|   Inscriere 

Pro Psiho: „Dascali cu APTitudine”

Suma
stransa
2,846RON
Target
proiect
4,800RON
Procentaj
din proiect
59.3%
Numar
donatii
56

În acest an alergăm pentru ca 10 dascali şi familiile lor să beneficieze de subvenţionarea parţială sau totală a unui număr limitat de şedinte de psihoterapie sau consiliere psihologică pe care ei înşişi le accesează, luând atitudine în confruntarea cu veniturile mici, problemele familiale, responsabilităţile mari la locul de muncă, raza lor de impact social şi alţi factori care le influenţează calitatea vieţii şi performanţele profesionale. Proiectul cadru („APT – Acompaniament PsihoTerapeutic”) vizează o varietate de beneficiari cu venituri mici şi impact social mare, facilitând creşterea capacităţii acestora de-a se auto-organiza sustenabil cât şi schimbarea ideii de ajutor social prin protejarea şi potenţarea autonomiei lor personale.

Despre Asociaţia Pro Psihonew logo

Misiunea asociaţiei Pro Psiho este valorificarea potenţialului uman de-a se auto-organiza şi dezvolta, într-un mod sănătos şi responsabil faţă de individ şi comunitate. Viziunea noastră este o societate în care oamenii sunt din ce în ce mai conştienţi de propriile abilităţi, atitudini, trăiri, sensibilităţi, de rolurile lor în diverse sisteme sociale, de necesitatea actualizării strategiilor proprii de viaţă şi de factorii care impactează calitatea dialogului şi a conflictului. Suntem o echipă de psihologi cu experienţă, care ne-am propus să contribuim la cultivarea sănătăţii psihice şi relaţionale în comunitatea noastră şi la promovarea de principii şi practici colaborative în diverse contexte.

De ce e necesar proiectul?

Accesul la servicii de sănătate psiho-socială este limitat de slaba informare publică asupra aplicabilităţii acestora în domeniul educaţional dar şi de discrepanţa între statutul economic al dascălilor şi costul acestor servicii. Comunitatea noastră are nevoie de dascăli motivaţi intrinsec, ce recunosc resursele dinăuntrul şi dinafara lor, sunt preocupaţi de propria dezvoltare, apţi de colaborare cu diverse tipologii umane şi un model de preluare a responsabilităţii pentru calitatea vieţii şi activităţii lor. Primind sprijin financiar pentru a obţine suportul psihologic pe care îl caută, dascălii au şansa de a-şi îmbogăţi semnificativ şi durabil strategiile proprii de a face faţă provocărilor în mod constructiv, având mai apoi prin transfer de abilităţi un impact benefic şi în relaţiile lor cu elevii, părinţii şi colegii.

Cine sunt beneficiarii?

Alergătorii la Timotion ne vor ajuta să venim în întâmpinarea a 10 dascăli din învăţământul de stat (şi familiile lor, dacă este cazul), care nu au mai beneficiat de subvenţia Pro Psiho şi care îşi exprimă liber şi informat dorinţa de a accesa un serviciu de psihoterapie sau consiliere psihologică, adresând dificultatea proprie de a gestiona în mod adecvat anumite probleme de natură psiho-relaţională trăite în familie sau la locul de muncă. Aceştia pot participa individual, împreună cu familia sau împreună cu alţi dascăli, în funcţie de tipul de serviciu şi de natura problemei descrise.

În ce constă proiectul?

Scopul proiectului este facilitarea accesului la servicii de psihoterapie şi consiliere psihologică pentru un număr de 10 dascăli începând cu toamna anului 2016:

 

  1. stabilirea de parteneriate cu instituţiile de învăţământ locale şi informarea publicului ţintă despre această oportunitate de acces la servicii de psihoterapie şi consiliere psihologica şi despre utilitatea lor în practica educaţională şi în dezvoltarea personală
  2. organizarea și implementarea unor workshopuri periodice pe teme de psihologie aplicată în educație și sănătatea relațiilor cu copiii, la care dascălii vor participa gratuit
  3. selecţia şi sprijinirea dascălilor în alegerea unui psihoterapeut potrivit atunci când simt nevoia unei rejuvenări emoționale și motivaționale
  4. stimularea implicării comunității în creșterea calității practicii profesionale a cadrelor didactice și valorificarea voluntariatului în domeniul educației pentru sănătatea psihică și a relațiilor
  5. zece dascăli și familiile lor vor putea beneficia, la cerere, de-a lungul acestui an de servicii de psihoterapie și consiliere psihologică subvenționate parțial sau total de Asociația Pro Psiho.

Care va fi impactul proiectului?

Rezultatele programului APT sunt indicate de: (a) diferenţele între pre- şi post – evaluarea cazului, la nivel de simptome, abilităţi vizate şi nivel de satisfacţie al beneficiarilor direcţi (b) numărul de beneficiari (persoane impactate direct şi indirect), (c) numărul (crescând) de colaboratori specialişti în sănătate mintală şi nivelul de satisfacţie al acestora în ceea ce priveşte beneficiile pe care le obţin din această experienţă.

Un rezultat bun al proiectului „Dascăli cu APTitudine” constă în reuşita noastră de a desfăşura sesiuni de informare într-un număr cât mai mare de instituţii de învăţământ (minim 4), de a mobiliza un număr cât mai mare de persoane care să alerge pentru această cauză şi obţinerea de fonduri suficiente pentru a admite în programul APT un număr de minim 10 cadre didactice în acest an.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Ne propunem să strângem minim 4800 lei în cadrul evenimentului Timotion, pentru a acoperi cheltuielile cu subvenţiile acordate unui număr de 10 beneficiari, ţinând cont că în acest an costul minim al unei şedinţe de psihoterapie sau consiliere psihologică a fost prin convenţie stabilit de Asociaţia Pro Psiho la 60 lei / oră şi ne dorim să asigurăm un minim de 8 şedinţe fiecărui beneficiar, în eventualitatea că acesta nu îşi permite să plătească nici un procent din tariful minim. Dacă beneficiarii pot să contribuie parţial la plata tarifului, cei 480 lei le pot asigura sprijin financiar pe mai mult de 8 şedinţe.

Achiziţionarea de consumabile (birotică, papetărie), imprimarea materialelor promoţionale şi cheltuielile cu subvenţiile pentru alţi 10 beneficiari din celelalte grupuri ţintă ale proiectului APT presupune încă un minim de 6500 lei care vor fi acoperiţi de Asociaţie din alte surse (evenimente caritabile, sponsorizări, campania 2% şi alte donaţii). Munca de organizare şi implementare a proiectului APT este actualmente desfăşurată voluntar de psihologii din echipa Pro Psiho.

11863220_418114938379752_3142220846024714622_n

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

TIUREAN ANCA , din echipa inEDU

Kirkegaard spunea ca daca vrei sa ai succes in a conduce pe cineva intr-un anume loc, trebuie ca mai intai sa ai grija sa-l gasesti pe acel cineva acolo unde se afla si de-acolo sa incepi. Ma conduc spre o misiune in care cred, aceea de a dezvalui competente acolo unde altii vad defecte, de a identifica resurse unde altii vad lipsuri, de a valorifica darul cu care ceilalti vin in viata mea, inclusiv al celor care nu cred in propria lor valoare. Intotdeauna mi-am iubit si respectat dascalii si cred ca merita mai mult respect si sprijin decat le ofera societatea in acest moment. Iar copiii care cresc in jurul lor vor fi cu-atat mai impliniti cu cat dascalii lor sunt mai impliniti. Iata de ce, alergarea mea este o investitie in viitorul comunitatii noastre dar si in prezentul meu, intrucat sportul este un timp de conectare cu propriul corp, un mod de-a ma regasi.

Suma stransa: 490 lei


Maritescu Alexandra , din echipa HOSPICE Timisoara

Miscarea inseamna sanatate personala si sanatate sociala, prin sustinerea Asocitiei ProPsiho (Dascali cu APTitudine)

Suma stransa: 320 lei


Elena Mitu , din echipa Pro Psiho

Alerg in primul rand pentru mine iar daca asta poate sa ajute comunitatea in care locuiesc, atunci beneficiul este dublu iar bucuria mea se multiplica.
In al doilea rand vreau sa promovez miscarea si importanta acesteia in comunitate pentru a confirma, ceea ce deja alte studii de cercetare au facut-o, ca, activitatea fizica este o alternativa foarte buna pentru tratarea diferitelor tulburari sau afectiuni psihice.

Suma stransa: 50 lei


Cristian Floca , din echipa Pro Psiho

Așa cum lutul poate găsi formă și întrebuințare prin mâinile meșterului olar, pruncul poate deschide prin dascăl o poartă spre lume, spre el însuși, prin pârghiile educației, ale cunoașterii. Dascălul ia în cârcă acum răspunderea unui destin în devenire, iar rezultatul muncii sale va da roade imediate ori peste ani. Din vocație nobilă, meseria de dascăl a căpătat în curentul românesc aspectul unui mare chin, în care dascălul reușește cu greu să zărească puntea spre copil. Proiectul “Dascăli cu APTitudine” își apleacă astfel atenția spre un subiect social vital și vulnerabil, o prioritate de astăzi pentru un mâine mai asumat, mai viu.

Suma stransa: 30 lei


Geru Marius , din echipa Allianz Tiriac Asigurari Sa

da

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Lorinti Alexandru 26 RON Succes! 
Anonim 200 RON România are încă multe de învăţat despre importanţa psihologiei - a urmăririi continue a stării de sănătate psihică, a consilierii şi terapiei psihologice unde e cazul, a interzicerii şi pedepsirii prin lege a abuzurilor psihologice, care pot fi mai grave chiar decât unele vătămări corporale ş.a.m.d. etc. 
Anonim 50 RON
Minea Adrian 100 RON Succes! 
Karina Herman 10 RON  
Karina Herman 10 RON  
Previous Next