|   Inscriere 

Little People: „Sustine lupta impotriva cancerului la copil!”

Suma
stransa
21,210RON
Target
proiect
5,000RON
Procentaj
din proiect
424.2%
Numar
donatii
390

Prin acest proiect, ne propunem integrarea în societate a tinerilor supraviețuitori de cancer prin acțiuni de voluntariat, oferind un exemplu pentru comunitate. ”Poti și TU!” este mesajul lor. Nimeni nu înțelege mai bine suferința și temerile unui copil bolnav de cancer decât un tânăr care a trecut prin aceeași experiență. Prin activitățile realizate în spital, tinerii supraviețuitori vor oferi un suport de la egal la egal actualilor pacienți, încurajându-i prin povestea lor de succes. ”Pentru mine, când mă întorc în spital și văd coridoarele și saloanele unde am “locuit” ani de zile, mă fac să retrăiesc unele clipe, frânturi de memorii petrecute acolo, și înțeleg că și ele fac parte din viața mea, și mă definesc cine sunt azi eu ca persoană. Sunt sigur că nu aș fi la fel fără să fi trecut pe acolo, și nu regret nici măcar o clipă. Ele m-au făcut să înțeleg copiii de care ne ocupăm și să îi încurajez.” (D.T, supraviețuitor de cancer).

Despre Asociația Little People Logo Asociatia Little People

Pornind de la principiul conform căruia un copil bolnav de cancer este în primul rând copil, Asociația Little People a dezvoltat de 19 ani un program unic în România. Misiunea organizației este îmbunătățirea calității vieții copiilor și tinerilor bolnavi de cancer, prin oferirea unui program de suport psihosocial pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la creșterea ratei de supraviețuire a acestui grup vulnerabil. În centrul universului Asociației Little People se află pacientul. Fiecare activitate planificată și fiecare eveniment organizat stă sub semnul unui puternic mesaj pozitiv legat de supraviețuire și speranță: depistat la timp, cancerul la copil poate fi învins.

De ce e necesar proiectul?

Copiii și adolescenții bolnavi de cancer se confruntă încă de la prima internare cu o serie de dificultăți psihosociale, stereotipuri, temeri, dureri, proceduri medicale invazive și dureroase, o multitudine de întrebări care caută răspunsuri și nevoi care așteaptă să fie exprimate. Pentru a răspunde adecvat nevoilor psihologice specifice ale celor peste 200 de copii și adolescenți internați în cadrul secției de oncopediatrie din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara, Asociația Little People a venit în sprijinul comunității medicale prin oferirea unui program de intervenție psihosocială care să completeze actul medical și prin intermediul căreia pacientul să fie tratat dintr-o perspectivă multidisciplinară.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii direcți sunt copiii și adolescenții internați în cadrul secția de oncopediatrie din Timișoara, cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani, precum și tineri supraviețuitori de cancer de peste 14 ani, care au finalizat tratamentul oncologic membri ai comunității Temerari care vor fi implicați în acțiuni de voluntariat.

În ce constă proiectul?

Scopul acestui proiect este integrarea în cadrul programului zilnic desfășurat de specialistul și voluntarii Little People a unor activități speciale realizate de către tinerii supraviețuitori de cancer, membri ai clubului Temerarii, care numără în prezent peste 400 de membri din România și reprezintă cel mai activ grup de acest gen din Europa. Prezența constantă a Temerarilor în cadrul activităților din camera de joacă face diferența în ceea ce privește acomodarea pacienților actuali la perioada de spitalizare și încrederea pe care aceștia o au în reușita tratamentului.

Obiective:

  • Implicare a minim 5 Temerari în acțiuni de voluntariat
  • Realizarea a 12 activități speciale (câte una în fiecare lună calendaristică) realizate de către Temerari

Care va fi impactul proiectului?

  • Peste 5 tineri supaviețuitori de cancer se vor implica în acțiuni de voluntariat, constituind un model pentru comunitate;
  • 12 activități speciale realizate în spital de către Temerari împreună cu copiii aflați în tratament;
  • Peste 100 de pacienți vor beneficia de suport de la egal la egal al Temerarilor în cadrul activităților lunare la care vor particCipa.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Prin participarea la TIMOTION ne propunem să strângem o sumă minimă de 5000 lei.

Donatorii Timotion vor contribui la cheltuielile pentru materiale creative folosite în spital în timpul activității (cartoane colorate, hârtii colorate, carioci, creioane, adezivi și lipici, sclipici, foarfece, panze de pictura, acrilice, pensule arta, tricouri, vopsele pentru textile, stickere, figurine de ceramica pentru pictat, figurine din polistiren, figurine din lemn, seturi pictura sticlă, glitter, decorațiuni); materiale educațioanle folosite în spital în timpul activității (puzzle 3D, atlas, jocuri educaționale pentru a realiza experimente, Cd-uri educaționale, lego educațional, jocuri educative) precum și pentru materiale sanitare folosite în spital în timpul activității.

Orice sumă suplimentară ne va permite să continuăm activitatea pentru o perioadă mai lungă de timp, 500 lei fiind suma minimă pentru o lună.

Asociatia Little People - Supereroi

 

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Lucuta Codruta , din echipa AIMS Timisoara

Nu oriunde poti fi campion la o alergare de doar 6 km. La TIMOTION e posibil!
Dar eu nu vreau sa fiu campion pentru performanta in alergare, ci vreau sa fiu campionul copiilor internati in sectia de oncopediatrie din spitalul Luis Turcanu, copii care se lupta zilnic cu incercari greu de imaginat de oricare dintre noi.
In 23 aprilie la Timotion voi alerga pentru micutii intalniti in activitatea mea ca si voluntar Little People si pentru lectiile de viata oferite de fiecare dintre ei. Despre CURAJ, despre AMBITIE, despre GANDIRE POZITIVA, despre PERSEVERENTA si despre ce este cu adevarat important in existenta noastra. Alerg deopotriva si in memoria celor care au plecat dintre noi, dar pe care inca ii visez cu nostalgie si regret, sperand ca acum sunt intr-o lume mai buna si mai norocoasa pentru ei.

Daca vrei sa ma sustii si tu alaturandu-te luptei impotriva cancerului la copil, te rog sa distribui acest mesaj si sa faci o donatie pentru proiectul Little People aici:

Suma stransa: 1,100 lei


Nicula Adrian , din echipa Alergotura

Hai sa ajutam impreuna

Suma stransa: 380 lei


Dan On , din echipa Alergotura

Pana in urma cu putin timp am fost un sedentar convins,aveam multe kilograme in plus si cu ajutorul nutritiei de la Herbalife si celor de la Alergotura am reusit sa-mi schimb stilul de viata .Ma alatur acestui proiect pentru a sustine lupta impotriva cancerului la copil,in speranta ca se vor alatura si altii.Consider ca asa pot sa fac ceva in memoria unei verisoare care a murit de aceasta boala.

Suma stransa: 120 lei


Dan-Lucian Ionescu , din echipa Smart Generation

Cu totii ne influentam unii pe altii, dar cel care influenteaza cel mai mult isi creaza propria realitate.

Suma stransa: 70 lei


Donatii directe

HELLA Romania 800 RON Succes! 
Anonim 50 RON
Ioana Selner 50 RON Copii sunt viitorul de maine, iar noi suntem responsabili sa le oferim o viata. Impreuna daruim vieti si construim povesti de viitor. 
Marina Ognianov 100 RON Sanatatea si viata pot fi o alegere. Noi am ales sa ajutam acesti copii minunati. 
Alina Marinca 10 RON  
Richard Toderesc 10 RON  
RADU SIMION-DANIEL 70 RON  
Alexandru Stern 30 RON  
Alexandru Stern 10 RON  
Adriana Irimescu 30 RON  
Andrei Chirvase 70 RON  
Andrei Chirvase 100 RON  
Vlad Marisescu 30 RON  
Ana Vinau 10 RON  
Daniel Radu 50 RON  
Pochia Elena 10 RON  
Ioan Gligorescu 50 RON Ganduri dragi pentru toti copiii si sa fie/sa se faca sanatosi. 
Anghel Anca 30 RON  
Catalin Padurean 30 RON  
Anonim 2,230 RON Adevarata caritate este dorinta de a fi folositor celorlati fara a avea gandul de a primi o recompensa. 
Sergiu Furdean 50 RON  
Vlad Rinciog 10 RON  
Emanuela Butto 50 RON  
Alexandra Amota 20 RON  
Coroiu Marian 50 RON  
Marius Pentek 50 RON  
Adrian Crăciun 30 RON  
Mihaela Mihali 30 RON  
Pamela Crivat 30 RON  
John Scott 70 RON :) 
Vlad Ionescu 30 RON  
Silviu Tamas 50 RON  
Mocu Larisa 20 RON  
John Scott 30 RON  
John Scott 50 RON  
Andrei Zuban 50 RON Copiii merita totul din partea adultilor. 
Anonim 50 RON
Adina Vataman 50 RON  
SZECSI Edward 30 RON  
Anca Anghel 10 RON  
Previous Next