|   Inscriere 

Cine organizează

Alergotura

Ne spunem Alergotura pentru că am început să alergăm câte o tură sau două, undeva prin oraș, alături de prieteni și cunoștințe, acum aproximativ 10 ani. Suntem oameni de toate vârstele, din medii profesionale diverse, și ne unește plăcerea de a face mișcare în aer liber și de a alerga împreună, pentru că e mai distractiv și mai ușor să împarți efortul alergării cu cineva. Oricând vă puteți alătura acestui fenomen, numit Alergotura, si vă asteptăm să împărțim bucuria cu voi.

Credem că alergarea este un fel de medicament pe care mulți îl căutăm și nu-l găsim. Unii îl căutăm ca să slăbim, alții ca să scăpăm de stres, alții ca să ne modelăm corpul armonios. Alergarea le aduce pe toate, așa că noi, membrii asociației, încurajăm un stil de viață sănătos, prin mișcare, în special alergare. Pentru asta organizăm zilnic ture de alergare în Timișoara, în mai multe cartiere, pentru a îi iniția sau ajuta pe alții să inceapă să se bucure de beneficiile alergării.

Pentru că ne-am dat seama că putem și mai mult, acum câțiva ani ne-am unit inspirația și creativitatea pentru a face și mai mult pentru Timișoara. Am realizat că putem să facem Timișoara să se miște, la propriu si la figurat, dacă putem inspira și pe alți timișoreni să contribuie cât de puțin la binele celor din jur. Așa s-a născut „Timotion – Timișoara se mișcă!”, care ne-a învățat că dăruind vom dobândi, și că fiecare dintre noi își poate aduce contribuția aranjând gesturile pozitive ca într-un puzzle numit Comunitate. De atunci parcă trăim un vis pentru că ne-am dat seama că orice este realizabil în comunitate cu proiecte care să inspire oamenii să facă bine.

 

Fundația Comunitară Timișoara

fc_avatar

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) este o invitație pentru timișoreni la implicare în proiectele locale. Fundația a început cu o mână de oameni iar ușa ei este mereu deschisă! Pentru că noi credem că împreună putem susține, cunoaște, conecta și crește comunități puternice.  Misiunea noastră este de a contribui substanțial la mobilizarea resurselor locale în beneficiul oamenilor. Suntem aici pentru a sprijini inițiativele locale și a creea legături în interiorul comunității în vederea dezvoltării acesteia pe termen lung și a creșterii capacității sale de a se auto-susține. 

 

Fundațiile comunitare sunt un motor al schimbărilor pozitive în comunitatea unde activează, stimulând participarea și cooperarea locală. Ele atrag fonduri din donații de la persoanele fizice și firmele dintr-o anumită arie geografică și distribuie fondurile atrase către cauze filantropice. Servind donatorii, dar și grupurile care vin cu inițiative și cunosc nevoile locale, fundațiile ajută comunitățile să își folosească resursele pentru a se dezvolta.

 

Previous Next