|   Inscriere 

Ador Copiii – Un copil adoptat, o familie fericită!

Suma
stransa
19,877RON
Target
proiect
20,760RON
Procentaj
din proiect
95.7%
Numar
donatii
329

Un copil adoptat, o familie fericită!: Asociatia Ador Copiii

 

REZUMAT

Acest proiect presupune pregătirea, inițierea și formarea unui număr de 50 părinți aflați în perioada de încredințare în vedereadopției. Vom organiza cursuri lunare de grup și întâlniri individuale cu părinții pe tema traumei abandonului copiilor. Specialistul prezintă în cadrul întâlnirilor, efectele pe care trauma abandonului le are asupra dezvoltării fiziologice și psihice a copiilor, dar și metode de diminuare a acestor efecte. În cadrul acestor cursuri și întâlniri vor fi prezentate teme ca: înțelegerea dezvoltării creierului la copiii care au trecut prin trauma abandonului, efecte comportamentale ale abandonului, întărirea siguranței copiilor adoptați (teoria ”Circle of security”), modalități de reducere a riscului de apariție a tulburărilor emoționale și de comportament, jocuri și activități stimulative pentru copii. Întâlnirile cu adulții vor avea loc la sediul Centrului de Resurse pentru Adopție al Asociației Ador Copiii, timp de 10 luni. În paralel cu desfășurarea acestor cursuri și întâlniri, vor avea loc ateliere cu copiii adoptați, ce vor avea ca scop determinarea gradului în care are loc adaptarea copiilor în familiile lor și stimularea formarii atașamentului securizant părinte-copil. Aceste ateliere vor fi organizate de 3 ori pe perioada proiectului.

 

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Ador Copiii este o organizație neguvernamentală, înființata în 2004, care se află în prima linie a activismului în domeniul adopției interne, cu un număr de 120 de membrii, familii adoptive, dar și non‐adoptatori, donatori. Organizația este autorizată ANPDCA și are impact la nivel național, contribuind la dezvoltarea sistemului de adopții oferind servicii eficiente, profesioniste şi inovatoare în beneficiul copiilor, al familiilor adoptive şi al persoanelor care doresc să adopte, în cadrul Centrului de Resurse pentru Adopție. De asemenea, organizația a contribuit la simplificarea legislației în domeniul adopției interne și la instituirea Zilei Naționale a Adopției, în România pe data de 2 Iunie. Inima organizației a început să bată odată cu povestea personală a fondatorilor organizației, care au adoptat și au dorit să genereze transparență și eficiență în sistemul de adopții, astfel încât fiecare copil părăsit să aibă parte de copilărie într‐o familie, cât mai curând posibil. ADOR este un acronim: A de la afecțiune, D de la dorința de a avea copii, O de la optimism, R de la răbdare ‐ toate fiind ingredientele iubirii necondiționate dintre părinți și copii, indiferent dacă ei se întâlnesc în această viață pe cale naturală sau prin adopție. Valorile pe care ne bazăm în tot ceea ce facem sunt: transparenta; responsabilitate; compasiune; corectitudine. Asociația Ador Copiii își desfășoară campaniile și proiectele prin donorship și sponsorship.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Perioada post-adopție este una cu mari provocări și obstacole, atât pentru părinti, cât și pentru copii. În primele 3 luni ale copilului alături de părintii săi, are loc procesul de acomodare al copilului cu noua sa viata. Pana în momentul adopției, copilul a avut o figura de referință (asistentul maternal profesionist), care a reprezentat mama pentru el. Oarecum brusc, tot universul sau se schimba: își pierde figura de referință, locul în care a crescut pana atunci, persoanele din jur, gustul mâncării, mirosul hainelor, animalele din curte etc. Așadar, schimbările sunt uriașe. Copilul face eforturi foarte mari de adaptare, eforturi ce se pot vedea într-un comportament agresiv sau inhibat, el poate fi hiper agitat sau amorțit, poate refuza mâncarea sau poate deveni bulimic etc. La nivel social nu exista servicii specializate care sa ofere un suport constat acestor familii în prima perioada post-adopție. Așadar, se întâmpla, din păcate, situații în care familiile adoptive fiind depășite și copleșite de reacțiile copiilor, să dorească sa-i re-abandoneze în serviciul de protecție speciala. Acest lucru reprezinta cel mai mare abuz prin care un copil poate trece și reprezinta un risc major cu care societatea romanească se confrunta.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Centrul de Resurse pentru Adopție este primul și singurul astfel de centru din Romania. Activitățile de intervenție în domeniul traumelor copiilor adoptați sunt destul de rare în cadrul organizațiilor și instituțiilor de profil din Romania, iar cele de prevenție lipsesc cu desăvârșire. Acest proiect de pregătire parentală presupune o acțiune de prevenție a re-abandonării copiilor după adopție. În derularea proiectului vor participa specialiștii Ador Copiii și beneficiarii, la sediul centrului. Pentru ca acest proiect să fie un succes vom monitoriza constant evoluția derulării proiectului, intervenind din timp cu soluții, pentru a obține cele mai bune rezultate. Vom comunica constant comunității evoluția proiectului și contribuția donatorilor Timotion.

CE REZULTATE PROMITEM?

Scopul acestui proiect îl reprezinta reducerea riscului ca un copil adoptat, aflat în prima perioada post-adopție (încredințare în vederea adopției), sa fie dat înapoi sistemului de protecție speciala. Luând în calcul efectele pe care trauma abandonului le pot avea asupra dezvoltării copiilor, aceștia pot afișa comportamente și stări emoționale pe care părintii sa le gestioneze cu dificultate sau sa nu le gestioneze. Riscul unei adopții eșuate este destul de mare în primele trei luni după adopție, în asa fel încât este vital ca familiile să aibă informațiile necesare care sa-i facă sa înțeleagă prin ce trec acești copii și care ar fi modalitățile de gestionare a reacțiilor lor. În urma acestui training, 50 părintii vor avea repere clare în funcție de care sa știe în ce fel este cel mai potrivit sa reacționeze fata de proprii lor copii. Aceste aspecte ii vor face pe copii sa stabilească mult mai repede o relație de încredere cu adulții și sa se atașeze într-un mod sigur de părintii adoptivi.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Scopul acestui proiect este acela de a evita riscul re-traumatizarii copilului printr-un abandon din partea familie adoptive, in prima perioada post-adoptie.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

CICLOP, TME Electronic Components, HTS Consulting, United Nations, Women`s Guild, Cristina&Nathaniel Gallegos.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Vom promova participarea noastră la Timotion prin pagina noastră de Facebook, de Linkedin, precum și pe site‐ul nostru web. Pentru atragerea a cât mai multi alergători, campioni și susținători în beneficiul proiectului nostru, vom invita sa alerge pentru susținerea proiectului persoane publice , formatori de opinie publica.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Donatorii vor fi informați despre utilizarea fondurilor prin postări de informații și fotografii periodice pe pagina de Facebook. În proiect se pot implica ca voluntari și alergători la eveniment.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Resursa mană – Psihoterapeut 1.400/luna/10luni/14.000lei

Organizare ateliere părinti 100 lei/10 luni/1.000 lei

Organizare ateliere copii 300 lei/5 luni/1.500 lei

Materiale ateliere copii 800 lei

Total buget 20.760 lei

 

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Resursa mană – Psihoterapeut 100lei/10luni/1.000lei

Organizare atelier părinti 50 lei/10 luni/500 lei

Organizare ateliere copii 100 lei/5 luni/500 luni

Materiale ateliere copii 200

Total buget 2.200 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Badescu Marius , din echipa Echipa celor fără echipă :)

Ador Copiii a fost și este o resursă pentru fiul nostru Denis și implicit pentru întreaga familie. Unii își dedică întreaga viață cauzei copiilor fără familie, iar alții le sunt alături, inclusiv financiar.

Suma stransa: 1,337 lei


Czudar Simona , din echipa Adorabilii

Ador copiii și sunt alături de cei care au nevoie de o familie și o copilărie fericită! Vino la Timotion și aleargă pentru ei, împreună le putem aduce bucurie, siguranță și o rază de soare în suflet.

Suma stransa: 450 lei


Mihai Danciu , din echipa ---

Acest concurs este foarte important pentru noi dar și pentru copiii care au nevoie de ajutor . M-a ajutat să înțeleg că nu doar eu exist pe lume că mai există mult copii care au nevoie de ajutor.

Suma stransa: 50 lei


Donatii directe

Dorina Gabor 80 RON pentru cei mici 
ContiTech 1,505 RON Succes în proiectele frumoase pe care le desfășurați și care fac diferența în comunitatea noastră! 
NTT Data 2,300 RON Pentru ca fiecare copil merita sa creasca intr-o familie fericita! 
Ionut Belgun 40 RON Succes! 
HELLA Romania 360 RON HELLA Romania se bucura sa sustina in fiecare an cauzele importante pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru angajatii sai.

Mult succes tuturor participantilor! Sustinem Ador Copiii! 
DIANA BORUGA 10 RON  
Alexandroni Alexandru 50 RON Succes! 
Cristina Jeberean 200 RON Faceti lucruri minunate.
 
Codruta Breca 50 RON  
Florentina Militaru 10 RON  
Omota Andrei 30 RON  
Sorin Abrudan 50 RON  
Lucian Rain 50 RON  
Claudiu Schwartz 100 RON  
Mirela Anca Schwartz Garliste 100 RON  
Laurentiu Iosif 10 RON  
Irina Kalapis 20 RON  
Nanu Ramona 30 RON  
Alexandru Vuin 10 RON  
Florin Lintia 50 RON  
Ioana Adriana Iliasa 30 RON  
Radu Bundas 65 RON  
Elena Catana 50 RON  
Weinberg Gabriel 10 RON Succes! 
ANDREEA FILIP 50 RON  
Streian Ovidiu 30 RON  
Andreea Petrisor 10 RON  
Previous Next