|   Inscriere 

Cursele Timotion 2016

Cursele Timotion 2016

  • Crosul MGI Coutier (2 km) – ii invita la miscare pe toti cei care nu au mai alergat, mai ales daca cred ca “ei nu pot”. Daca pana acum nu s-au mobilizat pentru propria lor sanatate, speram ca o vor face pentru a promova o cauza in beneficiul comunitatii. Mai mult, cursa incurajeaza alergarea in familie, in ideea ca nu e nimic mai bun decat puterea exemplului si ca impreuna e mai usor.
  • Cursa Flexik pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby-wrap (~1 km) – este dedicata celor ce imbratiseaza mesajul transmis din plin de cei mici: miscarea este modul nostru natural de a fi. O plimbare in ritm alert impreuna cu bebelusul poate fi inceputul unui obicei sanatos de a face diverse activitati fizice impreuna cu copilul, cand acesta creste.
  • Cursa Rotary “distractie pe roti” – role, fotoliu rulant, trotineta (fara biciclete) (~1 km) – pentru cei care vor sa arate ca in Timisoara sunt doritori de miscare pe role sau in fotoliu rulant, de unde si importanta acesibilizarii orasului. Normalitatea inseamna sa ne putem bucura impreuna, de aceleasi lucruri, si sa contribuim in societate, fiecare in felul sau.
  • Crosul Visma (5-6 km) – Participantii acestei curse sunt alergatori amatori sau practicanti de alt sport, care doresc sa imbine placerea unei alergari cu posibilitatea de a strange fonduri pentru a sustine un proiect din cadrul evenimentului.
  • Semimaratonul Flex (~ 21 km) – Aceasta cursa se adreseaza celor care au mai alergat fara dificultate o distanta de minim 10 km si alergatorilor pasionati de distante lungi. Sursa de energie si buna dispozitie, o astfel de alergare poate sa dea nastere si la prietenii pornite din pasiunea comuna de a alerga.

In afara de semimaraton, care are o limita de timp de 3.5 ore, toate celelalte curse pot fi parcurse si la pas sau alternand alergarea cu mersul. Mai mult, la cursa pentru parinti cu bebe nu recomandam alergarea, din motive de siguranta. Mesajul pe care doreste sa-l transmita Timotion este ca important e sa participi si sa te bucuri de ceea ce faci, nu cat de mult sau cat de repede alergi.

Descriere trasee

Ne rezervam dreptul de a modifica traseele de mai jos, orice astfel de modificari urmand sa fie comunicate aici si pe pagina de Facebook a evenimentului.

In alegerea traseelor, am cautat o zona centrala si care sa poata aduce la un loc pentru start / finish participantii de la toate cursele. Totodata, am incercat sa minimizam nevoia de intrerupere a circulatiei, pentru ca si cultura de a lasa masinile la o parte pentru a „ocupa” strazile cu altfel de activitati se construieste incetul cu incetul.

Exceptand traseele scurte, care vor fi accesibile pentru carucioare, role si fotolii rulante, celelalte includ trepte si alte „surprize”. Speram totusi ca si alergatorii amatori care obtin performante remarcabile la diverse competitii sa nu fie dezamagiti de prezenta acestor obstacole si sa se poata bucura alaturi de cei mai putin antrenati de participarea la un eveniment ce isi doreste sa promoveze alergarea ca sport de masa si sa reuneasca membrii comunitatii, pentru comunitate.

Cursa pentru începători MGI Coutier (2km)

cursa-MGI-2016

(START) str. Acad. Alexandru Borza – dreapta pe Bv. Michelangelo – traversare pod Michelangelo – Bv. Vasile Pârvan – traversare Bega pe podul Tinereții/Mitropolit Andrei Șaguna – dreapta pe splaiul Spiru Haret pe lângă terasa Bănățeana – platoul din fata scenei Teatrului de Vara (FINISH)

 

Cursa Flexik pentru părinți cu copii în cărucior sau în baby-wrap (0.8 km)

cursa-Rotary-Fllexik-2016_2

(START) str. Acad. Alexandru Borza – stanga pe str. George Enescu – stanga pe splaiul Spiru Haret – prin Parcul Rozelor – scena Teatrului de Vara (FINISH)

 

Cursa Rotary distractie pe roti (trotinete, role, fotoliu rulant) (0.8 km)

cursa-Rotary-Fllexik-2016_2

(START) str. Acad. Alexandru Borza – stanga pe str. George Enescu – stanga pe splaiul Spiru Haret – prin Parcul Rozelor – scena Teatrului de Vara (FINISH)

 

Crosul Visma (6 km)

cursa-visma-2016

(START) str. Acad. Alexandru Borza – stânga str. George Enescu – pistă mal drept Bega – traversare Bega pe Pasarela dintre Parcuri – Splaiul Nistrului – Bv. 3 August 1919 – la Piața Romanilor dreapta pe str. Episcop Alexandru Bonnaz – dreapta pe str. Ion Luca Caragiale – dreapta pe str. Episcop Joseph Lonovici până la intrarea în Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Splaiul Nistrului spre pistă mal stâng Bega – pistă mal stâng Bega – traversare Bega pe podul Traian – pistă mal drept Bega – platoul din fata scenei Teatrului de Vara (FINISH)

http://www.sportrouteplanner.com/index.php?id=18540 (harta traseu pe sportrouteplanner)

Semimaratonul Flex (~ 21 km)

semimaraton-2016

Prima tură a cursei de semimaraton (traseu neomologat) : (START)Str. Acad. Alexandru Borza – stânga str. George Enescu – pistă mal drept Bega – traversare Bega Pasarela dintre Parcuri – Splaiul Nistrului –  Bv. 3 August 1919 – la Piața Romanilor dreapta pe str. Episcop Alexandru Bonnaz – dreapta pe str. Ion Luca Caragiale – dreapta pe str. Episcop Joseph Lonovici până la intrarea în Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Splaiul Nistrului spre pistă mal stâng Bega – pistă mal stâng Bega – traversare Bega pe podul Ștefan cel Mare – pistă mal drept Bega până la Teatrul de Vară Parcul Rozelor

Următoarele două ture ale cursei de semimaraton: platoul din fața Teatrului de Vară Parcul Rozelor – pistă biciclete mal drept Bega – traversare Bega pe Pasarela dintre Parcuri – Splaiul Nistrului – Bv. 3 August 1919 – la Piața Romanilor dreapta pe str. EpiscopAlexandru Bonnaz – dreapta pe str. Ion Luca Caragiale – dreapta pe str. Episcop Joseph Lonovici până la intrarea în Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Parcul Regina Maria (Poporului) – traversare Splaiul Nistrului spre pistă mal stâng Bega – pistă mal stâng Bega – traversare Bega pe podul Ștefan cel Mare – pistă mal drept Bega – platoul din fața Teatrului de Vară Parcul Rozelor (FINISH)

http://www.sportrouteplanner.com/index.php?id=18541 (harta traseu pe sportrouteplanner)

Orar curse

Programul de mai jos poate suferi modificări.

Ora

09:30              Start Semimaratonul Flex (22 km)  și Crosul Visma (6 km)

10:15               Start Crosul  MGI Coutier (2 km)

11:30               Start Cursa Rotary „Distracție pe roti” (1 km)

11:45               Start Cursa Flexik pentru familii cu copii in cărucior sau baby wrap

13.00-14:00    Festivitate de premiere

Previous Next