|   Inscriere 

Asociația Oncohelp: Nu lăsa cancerul să învingă!

Suma
stransa
94,995RON
Target
proiect
133,200RON
Procentaj
din proiect
71.3%
Numar
donatii
405

Prin participarea la TIMOTION VIII ne propunem să încurajăm femeile să efectueze periodic controale medicale pentru depistarea precoce a cancerului de sân. Investigațiile imagistice precum ecografia mamară și mamografia sunt proceduri medicale care evidențiază modificările apărute la nivelul țesutului mamar. Pentru a avea capacitatea de a răspunde pozitiv atât pacienților care deja trec pragul Centrului de Oncologie OncoHelp dar și femeilor care vor face pasul spre un screening mamar,  ne dorim să achiziționăm un ecograf performant ACUSON Juniper – SIEMENS. Totodată, în scopul depistării cancerului în stadiu incipient, ne propunem să dezvoltăm parteneriate la nivel regional pentru campanii de informare și de screening  – doar uniți reușim să aducem schimbare.

Durata proiectului

Iunie –Decembrie 2022 (6 luni)

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Asociația OncoHelp este o organizație non – guvernamentală care furnizează servicii medicale pentru bolnavii de cancer. Pornind de la convingerea membrilor fondatori că accesul la sănătate trebuie să fie asigurat tuturor, indiferent de situația materială și socială a fiecăruia, încă de la început s-a încercat dezvoltarea unei instituții medicale care să combine avantajele unei organizări de calitate superioară, în sistem privat, cu accesibilitatea largă generată de sistemul public de sănătate.

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp funcționează sub egida Asociației OncoHelp și a fost gândit ca fiind o alternativă la sistemul medical de stat, permițând tuturor pacienților asigurați accesul la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat.

Centrul de Oncologie OncoHelp numără un total de 161 de paturi din care 132 de paturi pentru spitalizare continuă și 29 de paturi pentru spitalizare de zi, în timp ce peste 225 de angajați și colaboratori asigură funcționarea, la foc continuu, a activității. Devenit spital universitar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează următoarele servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă superioară și inferioară, imagistică medicală (computer tomograf, ecografie medicală și mamografie), îngrijiri paliative și consiliere psihologică.

În cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp funcționează începând din 2016 Laboratorul de Radioterapie OncoHelp, fiind un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIANS.

Ambulatoriul de Radioterapie OncoHelp a fost inaugurat în decembrie 2020, fiind o clădire structurată pe 4 niveluri, cu o suprafață de peste 2000 mp. Aici sunt integrate cabinetele medicale în regim ambulatoriu – specialitatea Radioterapie.

Această nouă structură deservește pacienți din partea de Vest a țării, dar și din județe mai îndepărtate. Pe lângă serviciile de specialitate, aici sunt oferite posibilități de cazare – în camere cu 2 sau 3 paturi și baie proprie, oferind astfel condiții hoteliere de excepție, în mod gratuit, pentru 48 de pacienți. Aceștia beneficiază și de 3 mese/zi, tot în regim gratuit.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

În anul 2020 în Romania s-au diagnosticat 98.886 cazuri noi de cancer din care 12,2% au fost neoplazii ale sânului, 13,3%  pulmonare, 13.1% colorectale, 8,1% ale prostatei și un procent de 49,1% este atribuit altor tipuri de cancer. Incidența crescută a bolilor neoplazice maligne cu localizare în zona sânului este o realitate asupra căreia ne vom îndrepta atenția în cadrul acestui proiect.

Atât în România cât și la nivelul UE, cancerul de sân este principala cauză de deces prin cancer în rândul femeilor. Cancerul de sân în fază incipientă, nu doare! Investigațiile  imagistice prin ecografie și mamografie sunt proceduri medicale care pot identifica modificările la nivelul țesutului mamar  cu mult timp  înainte ca acestea să se transforme în formațiuni tumorale. Cu alte cuvinte, prin efectuarea unor controale medicale periodice, cancerul poate fi descoperit în fază incipientă crescând astfel șansele de vindecare.

Incidența patologiei oncologice este în creștere, situație care ne determina să accelerăm procesul de dezvoltare a serviciilor medicale pe care le oferim pacienților oncologici din zona de Vest a țării.

Scopul proiectului

În rândul populației de sex feminin, cancerul de sân rămâne principala  cauză de deces prin cancer. În România, statistica pentru anul 2020 ne arată ca au fost diagnosticate 45.005 cazuri de cancer în rândul populației de sex feminin din care un procent de 26,9% îl reprezintă cancerul de sân.   Această situație se poate schimba prin adoptarea unor strategii coerente de depistarea precoce a patologiei oncologice dar și prin implicarea tuturor celor care înțeleg importanța prevenției în sănătate.

Autopalparea sânilor este foarte importantă în menținerea sănătății sânilor iar ca primă investigație imagistică recomandată femeilor cu vârsta sub 40 de ani, este ECOGRAFIA mamară. De-asemenea ecografia mamară este o investigație complementară mamografiei în cazurile în care există modificări suspecte la nivelul țesutului mamar. Este o procedură non-invazivă, nedureroasă și care permite evidențierea unor modificări la nivelul țesuturilor.

În călătoria pacientului spre vindecare, un rol foarte important este atribuit echipei medicale însă nu se poate face abstracție de instrumentele prin care sunt realizate investigațiile imagistice care concură la stabilirea unui diagnostic. Progresele și inovația din domeniul tehnologiei medicale reprezintă ajutorul fără de care sistemul medical ar avea de suferit, astfel că, ne propunem să ținem pasul cu evoluția tehnologică și să dotăm secțiile Centrului de Oncologie OncoHelp cu aparatură de ultimă generație.

Așadar, scopul proiectului propus pentru TIMOTION VIII este acela de a schimba statistica în ceea ce privește depistarea precoce a cancerului de sân.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1.

Ne propunem ca prin participarea la Cursa TIMOTION VIII să adunăm banii necesari pentru achiziționarea unui ECOGRAF – un dispozitiv medical performant. Pe lângă suma propusă pentru finanțare în cadrul acestui eveniment, vom asigura din fonduri proprii diferența până la prețul de achiziție. Acest aparat  va face parte din dotarea Departamentului de Imagistică din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

Ecografia este o tehnică imagistică de investigație importantă pentru stabilirea unui diagnostic și se realizează cu ajutorul unui dispozitiv medical capabil să prelucreze un volum mare de date, transformând semnalul de ultrasunete emis și recepționat printr-o sondă, în imagine afișată pe monitorul dispozitivului.

Prin achiziționarea acestui dispozitiv medical vom reuși să creștem capacitatea de a efectua ecografii pacienților noștri dar și de a efectua investigații de screening mamar pentru femeile care vor acționa preventiv și se vor adresa Centrului de Oncologie OncoHelp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

  • Valeriu Ioan Borugă –suport în luarea deciziilor strategice cu scopul de a maximiza șansele de reușită
  • Claudia Perța – activități de atragere de fonduri / logistica / comunicare

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Partial cost – Ecograf ACUSON Juniper 108.000,00 108.000,00
2. Comision 20% către organizatorii Timotion 25200,00 25.200,00
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                133200 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
6. Contravaloare TVA 29.640,00 29.640,00
7. Diferența de cost Ecograf 30.000,00 30.000,00
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         59.640,00  RON
TOTAL                                                                                                                                               192.840,00 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
9

MONICA MARIA NEAGOIE , din echipa Asociatia Oncohelp

Timișoara - orașul meu de suflet cu oameni frumoși , oraș căruia îi sunt ’’ datoare’’ pentru că m-a adoptat, astfel, încerc să acord o importanță carității și implicării sociale de care acesta are nevoie, din partea mea; cred în menirea fiecăruia de a face bine și de a încerca, prin puterea exemplului, să schimbăm în frumos ceea ce ne înconjoară.

Cred cu tărie în oameni și în convingerea că fiecare dintre noi poate și trebuie să facă fapte bune care produc efecte și care sunt sau nu sunt cunoscute; sper că acest crez să aibă un efect de multiplicare și să genereze acțiuni în lanț, acțiuni simple, dar de impact , acțiuni împreună: eu, tu, noi.

Mai cred că poate, pentru mine, a venit timpul să încerc să ajut mai mult oamenii din jur, să încerc să le fiu de folos, să le fiu alături, să am curajul să privesc cu mai mult curaj ochii celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Oncohelp înseamnă mult pentru mine prin prisma unui prieten foarte drag, devenit o stea minunata, care ne vegheaza de Sus, cu aceeasi bunatate cu care ne- a binecuvantat.

"Pe măsură ce te maturizezi, vei descoperi că ai două mâini: una cu care să te ajuţi pe tine, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalţi "- Audrey Hepburn.

Vino și tu alături de noi!

Înscrie-te în cursa:
https://www.timotion.ro/inregistrare/

Sau poți, pur și simplu, dona:

Nu uita să alegi - pentru cursă sau donație - proiectul Asociației OncoHelp

Va multumesc pentru tot binele care il putem face doar impreuna♡♡♡
Moni

Suma stransa: 4,000 lei


Radu Dumitru Dragomir , din echipa Oncohelp

Inca un an, inca o editie Timotion, inca o sansa de implicare pentru binele comunitatii.

Preventia este cea mai importanta ramura a medicinei. Fie ca alegem sa mancam potrivit sau sa facem sport pentru a avea un corp sanatos, fie ca facem terapie prin muzica sau ca citim pentru o minte sanatoasa, toate reprezinta masuri eficiente pentru a intarzia imbatranirea organismului si consecintele asociate. Vizitele medicale periodice reprezinta o alta etapa a ramurii preventive, scopul principal fiind cel de depistare a unei boli intr-un stadiu cat mai precoce, pentru a putea fi vindecata.

Am ales sa sustin proiectul Asociatiei OncoHelp, deoarece se adreseaza nevoii de preventie secundara a cancerului mamar, boala tot mai prezenta in randul populatiei noastre.

Sustine si tu proiectul, pentru fi cu un pas in fata evolutiei cancerului mamar!

Suma stransa: 2,470 lei


Bogdan Buia , din echipa Oncohelp

Salut! Mă numesc Bogdan, sunt farmacist rezident la Farmacie Clinică și mai sunt un tânăr, dornic să ajut cu ce pot și cu ce știu eu mai bine comunitatea din care fac parte. Fiind din domeniu, observ problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate. Da, există multe lucruri care necesită îmbunătățire. Viziune avem, dar mai avem nevoie și de mare susținere financiară. Totodată, observ și cum lucrurile se îndreaptă spre o direcție bună datorită implicării și susținerii arătată de personalul medical, dar și de oamenii obișnuiți. De aceea, anul acesta am ales să fiu Campion pentru Asociația Oncohelp. Printre altele, cred că binele, cât de mic, făcut societății e molipsitor. Celor care mă vor susține le mulțumesc din suflet!

Suma stransa: 2,060 lei


Nyesti Monica , din echipa Visma

Nu mai imi este usor sa fac un semi-maraton, dar aceasta cauza o sa reprezinte o motivatie puternica. Cancerul, cuvantul care inca ne sperie si pe care nu dorim sa il auzim. Cu totii avem pe cineva la care tinem, membru al familiei, prieten, coleg, care a trecut prin momente grele, niste eroi. Atunci, ce scuze pot sa am si ce ar putea sa ma opreasca sa nu alerg 21km? Nimic important! Sper sa imi sustineti cat mai multi cauza, va multumesc.

Suma stransa: 800 lei


Ileana Neli Eiben , din echipa Echipa celor fără echipă :)

Pentru unii dintre noi fiecare zi e o luptă. Sau o cursă. Haideți să nu lăsăm cancerul să-i învingă.

Suma stransa: 700 lei


Catalin Buium , din echipa Oncohelp

Salut! Sunt Catalin, medic rezident pe oncologie medicala in cadrul asociatiei Oncohelp Timisoara, si prin participarea la Timotion sustin proiectul "Nu lăsa cancerul să învingă!". Acesta isi propune achizitionarea aparatelor necesare si organizarea campaniilor de informare si de screening pentru depistarea precoce a cancerului de san.
Diagnosticarea intr-un stadiu incipient a unui cancer de san inseamna sanse mari de vindecare. Impreuna, avem ocazia sa contribuim la realizarea acestui proiect si totodata sa promovam sportul, a carui importanta in preventia bolilor de orice natura este tot mai subestimata.

Suma stransa: 400 lei


Monica Serbulescu , din echipa Oncohelp

Salut! Mă numesc Șerbulescu Monica și sunt medic rezident în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timișoara. Prin participarea la cursa TIMOTION VIII mi-am propus să susțin proiectul "Nu lăsa cancerul să învingă", deoarece evidențiază importanța prevenției în sănătate, în special cea a cancerului de sân prin achiziționarea unui ecograf performant.

După cum am învățat în facultate, 1 din 8 femei va face cancer de sân pe parcursul vieții, astfel ne este indispensabil să avem la îndemană aparate care să ne ajute să depistăm cancerul într-un stadiu incipient.

Studiile ne arată că mișcarea scade riscul cancerului de sân cu 20%, astfel vă incurajez să faceți mișcare și să fiți alături de mine în lupta împotriva cancerului!

Suma stransa: 330 lei


Calina Calu , din echipa Asociatia Oncohelp

Eu sunt Calina, mama de 2 pitici, profesoara educatie fizica, antrenoare handbal, antrenor personal fitness. Susțin lupta împotriva cancerului!

Suma stransa: 260 lei


Marius Itineant , din echipa TIMARO

Alerg din placere, si citeodata pentru adunare de donatii.
Sper sa reusesc (prin donatiile adunate) sa aduc o mica contributie la lupta impotriva cancerului.

Suma stransa: 235 lei


Donatii directe

Prisacariu Raul 100 RON Salut! 
Valea Mihai 50 RON Succes! 
Marian Hanghicel 200 RON  
Hexagon OA SRL 10,000 RON Succes! 
Hamilton Central Europe 10,000 RON Suntem părtași la povestea Asociației OncoHelp pentru că ne dorim ca semenii aflați în suferință să aibă parte de servicii medicale de calitate superioară, sprijin, suport și compasiune. #TimotionOPTimist  
Ascentro Pro Development SRL 1,500 RON Credem cu tarie in puterea exemplului. Orice fapta buna si orice contributie, oricat de mica, conteaza si va conta mereu. Fiecare dintre noi are puterea de a schimba ceva si daca toti am constientiza asta si ne-am implica putin mai mult in initiative ca cea organizata de voi, OncoHelp, suntem siguri ca putem face mult bine celor mai putin norocosi decat noi si lumii in general. Doar impreuna putem realiza orice. "Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!" 
Smart Wood Romania 24,700 RON Succes! 
Anonim 100 RON Sustin obiectivul vostru. 
Dorina Surdu 10 RON  
Artoil - Art Energy 4,830 RON Echipa ArtEnergy
Împingem limitele mai departe! 
Lavinia Szerencsi 50 RON  
Mirela Georgiu 30 RON  
Prisacariu Raul 100 RON Salut! 
Ionela-Cristina Vatavu 30 RON  
Paula Gherghinescu 10 RON  
Iuliana Lutsch 30 RON  
Ungurean Lucian 35 RON  
Goghez Adrian 100 RON Felicitari pentru munca depusa 
Iuliana Voiasciuc 50 RON  
Nadina Streanga 500 RON  
Ivona Turnagiu 100 RON Succes în atingerea obiectivului stabilit! 
Mihai Tuser 50 RON  
Anca Damian 100 RON Daca nu noi… atunci cine?! 
Izsak Gabi 300 RON Oncohelp, va respect și vă iubesc pentru cum sunteți și pentru ce faceți! 
Adrian Oros 1,000 RON Multumesc! 
Buia Bogdan 100 RON Susțin Asociația Oncohelp!  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next