|   Inscriere 

Fundatia de Abilitare Speranta: „Impreuna invingem DOWN-ul! – editia a 2-a”

Suma
stransa
8,948RON
Target
proiect
4,000RON
Procentaj
din proiect
223.7%
Numar
donatii
185

Copiii cu sindrom Down trăiesc cu etichete grele și nemeritate. În România, sunt marginalizați și excluși din sistemul educațional. Dar acest diagnostic nu presupune obligatoriu o viață socială precară. Dimpotrivă, comportamentul social al unui copil cu Down poate fi ancora unei vieți împlinite în comunitate. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției societății față de copiii cu sindrom Down, pentru creșterea gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea unui program pentru a se adapta mai bine societății.
Obiective: dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora și promovarea proiectului în comunitate.

Despre Fundația de Abilitare ”Speranța”sigla FAS

Fundația de Abilitare ”Speranța” susține de peste 23 ani incluziunea copiilor cu dizabilități, oferind servicii complexe pentru copii, familii și cadre didactice. Rezultate: 35 de proiecte derulate (”Centre pentru copii din mediul rural”, ”Un bun inceput”, ”Învață să înțelegi copilul cu ADHD”, ”Educația incluzivă- un drept al copilului cu dizabilități”), 7 Centre pentru incluziunea copiilor cu dizabilități, 4000 de copii beneficiari, rată a incluziunii școlare de 70-75%, servicii pentru părinți, cursuri acreditate pentru 500 de cadre didactice, peste 4000 de membri activi în Rețeaua de Educație Incluzivă. Echipa: director executiv, specialist PR, 2 psihologi, specializați în psihologie clinică, 2 logopezi, kinetoterapeut, art-terapeut, ergoterapeut, muzicoterapeut.

10373826_1575917292677291_1509815962497766043_nDe ce e necesar proiectul?

Discriminare. Șanse mici la educație, la participare, la viață socială împlinită. Segregare. Etichetare. Așa arată viața unui copil cu sindrom Down în România. Proiectul își propune să dezvolte: competențe noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențe parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. Activitățile
proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele estimate sunt creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiari direcți: 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța”, 10 părinți ai acestora, 2 terapeuți din cadrul F.A.”Speranța”. Indirect, beneficiază întreaga comunitate locală a Timișoarei.

În ce constă proiectul?

Scopul proiectului: Incluziunea socială a copiilor cu sindrom Down în comunitate. Proiectul are 2 obiective

(1) Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora.

(2) Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN-ul !” în comunitate.

Care va fi impactul proiectului?

Rezultate: 10 copii cu sindrom Down, beneficiari ai acestui proiect , mai bine abilitați din punct de vedere social; 10 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiect mai bine abilitați pentru interacțiunea cu copiii lor; 2 terapeuți ai F.A.”Speranța” capacitați în vederea unei conexiuni mai strânse copil-terapeut-părinte; organizarea cadrului informal de învățare (tabăra); 10 chestionare de satisfacție adresate participanților la programul de abilitare.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Obiectivul de strângere de fonduri prin TIMOTION este de minim 4.000 lei dintr-un buget total de 10.350 lei necesari pentru participarea a 10 copii cu sindrom Down, părinții lor și 2 specialiști într-un program structurat de intervenție terapeutică și educativă, într-un cadru informal de învățare (tabara în afara orașului). Depășirea obiectivului de finanțare reduce din efortul Fundației de Abilitare Speranța de a identifica fonduri suplimentare.

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Giulio Airinei , din echipa ACI Timisoara

Nu sunt un alergator "de cariera" dar sunt un sustinator al mobilizarii in comunitate. Cred ca fiecare poate aduce o schimbare, si mai cred ca putin cu putin se pot face lucruri mari. Campania celor de la Fundația de Abilitare ”Speranța” e o dovada ca doar impreuna putem schimba mentalitati.

Suma stransa: 903 lei


Sas Mihaela , din echipa Continental Automotive

Buna,

Ma numesc Sas Mihaela si fac parte din grupul "Alergotura" ,acum un an am descoperit placerea de a alerga si de atunci am continuat sa practic acest sport, un adevarat medicament pentru trup si suflet :).
In aceasta competitie am ales sa sustin proiectul "Impreuna sustinem Down-ul" deoarece cred cu ardoare in " Fiecare persoană are aptitudini, înclinaţii şi talente proprii. Fiecare adult şi copil cu sindrom Down este un individ aparte şi trebuie respectat ca atare. Prejudecăţile în privinţa persoanelor cu sindrom Down trebuie eliminate.
Fiecare trebuie să aibă exact aceleaşi posibilităţi ca oricare alt om care le solicită pentru el ca fiind de la sine înţeles."

,,Succesul se pare ca este în mare parte dat de capacitatea de a continua, atunci când ceilalţi abandonează" (William Feather)
Multumesc.

Suma stransa: 420 lei


PARJOL MARIUS , din echipa Ambasadorii Sperantei

\"Împreună învingem DOWN-ul!\"

Suma stransa: 100 lei


Raluca Trucă , din echipa Ambasadorii Sperantei

Nu sunt prea multe de spus despre mine: femeie, mămică, profesionist, soție – roluri pe care orice femeie din lume le are. Dar sunt multe de spus despre cauza în care cred. Ca mămică, am fost, de multe ori, martor la comportamente discriminatorii față de copiii cu dizabilități. În parc, la grădi sau la școală, oriunde sunt copii, există cineva care etichetează. Vreau să schimb asta. Vreau ca ai mei copii să trăiască într-o lume fără diferențe și fără etichete, să se joace liber și deschis cu prietenii lor, indiferent de categoria socială.
Susțin alergarea pentru beneficiile pentru sănătate. Susțin Timotion pentru minunata ocazie de a lucra împreună, în comunitate, pentru binele tuturor. Susțin Fundația de Abilitare ”Speranța” din convingerea că împreună putem realiza schimbarea în bine.
Împreună, putem duce vorba mai departe: sindromul Down nu e bau-bau! Nu e o boală. Nu se transmite. Copiii cu sindrom Down nu trebuie marginalizați. Sunt prietenii și colegii copiilor noștri. Cu ajutorul nostru, pot fi viitori adulți independenți și pe deplin integrați în societate. Și, cum orice drum începe cu un prim pas, ne poți ajuta să le asigurăm primii pași spre acest viitor. Implică-te! Vino să alergăm împreună în 23 aprilie! Donează!

Suma stransa: 50 lei


Donatii directe

HELLA Romania 300 RON Succes! 
Marius Capatina 40 RON Run, run, run 
Tibi Vrabie 25 RON O initiativa ce merita sustinuta 
Sorin Julean 30 RON  
Diana Caragea 10 RON  
Murarescu Emilia 50 RON  
IOAN-OVIDIU MARGINEAN 20 RON  
Adrian KISS 10 RON  
Ciprian Paunel 50 RON  
Anonim 10 RON Succes! 
Silvia Vlad 20 RON  
Previous Next