurajează gândirea laterala și îți stimulează creativitatea, fiind în același timp un exercițiu de educație ecologică alternativă.


6. Fundatia de Abilitare Speranta: „Impreuna invingem DOWN-ul! – editia a 2-a”

Suma
stransa
8,948RON
Target
proiect
4,000RON
Procentaj
din proiect
223.7%
Numar
donatii
185
Numar
campioni
4


Copiii cu sindrom Down trăiesc cu etichete grele și nemeritate. În România, sunt marginalizați și excluși din sistemul educațional. Dar acest diagnostic nu presupune obligatoriu o viață socială precară. Dimpotrivă, comportamentul social al unui copil cu Down poate fi ancora unei vieți împlinite în comunitate. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției societății față de copiii cu sindrom Down, pentru creșterea gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea unui program pentru a se adapta mai bine societății. Obiective: dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora și promovarea proiectului în comunitate.


7. In Comunitate: „Casa care-mi place”

Suma
stransa
2,956RON
Target
proiect
3,500RON
Procentaj
din proiect
84.5%
Numar
donatii
25
Numar
campioni
1


„Arată casa care-ți place!” este îndemnul nostru de implicare pentru toți participanții Timotion. Proiectul Casa care-mi place îşi propune creşterea nivelului de conştientizare a fondului construit, prin antrenarea oamenilor într-un concurs care stimulează interesul faţă de patrimoniul orașului. Pentru a introduce arhitectura în atenția timișorenilor, aceștia vor avea posibilitatea sa propună și să voteze pe o platformă online, o construcție capabilă să strângă cât mai multe voturi. Încărcarea pozelor și votarea sunt însoțite de o motivație astfel încât aceste acțiuni să fie rezultatul reflecției fiecărui utilizator asupra calității arhitecturii orașului.


8. Invatam cu Pictograme: „Autismul: O viata in culori”

Suma
stransa
8,325RON
Target
proiect
4,500RON
Procentaj
din proiect
185.0%
Numar
donatii
182
Numar
campioni
4


Proiectul Autismul: O Viață în Culori vine în sprijinul copiilor diagnosticați cu autism. Principalele arii afectate în autism sunt: comunicarea și limbajul, socializarea și comportamentul, integrarea senzorială. Proiectul își propune să ofere săptămânal, timp de trei luni (septembrie-noiembrie 2016), ședințe de art terapie și terapie de grup pentru zece copii diagnosticați cu autism, urmărind astfel creșterea nivelului de comunicare și socializare, învățarea unor lucruri noi, într-un cadru plăcut.


9. Little People: „Sustine lupta impotriva cancerului la copil!”

Suma
stransa
21,210RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
424.2%
Numar
donatii
390
Numar
campioni
4


Prin acest proiect, ne propunem integrarea în societate a tinerilor supraviețuitori de cancer prin acțiuni de voluntariat, oferind un exemplu pentru comunitate. ”Poti și TU!” este mesajul lor. Nimeni nu înțelege mai bine suferința și temerile unui copil bolnav de cancer decât un tânăr care a trecut prin aceeași experiență. Prin activitățile realizate în spital, tinerii supraviețuitori vor oferi un suport de la egal la egal actualilor pacienți, încurajându-i prin povestea lor de succes. ”Pentru mine, când mă întorc în spital și văd coridoarele și saloanele unde am “locuit” ani de zile, mă fac să retrăiesc unele clipe, frânturi de memorii petrecute acolo, și înțeleg că și ele fac parte din viața mea, și mă definesc cine sunt azi eu ca persoană. Sunt sigur că nu aș fi la fel fără să fi trecut pe acolo, și nu regret nici măcar o clipă. Ele m-au făcut să înțeleg copiii de care ne ocupăm și să îi încurajez.” (D.T, supraviețuitor de cancer).


10. Pro Muzica – Pro Vidu: „Alergam vioi pentru instrumente noi (2)”

Suma
stransa
21,030RON
Target
proiect
4,500RON
Procentaj
din proiect
467.3%
Numar
donatii
118
Numar
campioni
2


Dorim să strângem fonduri pentru copii cu performanțe la nivel național și internațional dar care nu dispun de mijloace materiale necesare pentru achiziționarea unor instrumente mai performante care i-ar ajuta să facă și mai mult progres. Performanța în muzică nu depinde doar de talent și dedicare ci și de mijloace prin care aceasta se poate realiza. În anul școlar 2014-2015, din cele 60 de diplome obținute de elevii din județul Timiș la olimpiadele naționale, o treime au fost aduse de copiii de la Colegiul Național de Artă Ion Vidu. Performanțele în domeniul muzicii sunt puțin mediatizate și prin urmare și fonduri se obțin mult mai greu. Din acest raționament dorim să ajutăm elevii care au performanțe și să le asigurăm sprijin material să continue.


11. Pro Psiho: „Dascali cu APTitudine”

Suma
stransa
2,846RON
Target
proiect
4,800RON
Procentaj
din proiect
59.3%
Numar
donatii
56
Numar
campioni
5


În acest an alergăm pentru ca 10 dascali şi familiile lor să beneficieze de subvenţionarea parţială sau totală a unui număr limitat de şedinte de psihoterapie sau consiliere psihologică pe care ei înşişi le accesează, luând atitudine în confruntarea cu veniturile mici, problemele familiale, responsabilităţile mari la locul de muncă, raza lor de impact social şi alţi factori care le influenţează calitatea vieţii şi performanţele profesionale. Proiectul cadru („APT - Acompaniament PsihoTerapeutic”) vizează o varietate de beneficiari cu venituri mici şi impact social mare, facilitând creşterea capacităţii acestora de-a se auto-organiza sustenabil cât şi schimbarea ideii de ajutor social prin protejarea şi potenţarea autonomiei lor personale.


12. Rotaract Opera: „Alerg pentru plamani sanatosi”

Suma
stransa
30,150RON
Target
proiect
10,000RON
Procentaj
din proiect
301.5%
Numar
donatii
176
Numar
campioni
5


Prin intermediul acestui proiect, Clubul Rotaract Timișoara Opera își propune renovarea celui mai mare salon din cadrul Secției de Pneumologie a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” din Timișoara (salonul 4 care are 10 paturi). În viziunea noastră, salonul 4 are prioritate în fața tuturor celorlalte datorită numărului mare de pacienți care pot beneficia simultan de îngrijiri, cât și datorită patologiei grave pe care o prezintă cei internați în cadrul acestuia, care au nevoie de tot confortul posibil, precum și de condiții propice de igienă. Condițiile actuale din aceste secții nu permit realizarea acestui obiectiv atât de important pentru pacienții internați. Dorim să facem o schimbare în acest sens și vă invităm să o facem împreună.


13. Scoala Mamei Junior: „Alergam impreuna? Tu prin parc si eu in apa?”

Suma
stransa
8,590RON
Target
proiect
7,000RON
Procentaj
din proiect
122.7%
Numar
donatii
188
Numar
campioni
2


Prin acest proiect dorim să achiziţionăm în primul rând o banda de mers subacvatica şi în funcţie de suma adunată , macar una din cele 2 biciclete subacvatice. Acestea sunt necesare copiilor ce vin la hidroterapie, deoarece o mare parte dintre copii au musculatura slab dezvoltată, iar o bandă de mers i-ar ajuta să meargă în apă înainte de a merge pe uscat. Musculatura este mai relaxată, articulaţiile nu au presiune asupra lor, apa preluând peste 70% din greutatea corpului. Bicicleta subacvatică îi ajută foarte mult pe aceşti copii să lucreze musculatura picioarelor, la fel, fără presiune asupra articulațiilor şi este deosebit de utilă, în special copiilor imobilizaţi în scaun rulant.


14. Sfera Timisoarei: „Charity Pop-up Store”

Suma
stransa
1,786RON
Target
proiect
3,500RON
Procentaj
din proiect
51.0%
Numar
donatii
34
Numar
campioni
1


Pop-up store-ul caritabil Sfera Timisoarei isi propune sa combata consumerismul si sa vina in intampinarea cetatenilor cu idei noi de reciclare si donare de bunuri. Mai exact, va fi un magazin mobil, elegant, multifunctional si interactiv, care incurajeaza ideile creative, implicarea sociala si reciclarea de produse. O gama variata : haine, bijuterii, carti, decoratiuni, alimente bio, vor putea fi schimbate sub forma de troc sau in schimbul unor donatii in lei. Vom promova si produse autentice romanesti realizate de manufactori locali, designeri vestimentari, artisti plastici, mici intreprinzatori si voluntari talentati care merita mai multa promovare si atentie.


15. United Way: „Invata sa reusesti! (2)”

Suma
stransa
5,485RON
Target
proiect
4,500RON
Procentaj
din proiect
121.9%
Numar
donatii
106
Numar
campioni
4


Proiectul „Invata sa reusesti!” este la a doua ediție și propune activități de tip after school în care copiii primesc o masa caldă zilnică și sprijin în pregătirea temelor, activități de suport în vederea explorării intereselor legate de carieră împreună cu voluntari și profesioniști din diferite domenii de activitate, pregătirea cadrelor didactice pentru încurajarea copiilor […]


16. VivArt: „Pot si eu!” in casa noua

Suma
stransa
8,176RON
Target
proiect
7,200RON
Procentaj
din proiect
113.6%
Numar
donatii
98
Numar
campioni
2


Tinerii cu dizabilitati au abilitati. Este nevoie ca aceste abilitati sa fie descoperite, dezvoltate si valorificate. De ce? Pentru ca si acesti tineri sa fie activi in societatea noastra, o societate a diversitatii si incluziunii.Timotion 2015 a fost startul acestui proiect. 8 tineri cu retard in dezvoltare participa saptamanal la un program art-terapeutic destinat dezvoltarii socio-emotionale.Lipsa deprinderilor de autonomie personala si sociala este o reala dificultate care impiedica integrarea acestor tineri. Un program de ergoterapie axat pe formarea deprinderilor de viata independenta (invata sa se imbrace, sa se spele, sa faca curatenie sau sa gateasca, sa circule, sa faca cumparaturi) conduce la cresterea potentialului de integrare sociala/ angajare in campul muncii. Serviciile de ergoterapie vor fi oferite gratuit minim 4 luni.


Previous Next