|   Inscriere 

Cursele Timotion 2019

Orar curse – 14.04.2019

Programul de mai jos poate suferi modificări.

Ora
08:45   Încălzire cu Nextfit pentru Semimaratonul Profi și Crosul Akwel

09:00   Start Semimaratonul Profi (21 km) – cursă cronometrată

09:05   Start Crosul Akwel (10.5 km) – cursă cronometrată

09:10   Încălzire cu Nextfit pentru Crosul Visma

09:25   Start Crosul Visma (6 km) – cursă cronometrată

10:20   Încălzire by Auăleu Fitness și Start Cursa Hamilton „Distracție pe roti” (~1 km)

11:30   Încălzire by Auăleu Fitness și Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

12:15   Încălzire by Zumba Fitness

12:30  Start Crosul Continental (2 km)

13:00  Moment muzical “Lean on me” cu Asociația Culturală TGP și toți participanții la Timotion

13:30  Festivitate de premiere

Pe durata evenimentului, se vor desfășura:
– jocuri sportive și testări de echipamente Decathlon, în Piața Libertății;
– atelier de pictură pe ceramică susținut de Lutelier, în Piața Sf. Gheorghe;
– loc de joacă “labirint de cazemate” PopUp Răspiua, în Piața Sf. Gheorghe.

Te rugăm să te prezinți la eveniment cu cel puțin 30 de minute înainte de startul cursei la care participi.

Cursele Timotion

  • Crosul Continental (2 km) – ii invita la miscare pe toti cei care nu au mai alergat, mai ales daca cred ca “ei nu pot”. Daca pana acum nu s-au mobilizat pentru propria lor sanatate, speram ca o vor face pentru a promova o cauza in beneficiul comunitatii. Mai mult, cursa incurajeaza alergarea in familie (de la 5 la 99 de ani), in ideea ca nu e nimic mai bun decat puterea exemplului si ca impreuna e mai usor.
  • Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km) – este dedicata celor ce imbratiseaza mesajul transmis din plin de cei mici: miscarea este modul nostru natural de a fi. O plimbare in ritm alert impreuna cu bebelusul poate fi inceputul unui obicei sanatos de a face diverse activitati fizice impreuna, cand acesta creste. Iar copiii ceva mai mari isi pot provoca la un sprint parintii, bunicii sau colegii de gradinita.
  • Cursa Hamilton “distractie pe roti” – role, fotoliu rulant, trotineta (fara biciclete) (~1 km) – pentru cei care vor sa arate ca in Timisoara sunt doritori de miscare pe role sau in fotoliu rulant, de unde si importanta accesibilizarii orasului. Normalitatea inseamna sa ne putem bucura impreuna, de aceleasi lucruri, si sa contribuim in societate, fiecare in felul sau.
  • Crosul Visma (6 km) – participantii acestei curse sunt alergatori amatori sau practicanti de alt sport, care doresc sa imbine placerea unei alergari cu posibilitatea de a strange fonduri pentru a sustine un proiect din cadrul evenimentului.
  • Crosul Akwel (10.5 km) – reprezintă o cale de mijloc pentru alergătorii care își propun să mărească distanța alergată de la an la an și care își propun o evoluție ambițioasă de la începător la distanțe cu două cifre in kilometri.
  • Semimaratonul Profi  (21 km) – această cursă se adresează celor care au mai alergat fără dificultate o distanță de minim 10 km și alergătorilor pasionați de distanțe lungi. Sursă de energie și bunș dispoziție, o astfel de alergare poate să dea naștere și la prietenii pornite din pasiunea comună de a alerga.

În afară de semimaraton, care are o limită de timp de 3 ore, toate celelalte curse pot fi parcurse și la pas sau alternând alergarea cu mersul. Mai mult, pentru părinții cu bebeluși în cărucior sau sistem de purtare nu recomandăm alergarea, din motive de siguranță. Mesajul pe care dorește să-l transmită Timotion este că important e să participi și să te bucuri de ceea ce faci, nu cât de mult sau cât de repede alergi.

Cursa #TimotionEverywhere (minim 1km) este o cursa noua venita ca raspuns la multe cereri pe care le-am primit de la suporterii Timotion!

Esti suporter al miscarii „Timotion – Timisoara se misca!” si din diverse motive NU poti participa fizic la eveniment? Iti dam posibilitatea sa imbini alergarea cu implicarea in comunitate. Alege-ti proiectul, inscrie-te la Cursa #TimotionEverywhere iar noi iti vom trimite un „numar de concurs” pe care sa il printezi si sa-l porti intr-o alergare de cel putin 1km pe care s-o faci in perioada 6-14 aprilie. Posteaza pe pagina de Facebook a Timotion un selfie cu tine, ca prietenii tai din Timișoara sa stie ca ai alergat virtual impreuna cu ei – mentioneaza localitatea, distanta si pune hashtag-ul #TimotionEverywhere

 

Descriere trasee

Până la momentul cursei, e posibil ca traseele descrise mai jos să sufere modificări.

Crosul Continental (2 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu cu intoarcere inainte de sensul giratoriu de pe bd. Michelangelo, Piata Iancu Huniada, str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G Enescu, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Piața Iancu Huniade, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/754826

Cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km)

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, Piața Huniade, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/754824

Cursa Hamilton „Distracție pe roți” (~1 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cursa pentru role și fotoliu rulant are nevoie de o suprafață plată fără piatră cubică, așa că startul se va da de pe strada Victor Vlad Delamarina. Cursa se va desfășura pe str. Mărășești, Gheorghe Lazăr, Emanoil Ungureanu și Eremia Grigorescu, cu retur pe str Mărășești, str Victor Vlad Delamarina – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/779233

Crosul Visma (6 km)

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniada, str 20 Decembrie 1989, bd. CD Loga, str. G Enescu, str. Acad. Alexandru Borza, str. Michelangelo, Pod Michelangelo (trotuar), Bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, Podul Decebal (trotuar, circulatia restrictionata la o singura banda pe sensul spre Fabric), malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Str Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/754802

Crosul AKWEL (10.5 km )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniade, str. 20 Dec 1989, Bd. CD Loga, Str. G. Enescu, Str. Acad, Alexandru Borza, str. Michelangelo și Pod Michelangelo (pe trotuar), bd. Vasile Pârvan, bd. Mihai Viteazu până la intersectia cu str. Sf Rozalia si retur, bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, str. Episcop J. Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Dr. Gheorghe Marinescu, bd. 3 August 1919 (pe troturar), Parcul Regina Maria, Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Metalic, malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish.

https://www.plotaroute.com/route/754823

Semimaratonul Profi (21 km)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Traseul este identic cu cel al crosului AKWEL și constă în parcugerea de 2 ori a buclei de 10.5 km.

Start – Piața Libertății, str. General Praporgescu, str. Enrico Carusso, str. Carol Telbisz, bd. IC Brătianu, Piata Iancu Huniade, str. 20 Dec 1989, Bd. CD Loga, Str. G. Enescu, Str. Acad, Alexandru Borza, str. Michelangelo și Pod Michelangelo (pe trotuar), bd. Vasile Pârvan, bd. Mihai Viteazu până la intersectia cu str. Sf Rozalia si retur, bd. Vasile Pârvan, prin Pasaj Michelangelo, bd. Corneliu Coposu, Splaiul Nistrului, Parcul Regina Maria, str. Episcop J. Lonovici, str. I.L. Caragiale, str. Dr. Gheorghe Marinescu, bd. 3 August 1919 (pe troturar), Parcul Regina Maria, Splaiul Nistrului, malul stâng al Begăi până la Podul Metalic, malul drept al Begăi până la Fac. de Hidrotehnică, Splaiul Spiru Haret, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, str. Lucian Blaga, Piața Libertății – Finish

https://www.plotaroute.com/route/754823

Exceptând traseele scurte, care vor fi accesibile pentru cărucioare, role și fotolii rulante, celelalte includ borduri, trepte si alte „surprize”. Speram totusi ca și alergătorii amatori care obțin performanțe remarcabile la diverse competiții să nu fie dezamăgiți de prezența acestor obstacole și să se poată bucura alături de cei mai puțin antrenați de participarea la un eveniment ce își dorește să promoveze alergarea ca sport de masă și să reunească membrii comunității, pentru comunitate.

Previous Next