|   Inscriere 

C.S. Leii Timisoarei: „Tenis in scaun rulant”

Suma
stransa
4,546RON
Target
proiect
7,600RON
Procentaj
din proiect
59.8%
Numar
donatii
94

Prin acest proiect ne propunem organizarea de antrenamente de tenis în scaun rulant pentru tineri activi sau care pot deveni activi în scaun rulant. Antrenamentele se vor desfășura în Timișoara, iar sportivilor li se va asigura transportul de la domiciliu la sala de antrenament și înapoi acasă. Vor fi susținute 2 antrenamente pe saptămână, atât vara cât și iarna. În luna octombrie 2016 sportivii vor participa la un meci demonstrativ.

Despre Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei

sigla CLUB Leii TimisoareiAsociația Club Sportiv Leii Timișoarei sprijină persoanele cu dizabilități locomotorii active în practicarea unui sport adaptat ( în scaun rulant- tenis și baschet) prin organizarea de antrenamente (inițiere și performanță), tabere și competiții sportive în scopul dezvoltării personalității lor și integrării în societate, imbunătățirea condiției fizice și a confortului spiritual, stabilirea de relații sociale.
Ne-am propus să realizăm și alte activități de reabilitarea a persoanelor cu dizabilități pentru o viață independentă, instruirea acestora și a însoțitorilor sau asistenților personali prin programe educaționale și de formare profesională, activități și dezbateri cu privire la problematica dizabilități.

De ce e necesar proiectul?

Sportul, cultura, instituțiile publice și comunitatea, în general sunt rareori accesibile utilizatorilor de scaun rulant sau persoanelor cu alte tipuri de dizabilități. În cazul unor activități sportive este nevoie de cluburi care să ofere accesibilitate, transport adaptat și sprijin.  Sportul este pentru toată lumea și ar trebui să ofere o experiență de împlinire. Persoanele cu dizabilități merită aceleași drepturi, să fie active, indiferent dacă vor să folosească serviciile din comunitate sau să devină un sportiv de elită.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii vor fi persoanele în scaun rulant care sunt sau pot deveni active prin sport, iar indirect și comunitatea. La antrenamente vor participa tineri în scaun rulant, care să facă de cel puțin de 2 ori pe saptămână cursuri de tenis în scaun rulant.

În ce constă proiectul?

Obiectivele noastre generale sunt :

  • Popularizarea sportului printre persoanele cu dizabilități din Timișoara și mobilizarea acestor persoane în a participa activ la viața socială
  • Sensibilizarea comunității cu privire la drepturile persoanelor cu dizabilități.

Obiectivul nostru specific este organizarea continuă de antrenamente de tenis în scaun rulant.

Pentru atingerea acestor obiective vom demara următoarele acțiuni:

  1. Promovarea în media, adrese instituții
  2. Selecția sportivilor
  3. Identificarea sălilor accesibile
  4. Contractarea serviciilor de închiriere a terenului unde se vor desfășura antrenamentele
  5. Identificarea antrenorilor și preparatorilor fizic, inclusiv a celor care vor susține antrenamentele voluntar
  6. Susținerea antrenamentelor săptămânale,
  7. Organizarea unui meci demonstrativ.

Care va fi impactul proiectului?

Prin acest proiect, persoanele cu dizabilități locomotorii se vor bucura de mai  multe activități și vor interacționa cu alți oameni care se confruntă zilnic cu același tip de probleme. Sportul, pentru persoanele în scaun rulant, are un obiectiv major în accentuarea potențialului rămas (creșterea și îmbunătățirea forței fizice, optimizarea coordonării mișcarilor) dar și un obiectiv în ceea ce privește remotivarea persoanei ajutând-o sub aspect psihologic, în ceea ce privește reintegrarea socială. Formarea de legături între tinerii ce vor participa la antrenamente va duce la evitarea izolării.

Ce nevoi de finantare sperati sa acoperiti prin participarea la TIMOTION?

Obiectivul de strângere de fonduri în cadrul Timotion este de minim 7600 Ron dintr-un buget total al proiectului de circa 100 000 Ron. Suma strânsă va acoperi transportul pentru 6 tineri în scaun rulant (domiciliu-sală antrenament-domiciliu) timp de 10 luni (4800 Ron), închiriere sală de antrenament,  anotimp rece – 6 luni și anotimp cald – 4 luni (2400 Ron) și organizarea unui meci demonstrativ (minim 400 lei).

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Munteanu Cosmin , din echipa KROHNE Solutions

Sanatatea este bunul nostru cel mai de pret

Suma stransa: 1,000 lei


Radu Kiritescu , din echipa Leii Timisoarei & Motivation

Pentru că ei vor și pot!
Iar cu ajutorul vostru sigur vor reuși!

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Lorinti Alexandru 26 RON Succes! 
HELLA Romania 360 RON Succes! 
Nelu 70 RON succes! 
Claudia Morus 30 RON Multa sanatate si incredere! 
Paul Canciu 100 RON  
Razvan-Ovidiu Trif 30 RON  
NELU SLUSARCIUC 10 RON  
Previous Next