|   Inscriere 

Ador Copiii: „Vreau ACASA”

Suma
stransa
40RON
Target
proiect
0RON
Procentaj
din proiect
0.0%
Numar
donatii
1

Separarea de părinți reprezintă una dintre cele mai mari traume cu care se poate confrunta un copil iar în România sunt în medie 1.400 de copii separați anual de părinții lor. Asociația Ador Copiii își propune ca un număr de minim 10 copii din Timișoara, care cresc în familii cu situație materiala precară, să nu treacă prin trauma separării și experiența serviciilor de asistență socială. Acești copii merită să rămână alături de familia lor și au dreptul la un trai decent. În general, ei cresc alături de un singur părinte (mama), iar acest lucru face ca situația lor socială să fie și mai dificilă.  Până în prezent, 45 de copii din familii cu situații vulnerabile, au fost sprijiniți de către Asociația Ador Copiii să rămână în familiile lor.

Despre Asociația Ador Copiii

logo Ador Copiii.jpgAsociaţia Ador Copiii este o organizație neguvernamentală din Timișoara, înființată în 2004 de mai mulți părinți și care are o bogată experienţă în domeniul apărării drepturilor copiilor vulnerabili. Asociația este alături de copiii care se află în riscul de a fi abandonați de către părinți, desfășurând activități care să ajute aceste familii să-și păstreze copiii acasă. De asemenea, Asociația Ador Copiii deruleaza proiecte prin care dă o șansă copiilor deja abandonați să ajungă într-o familie adoptivă.

De ce e necesar proiectul?

Copiii abandonați de către părinții lor, din cauza lipsurilor materiale și a condițiilor de trai precare, ajung în sistemul de protecție socială. Indiferent de modul în care au trăit acești copii, ei au fost, totuși, alături de mama lor. Ruptura de persoana care le-a dat viață reprezintă o traumă majoră și influențează mult dezvoltarea lor fizică și psihică, dar și trăirile pe care le au zi de zi. Pentru a evita intrarea copiilor într-o instituţie (spital sau centru de ocrotire) unde lor le lipsește grija și afecțiunea unei mame, acest proiect de prevenție este binevenit în comunitatea Timișoarei.

Există un număr mare de copii care, în urma abandonului manifestă comportamente specifice:

  • Agresivitate asupra lor și asupra altora
  • Tulburări grave de somn și alimentație
  • Întârziere în dezvoltarea fizică și mentală
  • Tulburări ale atenției și învățării

Pentru a preveni astfel de comportamente, care se pot manifesta pe perioade lungi, Asociația Ador Copiii dorește să continue acest proiect de menținere a copiilor în familia lor, prin sprijin material acordat familiilor, dar și prin consiliere psihologică – prevenție de sarcini nedorite, educația copiilor, igienă etc.

Cine sunt beneficiarii?

Proiectul vizeaza minim 10 copii cu vârste cuprinse între 0-15 ani, proveniți din familii monoparentale sau din familii în care unul din părinți are un grad de handicap, copii aflați în situații vulnerabile și cu risc de separare de familiile lor.

In ce constă proiectul?

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți viața a cel puțin 10 copii care provin din familii cu o situație materială precară, prevenind, astfel, abandonul lor.

Obiectivele directe ale proiectului cu activitățile aferente sunt următoarele:

  • Selectarea a 10 copii aflați în risc de abandon de pe raza orașului Timișoara
    • Semnarea unui parteneriat cu DGASPC Timiș pentru selectarea celor 10 copii aflați în situație de risc de abandon
  • Formarea unei echipe de specialiști – asistent social și psiholog
    • Recrutarea specialiștilor
  • Realizarea unei anchete sociale detaliate pentru a stabili nevoile familiilor
    • Intervievarea familiilor
    • Identificarea nevoilor imediate pentru a preveni abandonul copilului
  • Realizarea unui plan de intervenție
    • Stabilirea unor obiective prioritare pentru prevenirea abandonului copilului
    • Punerea în aplicare a intervenției: achiziționarea alimentelor, a produselor de igienă, a obiectelor de îmbrăcăminte și încălțăminte, distribuirea produselor, evaluarea psihologică a copiilor, monitorizarea stării lor psihice, întâlniri de consiliere periodice
  • Formarea unei echipe de voluntari din comunitate care să interacționeze cu beneficiarii
    • Recrutarea a 5 voluntari care să interacționeze constant cu beneficiarii
  • Mediatizarea proiectului
    • Conferință de presă la încheierea proiectului

Obiectivele indirecte ale proiectului:

  • Crearea de relații în comunitate
  • Identificarea unor donatori constanți, care sa susțină proiectele asociației

Care va fi impactul proiectului?

Minim 10 copii care provin din familii aflate în situație de risc vor rămâne acasă. Acești copii nu vor ajunge în sistemul de protecție specială, iar condițiile de trai se vor îmbunătăți.

Ce nevoi de finanțare sperați să acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 4.500 lei dintr-un buget total al proiectului echivalent cu suma de 41.600 lei.

Suma strânsă prin participarea la Timotion 2016 ne va permite sprijinirea financiară cu suma de 50 lei/lună pentru 10 copiii timp de 9 luni. Orice sumă suplimentară va permite extinderea numărului de luni sau a numărului de copii care să beneficieze de acest sprijin.

526773_301036483324768_654940540_n526198_301036893324727_1674128305_n

Doneaza
si tu

Previous Next