|   Inscriere 

VivArt: „Pot si eu!” in casa noua

Suma
stransa
8,176RON
Target
proiect
7,200RON
Procentaj
din proiect
113.6%
Numar
donatii
98

Tinerii cu dizabilități au abilități. Este nevoie ca aceste abilități să fie descoperite, dezvoltate și valorificate. De ce? Pentru că și acești tineri să fie activi în societatea noastră, o societate a diversității și incluziunii.Timotion 2015 a fost startul acestui proiect. 8 tineri cu retard în dezvoltare participă săptamanal la un program art-terapeutic destinat dezvoltarii socio-emoționale. Lipsa deprinderilor de autonomie personală și socială este o reală dificultate care împiedică integrarea acestor tineri. Un program de ergoterapie axat pe formarea deprinderilor de viață independentă (invață să se îmbrace, să se spele, să facă curățenie sau să gătească, să circule, să facă cumpărături) conduce la creșterea potențialului de integrare socială/ angajare în câmpul muncii. Serviciile de ergoterapie vor fi oferite gratuit minim 4 luni.

Despre Asociația VivArt Centrul de Artterapie si Psihologiesigla VivArt

VivArt este o asociație non-profit care oferă servicii de art-terapie și psihologie, activități educativ-creative și activități de formare profesională destinate dezvoltării bio-psiho-sociale a beneficiarilor. Echipa este formată din 2 art-terapeuți, 1 psiholog și 1 psihoterapeut cu peste zece ani de experiență în domeniul art-terapiei și psihoterapiei, care au beneficiat de formare de la specialiști ai unor organizații din Marea Britanie, au oferit training-uri in domeniile art-terapie si psihomotricitate în cadrul unor conferințe organizate la nivel național. Beneficiarii serviciilor oferite în cadrul centrului sunt:

  • copii, adolescenți, adulți și vârstnici aflați în dificultate și persoane cu cerințe educaționale speciale
  • copii, adolescenți și adulți care doresc să-și îmbunătățească abilitățile
  • specialiști în domeniul social și educațional
  • organizații non-guvernamentale si structuri guvernamentale.

De ce e necesar proiectul?

Prin participarea la Timoton 2015 am reusit sa implementam o parte din proiect: amenajarea spatiului de desfasurare a activitatilor si participarea saptamanala la sedintele de art-terapie. Acum, ne dorim sa oferim acestor tineri si serviciile de ergoterapie, prin care invata sa se descurce in viata de zi cu zi cu cat mai putin ajutor posibil, sa nu fie o povara pentru familiile lor. Chiar daca au un deficit, invata cum pot sa il compenseze si sa-l tranforme in abilitate.Fiecare fiinta are nevoie de un sens al vietii!

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii proiectului vor fi maxim 10 tineri (minim 8) cu dizabilitati medii /usoare si familiile acestora. Beneficiarii indirecți vor fi VivArt, comunitatea, respectiv societatea in care trăim cu toții.

În ce constă proiectul?

Scopul proiectului nostru este  cresterea calitatii vietii si integrarea sociala a tinerilor cu dizabilitati usoare si medii. Obiectivul specific este dezvoltarea autonomiei personale si sociale pentru un număr de 8 până la 10 tineri cu dizabilitati usoare si medii din Timișoara prin participarea zilnică la un program de ergoterapie pentru a deprinde autoîngrijirea şi simţul responsabilităţii personale devenind astfel încrezători în forţele proprii, mai independenţi si cu sanse reale de integrare sociala/piata muncii.

Programul de activități va fi adaptat nevoilor specifice și ritmului în care progresează beneficiarii, incluzând următoarele:

  • Activități de învățare practică pentru dezvoltarea deprinderilor de igienă alimentară, personală, vestimentară si de curățenie în spațiul de locuit sau de lucru
  • Exerciții de recunoaștere a cartierului, a zonelor învecinate, deplasare pietonala și cu mijloace de transport, jocuri de rol, vizite în instituții publice, vizionări de spectacole, audiții concerte pentru formarea și dezvoltarea deprinderilor de orientare, deplasare și relaționare in mediul social
  • Activități practice, vizionare de filme educative în scopul desfășurării unei existențe active în mediul familial
  • Consiliere psihologică pentru părinții tinerilor, sa-i ajute să le conștientizeze calitățile și potențialul care trebuie valorificat.
  • Vizite in cadrul unor instituții in care funcționează ateliere protejate, pentru a sprijini demersul de angajare a tinerilor in astfel de instituții.

Proiectul va fi deschis voluntarilor care doresc să se implice efectiv luând parte atât în activitatea tinerilor care se desfășoară la centrul VivArt, cât și în activitățile externe (vizite, cumpărături, spectacole, audiții, etc).

Care va fi impactul proiectului?

Prin participarea zilnica la programul de ergoterapie ne asteptam ca tinerii sa-si formeze si dezvolte deprinderi/abilitati de igiena personala, igiena vestimentara, intretinere si igienizare a spatiului de locuit/munca, igiena alimentara, existenta activa in mediul familial, orientare, deplasare si relationare in mediul social, comunicare si relationare interpersonala. Insusirea acestor deprinderi confera o claritate/constientizare a resurselor personale si poate facilita incadrarea intr-o profesie specifica abilitatilor proprii.

Dezvoltarea deprinderilor de viata independenta creste calitatea vietii tinerilor cu dizabilitati. De asemenea, conduce la cresterea potentialului de angajare in campul muncii, numarul persoanelor asistate scade, comunitatea devine mai sanatoasa.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Nevoia fundamentala pentru demararea proiectului ”Pot si eu” in casa noua! este asigurarea retributiei psihopedagogului (minim 4 luni) care va sustine zilnic activitatile de ergoterapie. Pentru a acoperi aceasta nevoie, ne propunem sa strangem minim 7.200 lei in cadrul Timotion. Depășirea acestui obiectiv minim va permite derularea pentru o perioadă mai lungă a activităților.

Bugetul total al proiectului este de 16.200 lei și include retributie specialisti, materiale activitate ergoterapie (hartie, carton, vase, unelte, etc), cheltuieli de intretinere, cheltuieli consumabile (alimente pentru mic-dejun, detergenti etc), cheltuieli vizite, spectacole, teatru, concerte.

20150906_174810

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Maxim-Guga Florentina , din echipa VIVART

Sa alerg ca adult nu a fost nicioadata o optiune pentru mine. Mie imi plac sporturile de iarna! Totusi, am ales sa ies din zona de confort fiindca asa simt eu ca evoluez si-mi inving egoul numit lene. Pot si eu! este proiectul meu de suflet. Acesti tineri au abilitati,pot deveni independenti si responsabili. "Pot si eu! In casa noua" da un sens vietii tinerilor din acest proiect!

Suma stransa: 2,010 lei


Ionut - Dragos Capraru , din echipa VIVART

Anul trecut am participat la evenimentul Timotion. Pot sa spun ca am fost la inceput reticient sa ma inscriu. Nu practic sporturi, dar cand am vazut ca prin participare pot ajuta tineri cu dizabilitati prin proiectul "Pot si eu!", mi-am zis ca pot si eu sa alerg pentru ei. Putem cu totii. Asadar "Pot si eu! in casa noua", proiectul Asociatiei "Vivart", merita participarea noastra.

Suma stransa: 326 lei


Donatii directe

Echipa Smart Professional 1,500 RON Succes! 
Anonim 1,000 RON Succes! 
BANDA SILVIA 50 RON VivArt: „Pot si eu!” in casa noua 
Anonim 50 RON De la fiecare in parte porneste schimbarea pe care vrem sa o vedem in jur. Poate unii au avut un start mai buni ca altii, dar suntem toti oameni si avem posibilitatea se ne ajutam intre noi! :) 
Anonim 50 RON va sustin! 
Daniela Petruti 30 RON  
Monica Iustina Domnitei 10 RON  
Chivu Aurelian 70 RON  
Stern Ivette Coralia 100 RON  
Coltan Patricia 50 RON sustin copiii cu dizabilitati pentru ca si ei au dreptul la o viata frumoasa, fara sa fie marginalizati de societate. 
Marius-Mihai Chira 50 RON  
DANA JONI 30 RON  
Alexandru Cristian Amza 50 RON  
Szabo Alexandru 30 RON :) 
Previous Next