|   Inscriere 

Fundația de Abilitare Speranța Timișoara: Activi în comunitate

Suma
stransa
5,635RON
Target
proiect
36,500RON
Procentaj
din proiect
15.4%
Numar
donatii
62

În contextul discriminării și izolării persoanelor cu dizabilități, copii și adulți, propunem activități de mișcare pentru sănătate, educație non-formală pentru incluziune socială și protecția mediului și implementarea unei campanii de conștientizare cu privire la respectarea drepturilor tuturor, indiferent de abilități.

Durata proiectului

iulie – septembrie 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Fundația de Abilitare Speranța este un ONG acreditat ca furnizor de servicii sociale cu 30 de ani experiență, care sprijină copiii cu dizabilități și nevoi speciale, părinții și familiile lor, promovează educația incluzivă, susține traiul în comunitate pentru adulți cu dizabilități și implementează campanii de conștientizare.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

În România, persoanele cu dizabilități sunt încă discriminate, se izbesc de inegalitate de șanse și izolare, în ciuda prevederilor legale, strategiilor naționale și europene și convențiilor internaționale la care am aderat. Realitatea de care se izbesc zi de zi e plină de bariere – de la neincluderea copiilor cu dizabilități în grădinițele și școlile de masă la segregarea adulților în centre rezidențiale închise comunității, de la inaccesibilitatea spațiului public la lipsa serviciilor de sprijin în diferitele arii ale vieții. În acest context, este extrem de dificil pentru o persoană cu dizabilități să fie un membru activ al comunității, o persoană care să ofere și primească valoare și respect. Fundația de Abilitare Speranța își propune să contribuie la schimbarea acestei realități, printr-un proiect ce pune accentul pe sport pentru sănătate și educație non-formală, cu accent pe incluziune și participare în comunitate.

Prin proiect contribuim la o comunitate locală deschisă și sănătoasă, implicată și activă, în care drepturile fiecărui individ sunt recunoscute și respectate. La nivelul județului sunt peste 25.000 persoane cu dizabilități, din care 2000 de copii, conform buletinului statistic ANDPDCA. Activitățile proiectului răspund problemelor legate de lipsa de conștientizare și educație în acest sens, a activităților integrative și creează oportunități de participare și incluziune . Ne dorim un oraș în care fiecare să-și găsească locul, indiferent de diferențele de abilități, fără a impune soluții care segregă și uniformizează persoanele. Această viziune are nevoie de aliați – persoane din comunitate care să se implice în a promova valorile legate de demnitate și respect pentru diversitate, sustenabilitate și colaborare. Pentru aceasta vom mobiliza comunitatea din jurul Fundației (10.000+ persoane implicate în paginile de social media ale fundației, ale programului UnLoc, partenerilor Ceva de Spus și OilRight), în toate etapele proiectului – de fund raising, ca ambasadori, și de implementare, ca voluntari.

Scopul proiectului

Incluziunea socială și împuternicirea persoanelor cu dizabilități, adulți și copii, prin implementarea de activități integrative care încurajează mișcarea, protecția mediului și respectul pentru diversitate și a unei campanii de conștientizare.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1: Combaterea discriminării și izolării celor cu dizabilități, prin implicarea a minim 30 de copii și adulți cu dizabilități în comunitate în activități integrative, alături cu persoane tipice, de sport pentru sănătate și educație non-formală, în perioada august-septembrie.

Obiectiv 2: Implementarea unei campanii de conștientizare, cu scopul de a aduce în atenția comunității din Timişoara faptul că avem drepturi egale indiferent de (diz)abilități, în perioada iulie – septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

Daniel Drăghici, kinetoterapeut al Fundației de Abilitare Speranța, va coordona o serie de activități. Are experiență în lucrul cu persoanele cu dizabilități.

Simona Drăghici, psiholog cu master în asistență socială, cu 20 de ani de experiență în domeniul social și al lucrului cu grupuri educaționale, va implementa atelierele de dezvoltare personală și incluziune.

Corina Tudorache, psiholog, va fi responsabilă cu atelierele de educație de mediu.

Alexandra Ciocan, responsabil comunicare și advocacy, va coordona  campania de conștientizare, mobilizând comunitatea locală.

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Parte din salariul specialiștilor: coordonatori ateliere și campanie Resurse umane 10000
2. Film și materiale conștientizare; implementare campanie conștientizare Promovare 8000
3. Atelier dezvoltare personală – materiale Consumabile 1500
4. Atelier mișcare pentru sănătate – materiale Consumabile 5000
5. Atelier educație pentru mediu – materiale Consumabile 2700
6. Cheltuieli administrative, chirie sala kinetoterapie Cost operare 2000
7. cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 7300
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                36500 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
8. Diferență salarii Resurse umane 5000
9. Chirie birou, consumabile Cost operare 2400
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         7.400,00  RON
TOTAL                                                                                                                                               43900 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Bure Lucian , din echipa Kids4Kids

Hai si tu alaturi de noi sa ii invatam pe copii sa ajute de mici. Anul acesta am ales sa spirijinim Fundatia de Abilitare Speranta. Scopul proiectului lor, "Activi in comunitate", este Incluziunea socială și împuternicirea persoanelor cu dizabilități, adulți și copii, prin implementarea de activități integrative care încurajează mișcarea, protecția mediului și respectul pentru diversitate și a unei campanii de conștientizare. Hai si tu alaturi de noi, alergand, daca ai intre 7 si 11 ani, sau donand o suma de bani, in caz ca esti adult si dispui de o suma de bani. Fiecare leu conteaza! Multumim!

Suma stransa: 2,020 lei


Roxana Damaschin-Țecu , din echipa UnLoc

Cred în dreptul fundamental al fiecărei persoane de a trăi în comunitate. La UnLoc, o echipă incredibilă muncește din greu pentru ca acest drept să fie respectat și în România (din păcate, nu e).

În decembrie sunt patru ani de când Fundația de Abilitare Speranța a lansat UnLoc. În noiembrie voi împlini 44 de ani. În august (cel târziu) patru noi locatari se vor muta din instituții segregate în apartamente obișnuite la bloc, închiriate de FAS și licențiate ca servicii sociale.

E clar, anul lui patru în lumea UnLoc. Mă ajutați să strângem (de 4 ori) 4444 lei până-n iunie?

Suma stransa: 600 lei


Dani Draghici

Sunt kinetoterapeut al Fundației de abilitare speranța și sunt entuziasmat să fac parte din această echipă la Timotion, unde îmi doresc să combatem și să conștientizăm nevoia de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități in societate.
Poți fii tu campionul ce ni se alătură și ne susține!
O poți face alergând cu noi sau pur și simplu donând.

Suma stransa: 100 lei


Donatii directe

Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next