|   Inscriere 

Proiecte 2015

Lista Proiectelor Timotion 2015

Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

1. Alăptează! Timişoara: “Despre alăptare, de la mamă pentru mamă”

Suma
stransa
2,870RON
Target
proiect
1,675RON
Procentaj
din proiect
171.3%
Numar
donatii
79
Numar
campioni
4


Proiectul este menit să sprijine mamele aflate la început de drum, prin ajutor practic și documentat acordat de către alte mame în maternități, la domiciliu sau chiar înainte de naștere, la cursurile și evenimentele organizate pentru gravide.


2. Ceva de Spus: “Drepturile noastre pe întelesul nostru!”

Suma
stransa
7,930RON
Target
proiect
2,000RON
Procentaj
din proiect
396.5%
Numar
donatii
84
Numar
campioni
5


Drepturile persoanelor cu dizabilități nu sunt respectate așa cum cere legea. Deși România a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități în anul 2010, în prezent discriminarea, abuzul și barierele de tot felul fac parte din realitatea persoanelor cu dizabilități. Persoanele cu dizabilități sunt cele mai în măsură pentru a lupta și a pune capăt acestor situații. Pentru a putea face o schimbare, e nevoie de informare. Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități rezumă cel mai bine drepturile persoanelor cu dizabilități însă nu este scrisă într-un limbaj accesibil persoanelor cu dizabilitate intelectuală. Pentru ca toate persoanele cu dizabilități să aibă acces în mod egal la informatie, proiectul Drepturile noastre pe înțelesul nostru! își propune să traducă convenția într-un limbaj ușor de înțeles.


3. EcoStuff: “Urban Intervention TM”

Suma
stransa
3,480RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
69.6%
Numar
donatii
85
Numar
campioni
1


Urban Intervention TM presupune redarea temporara catre comunitate a unor spatii din Timisoara sub forma de arta mai mult sau mai putin conventionala. Proiectul presupune crearea a 5 instalatii urbane folosind in special materiale reciclate, prin care dorim sa atragem atentia asupra importantei protectiei mediului si sa-i incurajam pe timisoreni sa priveasca deseurile ca resurse, pentru dezvoltarea sustenabila a comunitatii locale. Timisoara.Mediu.Arta.Participare este tema expozitiei de pe pietonala, primul pas al proiectului, si va cuprinde 8 tablouri/mozaic, din capace de plastic, propuse de timisoreni prin intermediul unui concurs de idei si alese de noi si sustinatorii proiectului. Realizarea propriu-zisa a tablourilor va fi facuta de voluntari, iar instalarea lucrarilor pe pietonala se va realiza pe parcursul unui weekend, in cadrul unui eveniment special de implicare sociala, de Ziua Europei 9 Mai.


4. Fundatia de Abilitare Speranta: “Împreună învingem DOWN-ul!”

Suma
stransa
3,915RON
Target
proiect
4,750RON
Procentaj
din proiect
82.4%
Numar
donatii
87
Numar
campioni
3


Proiectul isi propune in primul rand sa stranga fondurile necesare participarii a 5 copii ai Fundatiei de Abilitare “Speranta” la Olimpiada Națională Down Retezat iar in al doilea rand se doreste promovarea Fundatiei de Abilitare Speranta si a serviciilor ei în cadrul evenimentului TIMOTION.


5. Fundatia Profilaxis: “Vreau să cresc sănătos!”

Suma
stransa
3,360RON
Target
proiect
10,800RON
Procentaj
din proiect
31.1%
Numar
donatii
70
Numar
campioni
2


Prin acest proiect vom atrage atentia comunitatii din Timisoara asupra riscurilor asociate unei greutati crescute la copii scolari din ciclu primar si vom incuraja parintii sa intervina pentru remedierea situatiei, inainte de instalarea pubertatii, prin stil de viata sanatos si incurajarea miscarii/gimnasticii/sportului. De asemenea, vom informa parintii ca si in Timisoara, chiar daca nu exista clinici specializate pentru probleme legate de obezitate, exista specialisti care sunt dispusi sa lucreze in echipa multidisciplinara, alaturi de familie, pentru a inlatura din viata copilului riscurile create de obezitate, si a-i asigura acestuia sansa unui viitor cat mai sanatos cu putinta.


6. Pro Muzica – Pro Vidu: “Alergăm vioi pentru instrumente noi”

Suma
stransa
4,602RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
92.0%
Numar
donatii
100
Numar
campioni
2


Orchestra de Tineret a Municipiului Timișoara este o formaţie reprezentativă a oraşului. A fost înființată în anul 2014, înainte funcționând ca și Orchestra de suflători din cadrul Colegiului Național de Artă „Ion Vidu”. Proiectul își propune să îmbunătățească rechizita muzicală a orchestrei. Pentru ca tranziția de la Orchestra de Suflători la Orchestra de Tineret, care funcționează ca o orchestră clasică, să aiba loc cu succes este nevoie de suplimentarea cu anumite instrumente. La ora actuală, orchestra are o componență diversă având ca membri elevi din clasele a VII-a și până într-a XII-a. Orchestra are în palmares o serie de participări la evenimente de prestigiu atât în plan național cât și pe plan internațional: Festivalul Timișoara Muzicală, „Come Together”, Germania 2015.


7. Rotary Opera: “Pe mâini bune la Urgente”

Suma
stransa
20,820RON
Target
proiect
10,000RON
Procentaj
din proiect
208.2%
Numar
donatii
218
Numar
campioni
8


Proiectul presupune renovarea cabinetului de urgente din cadrul Clinicii de Chirurgie Maxilo-Faciala, sectie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara. Clinica de chirurgie Maxilo-Faciala Timisoara este o sectie medicala de traditie care de peste 60 de ani trateaza de urgenţă toate accidentele, traumatismele sau manifestarile acute oro-maxilo-faciale de pe raza municipiul Timisoara, judetul Timis si judetele limitrofe. Proiectul va crea condiţii de lucru imbunatatite personalului medical, va asigura comfort pacienţilor şi va aduce un plus de încredere şi siguranţă în serviciile oferite de spital. De asemenea asigurarea unui mediu igienic este imperativa datorita activitatii medicale chirurgicale specifice.


8. Scoala Mamei Junior: “O viată mai bună pentru copiii cu dizabilităti din Timiș”

Suma
stransa
7,815RON
Target
proiect
5,200RON
Procentaj
din proiect
150.3%
Numar
donatii
177
Numar
campioni
5


În județul Timiș sunt înregistrați peste 2.000 copii cu dizabiltăți, dintre care doar puțini participă la vreo formă de terapie. Proiectul urmareste informarea familiilor care au copii cu dizabilități despre drepturile lor și accesul la programe de terapie. Beneficiul principal ar fi că aceste familii vor fi informate, copiii vor putea participa la terapiile de care au nevoie și viața lor se va îmbunătăți. Participarea la activitățile diferitelor ONG-uri i-ar putea pune în legătură cu alți părinți, cu persoane care i-ar putea susține în cazul în care sunt într-o situație financiară dificilă sau au nevoie de asistență medicală costisitoare. De asemenea, copiii cu afecțiuni ușoare se pot recupera în urma tratamentelor, iar pentru ceilalți o simplă ameliorare sau doar socializarea cu alte persoane în afara familiilor poate reprezenta o schimbare majoră și benefică.


9. Sfera Timişoarei: “Ziua seniorilor activi”

Suma
stransa
2,335RON
Target
proiect
6,000RON
Procentaj
din proiect
38.9%
Numar
donatii
45
Numar
campioni
2


Prin aceasta actiune, asociatia noastra isi propune combaterea sedentarismului, promovarea unui stil de viata sanatos, consiliere medicala, sportiva si oferirea unui mediu adecvat socializarii in randul seniorilor. Scopul actiunii este sprijinirea persoanelor de varsta a treia, a pensionarilor care duc lipsa unei vieti sociale active si care sunt adesea neglijati de societate. Ziua Seniorilor Activi este o zi speciala, intre orele 10:00 – 18:00 la strandul UMT vom rasfata seniorii impreuna cu partenerii si voluntarii nostri cu gimnastica medicala, jocuri, dans, masaj, tratamente cosmetice si diverse servicii de care acestia beneficiaza gratuit. In cadrul evenimentului desfasuram si o campanie informare si combatere a sedentarismului. Medici specialisti vor organiza un seminar cu tema “Activ si sanatos” si vor consilia participantii.


10. United Way: “Învată să reuşeşti!”

Suma
stransa
4,255RON
Target
proiect
5,880RON
Procentaj
din proiect
72.4%
Numar
donatii
85
Numar
campioni
4


Proiectul isi propune sa ofere servicii de tip after-school adresate copiilor, servicii de educatie parentala si consiliere pentru parinti, formare profesionala pentru cadrele didactice care lucreaza cu copii aflati in situatie de vulnerabilitate si informarea si mobilizarea comunitatii prin voluntariat. Prin proiect vor fi sprijiniti 24 de copii provenind din familii defavorizate din cartierul Fratelia, 207 copii din Scoala Generala nr. 15 Timisoara, 100 de parinti, cadre didactice din 15 scoli cu probleme de absenteism si abandon scolar din jud. Timis.


11. VivArt: “Pot şi eu!”

Suma
stransa
4,980RON
Target
proiect
10,000RON
Procentaj
din proiect
49.8%
Numar
donatii
99
Numar
campioni
2


Proiectul urmărește integrarea socială a tinerilor cu dizabilități ușoare și medii, prin dezvoltarea deprinderilor necesare în viața de zi cu zi, pentru a le spori independența și încrederea în forțele proprii. Participanții la program vor lua parte la diverse activități de terapie prin artă, vor învăța să îndeplinească sarcini domestice si să se descurce in oraș, de la orientare și folosirea mijloacelor de transport în comun pana la vizionarea de spectacole sau vizite la diverse instituții. Părinții lor vor primi sprijin in demersul angajării tinerilor in instituții cu ateliere protejate.


Previous Next