|   Inscriere 

Sfera Timisoarei: „Charity Pop-up Store”

Suma
stransa
1,786RON
Target
proiect
3,500RON
Procentaj
din proiect
51.0%
Numar
donatii
34

Pop-up store-ul caritabil Sfera Timișoarei își propune să combată consumerismul și să vină în întâmpinarea cetățenilor cu idei noi de reciclare și donare de bunuri. Mai exact, va fi un magazin mobil, elegant, multifuncțional și interactiv, care încurajează ideile creative, implicarea socială și reciclarea de produse. O gamă variată : haine, bijuterii, cărți, decorațiuni, alimente bio, vor putea fi schimbate sub formă de troc sau în schimbul unor donații în lei. Vom promova și produse autentice românești realizate de manufacturieri locali, designeri vestimentari, artiști plastici, mici întreprinzători și voluntari talentați care merită mai multă promovare și atenție.

Despre Asociatia Sfera Timisoareilogo sfera timisoarei

Asociatia Sfera Timisoarei este o organizatie nonguvernamentala, non-profit,   infiintata in luna aprilie 2013 si are ca scop dezvoltarea spiritului civic al tuturor cetatenilor prin implicarea lor in cadrul programelor si evenimentelor sociale, culturale si educationale. De asemenea, urmarim constientizarea si participarea lor activa in viata comunitatii prin voluntariat, schimb de experienta, donarea si reciclarea bunurilor. Cateva dintre proiectele noastre sunt: Fashion swap party / Schimb de haine; Ziua Seniorilor Activi, Numai Fapte bune!.. la cutie, 1 iunie pentru toti copii, O lume fara griji – Plai X, etc.

De ce e necesar proiectul?

Traind in societatea de consum, uitam ca hainele si obiectele se produc cu munca si efort (in partile mai sarace ale lumii), ajungand la o abundenta de produse in casa. Asociatia Sfera Timisoarei isi propune sa realizeze acest proiect bazandu-se pe experienta pe care a acumulat-o in organizarea a cinci editii de Fashion Swap/Schimb de haine, unde timisorencele isi aduc haine folosite dar intr-o stare buna, pentru a le recicla prin schimbul pe care il fac cu alte persoane. Succesul acestor evenimente cat si numarul ridicat de participante ne-a demonstrat ca timisorenii sunt prompti, interesati sa recicleze haine si obiecte si ca e necesar sa cream un concept, identificabil permanent, nu doar bi-anual.

Valoarea acestui proiect consta in :

 • reutilizarea produselor aflate in stare buna prin facilitarea donatiilor si combaterea consumerismului in randul cetatenilor;
 • redonarea a o parte din produse, selectia si distributia lor la centre permanente precum: Casa de femei abuzate Sf. Maria a Apostolilor, Centrul de Plasament Gavojdia;
 • implementarea unui concept nou, de intreprindere sociala, in care toate partile au un beneficiu : donatori, creatori, societatea si asociatia.
 • sprijinul acordat tinerilor creatori si designeri locali care sunt la inceputul carierei sau nu au resursele sa se promoveze.

Cine sunt beneficiarii?

Beneficiarii proiectului pot fi impartiti in mai multe categorii:

– membrii comunitatii care daruiesc (minim 100), care isi ofera hainele si obiectele spre reciclare. Ei beneficiaza de acest proiect prin prilejul care li se ofera pentru a face o fapta buna;

– redonarea surplusului catre Centrul de Femei abuzate Sf. Maria a Apostolilor si Centrul Gavojdia;

– beneficiarii care trec pragul The Charity Pop-up Store pentru a schimba si cumpara mai ieftin obiecte si haine (minim 500); acestia vor fi deopotriva persoane din categorii defavorizate si persoane care doresc sa sustina acest tip de proiect;

– profitul generat il folosim pentru finantarea proiectelor caritabile ale Asociatiei Sfera Timisoarei – Numai fapte bune…la cutie, Ziua, astfel copii si pensionarii participanti la aceste evenimente devenind beneficiari;

– participantii la atelierele organizate (minim 100), care doresc sa invete mai multe despre reciclarea hainelor, a obiectelor artizanale si handmade;

– echipa de proiect (si voluntari – minim 10) sunt si ei beneficiari ai proiectului deoarece invata sa implementeze un proiect si sa gestioneze un pop-up store.

În ce constă proiectul?

Scopul proiectului este crearea unui pop-up store in Timisoara – un concept si un loc in care haine si obiecte sunt daruite de oameni cu suflet si cu posibilitati financiare mai bune. O parte din produse sunt donate centrelor iar o parte vandute la preturi mici, profitul fiind destinat tot unor activitati caritabile, cu caracter social: Numai fapte bune -achizitionarea de alimente, cadouri pentru copiii din categorii defavorizate,

Obiectivele proiectului:

 1. Implicarea comunitatii (a cel putin 200 de persoane) in reciclarea de haine si educarea acestora prin ateliere de artizanat si handmade, pe o perioada de 3 luni.
 2. Extinderea relatiilor si parteneriatelor Asociatiei Sfera Timisoarei in comunitate (potentiali donatori sau sponsori, servicii sociale partenere)
 3. Atragerea unui numar de cel putin 500 de participanti intr-o perioada de 3 luni, prin schimb de haine sau vanzarea produselor pe baza de donatie;
 4. Crearea de oportunitati si solutii pentru categoriile defavorizate pe perioada proiectului prin practicarea unor preturi mici.

Care va fi impactul proiectului?

 • Peste 500 de persoane anual vor fi implicate in editiile regulate ale „magazinului mobil” The Charity Pop-up Store, cel mai important impact fiind din punct de vedere al sensibilizarii si educarii cu privire la importanta reciclarii, protectiei mediului, cat si a implicarii lor sociale.
 • Minim 100 de beneficiari indirecti ale bunurilor redonate catre servicii sociale (parteneriate stabilite cu Federatia Caritas, Casa Sf Maria a Apostolilor pentru femei abuzate, Azilul de Noapte, Centru pentru copii din Gavojdia)
 • Asociatia Sfera Timisoarei isi va consolida experienta in organizarea activitatilor sale, avand pe termen mediu oportunitatea de a diversifica si spre alte servicii utile comunitatii.

Ce nevoi de finanțare sperați sa acoperiți prin participarea la TIMOTION?

Ne propunem sa mobilizam minim 4500 de lei in urma participarii la Timotion. Bugetul total al proiectului este de 8000 de lei. Suma atrasa va fi folosita pentru achizitia materialelor necesare magazinului mobil (materie prima,standuri, cutii); promovarea conceptului – Charity Shop presa/online/direct marketing/obiecte personalizate; achizitionare materiale consumabile- ateliere de creatie si hand made. Suma de 1500 de ron este asigurata de Asociatia Sfera Timisoarei din surse proprii, alte sume vor fi atrase in functie de nevoi. Dupa primele activitati „Charity Shop/ Pop-up Store” se va autosustine din veniturile generate lunar.

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Olariu Mirela , din echipa Sfera Timisoarei

Donează și tu pentru Sfera Timișoarei dacă esti Eco-Friendly!
Proiectul Charity Popup Store are ca scop reciclarea, donarea de bunuri și ajutorarea femeilor abuzate.
In plus dorim sa atragem atenția asupra consumerismului excesiv, Încălzirea globală nu e o gluma ci e o problemă serioasă care ne afectează pe toți. Aleargă cu noi în echipa sferica.

Suma stransa: 300 lei


Donatii directe

Lorinti Alexandru 26 RON Succes! 
Anonim 50 RON
Ovidiu Ficlenescu 20 RON  
Cosmin Olariu 50 RON  
Previous Next