|   Inscriere 

ARCPMI: „Ecografii performante la Spitalul de Copii”

Suma
stransa
31,529RON
Target
proiect
9,000RON
Procentaj
din proiect
350.3%
Numar
donatii
320

Dorim să completăm dotarea secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” cu o sondă de ecograf convexă, sondă ce urmează să intre în componența aparatului de ecografie aflat deja în dotarea secției.

Acest aparat a fost achiziționat în anul 2013 în cadrul unui proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională dar, fondurile fiind limitate, nu s-a reușit achiziționarea decât a componentelor ce permit ecografia aparatului locomotor iar, pentru a extinde aria sa de operativitate în sfera afecțiunilor chirurgicale pediatrice este nevoie să completăm aparatul cu o sondă convexă. Ne propunem să strângem fondurile necesare și să achiziționăm această sondă astfel încât să putem realiza examinări ecografice ale sistemul digestiv, reno-urinar sau genital, ceea ce va îmbunătăți serviciile medicale oferite pentru circa 10000 de copii anual.

Despre Asociația Română de Chirurgie Pediatrică Minim Invazivă (ARCPMI)

ARCPMI logoAsociația Română de Chirurgie Pediatrică Minim Invazivă este o organizație non-profit ce are ca scop principal îmbunătățirea asistenței medicale a copiilor prin promovarea și dezvoltarea procedeelor medicale minim invazive.

Asociația a luat ființă la inițiativa unor medici chirurgi pediatri de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara și funcționează în parteneriat cu acest spital și cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

De la înființare, în 2012 am inițiat și dezvoltat proiecte în domeniul educației specialiștilor, am oferit burse tinerilor medici pentru a participa la stagii în străinătate și am acționat pentru dotarea secției clinice de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgențe pentru Copii „Louis Țurcanu” cu aparatură și instrumentar de ultimă generație.

De ce e necesar proiectul?

Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” este singurul spital cu profil pediatric din vestul țării asigurând asistență medicală pentru aproximativ 400000 de copii din Județul Timiș și județele limitrofe.

În secția de Chirurgie Pediatrică a Spitalului sunt consultați și tratați anual aproximativ 10000 de copii. Secția are în dotare un ecograf performant achiziționat în cadrul unui proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională dar care are funcționalitate limitată datorită absenței unei sonde de examinare convexe. Această sondă va permite extinderea examinărilor ecografice la sistemul digestiv, reno-urinar, genital.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii finali sunt pacienți examinați și tratați anual în Clinica de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. Ei vor beneficia de asistență medicală îmbunătățită.

Beneficiari sunt și: Departamentul de Chirurgie Pediatrică a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” și Spitalul de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” care vor utiliza acest echipament.

UMF                                                               SpitalulDeCopii

În ce constă proiectul?

Scopul acestui proiect este să completăm dotarea secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” cu o sondă de ecograf convexă, sondă ce urmează să intre în componența aparatului de ecografie aflat deja în dotarea secției.

Aparatul de ecografie a fost achiziționat în anul 2013 în cadrul unui proiect finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională dar, fondurile fiind limitate, nu s-a reușit achiziționarea de cât a componentelor ce permit ecografia aparatului loco-motor, iar pentru a extinde aria sa de operativitate în sfera afecțiunilor chirurgicale pediatrice este nevoie să completăm aparatul cu o sondă convexă în valoare de aproximativ 6000 Euro.

Astfel obiectivele proiectului sunt:

  • Achiziționarea unei sonde ecografice convexe
  • Realizarea cu ajutorul acestei sonde a minim 1000 de ecografii în decurs de 12 luni

Care va fi impactul proiectului?

Servicii medicale îmbunătățite pentru circa 10000 de copii internați anual la secția de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Obiectivul de strângere de fonduri la TIMOTION este de minim 9.000 RON dintr-un buget total al proiectului de 25.000 RON necesari pentru achiziția unei sonde specializate pentru examinări ecografice ale sistemul digestiv, reno-urinar sau genital pentru dotarea secției clinice de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgențe pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

ARCPMI2

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

David Vlad , din echipa Echipa Medicală

Alerg pentru sănătatea mea și a copiilor noștri.
Aleargă alături de noi pentru sănătatea ta și a copiilor tăi!

Suma stransa: 1,564 lei


Ligia Petan , din echipa BW TM

Proiectul „Ecografii performante la Spitalul de Copii” s-a lipit de mine la prima citire. Sunt mama a două fetițe și am avut ocazia să văd cât de important este un aparat performant, și că un astfel de aparat poate face o diferență majoră în viața copilului meu. Tocmai din această cauză am ales să mă implic în strângerea de fonduri pentru dotarea aparatului de ecografii din cadrul secției de Chirurgie Pediatrică a Spitalului de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”. Eu voi alerga într-o cursă simbolică alături de fiica mea. Te invit să alergi alaturi de mine sau să donezi pentru ca aceste ecografii să devină posibile pentru copii din vestul țării. Mulțumesc pentru susținere!

Suma stransa: 50 lei


Sebastian Catana , din echipa -

Intotdeauna mai e cineva cu mine, chiar si atunci cand alerg singur. Din dragoste pentru copiii cu autism.

Suma stransa: 30 lei


Cristina Ivascu , din echipa Alergotura

Acum 3 ani am reusit sa strangem o suma considerabila care a fost trimisa unui orfelinat. Anul acesta incercam sa facem o fapta buna pentru micutii din orasul nostru! :)

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

HELLA Romania 520 RON Succes! 
Adriana Dehelean 50 RON Donatie pt "Ecografii performante la Spitalul de Copii" 
Alexandra Barzan 50 RON Donatie 
Sergiu Liubimirescu 100 RON  
Mihai Hurmuz 30 RON  
Alexandra Okrosi 10 RON  
Echipa MGI COUTIER 15,000 RON Copiii sunt cea mai importanta resursa
Sa dam mai multe sanse pentru viitorul lor! Sa investim în sanatatea si bunastarea lor, pentru a le influenta intr-un mod direct si pozitiv viitorul !

Echipa MGI COUTIER
 
Balan Daniel 30 RON  
Cosmin Stefaniga 50 RON  
ILCA DAN-CLAUDIU 150 RON  
ATTILA AMISICS 10 RON  
Ovidiu Badescu 30 RON  
Rusu Dan 50 RON  
Dacu-Furdui Miruna 30 RON  
Dacu-Furdui Alin 30 RON  
Flavius Popescu 50 RON  
Onet Dan Iustin 30 RON  
Sergiu Manuel Antonie 10 RON  
Antonie Diana 10 RON  
Cristian Crisan 50 RON  
Anonim 50 RON  
Mranyo-Vlah Alexandru 255 RON Succes! 
Nagy Ioana 50 RON  
Istvan Nagy 30 RON  
Cosmin Mihai 30 RON  
Previous Next