|   Inscriere 

Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei: Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți

Suma
stransa
27,930RON
Target
proiect
25,000RON
Procentaj
din proiect
111.7%
Numar
donatii
161

Noi, cei de la Școala Gimnazială Nicolae Groza din Fibiș, avem momentan în grijă 165 de copii de nivel preșcolar, primar și gimnazial. Fiecare dintre aceștia este o parte importantă a valorilor și obiectivelor școlii noastre. Biblioteca școlii este un spațiu inadecvat, foarte mic și fără ferestre și lumină naturală. Acesta este motivul pentru care am fost nevoiți să căutăm un spațiu potrivit pentru toate activitățile școlare și extrașcolare pe care ne dorim să le realizăm cu ei. Dorim să achiziționăm un autobuz vechi și să-l recondiționăm, dându-i astfel o viață nouă și plină de însemnătate. Totodată ne propunem să amenajăm în curtea școlii, într-un spațiu oarecum separat, o zonă în care autobuzul să fie punctul central, iar în jurul său să așezăm mese, scaune, băncuțe, unde copiii să poată face diferite activități sau chiar ore în aer liber.

Durata proiectului

Iunie – Septembrie 2022 – amenajare spațiu

Septembrie 2022 – Inaugurare spațiu

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Grupul de inițiativă este format din cadre didactice, părinți și membri din comunitate. Ideea a pornit de la popularitatea paginii social media ”Piticii Monei” care a devenit un punct de inspirație și resurse pentru cadre didactice preocupate de inovare în educație. Fiecare persoană din grupul de inițiativă înțelege importanța proiectului nostru și dorește să se implice activ în atingerea obiectivelor stabilite împreună. Majoritatea membrilor acestui grup sunt profesori titulari ai Școlii Gimnaziale Nicolae Groza Fibiș, al căror interes comun este acela de a oferi elevilor și comunității sprijin în ceea ce privește gradul de literație și șansele de a avea un viitor mai bun prin educație de calitate.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

Nevoia identificată în cadrul Școlii Gimnaziale Fibiș a fost lipsa unui spațiu adecvat pentru bibliotecă/spațiu de lectură. În momentul actual, biblioteca școlii se află într-o încăpere foarte mică, fără ferestre și lumină naturală. Ne dorim ca elevii noștri să înțeleagă importanța lecturii în dezvoltarea lor cognitivă, însă nu e suficient să le explicăm acest lucru doar teoretic. Avem nevoie de un spațiu interesant, captivant, magic, în care ei să fie motivați să vină și să participe la activități.

La începutul anului școlar 2021-2022, am obținut două rafturi mici pe care le-am așezat pe holul școlii împreună cu două băncuțe și le-am umplut cu puținele cărți mai noi pe care le avem. Rezultatele nu au întârziat să apară, elevii își petrec acolo pauzele, răsfoind sau luând gustarea înconjurați de cărți. Cu toate acestea, 2 rafturi mici nu sunt suficiente pentru cei 165 de elevi și preșcolari din Fibiș.

Întreaga echipă de dascăli a școlii Fibiș a fost de acord că e nevoie de o schimbare, prin urmare am început demersurile pentru obținerea unui autobuz care să devină spațiul nostru magic de lectură. Cu sprijinul Primăriei, vom putea amenaja terenul alocat autobuzului, cu ajutorul voluntarilor vom putea repara și realiza modificările necesare proiectului nostru.

De acest spațiu inovator nu vor beneficia doar elevii școlii noastre, ci și elevii școlilor din comunele vecine. Mai mult decât atât, vom pune spațiul la dispoziția oricărui dascăl care ne solicită acest lucru, vom putea organiza diferite evenimente culturale (atunci când situația sanitară o va permite). Includem aici, cu mult entuziasm, ateliere de teatru, muzică, activități practice, școala de vară, și multe altele.

Atașez în continuare imagini cu biblioteca actuală.

Scopul proiectului

Diminuarea ratei de analfabetism funcțional și abandon școlar în comunitatea din Fibiș și zona adiacentă și deschiderea ne noi orizonturi și aspirații prin implicarea preșcolarilor, elevilor și părinților în activități de lectură, ateliere și evenimente culturale.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1: Coagularea comunității de cadre didactice și părinți (minim 30 persoane) printr-o activitate de mobilizare și punerea cu succes în practică a ideii de reconversie a unui autobuz în spațiu de tip bibliotecă și ludotecă pentru elevii școlii pe parcursul a 3 luni.

Obiectiv 2: Implicarea a 165 de preșcolari și elevi din Fibiș în activități școlare și extrașcolare într-un spațiu de bibliotecă non-convențional și inovator

Obiectiv 3: Atragerea a minim 10 grupe din școli din zona și Timișoara în vizite și schimburi de experiență în spațiu non-convențional nou-creat.

Obiectiv 4: Atragerea a minim 10 parteneri educaționali/culturali pentru a susține ateliere și evenimente în spațiul non-convențional.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

Mona Vlai – învățătoare Școala Gimnazială Nicolae Groza Fibiș Coordonator proiect

Viorica Decean – Profesor de Limba Germană  Director al Școlii Gimnaziale Nicolae Groza Fibiș Responsabil administrare proiect

Florin Hoza – reprezentant comunitate locală Responsabil logistică

Camelia Mălăeștean – Profesor de Limba Engleză Responsabil comunicare

Mădălina Pop – Profesor de Limba și literatura română Responsabil voluntariat

Hoza Patricia – membru al comunității locale, părinte a doi elevi din Școala Fibiș Responsabil voluntariat

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. achizitie autobuz 10.000
2. transport și amplasare 3.000
3. materiale amenajare autobuz 3.000
4. alte materiale educaționale 2.000
5. costuri deplasare organizare combustibil 500
6. costuri promovare Tipărire semne de carte, cărți poștale, banner, colț foto 1.000
7. Costuri inaugurare invitați, consumabile, baloane, etc 500
8. cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 5.000
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                25,000.00 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         0.00 RON
TOTAL                                                                                                                                               25,000.00 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Mona Vlai , din echipa #BiblioZaur

BiblioZaur-ul este un spațiu atipic în care copiii să citească, să se joace, să fie deschiși spre învățare. Bibliotecă, spațiu educațional, ludotecă, orice nume i-am da, BiblioZaur-ul va aduce schimbări importante în comunitatea noastră!
Ajutați-mă să ajut!

Suma stransa: 6,380 lei


Adela Suciu , din echipa Dăruim Bucurie!

Bufnițele clasei a IV-a, CNB, doresc să se distreze, să facă mișcare și să îi sprijine pe prietenii lor de la școala din Fibiș. Vrem ca ”Bibliozaurul” să devină cel mai important prieten al copiilor...

Suma stransa: 1,350 lei


VALERIA TOTAN , din echipa Prietenii lui Pișcoțel de la Primii Pași

Scoala și Gradinița "Primii Pasi" din Timișoara se alătură Monei și Piticilor ei, pentru ca visul lor să devină realitate și Bibliozaurul să devină spațiul mult visat în care copiii să descopere lumea miraculoasă a cărților!

Suma stransa: 270 lei


Enikő Mózes , din echipa O Carte pe luna

Un nou an, o noua editie Timotion. Ca de fiecare data am decis sa fiu campion asa ca pe anul acesta voi alerga pentru a sustine:
Grup de inițiativă Prieteni pentru Piticii Monei: Bibliozaur – Dinozaurul cu cărți
In urma cu cativa ani am inceput sa alerg pentru mine, dar am descoperit multi oameni minunati, care pe parcus mi-au devenit prieteni, care au fost alaturi de mine si m-au sprijinit. Am ales acest proiect pentru ca mi-a placut daruirea si entuziasmul lor si vreau sa ajut sa fie cu un pas mai apoape in a-si atinge scopul .
Poti pune si tu umarul pentru a ajuta la realizarea acestui proiect. Nu exista o suma minima, orice donatie este binevenita!

Suma stransa: 30 lei


Donatii directe

Hamilton Central Europe 8,000 RON Suntem părtași la povestea ”Bibliozaurului-Dinozaurul cu cărți” deoarece suntem convinși că parcursul școlar al copiilor trebuie pavat cu multă dăruire și susținere din partea profesorilor, dar și a întregii comunității. Suntem convinși că Bibiozaurul din Fibiș va devein cel mai bun prieten al elevilor și va inspira și alte școli să le urmeze exemplul. #TimotionOPTimist 
Ursaconstruct@gmail.com 200 RON Bravo Mona! Piticii Monei!!!! 
Anda Mustăța 25 RON  
ACCESS WORKSPACE ROMANIA S.R.L. 3,590 RON Access Group sustine ”Dinozaurul cu carti”. Spor la citit, dragi copii! 
RALUCA STRATI 300 RON Clasa a 3a C, CLS. DELFINILOR, SO8 AVRAM.IANCU ORADEA
MULT SUCCES! 
Alin Tuhut 80 RON  
Banda Simona 100 RON Succes! 
Trifan Radu 30 RON  
STEFAN MIHAICUTA 50 RON  
Oprean Mihaela 40 RON ,,Sunt atât de multe moduri în care îi poţi lărgi universul copilului tău. Dragostea pentru cărţi e unul dintre ele,,. – Jaqueline Kennedy 
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
STEFAN MIHAICUTA 30 RON  
Previous Next