|   Inscriere 

Pro Muzica – Pro Vidu: “Alergăm vioi pentru instrumente noi”

Suma
stransa
4,602RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
92.0%
Numar
donatii
100

Orchestra de Tineret a Municipiului Timișoara este o formaţie reprezentativă a oraşului. A fost înființată în anul 2014, înainte funcționând ca și Orchestra de suflători din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”.

Acestă inițiativă de strângere de fonduri își propune să îmbunătățească rechizita muzicală a orchestrei. Fiindcă profilul orchestrei s-a schimbat de la suflători la orchestră clasică este nevoie de mai multe instrumente care să fie adăugate orchestrei pentru ca această tranziție să fie de succes.

La ora actuală, orchestra are o componență diversă având ca membri elevi din clasele a VII-a și până într-a XII-a. Orchestra are în palmares o serie de participări la evenimente de prestigiu atât în plan național cât și pe plan internațional: Festivalul Timișoara Muzicală, „Come Together”, Germania 2015.

Având în vedere că municipiul Timișoara candideaza să devină Capitală Culturală Europeană în 2021, investiția în orice formă de cultură este mai mult decât necesară. Atât Orchestra de Tineret cât și întreaga comunitate a Colegiului „Ion Vidu” vor contribui semnificativ la acest demers.

Despre Asociatia Pro Muzica – Pro Vidu

Pro Muzica-Pro Vidu_poza2

Asociația Pro Muzica – Pro Vidu are ca scop un angajament fără compromisuri la excelenţă în muzică, dans şi teatru, astfel încât să se creeze :

  • programe de educaţie muzicală eficiente şi inovatoare;
  • asigurarea unor servicii educaționale de sprijin diversificate și de calitate și asigurarea unui acces mai bun;
  • atragerea de proiecte desfășurate la nivel local și regional, parteneriate ;
  • creșterea accesibilității infrastructurii școlare și de îmbunătățire a condițiilor de învățare;
  • investiții în modernizarea  infrastructurii educaționale și asigurarea unor facilități pentru elevi.

Facebook: www.facebook.com/promuzicaprovidu

De ce e necesar proiectul?

Orchestra de Tineret a Municipiului Timișoara este o formaţie reprezentativă a oraşului. A fost înființată în anul 2014, înainte funcționând ca și Orchestra de suflători din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”.  Pentru ca tranziția de la Orchestra de Suflători la Orchestra de Tineret, care funcționează ca și o orchestră clasică, să aibe loc cu succes este nevoie de anumite instrumente care să fie adăugate orchestrei.

Trebuie menționat că dotarea orchestrei cu instrumente nu s-a mai făcut de ceva timp, iar instrumentele folosite sunt de o calitate sub standardul necesar unei performațe de calitate la nivel național și internațional.

Autoritățile locale sunt conștiente de deficiențele materiale ale Orchestrei. S-au înaintat deja cereri pentru acoperirea necesităților de bază, dar acestea nu sunt îndeajuns pentru o performață de calitate.  Dorim să sensibilizăm câți mai mulți parteneri potențiali pentru acest proiect.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarul direct va fi orchestra, dar beneficiarii indirecți vor fi  atât comunitatea Colegiului „Ion Vidu” cât și comunitatea orașului Timișoara.

In ce consta proiectul?

Proiectul are ca obiectiv achiziționarea următoarelor instrumente: clarinet bass, clarinet piccolo, saxofon tenor, saxofon bariton, set timpani, chitari mici, violoncel ¼

Care va fi impactul proiectului?

În 2014 Orchestra de Suflători a devenit Orchestra de Tineret a Municipiului Timişoara. Această recunoaștere e semnificativă având în vedere că municipiul Timișoara e în procesul de a aplica să devină Capitală Culturală Europeană în 2021. Atât Orchestra de Tineret cât și întreaga comunitate a Colegiului „Ion Vidu” vor juca un rol important în acest demers. Pentru un oraș care aspiră la acest titlu, investiția în diferite forme de cultură, cum ar fi Orchestra de Tineret a Municipiului, este primordială.

Ce nevoi de finantare sperati sa acoperiti prin participarea la TIMOTION?

Obiectiv de strangere de fonduri in cadrul Timotion: 5000 RON

Aceasta suma va putea acoperi costurile achizitionarii a pâna la trei instrumente.

Bugetul total al proiectului este de 10.000 RON

Nota: Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Romocea Oana , din echipa Pro Muzica - Pro Vidu

Ca și în sport, și în muzică e nevoie de sacrificii, efort și investiții. Copiii din Orchestra de Tineret a Municipiului Timișoara sunt elevi ai Colegiului Național Ion Vidu. Ei sacrifică mult ca să facă performanță în muzică. E timpul să depunem și noi un mic efort ca să investim în ei! Mulțumesc pentru contribuția ta!

Suma stransa: 622 lei


Enikő Mózes , din echipa O Carte pe luna

In urma cu 3 ani am inceput sa alerg pentru mine, dar am descoperit multi oameni minunati, care pe parcus mi-au devenit prieteni, care au fost alaturi de mine si m-au sprijint. Pe 25 Aprilie voi alerga la Timotion pentru a sustine proiectul " Alergam vioi pentru instrumente noi" . Am ales acest proiect pentru ca mi-a placut daruirea si entuziasmul lor si vreau sa ajut sa fie cu un pas mai apoape in a-si atinge scopul . Poti pune si tu umarul pentru a ajuta la realizarea acestui proiect. Nu exista o suma minima, orice donatie este binevenita!

Suma stransa: 150 lei


Donatii directe

Anonim 50 RON  
Anonim 30 RON  
Anonim 0 RON  
Anonim 20 RON  
Previous Next