|   Inscriere 

Miscelaneu – MISC – MISC pentru cultură în Iosefin

Suma
stransa
3,557RON
Target
proiect
7,200RON
Procentaj
din proiect
49.4%
Numar
donatii
56

MISC pentru cultură în Iosefin: Asociația Miscelaneu – MISC. Centrul de arte diverse

 

REZUMAT

MISC este un grup de artiști independenți care pune în mișcare cultura timișoreană prin activități care îmbină diversele arte existente, incluzând festivaluri, expoziții, performance-uri, cursuri de educație non-formală, conferințe, care implică atât comunitatea artistică timișoreană, cât și artiști și organizații din exterior. Asociația a creat un spațiu alternativ pentru cultura independentă din oraș, amplasat în incinta fostei Fabrici de Țigarete din cartierul Iosefin care găzduiește și promovează evenimente culturale originale și de calitate. Acestea atrag un public variat și crează valoare culturală în zona Iosefin, un cartier mai puțin promovat al Timișoarei.

Scopul proiectului „MISC pentru cultură în Iosefin” este de a revitaliza prin artă cartierul Iosefin și a atrage atenția timișorenilor și turiștilor asupra valorii zonei și potențialului său turistic. Ne propunem să realizăm acest lucru prin realizarea de activități artistice, constând în principal în fotografie și arte performative în spații publice, deoarece acestea sunt specialitatea noastră, a membrilor MISC și au un impact puternic.

Proiectul va consta în următoarele activități:

– Expoziții de fotografie care portretizează cartierul Iosefin sub diverse aspecte, în aer liber, pe malul Begăi în zona Iosefin și în interior la Centrul MISC

– Proiecție video pe clădiri emblematice din zona Iosefin

– Teatru stradal, improvizații cu și pentru locatarii zonei

– Realizarea unui material video pentru întreg proiectul

– Realizarea de pagină web și facebook unde vor fi mediatizate rezultatele proiectului și care va constitui o platformă pentru activități viitoare

Expozițiile vor fi realizate în spațiul cultural MISC din fosta Fabrică de Țigarete și în spațiile organizațiilor partenere, precum și în spațiul public, în jurul pieței Iosefin, un loc cu o viață de stradă abundentă. Vom realiza și un website și pagină de facebook care vor putea fi vizualizate și după finalizarea proiectului. Am ales fotografia deoarece este un mediu vizual cu impact puternic în conștiința oamenilor, fotografiile putând fi mediatizate în mediul virtual și după finalizarea proiectului, având astfel o circulație mai largă și pe o durată mai lungă de timp, multiplicând impactul proiectului. Ca liant vom folosi intervenții în spațiu sub formă de performance-uri și jocuri sau improvizații de teatru. Ne dorim să implicăm în proiect și alte organizații care își desfășoară activitatea în cartierul Iosefin, cum sunt Ambasada, Basca și Casa Studenților pentru a avea un impact mai puternic și a încuraja colaborarea dintre artiști și organizații Acest proiect se înscrie în viziunea noastră, că prin artă putem mișca lumea.

 

DURATA: 3 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Miscelaneu ”Misc.” este o asociație nonguvernamentală, non profit care are ca scop crearea unui spațiu fizic și virtual de prezentare și de avansare a domeniului fotografiei, a teatrului și a artelor performative în Timișoara. Misc. a ales să își desfășoare activitatea în incinta fostei Fabrici de Țigarete, edificiu clasat ca monument istoric, aflat în zona istorică Iosefin a Timișoarei. Astfel ne propunem valorificarea prin artă a unui fost spațiu industrial în declin. Din dorința de a reînvia această zonă cultural și a provoca turismul local, Misc. dorește să implice și să atragă comunitatea timișoreană.

Viziunea noastră este ca Misc. să fie preambul și pe urmă parte integrantă dintr-un complex cultural care să cuprindă toată incinta Fabricii de Țigarete și sperăm ca prin inițiativa noastră să dăm un imbold adevărat și puternic la realizarea acestuia. Ne propunem ca Misc. să devină un centru cultural viu, creat pentru și prin comunitate.

Echipa MISC constă în șase oameni, specializați în fotografie, teatru și arta spectacolului, implicați în viața culturală a orașului. Am pornit acest proiect cultural independent din convingerea că Timișoara are nevoie de astfel de inițiative și un spațiu informal pentru evenimente culturale este o necesitate pentru comunitatea artistică timșoreană.

În plus, fotografia este puțin reprezentată ca artă în Timișoara, nu există un spațiu dedicat, care să promoveze fotografia de calitate și comunitatea fotografică. Din acest punct de vere, Centrul MISC. este o inițiativă unică în Timișoara. În ceea ce privește teatrul, MISC. își propune o abordare modernă, ne dorim să înglobăm în procesul artistic teatral diferite forme de expresie artistică și tehnică (muzică, dans, fotografie, pictură, sculptură, literatură, IT, etc.) pentru a reflecta cât mai intens rețeaua complexă a existenței noastre.

De la deschiderea centrului în septembrie 2017 s-au desfășurat în spațiul Centrului MISC diverse activități culturale organizate de noi sau de alte organizații invitate care au atras atenția publicului asupra unei zone altfel puțin vizitate. Asfel am găzduit o expoziție a galeriei B5 din Târgu-Mureș în cadrul Bienalei Art Encounters, am găzduit Festivalul Cozzzmonautica, am organizat expoziții și schimburi de fotografii, am reușit să aducem în Timișoara fotografi renumiți în România în prezent (Cosmin Bumbuț și Dragoș Lumpan), care și-au prezentat ultimele lor producții documentare, fapt ce a atras mult interes în comunitatea fotografică timișoreană, am organizat cursuri de teatru și fotografie pentru copii și prelegeri despre fotografie. Toate au atras un public entuziast și divers, care ne-au confirmat valoarea inițiativei noastre. Ne propunem ca și în continuare să organizăm evenimente artistice cât mai diverse care să revitalizeze cultural zona Iosefin, cum este și proiectul prezent.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

În general activitățile culturale din oraș se desfășoară în zona centrală. Din dorința de a reînvia această zonă cultural și a impulsiona turismul local, Misc. propune acest eveniment original, axat pe fotografie și arte performative, care va atrage atenția timișorenilor și autorităților asupra zonei Iosefin.

În plus, în contextul Timișoara Capitală Culturală 2021, orașul are nevoie de inițiative independente în cultură, cum este aceasta, care să promoveze și zone mai puțin exploatate turistic și cultural în prezent.

Vom crea valoare culturală, care să își găsească locul în viața cotidiană a locuitorilor din Iosefin și în general a timișorenilor.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

În primul rând ne vom implica noi, membrii organizației MISC, în realizarea de fotografii și material video pentru expozițiile planificate. Vom colabora de asemenea cu voluntari fotografi și susținători ai centrului nostru.

Activitățile de teatru și performance vor fi realizate de membrii asociației noastre specializați în acte performative, în colaborare cu Asociația BASCA și voluntari artiști.

Organizația noastră a primit încă de la înființare un suport substanțial din partea voluntarilor și comunității artistice din Timișoara, pe care ne bazăm și în realizarea acestui proiect.

CE REZULTATE PROMITEM?

Prin evenimentele culturale derulate în cadrul acestui proiect vom atrage public în cartierul Iosefin, o zonă marcată de declinul industrial, de atât economic cât și vizual, care altfel este puțin vizitată de timișoreni sau turiști.

Prin evenimentele derulate în aer liber, vom atrage un public numeros și divers, atât cei interesați de viața artistică timișoreană cât și trecători sau locuitori ai cartierului.

Prin realizarea unui website și pagină facebook unde vor fi mediatizate materiale foto și video după finalizarea evenimentului, efectul de promovare a zonei va crește.

Datorită colaborărilor cu alte organizații care își au sediul în zonă vom crește coeziunea între ong-urile noastre, vom avea un impact mai mare împreună și vom încuraja alte inițiative independente de acest gen.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Proiectul nostru este o inițiativă originală, care va crea un precedent în evenimente culturale de acest fel în zonă și va atrage atenția asupra cartierului istoric Iosefin, unul dintre cartierele puțin promovate ale Timișorei, cu un potențial turistic foarte mare.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Ambasada, Basca și Casa Studenților vor contribui cu spațiul pentru expoziții și evenimente și cu promovarea evenimentului

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

Am calculat că pentru suma țintită de noi la prima participare am avea nevoie de aproximativ 120 de alergători care să ne susțină.

Campania noastră va avea 2 direcții:

(1) atragerea cunoscuților care deja participă la Timotion și care nu sunt atașați în mod special de vreun proiect, să susțină proiectul nostru.

(2) atragerea de alergători noi pentru Timotion din cercurile de cunoscuți.

Membrii grupului nostru se vor înscrie ca și campioni și vom promova evenimentul în rețele sociale dar și la evenimentele pe care le vom organiza la MISC în perioada ianuarie-aprilie 2018. O parte din membrii grupului nostru sunt alergători și bicicliști și astfel vom promova proiectul nostru pentru obținerea de donații în rândul comunităților sportive din care facem parte.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Fiind un proiect care implică în mare parte fotografia, acesta va fi și mediul nostru preferat de promovare, atât al proiectului (înainte de Timotion), cât și al rezultatelor sale. Astfel, vom realiza informarea donatorilor prin fotografii și video, prin postări și articole pe pagina noastră de facebook și pagina dedicata proiectului pe care o vom crea, în media locală și pe pagina Timotion.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

BUGET TOTAL: 7.200 lei

Cheltuieli legate de activitățile proiectului: 3000 lei

1 Expoziții de fotografie (printare și suport)

2 Realizare activități de teatru și improvizație

3 Realizare materiale video și proiecții

4 Realizare website

5 Realizare materiale imprimate

6 Promovare

Cheltuieli cu echipamente: 1500 ron

  1. Simeze (suport pentru expoziții)
  2. Ecran proiectie
  3. Recuzită teatru

Cheltuieli administrative/resurse umane: 1500 ron

  1. Chirie și întreținere pentru Centrul de arte diverse MISC.

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Ana Munteanu

Am vazut cum s-a nascut Misc. Din pasiune. Din iubire. Cu mult curaj si un strop de nebunie.
Orasul are mare nevoie de astfel de locuri in care oamenii habar n-au ce inseamna "nu se poate, e prea greu"; locuri care se transforma, care evolueaza, care ne imbogatesc!
Suntem datori sa sustinem si sa incruajam astfel de initative si cred ca intrega comunitate trebuie sa se uneasca acum in jurul Misc.
Pe 22 aprilie voi alerga pentru Misc, voi alerga pentru cultura!!

Suma stransa: 780 lei


Donatii directe

ContiTech 502 RON Succes în proiectele frumoase pe care le desfășurați și care fac diferența în comunitatea noastră! 
Ioana Iacob 50 RON have fun 
Oana Vidoni 50 RON La cât mai multă MISCare! 
Anonim 30 RON la mai multe, la cat mai mare vizibilitate! 
Vancea C. 30 RON Pentru reabilitarea cartiesurului Iosefin 
Madalina Costin 30 RON Mult succes! 
Gaita Laura Adriana 30 RON  
Burnete Burnete 50 RON  
Olga Torok 30 RON  
Borghoff Teodora 15 RON  
Previous Next