Fundatia de Abilitare Speranta: „Impreuna invingem DOWN-ul! – editia a 2-a”
stransa8,948RON
proiect4,000RON
din proiect223.7%
donatii185
Copiii cu sindrom Down trăiesc cu etichete grele și nemeritate. În România, sunt marginalizați și excluși din sistemul educațional. Dar acest diagnostic nu presupune obligatoriu o viață socială precară. Dimpotrivă, comportamentul social al unui copil cu Down poate fi ancora unei vieți împlinite în comunitate. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției societății față de copiii cu sindrom Down, pentru creșterea gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea unui program pentru a se adapta mai bine societății.
Obiective: dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora și promovarea proiectului în comunitate.
Despre Fundația de Abilitare ”Speranța”
Fundația de Abilitare ”Speranța” susține de peste 23 ani incluziunea copiilor cu dizabilități, oferind servicii complexe pentru copii, familii și cadre didactice. Rezultate: 35 de proiecte derulate (”Centre pentru copii din mediul rural”, ”Un bun inceput”, ”Învață să înțelegi copilul cu ADHD”, ”Educația incluzivă- un drept al copilului cu dizabilități”), 7 Centre pentru incluziunea copiilor cu dizabilități, 4000 de copii beneficiari, rată a incluziunii școlare de 70-75%, servicii pentru părinți, cursuri acreditate pentru 500 de cadre didactice, peste 4000 de membri activi în Rețeaua de Educație Incluzivă. Echipa: director executiv, specialist PR, 2 psihologi, specializați în psihologie clinică, 2 logopezi, kinetoterapeut, art-terapeut, ergoterapeut, muzicoterapeut.
De ce e necesar proiectul?
Discriminare. Șanse mici la educație, la participare, la viață socială împlinită. Segregare. Etichetare. Așa arată viața unui copil cu sindrom Down în România. Proiectul își propune să dezvolte: competențe noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențe parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. Activitățile
proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele estimate sunt creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.
Cine sunt beneficiarii?
Beneficiari direcți: 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța”, 10 părinți ai acestora, 2 terapeuți din cadrul F.A.”Speranța”. Indirect, beneficiază întreaga comunitate locală a Timișoarei.
În ce constă proiectul?
Scopul proiectului: Incluziunea socială a copiilor cu sindrom Down în comunitate. Proiectul are 2 obiective
(1) Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora.
(2) Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN-ul !” în comunitate.
Care va fi impactul proiectului?
Rezultate: 10 copii cu sindrom Down, beneficiari ai acestui proiect , mai bine abilitați din punct de vedere social; 10 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiect mai bine abilitați pentru interacțiunea cu copiii lor; 2 terapeuți ai F.A.”Speranța” capacitați în vederea unei conexiuni mai strânse copil-terapeut-părinte; organizarea cadrului informal de învățare (tabăra); 10 chestionare de satisfacție adresate participanților la programul de abilitare.
Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?
Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 4.000 lei dintr-un buget total de 10.350 lei necesari pentru participarea a 10 copii cu sindrom Down, părinții lor și 2 specialiști într-un program structurat de intervenție terapeutică și educativă, într-un cadru informal de învățare (tabara în afara orașului). Depășirea obiectivului de finanțare reduce din efortul Fundației de Abilitare Speranța de a identifica fonduri suplimentare.