|   Inscriere 

Cine organizează

Alergotura

Ne spunem Alergotura pentru că am început să alergăm câte o tură sau două, undeva prin oraș, alături de prieteni și cunoștințe, acum aproximativ 10 ani. Suntem oameni de toate vârstele, din medii profesionale diverse, și ne unește plăcerea de a face mișcare în aer liber și de a alerga împreună, pentru că e mai distractiv și mai ușor să împarți efortul alergării cu cineva. Oricând vă puteți alătura acestui fenomen, numit Alergotura, si vă asteptăm să împărțim bucuria cu voi.

Credem că alergarea este un fel de medicament pe care mulți îl căutăm și nu-l găsim. Unii îl căutăm ca să slăbim, alții ca să scăpăm de stres, alții ca să ne modelăm corpul armonios. Alergarea le aduce pe toate, așa că noi, membrii asociației, încurajăm un stil de viață sănătos, prin mișcare, în special alergare. Pentru asta organizăm zilnic ture de alergare în Timișoara, în mai multe cartiere, pentru a îi iniția sau ajuta pe alții să inceapă să se bucure de beneficiile alergării.

Pentru că ne-am dat seama că putem și mai mult, acum câțiva ani ne-am unit inspirația și creativitatea pentru a face și mai mult pentru Timișoara. Am realizat că putem să facem Timișoara să se miște, la propriu si la figurat, dacă putem inspira și pe alți timișoreni să contribuie cât de puțin la binele celor din jur. Așa s-a născut „Timotion – Timișoara se mișcă!”, care ne-a învățat că dăruind vom dobândi, și că fiecare dintre noi își poate aduce contribuția aranjând gesturile pozitive ca într-un puzzle numit Comunitate. De atunci parcă trăim un vis pentru că ne-am dat seama că orice este realizabil în comunitate cu proiecte care să inspire oamenii să facă bine.

Fundația Comunitară Timișoara

Fundația Comunitară Timișoara (FCTM) este o organizație non-profit care mobilizează resurse din comunitate și le utilizează pentru rezolvarea unor nevoi identificate în comunitate, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor dintr-o zonă geografică specifică.

Fundația folosește mecanisme diverse pentru a mobiliza resurse din comunitate (sponsorizări, donații, evenimente de atragere de fonduri, donații salariale, marketing comunitar etc.), oferind oportunitatea sponsorilor și donatorilor de a direcționa resursele proprii către acele zone și domenii care sunt de interes pentru aceștia și pentru comunitate.

Pe baza acestor resurse, fundația finanțează inițiative locale propuse de organizații nonprofit, lideri comunitari sau persoane talentate. În același timp, fundația identifică în mod activ nevoi ale comunității, stimulând angajamentul donatorilor și formarea de parteneriate pentru abordarea acestora.

Fundația comunică în permanență cu donatorii și cu beneficiarii, asigurându-se că resursele donatorilor sunt bine direcționate și au rezultatele așteptate.

Mai multe informații despre mișcarea Fundațiilor Comunitare pe www.fundatiicomunitare.ro

Previous Next