|   Inscriere 

Ceva de Spus: „Vreau si eu sa urc”

Suma
stransa
10,110RON
Target
proiect
4,200RON
Procentaj
din proiect
240.7%
Numar
donatii
135

Orice treaptă poate fi o barieră de netrecut pentru o persoană cu dizabilități motorii. În România, deși Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități este ratificată, accesul persoanelor cu dizabilități este îngreunat atât de mediul fizic inaccesibil cât și de atitudinea autorităților față de problema accesibilizării. Instituțiile nu au rampe sau lifturi ori rampele sunt mult prea abrupte, scările fiind obstacole zilnice pe care persoanele cu dizabilități sunt nevoite să le escaladeze.
În prezent, lipsa accesului este unul din principalele obstacole cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Acest lucru duce la excluderea lor din viața comunității. Pentru ca toate persoanele cu dizabilități să aibă acces în mod egal, Asociația Ceva de Spus își propune achiziționarea unei rampe mobile destinate utilizatorilor de scaun rulant.

Despre Ceva de Spus

Ceva de Spus este o asociație de autoreprezentanți care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități. Am înțeles că puterea de a schimba ceva stă doar în noi. Tocmai de aceea am ales să ne facem vocile auzite. Vrem să trăim într-o lume în care putem participa activ la viaţa comunității şi putem decide în toate aspectele vieții noastre. Autenticitatea organizației noastre constă în faptul că este condusă de persoane cu dizabilități.-Ceva de Spus -ED

Eforturile noastre se concentrează pe două direcții principale: accesibilizare si dezinstituționalizare. Accesibilizarea orașului urmărește schimbări la nivelul mediului fizic și informațional astfel încât acesta să permită accesul tuturor persoanelor.

De ce e necesar proiectul?

Proiectul își propune să rezolve parțial problema accesului utilizatorilor de scaun rulant în locațiile care nu sunt prevăzute cu rampă sau lift. Deși accesibilizarea clădirilor și a spațiului public este obligatorie și există standarde în acest domeniu, numeroase instituții funcționează fără să țină cont de aceste reguli. Persoanele utilizatoare de scaun rulant, persoanele cu mobilitate redusă și mămicile cu copii în cărucioare nu pot accesa spații inaccesibile și ca urmare nu pot participa la o serie de activități în comunitate. Prin achiziționarea unei rampe mobile care va fi folosită la diverse acțiuni, evenimente organizate în Timișoara, dorim să creștem participarea acestor grupuri de persoane la viața comunității și implicit să le creștem calitatea vieții. Sperăm ca achiziționarea unei rampe mobile să fie un prim pas și un semnal de alarmă pentru autoritățile locale în ce privește accesibilizarea.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiari direcți ai proiectului:

 • Persoane utilizatoare de scaun rulant din Timișoara
 • Persoane cu mobilitate redusă din Timișoara
 • Mămici cu copii mici în cărucioare din Timișoara

Beneficiari indirecți:

 • Persoanele cu dizabilități din Timișoara
 • Organizații din domeniul dizabilității din Timișoara
 • Instituții publice
 • Autorități locale și factori de decizie

În ce constă proiectul?

Scopul acestui proiect este acela de a facilita accesul utilizatorilor de scaun rulant, a persoanelor cu mobilitate redusă și a mămicilor cu copii în cărucioare în spațiile publice inaccesibile din Timișoara.

Pentru atingerea acestui scop, ne propunem următoarele obiective:

 1. Achiziționarea unei rampe mobile
 2. Conștientizarea instituțiilor publice asupra necesității accesibilizării
 3. Facilitarea accesului persoanelor cu mobilitate redusa in locatii
  inaccesibile din oras prin oferirea rampei la diferite evenimente din comunitate

Activitățile concrete vor fi identificarea modelului de rampă cel mai potrivit, respectiv a furnizorului cu ajutorul unor consultanți de specialitate și pe baza unei evaluări cost/calitate. După achiziția rampei, se va derula o campanie de informare cu privire la acest serviciu (informații și fotografii în social media, presa locală, inclusiv radio și TV). Rampa va putea fi utilizată de către colaboratori, instituții publice și private, la evenimente și acțiuni cu participarea publicului larg.

Care va fi impactul proiectului?

 • Aproximativ 1000 persoane utilizatoare de scaun rulant vor putea accesa spații inaccesibile utilizând rampa mobilă
 • Aproximativ 500 mămici cu copii în cărucioare vor putea accesa spații inaccesibile utilizând rampa mobilă
 • minim 10 reprezentanți ai autorităților locale și 10 reprezentanți ai unor entități private conștientizați asupra importanței accesibilizării mediului fizic.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Obiectivul de finanțare pe care ni-l propunem este de minim 4200 Ron pe care îi vom folosi exclusiv pentru achiziționarea rampei mobile. Orice sumă suplimentară va fi folosită în scopul creșterii accesibilității persoanelor cu dizabilități în comunitate.

Campionii
nostri

Numar
campioni
13

Raluca Bunea , din echipa Ceva de Spus

RO:Particip la aceasta cursa din dragoste pentru Ceva de Spus si din credinta in cauza lor, aceea de a crea o lume inclusiva si justa, in care persoanele cu dizabilitati sunt tratate in mod egal cu restul societatii. Va astept sa fiti alaturi de noi cu gandul dar si contribuind la targetul meu de strangere de fonduri. Va mulțumesc!

EN: I am competing in this race out of love for Ceva de Spus and faith in their mission of promoting an inclusive and just world, where people with disabilities can live as equal citizens. Please support me and Ceva de Spus with good vibes and by contributing to my fundraising target. Merci!

Suma stransa: 2,030 lei


Gyurian Alexandra

Anul trecut am participat la Timotion ca simplu alergător și am ales proiectul de accesibilizare a celor de la Ceva de Spus. Cred că toți oamenii au drepturi egale și cred că scările nu ar trebui să împiedice pe nimeni să meargă oriunde dorește. Anul acesta am ales să fiu campion și să strâng donații pentru a cumpărarea unei rampe mobile. Susține-mă și tu și donează pentru proiectul celor de la Ceva de Spus!

Suma stransa: 810 lei


STAN IOANA ZOITA , din echipa Ceva de Spus

Ma numesc Ioana si doresec sa fiu alaturi si in acest an de echipa CEVA DE SPUS. Cred in ei ca echipa, cred in proiectele lor, cred ca au mereu CEVA DE SPUS pentru noi toti. Sunte o "gasca" de oameni minunati de care doresc sa fiu alaturi de cate ori am ocazia. Va astep alaturi de mine la evenimentul TIMOTION sa le sustinem proiectele.

Suma stransa: 800 lei


Diana Gaftea , din echipa Ceva de Spus

Cred in drepturile persoanelor cu dizabilitati si ma bucur sa sustin eforturile Ceva de Spus!

Suma stransa: 700 lei


Gollent Simona , din echipa Alergotura

În 2015, la prima ediţie Timotion, am alergat primul cros din viaţa mea. În ultimul an mi-am îmbogăţit palmaresul de alergător cu alte câteva curse astfel încât în ediţia din acest an m-am înscris la Semimaraton. Proiectul pe care îl susţin prin prezenţa mea la acest eveniment este cel al Asociaţiei de autoreprezentanţi CevaDeSpus, un grup de oameni frumoşi ce luptă pentru drepturile peroanelor cu dizabilităţi. Mă alătur lor cu tot dragul în această luptă. Proiectul pe care îl susţin își propune să rezolve parțial problema accesului utilizatorilor de scaun rulant, a persoanelor cu mobilitate redusă și a mămicilor cu copii în cărucioare în spațiile publice inaccesibile din Timișoara, în locații care nu sunt prevăzute cu rampă sau lift.
Îi invit pe toţi cei care consideră util acest proiect să se alăture cauzei celor de la CevaDeSpus prin participarea la una dintre cursele Timotion, printr-o donaţie, prin susţinere de orice fel sau -pur şi simplu- printr-un gând bun.
Vă mulţumesc şi ne vedem la Start ;)

Suma stransa: 300 lei


Lukinich Eduard , din echipa MEB Run TM

A mai trecut un an si TIMOTION ne invita sa punem umarul la a ajuta o cauza, o organizatie, un scop prin sport.
Ma numesc Eduard si va invit la o alergare nu inainte de a va spune ca sunt determinat sa ajut organizatia "Ceva de Spus" sa isi indeplineasca obiectivul de a rezolva problema accesului anumitor persoane in locațiile sau evenimentele care nu sunt prevăzute cu rampă sau lift.
Fie vorba de persoane cu disabilitati sau mamici cu copii mici in carucioare, lipsa acestor rampe ingradesc libertatea lor de a accesa diferite evenimente sau institutii publice.
Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru pentru aceasta cauza si ... :)
... Ne vedem la TIMOTION !!!

Suma stransa: 100 lei


Lucian Călin Ilica , din echipa Ceva de Spus

[ UPDATE: Bubă medicală. Deci nu se va mai întâmpla alergarea mea acum. Ideea rămâne, nevoia de suport rămâne ... deci poftiți: alergați, donați! ]

Suntem aproape 20 de milioane de băgători de vină, stăm pe margine și ne plângem de nenumăratele minusuri din țara asta.
Pe lângă noi sunt câteva sute de oameni nebuni frumoși, curajoși, perseverenți, etc ... care chiar fac ceva, zi de zi, ca să aducă o schimbare în bine.
Printre ei și minunații de la Ceva de Spus. Care luptă pentru drepturile persoanelor cu dizabilități.
Accesul utilizatorilor de scaun rulant este dificil, foarte dificil sau imposibil în cam orice loc în Timișoara. Aceasta problemă este în vizorul celor de la Ceva de Spus prin proiectul participant la Timotion 2016.

Eu nu am alergat niciodată mai mult de 5-6 km. Și sunt într-o formă fizică destul de slabă. Dar mă voi pregăti din greu și voi participa la cursa de 21 km. Ca un mic gest care să arate cât de mult îi respect pe cei de la Ceva de Spus și cât de mult apreciez lupta lor.
Și sper să vă conving și pe voi să îi sprijiniți. Ca un prim pas ... printr-o donație aici. Mulțumesc.

Suma stransa: 100 lei


Smultea Simona Maria , din echipa No limits

"Unii pot alerga, alții nu pot nici urca! Nici pentru mine nu este ușor să alerg, dar ideea că unele persoane sunt private de lucruri normale din cauza unei rampe banale, mă determină să particip. Achiziționarea unei rampe mobile e un pas mic pentru unii, dar un salt pentru alții!"

Suma stransa: 80 lei


Popescu Raluca Ioana , din echipa No limits

Un lucru pe care îl iubesc la Timotion este faptul că poate uni o comunitate întreagă. Anul trecut,am avut bucuria de a experimenta și descoperi pentru prima oară plăcerea de a "alerga" pe 4 roți. Da, se poate și dintr-un scaun rulant!:)
Anul acesta susțin și alerg pentru cauza Asociației Ceva de Spus aceea de a achiziționa o rampă mobilă destinată utilizatorilor de scaun rulant. Te invit și pe tine să te alături cauzei și să mă susții pe 23 Aprilie la Timotion 2016!

Suma stransa: 50 lei


Muresan Valeria , din echipa Valley Translators

Sunt Valeria si doresc sa sustin persoanele cu dizabilitati de la Asociatia "Ceva de Spus" sa achizioneze rampa mobila, sa poata participa la evenimentele sociale si culturale, sa se bucure de frumusetea Timisoarei si de spiritul acesteia. II rog pe colegii mei de la Valley, pe cunoscutii si prietenii mei sa doneze si sa alerge cu mine pentru acest scop.

Suma stransa: 50 lei


Gerber Andrei-Heinrich , din echipa No limits

Anul trecut am ''alergat'' pentru Ceva De Spus ''Drepturile noastre pe înṭelesul nostru!''
Nu stiam ca se poate ''alerga'' in scaun rulant, cei de la Alergotura prin proiectul Timotion-Timisoara se misca ma aratat ca se poate. Da se poate sa ''alergi'' in scaun cu rotire.
Anul acesta am ales sa ''alerg'' tot pentru Ceva de Spus, anul acesta ''alerg'' pentru proiectul "Vreau si eu sa urc"!
Vreau sa pot urca cu scaunul cu rotire cand merg la opera, teatru si la instituti unde nu exista rampa.
Pentru aceste motive sustin proiectul Ceva de Spus: "Vreau si eu sa urc" pentru cumpararea unei rampe mobile.
Sustine-ma si tu si doneaza pentru proiectul celor de la Ceva de Spus! Mi-ar face mare placere sa alergam impreuna la Timotion 2016!

Suma stransa: 0 lei


Levai Balazs

I am happy to support Ceva de Spus in their effort to promote the rights of people with disabilities!

Suma stransa: 0 lei


Lavinia-Nicoleta Radu , din echipa Ceva de Spus

Iubesc si îmi place timotion pentru ca uneste intreaga comunitate. Anul acesta susțin si alerg 2 km pentru cauza Asociatiei Ceva de spus aceea de a achiziționa o rampa mobila destinata utilizatorilor de scaun rulant.Te invit
Si pe tine sa te alauri cauzei si sa ma susții pe 23 aprilie la timotion

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

A.P.F.R. 720 RON Mult succes in accesibilizarea institutiilor de invatamant din Timisoara! 
Marcel Truti 50 RON  
Monica Misca 30 RON  
Mihaela Galanton 30 RON  
Radosavlevici Marko 200 RON  
Noemi Kiraly 50 RON  
Doru Ortan 50 RON  
Monica Trusca 100 RON  
Sidonia-Iulia Batraneanu 50 RON  
Ilona Mihaies 50 RON  
Mircea Baldea 30 RON  
Previous Next