|   Inscriere 

Sfera Timişoarei: “Ziua seniorilor activi”

Suma
stransa
2,335RON
Target
proiect
6,000RON
Procentaj
din proiect
38.9%
Numar
donatii
45

Prin aceasta actiune, asociatia noastra isi propune combaterea sedentarismului, promovarea unui stil de viata sanatos, consiliere medicala, sportiva si oferirea unui mediu adecvat socializarii in randul seniorilor. Scopul actiunii este sprijinirea persoanelor de varsta a treia, a pensionarilor care duc lipsa unei vieti sociale active si care sunt adesea neglijati de societate.

Sfera Timisoarei_poza1

Ziua Seniorilor Activi este o zi speciala, intre orele 10:00 – 18:00 la strandul UMT vom rasfata seniorii impreuna cu partenerii si voluntarii nostri cu gimnastica medicala, jocuri, dans, masaj, tratamente cosmetice si diverse servicii de care acestia beneficiaza gratuit. In cadrul evenimentului desfasuram si o campanie informare si combatere a sedentarismului. Medici specialisti vor organiza un seminar cu tema “Activ si sanatos” si vor consilia participantii.

Despre Asociatia Sfera Timisoarei

Echipa Sfera Timisoarei a luat viata in aprilie 2013 din dorinta de a aduce un aport pozitiv societatii in care traim. Viziunea noastra este sa aratam ca faptele bune se pot intampla si ca depinde doar de noi cetatenii sa facem o schimbare in bine in jurul nostru. Vrem sa-i invatam pe cei din jur importanta si beneficiile voluntariatului, sa le crestem spiritul civic. In ultimele 6 luni am reusit sa ne inchiriem un sediu in Piata Unirii unde avem sedinte saptamanale. Astfel ideile noastre ajung sa prinda viata si dam muncii noastre continuitate, coordonam proiecte caritabile deja existente din 2013 si dezvoltam echipa de voluntari.

Facebook page: https://www.facebook.com/SferaTimisoarei

De ce e necesar proiectul?

Scopul actiunii este sprijinirea persoanelor de varsta a treia. Avem ca obiectiv informarea si incurajarea pensionarilor la un stil de viata sanatos, activ din punct de vedere fizic, dar si social. Ne propunem sa le oferim mai multa atentie si respect celor care au avut grija de educatia noastra si ne-au indrumat in viata. Este un prilej bun pentru ei de a socializa, de a se informa si nu in ultimul rand de a invata.

Prin aceasta actiune asociatia Sfera Timisoarei isi propune combaterea sedentarismului, promovarea unui stil de viata sanatos si oferirea unui mediu adecvat socializarii in randul seniorilor. Dorim sublinierea importantei miscarii si exercitiilor fizice chiar si in randul pensionarilor.

Problema indentificata de noi este lispa unor programe dedicate “pensionarilor”, llispa unui cadru care sa le ofere posibilitatea de a accesa GRATUIT informatii cu privire la: importanta sportului si a alimentatie in viata de zi cu zi, informatii si exercitii despre cum se poate imbunatatii starea lor de sanatate.

Consideram importanta informarea eficienta si constientizare participantilor cu privire la cauza

– efect a sedentarismului, deoarece statistica ne arata ca majoritatea cazurilor afectate se regasesc pe segmentul de varsta cuprinsa intre 45 – 70 de ani.

Cine sunt beneficiarii?

Toti particpantii cu varsta de peste 60 de ani pentru care accesul la strand va fi gratuit intre orele 10-12 si care vor beneficia de servicii gratuite si o zi frumoasa dedicata lor. De asemena vor beneficia de impactul pozitiv al acestui proiect prietenii si familia participantilor.

In ce consta proiectul?

Asociatia „Sfera Timisoarei” va organiza evenimentul „Ziua Seniorilor Activi”, editia a III-a, vineri 04 Septembrie 2015, incepand cu orele 10 la strandul UMT din Timisoara.

Programul evenimentului:

10:00-12:00

 • Primirea participantilor si inscrierea lor in baza de date si la activitati, alocarea unui numar pentru tombola; pliant cu programul zilei;
 • Punct Sfera – stand amenajat unde participantii vor primii fisa medicala, notarea datelor personale + masurarea greutatii si testarea tensiunii arteriale – fisa Anamneza;
 • Punct masurarea glicemiei
 • Punct consultanta ortopedic;
 • Ambulanta demonstrativa – infromare cu privire la serviciu ambulanta, testare RMN, ecografica, imagistica etc.

10:30 – 11:00 – Inviorare – Aqua Gym in bazinul cu apa termala – 30-50 participanti – coordonator Larisa Lupescu – antrenor; Antrenorul noteaza 20 participanti care s-au remarcat pentru buna executare a exercitiilor si care vor fi premiati;

12:00 – 13:00- Yoga pentru trup si suflet – informare apoi exercitii specifice cu specialistii de la scoala Prakriti School of Yoga – 30 -50 de participanti, pe terenul de fotbal din incita strandului UMT.

13:00 – 14:00 – Seminar “Activ si Sanatos “- Coordonatorul noteaza 20 participanti care s-au remarcat pentru implicarea activa si care vor fi premiati;

10:00 – 18:00 – Zona jocuri – 20 castigatorii sunt premiati;

10:00 – 16:00 – Zona relaxare si rasfat + masaj, tratamente cosmetice si coafura gratuit

15:00 -15:30 – Concurs de dans – 20 castigatori

16:00 – 17:00 – Oferirea premiilor

17:30 – 18:00 – Incheierea evenimentului

Care va fi impactul proiectului?

Prin educarea seniorilor cu privire la importanta unei vieti active fizic vrem ca acestia sa-

si construiasca un program de viata mai sanatos si sa fie un model pentru cei din jurul lor: copii, nepoti, prieteni. Stim din proprie experienta ca ‘bunicii’ au o influenta foarte mare in

viata nepotilor – astfel vor putea sugera un stil de viata sanatos si activ si in viata micutilor si a parintilor acestora. La fel, dorim sa ia nastere mai multe proiecte de acest gen si suntem siguri ca prin exemplul deja dat cu Ziua Seniorilor Activi vom reusi mobilizarea comunitatii timisoarene in a se angrena in mai multe proiecte de acest gen.

Ziua Seniorilor Activi presupune o colaborare stransa cu centre medicale din Timisoara, doctori voluntari, antrenori de sport, maseuri, centre cosmetice.

Ce nevoi de finantare sperati sa acoperiti prin participarea la TIMOTION?

Obiectiv de strangere de fonduri prin participarea la TIMOTION: 6000 RON

 • Materiale Publicitare – spot radio, afise, pliante si mapa “ZiuaSeniorilor Activi” – 1200 RON
 • Sonorizare Eveniment + DJ si Prezentator – 1500 RON
 • Cadouri si premii pentru 100 de participanti – 25 ron/buc. – 2500 RON
 • FOTO, Video –  800 RON

Bugetul total al proiectului: 7800 RON

 • Logistica si transport – 300 RON – fonduri proprii
 • Echipament Voluntari – ecusoane,tricouri – 500 RON – fonduri proprii
 • Bratari acces participanti + fise medicale – 500 buc. – 1000 RON – fonduri propri
 • Protocol – parteneri, voluntari – in ziua evenimentului – 25 pers – 500 RON din fonduri proprii

Nota: Suma stransa reprezinta totalul taxelor de participare si al donatiilor achitate. Înscrierile neconfirmate și donațille pentru care încă nu s-a inregistrat plata nu sunt incluse.

Campionii
nostri

Numar
campioni
2

Olariu Mirela , din echipa Sfera Timisoarei

Ziua Seniorilor Activi este singurul program dedicat pensionarilor!
Noi alergam pentru o batranete sanatoasa si frumoasa.

Suma stransa: 585 lei


Ronkov Natalia , din echipa 3Pillar Global

Cred ca o viata activa ne ajuta sa fim mai fericiti si mai relaxati, indiferent de varsta. \"Ziua seniorilor activi\" vine cu sfaturi medicale, activitati fizice si momente de relaxare, toate gratuite pentru bunicii nostri. Cum am putea sa le multumim mai frumos pentru ca ne-au crescut cu atata dragoste?

Suma stransa: 30 lei


Donatii directe

Anonim 50 RON  
Previous Next