|   Inscriere 

Cursele Timotion 2018

NOU – Cursa #TimotionEverywhere (minim 1km) este o cursa noua venita ca raspuns la multe cereri pe care le-am primit de la suporterii Timotion!

Esti suporter al miscarii „Timotion – Timisoara se misca!” si din diverse motive NU poti participa fizic la eveniment? Iti dam posibilitatea sa imbini alergarea cu implicarea in comunitate. Alege-ti proiectul, inscrie-te la Cursa #TimotionEverywhere iar noi iti vom trimite un „numar de concurs” pe care sa il printezi si sa-l porti in ziua de 21 sau 22 aprilie intr-o alergare de cel putin 1km. Daca participi la o alta cursa in acea zi cu atat mai bine, vei avea doua numere de participare :). Posteaza pe pagina de Facebook a Timotion un selfie cu tine, ca prietenii tai sa stie ca ai alergat virtual impreuna cu ei – mentioneaza localitatea, distanta si pune hashtag-ul #TimotionEverywhere

Orar curse – 22.04.2018

Programul de mai jos poate suferi modificări.

Ora

09:00             Start Semimaratonul Profi (21 km) – cursa cronometrata

09:05             Start Crosul MGI Coutier (10.5 km) – cursa cronometrata

09:15              Start Crosul Visma (6 km) – cursa cronometrata

10:30              Start Cursa Ness „Distracție pe roti” (~1 km)

11:00              Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

11:30               Start Crosul  Continental (2 km)

12:30               Festivitate de premiere

Cursele Timotion

  • Crosul Continental (2 km) – ii invita la miscare pe toti cei care nu au mai alergat, mai ales daca cred ca “ei nu pot”. Daca pana acum nu s-au mobilizat pentru propria lor sanatate, speram ca o vor face pentru a promova o cauza in beneficiul comunitatii. Mai mult, cursa incurajeaza alergarea in familie (de la 5 la 99 de ani), in ideea ca nu e nimic mai bun decat puterea exemplului si ca impreuna e mai usor.
  • Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km) – este dedicata celor ce imbratiseaza mesajul transmis din plin de cei mici: miscarea este modul nostru natural de a fi. O plimbare in ritm alert impreuna cu bebelusul poate fi inceputul unui obicei sanatos de a face diverse activitati fizice impreuna, cand acesta creste. Iar copiii ceva mai mari isi pot provoca la un sprint parintii, bunicii sau colegii de gradinita.
  • Cursa Ness “distractie pe roti” – role, fotoliu rulant, trotineta (fara biciclete) (~1 km) – pentru cei care vor sa arate ca in Timisoara sunt doritori de miscare pe role sau in fotoliu rulant, de unde si importanta accesibilizarii orasului. Normalitatea inseamna sa ne putem bucura impreuna, de aceleasi lucruri, si sa contribuim in societate, fiecare in felul sau.
  • Crosul Visma (6 km) – participantii acestei curse sunt alergatori amatori sau practicanti de alt sport, care doresc sa imbine placerea unei alergari cu posibilitatea de a strange fonduri pentru a sustine un proiect din cadrul evenimentului.
  • Crosul MGI Coutier (10.5 km) – reprezintă o cale de mijloc pentru alergătorii care își propun să mărească distanța alergată de la an la an și care își propun o evoluție ambițioasă de la începător la distanțe cu două cifre in kilometri.
  • Semimaratonul Profi  (21 km) – această cursă se adresează celor care au mai alergat fără dificultate o distanță de minim 10 km și alergătorilor pasionați de distanțe lungi. Sursă de energie și bunș dispoziție, o astfel de alergare poate să dea naștere și la prietenii pornite din pasiunea comună de a alerga.

În afară de semimaraton, care are o limită de timp de 3 ore, toate celelalte curse pot fi parcurse și la pas sau alternând alergarea cu mersul. Mai mult, pentru părinții cu bebeluși în cărucior sau sistem de purtare nu recomandăm alergarea, din motive de siguranță. Mesajul pe care dorește să-l transmită Timotion este că important e să participi și să te bucuri de ceea ce faci, nu cât de mult sau cât de repede alergi.

Descriere trasee

Până la momentul cursei, e posibil ca traseele descrise mai jos să sufere modificări.

Crosul Continental (2 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, Bd. IC Bratianu, Piața Iancu Huniade, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C. D. Loga, Piața Victoriei, str. Alba Iulia, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/569946

Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start – Piața Libertății, str. Lucian Blaga, bd. IC Brătianu pe partea dinspre Parcul Civic, întoarcere înainte de a ajunge la sensul giratoriu și revenire pe sensul celălalt al bd. IC Brătianu, Piața Huniade, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/563758

Cursa Ness „Distracție pe roți” (~1 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start – str. Victor Vlad Delamarina, dreapta pe str. Mărășești până la căptul dinspre Parcul Botanic, întoarcere pe aceeași stradă până la capătul dinspre Piața Victoriei și retur până la intersecția cu str. Victor Vlad Delamarina, dreapta pe str Victor Vlad Delamarina – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/573037

Crosul Visma (6 km)

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G Enescu, str. Acad. Alexandru Borza, str. Michelangelo, Pod Michelangelo, Bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, str. Pestalozzi, Parcul Regina Maria,Splaiul Nistrului, Pasarela I Polen, malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Piața Victoriei, str. Alba Iulia, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/570244

Crosul MGI Coutier (10.5 km )

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu,  str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G. Enescu, str. Acad, Alexandru Borza, Pod Michelangelo, bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, str. Pestalozzi, Parcul Regina Maria, str. Episcop J Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Episcop Al. Bonnaz (Piața Romanilor), Bd. 3 August 1919, Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Ștefan cel Mare (bd. Gen. Ion Dragalina), malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Piața Victoriei, str. Alba Iulia, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/570084

Semimaratonul Profi (21 km)

 

Traseul este identic cu cel al crosului MGI Coutier și constă în parcugerea de 2 ori a buclei de 10.5 km.

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu,  str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu,  Piața Iancu Huniade, Str 20 Decembrie 1989, Bd. CD Loga, Str. G. Enescu, Str. Acad, Alexandru Borza, str. Michelangelo, Pod Michelangelo, Bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, str. Pestalozzi, Parcul Regina Maria, str. Episcop J Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Episcop Al. Bonnaz (Piața Romanilor), Bd. 3 August 1919, Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Ștefan cel Mare (bd. Gen. Ion Dragalina), malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret,  str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Piața Victoriei, str. Alba Iulia, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/570084

Exceptând traseele scurte, care vor fi accesibile pentru cărucioare, role și fotolii rulante, celelalte includ borduri, trepte si alte „surprize”. Speram totusi ca și alergătorii amatori care obțin performanțe remarcabile la diverse competiții să nu fie dezamăgiți de prezența acestor obstacole și să se poată bucura alături de cei mai puțin antrenați de participarea la un eveniment ce își dorește să promoveze alergarea ca sport de masă și să reunească membrii comunității, pentru comunitate.

 

Previous Next