|   Inscriere 

Viziteaza Timisoara

CetateDetaliu arhitectura multiculturalitateTimisoara, azi capitala economica a Banatului romanesc, a fost capitala a Banatului istoric si, trecator, si capitala a Ungariei. Astfel ea a mostenit un imens patrimoniu de cladiri istorice, al doilea ca marime din Romania, dupa Bucuresti.

In Timisoara, semnele multiculturalitatii se gasesc la tot pasul. Timisoara este un centru universitar puternic, un pol de industrie creativa si IT, un catalizator de talent si pasiune.

 

Capitala Europeana a Culturii – oras candidat

Logo ShineCu un proiect care isi propune sa combata pasivitatea si sa dezvolte o cultura a participarii, Timisoara se numara printre cele 4 finaliste ale competitiei pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021.

Conceptul acestei candidaturi este „Lumineaza orasul prin tine!” (“Shine your light! Light up your city!„) si, dupa cum spune Simona Neumann, director executiv al ATCCE, „reprezintă spiritul urbei, așa cum a fost descoperit și definit de timișoreni … Propunerea noastră pentru programul de Capitală Europeană a Culturii este ca fiecare dintre noi să își găsească propria energie și resursele interioare pentru a se implica în viaţa orașului și pentru a aduce o schimbare pozitivă atât în comunitate, cât și la nivel european.”

Timotion este unul din modurile in care noi, voluntari din asociatia Alergotura, alaturi de parteneri, sponsori si multi alti voluntari, intelegem sa dam curs acestei invitatii. Cu ajutorul fiecarui participant care ni se alatura, vom transmite mai clar si mai puternic mesajul ca „Timisoara se misca!”.

 

Cum sa (re)descoperi Timisoara

Bineinteles ca poti vedea Timisoara virtual in mai multe ipostaze. Cea mai recenta si inspirata o poti gasi la Eye in the Sky. Poti sa citesti despre Timisoara vazuta prin ochii multor calatori care s-au indragostit de ea. Putem enumera numeroase motive ca sa o vizitezi.

Dar nu exista experienta mai mare si mai frumoasa decat sa parcurgi Timisoara la pas. Pentru ca acolo vei intalni adevarata comoara a Timisoarei, si anume oamenii sai.

tur ghidat 2

Tur ghidat

Claudiu Preda, ghid turistic autorizat si in acelasi timp practicant de sport (caiac, ciclism, alergare), ofera participantilor la Timotion care vin din afara Timisoarei un tur prin zona centrala a orasului. Modul sau de a ne sustine este sa ofere turul in mod gratuit, invitand in schimb participantii sa doneze pentru proiectele Timotion.
Pasionat de istorie si absolvent al facultatii de profil din Cluj, calator in peste 35 de tari din Europa, Africa si Asia, Claudiu iti va oferi o perspectiva interesanta asupra cladirilor istorice, a influentelor care se impletesc in trecutul Timisoarei si…mai mult nu spunem, te invitam sa afli singuri, la tur 🙂
Pentru inscriere, te rugam sa trimiti un e-mail pe adresa info@timotion.ro, cu subiectul „tur”, in care sa lasi si numarul de telefon unde poti fi contactat.

Unde sa te cazezi

De asemenea, urmatoarele hoteluri, hosteluri si pensiuni vor furniza discounturi pentru cei care se inscriu la Timotion si vor sa se cazeze in Timisoara!

  • Hostel Costel – situat aproape de Parcul Rozelor, are 26 de locrui de cazare in camere cu 2 pana la 10 paturi, cu acces la bucatarie si gradina si o atmosfera relaxata si prietenoasa. Hostel Costel ofera 10% reducere pentru participantii la Timotion care isi fac rezervare pana in 23 martie (in limita locurilor disponibile).
  • vom reveni curand si cu alte oferte de cazare, pentru case suntem deocamdata in faza de discutii.

Asa ca ai toate motivele ca sa vizitezi Timisoara, candidata la titlul de capitala culturala europeana 2021, si sa te bucuri in acelasi timp de o alergare sanatoasa si antrenanta la Timotion!

Previous Next