Little People: „Sustine lupta impotriva cancerului la copil!”
stransa21,210RON
proiect5,000RON
din proiect424.2%
donatii390
Prin acest proiect, ne propunem integrarea în societate a tinerilor supraviețuitori de cancer prin acțiuni de voluntariat, oferind un exemplu pentru comunitate. ”Poti și TU!” este mesajul lor. Nimeni nu înțelege mai bine suferința și temerile unui copil bolnav de cancer decât un tânăr care a trecut prin aceeași experiență. Prin activitățile realizate în spital, tinerii supraviețuitori vor oferi un suport de la egal la egal actualilor pacienți, încurajându-i prin povestea lor de succes. ”Pentru mine, când mă întorc în spital și văd coridoarele și saloanele unde am “locuit” ani de zile, mă fac să retrăiesc unele clipe, frânturi de memorii petrecute acolo, și înțeleg că și ele fac parte din viața mea, și mă definesc cine sunt azi eu ca persoană. Sunt sigur că nu aș fi la fel fără să fi trecut pe acolo, și nu regret nici măcar o clipă. Ele m-au făcut să înțeleg copiii de care ne ocupăm și să îi încurajez.” (D.T, supraviețuitor de cancer).
Despre Asociația Little People
Pornind de la principiul conform căruia un copil bolnav de cancer este în primul rând copil, Asociația Little People a dezvoltat de 19 ani un program unic în România. Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui program de suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la creșterea ratei de supraviețuire a acestui grup vulnerabil. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată și fiecare eveniment organizat stă sub semnul unui puternic mesaj pozitiv legat de supraviețuire și speranță: depistat la timp, cancerul la copil poate fi învins.
De ce e necesar proiectul?
Copiii și adolescenții bolnavi de cancer se confruntă încă de la prima internare cu o serie de dificultăți psihosociale, stereotipuri, temeri, dureri, proceduri medicale invazive și dureroase, o multitudine de întrebări care caută răspunsuri și nevoi care așteaptă să fie exprimate. Pentru a răspunde adecvat nevoilor psihologice specifice ale celor peste 200 de copii și adolescenți internați în cadrul secției de oncopediatrie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara, Asociația Little People a venit în sprijinul comunității medicale prin oferirea unui program de intervenție psihosocială care să completeze actul medical și prin intermediul căreia pacientul să fie tratat dintr-o perspectivă multidisciplinară.
Cine sunt beneficiarii?
Beneficiarii direcți sunt copiii și adolescenții internați în cadrul secția de oncopediatrie din Timișoara, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, precum și tineri supraviețuitori de cancer de peste 14 ani, care au finalizat tratamentul oncologic membri ai comunității Temerari care vor fi implicați în acțiuni de voluntariat.
În ce constă proiectul?
Scopul acestui proiect este integrarea în cadrul programului zilnic desfășurat de specialistul și voluntarii Little People a unor activități speciale realizate de către tinerii supraviețuitori de cancer, membri ai clubului Temerarii, care numără în prezent peste 400 de membri din România și reprezintă cel mai activ grup de acest gen din Europa. Prezența constantă a Temerarilor în cadrul activităților din camera de joacă face diferența în ceea ce privește acomodarea pacienților actuali la perioada de spitalizare și încrederea pe care aceștia o au în reușita tratamentului.
Obiective:
- Implicare a minim 5 Temerari în acțiuni de voluntariat
- Realizarea a 12 activități speciale (câte una în fiecare lună calendaristică) realizate de către Temerari
Care va fi impactul proiectului?
- Peste 5 tineri supaviețuitori de cancer se vor implica în acțiuni de voluntariat, constituind un model pentru comunitate;
- 12 activități speciale realizate în spital de către Temerari împreună cu copiii aflați în tratament;
- Peste 100 de pacienți vor beneficia de suport de la egal la egal al Temerarilor în cadrul activităților lunare la care vor particCipa.
Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?
Prin participarea la TIMOTION ne propunem să strângem o sumă minimă de 5000 lei.
Donatorii Timotion vor contribui la cheltuielile pentru materiale creative folosite în spital în timpul activității (cartoane colorate, hârtii colorate, carioci, creioane, adezivi și lipici, sclipici, foarfece, panze de pictura, acrilice, pensule arta, tricouri, vopsele pentru textile, stickere, figurine de ceramica pentru pictat, figurine din polistiren, figurine din lemn, seturi pictura sticlă, glitter, decorațiuni); materiale educațioanle folosite în spital în timpul activității (puzzle 3D, atlas, jocuri educaționale pentru a realiza experimente, Cd-uri educaționale, lego educațional, jocuri educative) precum și pentru materiale sanitare folosite în spital în timpul activității.
Orice sumă suplimentară ne va permite să continuăm activitatea pentru o perioadă mai lungă de timp, 500 lei fiind suma minimă pentru o lună.