|   Inscriere 

Fundația Hațegan: Educație economică și juridică pentru liceeni

Suma
stransa
3,375RON
Target
proiect
12,500RON
Procentaj
din proiect
27.0%
Numar
donatii
38

Educația economică și juridică poate părea intimidantă pentru tineri pentru că e plină de termeni greu de înțeles. Cu toate acestea, tinerii se confruntă cu situații unde au nevoi de cunoștințe economice și juridice încă înainte de vârsta de 18 ani. Trist e că puțini adulți de pe lângă ei sunt echipați cu cunoștințele necesare pentru a-i ajuta. Prin programul de educație economică și juridică ajutăm liceenii să dobândească cunoștințe de bază și practice, relevante vârstei lor.

Durata proiectului

18 septembrie- 11 decembrie

Cine suntem și ce facem

Fundația Hațegan a fost înființată în anul 2012 cu scopul de a ajuta tinerii să contribuie la formarea și modelarea unei comunități puternice. Activitățile fundației se încadrează în trei linii de programe: cultură, educație, wellbeing.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

Vrei bani de buzunar? Știi că legea îți permite să lucrezi de la 15 ani? Pentru aceasta însă trebuie să știi ce trebuie să semnezi un contract de muncă. Dar dacă ai făcut voluntariat, ai semnat un contract? Știi ce drepturi și responsabilități ai? Ce înseamnă rezident fiscal? Toate aceste întrebări țin de Dreptul Muncii.

Ai auzit că părinții tăi trebuiau să aibă grijă de cheia de la gât. Tu în schimb trebuie să ai grijă de parolele digitale. Știi cum să te protejezi online de hackeri si de alți „invadatori“?  Știi ce e cyberbuliying-ul? O generație crescută digital trebuie să știe să navigheze lumea online în siguranță, iar noțiunile de protecția datelor sunt la fel de importante ca noțiunile de matematică sau română.

Ai auzit la știri despre Tribunal, Judecătorie, ANAF, Registrul Comerțului? Știi care e diferența și care e rolul lor? Ce face un avocat, magistrat, procuror? Mulți copii pleacă din școală fără să cunoască modul cum sistemul de justiție este organizat și funcționează.

Aceste sunt doar câteva exemple de situații cu care tinerii se confruntă și pentru care nu sunt pregătiți.

În viață ai nevoie de multe cunoștințe și abilități economice și juridice pe care școala, din păcate, nu ți le oferă, dar cu care te confrunți încă înainte de vârsta de 18 ani.  În același timp, mediul socio-economic al copiilor poate avea un impact asupra modului cu care navighează situațiile cu care se pot confrunta. Copii din mediul rural și urban mic nu au acces la astfel resurse în aceeași măsură ca cei de la oraș.

Mai există inițiative care promovează fie educația juridică, fie cea economico-financiară, dar nu există programe interdisciplinare pentru adolescenți care să le combine pe amândouă.

Prin proiectul „Educație economică și juridică pentru adolescenți” vom adresa această nevoie prin organizare a 10 ateliere (câte unul pe săptămână) în 10 licee diferite din localități mici din Județul Timiș. Fiecare atelier va fi ținut de o echipă coordonată de un avocat și doi studenți de la Facultatea de Drept.

Scopul proiectului

Scopul proiectului „Educație economică și juridică pentru adolescenți” este de a echipa tinerii cu noțiuni fundamentale care se află la intersecția dintre domeniul economic și cel juridic, astfel încât tinerii să fie pregătiți la 18 ani când devin adulți și intră în câmpul muncii.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1. Să organizăm 10 ateliere pe 10 teme diferite în 10 orașe mici din județul Timiș unde există licee, cum ar fi Recaș, Jimbolia, Gătaia, Buziaș, Dudeștii Vechi, Biled, Deta, Lovrin, Ciacova, Făget, Lugoj.

Obiectiv 2: Să echipăm 1000 de tineri cu noțiuni economice și juridice.

Obiectiv 3: Să implicăm 10 profesori care predau Economia, Educația Civică sau Antreprenoriat  la aceste licee pentru a-i susține în predarea la clasă.

Echipa de proiect

Ioana Hațegan – Managing Partner, Hategan Attorneys

Alina Iozsa – Avocat, Hategan Attorneys

Galina Gheorghe – Avocat, Hategan Attorneys

Adoriana Azoiței-Frumosu – avocat, Hategan Attorneys

Alexandra Burdulea – avocat, Hategan Attorneys

Oana Romocea – project management și comunicare

Denisa Huțu – logistică și organizare

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Benzina pentru deplasarea la ateliere aprox 1000 km  Transport  2000 lei
2. Campanie de promovare Promovare 2000 lei
3. Snackuri si băuturi pentru elevi Consumabile  5000 lei
4. Grafica proiect Grafica 1000 lei
6. cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 2500 lei
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                12.500,00 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
7.  Timpul pro-bono  al avocatilor 1000 lei x 10 Expertiză 10.000 lei
8. Logistică, organizare & project management Human Resources 2000 lei
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         12.000,00  RON
TOTAL                                                                                                                                               24.500,00 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Donatii directe

Chioariu Cristina Anca 150 RON Susținem împreună tinerii 
Gelu Parfenie 50 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Anonim 10 RON succes! 
Anonim 10 RON Succes! 
Anonim 10 RON Succes! 
Previous Next