|   Inscriere 

Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale: Timișoara – #AlăturiDeRefugiați

Suma
stransa
21,568RON
Target
proiect
37,500RON
Procentaj
din proiect
57.5%
Numar
donatii
175

Timișoara se afla la răscrucea numărului tot mai mare de solicitanți de azil. Peste 10.000 de oameni au căutat protectie din fata războiului și persecuției în România în 2021. Timișoara este #AlăturiDeRefugiați și răspunde cu bunătate. Continuam sa ajutam cu mancare, imbracaminte și produse de igienă, oamenii care cer azil în România. Prin Timișoara #AlăturiDeRefugiați ajutam solicitanții de azil din oraș.

Durata proiectului

Iulie  – Noiembrie 2022 ( 5 luni)

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Grupul de Inițiative Sociale LOGS este o organizație la firul ierbii, care promovează integrarea grupurilor vulnerabile de migranți, luptă împtriva traficul de persoane și folosește educația ca mijloc de depășire a vulnerabilităților sociale. Prin Casa LOGS oferim asistenta umanitara solicitanților de azil și starnim comunitatea să fie #AlaturiDeRefugiati.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

Proiectul se adresează imigrantilor, solicitanților de azil și refugiaților care ajung in România prin județele Caras – Severin, Timiș și Arad. În anul 2021, au fost depuse peste 10.000 de cereri de acordare a unei forme de protecție internațională, cele mai multe fiind depuse la centrul pentru procesarea cererilor de azil din Timișoara, care operează în zona de Sud-vest a României. Solicitanții de azil provin din state precum Afganistan, Siria și Irak.  România a aderat la Convenția de la Geneva din 1951 privind statutul refugiatului și se obliga sa respecte dreptul imigrantilor de a cere azil și a oferi protectie sociala acestora pe perioada azilului. În prezent, datorită numărului mare de solicitanți de azil există o nevoie de asistență umanitara atat a solicitanților de azil care se afla pentru o perioada scurta în custodia Poliției de Frontieră, ( unde nu exista alocate fonduri pentru asistență de urgență: mancare sau/și produse de igienă), în Centrul de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara precum și solicitanților de azil care locuiesc nedocumentat, în clădiri abandonate din Timișoara.

Asistență de urgență a imigranților care intra în România în partea de Vest din România nu este asigurata la nivelul necesar de autoritățile locale sau alte ONG-uri locale. În acest context, crește nivelul de vulnerabilitate a copiilor, vârstnicilor, familiilor de imigranți care vin prin Serbia.

Prezentul proiect își propune sa asiste la Casa LOGS, imigranti care ajung în zona de Vest a României, solicitanți de azil și refugiați cu o forma de protectie în România, principalele direcții de ajutor fiind asistență directă a grupului tinta, componenta informațională și suportul comunitar.

Scopul proiectului

Scopul proiectului Timișoara #AlăturiDeRefugiați este sa ofere un răspuns umanitar numărului tot mai mare de solicitanți de azil din oraș, prin oferirea de pachete materiale de urgență și consiliere, implicand comunitatea locală prin voluntari și acte de caritate.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1.

Creșterea calității vieții unui grup vulnerabil de cel puțin 200 de solicitanți de azil și refugiați din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad pe parcursul a 5 luni prin oferirea de pachete de alimente, produse de igienă, imbracaminte, consiliere socială sau alte nevoi urgente individuale ale acestora.

Obiectiv 2:

Îmbunătățirea accesului la servicii disponibile pentru cel puțin 100 de solicitanți de azil și refugiați din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad prin oferirea de servicii de consiliere socială și informare oferite de un asistent/ consilier social la Casa LOGS.

Obiectiv 3:

Consolidarea implicări comunitare în asistență umanitară a solicitanților de azil din Timișoara prin instruirea și implicarea  a cel puțin 10 voluntari în activitățile de ajutorare la Casa LOGS.

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

Echipa de implementare este alcătuită din coordonatorul de proiect David Lungu, asistent social,  Mălina Duță, doctorand în antropologie culturală în domeniul migrației, Flavius Ilioni Loga, expert în domeniul incluziunii sociale în Timișoara (președintele Asociației LOGS) și 10 viitori voluntari.

David Lungu este absolvent al departamentului de Asistență Socială din cadrul UVT. În ce 3 ani de studii a fost implicat în multiple activități de voluntariat și practică în domeniul asistenței sociale atât în România cât și în Germania. În stagiile de practică și voluntariat a lucrat cu beneficiari diverși, precum: migranți și refugiați, persoane cu dizabilități psihice, bătrâni singuri, persoane cu boli cronice și persoane provenite din medii defavorizate. Lucrează cu LOGS din 2021, ca asistent social.

Mălina Duță este absolventă unui master în domeniul proiectelor interculturale (Ingénierie des Echanges interculturels) la universitatea Sorbonne Nouvelle – Paris 3. În ultimii ani a gestionat Biblioteca de Istorie Orală din cadrul Bibliotecii Centrale Universitare Eugen Todoran, participând la realizarea și implementarea proiectului din care a rezultat pagina www.deportatiinbaragan.ro Ulterior a participat la scrierea și implementare proiectului Erasmus+ Eficientizarea comunicării, a colaborării și a gândirii critice în biblioteca universitară. Lucrează cu LOGS din 2021 ca manager proiecte.

Flavius Ilioni Loga este asistent social, președintele LOGS, coordinator Timișoara Refugee Art Festival și lucrează de peste 8 ani în domeniul integrării sociale și culturale a imigrantilor in Romania. Din 2020 coordonează asistența umanitară pentru refugiații din Timișoara iar în Decembrie 2021 a fost nominalizat a Erou Urban de către Fundația Umanitara Timișoara, datorită răspunsului cu bunătate față de refugiați.

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma(RON, incl TVA)
Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Pachete Alimentare Asistență directă 20.000
2. Angajare Mediator Social Salar 5 luni 10.000
3. Cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 7500
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                37500 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         0.00 RON
TOTAL                                                                                                                                               37500RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
16

Anabella Costache , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Mișcare ne ține sănătoși și aproape unii de alții. Pedalez pentru refugiați și pentru toți voluntarii care au sărit în ajutorul lor. #BunătateÎnComunitate

Suma stransa: 4,500 lei


Karola Kalapati , din echipa Ukrainian Stars

Hai alături de mine și ajută-mă să îmi ating targetul pentru ca o echipă de copii din Ucraina, Afganistan, Siria să alerge împreună în 28 mai 2022 la Cursa Micii Campioni Timotion. Donațiile strânse merg către proiectul Timișoara – #AlăturiDeRefugiați, proiect implementat de Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale.

Suma stransa: 2,323 lei


Elena Tanase

Alergând, sărbatoresc diversitatea și întrajutorarea în orașul meu.
#AlăturiDeRefugiați #BunătateÎnComunitate

Suma stransa: 1,220 lei


Ana Lukacs , din echipa Asociația Seeds of Kenosis: Educație de calitate pentru toți copiii din Cernăteaz

Alături de refugiați!

Suma stransa: 1,090 lei


David Lungu , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Ei aleargă din calea războiului. Noi alergăm spre a le fi alături. Fi și tu #AlăturiDeRefugiați !

Suma stransa: 1,040 lei


Teodora B

#AlaturiDeRefugiati

Suma stransa: 1,010 lei


Mujib Basim , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Putem mai mult, Hai sa alergam impruna pentru a fii #AlăturiDeRefugiați

Suma stransa: 550 lei


Elona Giubega , din echipa Sustainalytics Team

Ma bucur foarte tare sa alerg anul acesta pentru Asociația LOGS - Grup de Inițiative Sociale: Timișoara - #AlăturiDeRefugiați, niște oameni frumoși.

Ne vedem pe la finalul lunii! :)

Suma stransa: 500 lei


Jasmina Mitrici , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Nimeni nu ar trebui sa simta vreodata cum e sa iti lasi casa in urma, viata, trecutul...Identitatea cateodata. Nimeni nu ar trebui sa se teama pentru viata lui si a celor dragi. Si, totusi, se intampla. Si daca nu putem schimba ceea ce ne depaseste, putem ajuta la alinarea suferintei, printre altele.

Suma stransa: 385 lei


Diana-Silvia Crăciunean , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Sunt o optimista prin definitie! Cred in Dumnezeu, in iubire si in a doua sansa! Sustin proiectul “Alaturi de refugiati” si va rog sa-l sustineti si voi alaturi de mine printr-o donatie. Impreuna putem ajuta in continuare pe cei alungati de de razboi departe de casa…pe care multi nici n-o mai au …Alerg pentru ei, pentru speranta, pentru pace, pentru un zambet !

Suma stransa: 300 lei


Ileana Beuka , din echipa Just do it!

Am ales să susțin Asociația LOGS - Grup de Inițiative Sociale. Timișoara este #AlăturiDeRefugiați și răspunde cu bunătate. Hai și tu alături de noi! Hai să dăm startul la bunătate și ajută-mă să ating targetul propus.

Mulțumesc frumos!

#AlăturiDeRefugiați
#JustDoIt!

Suma stransa: 220 lei


Alexandra Ciocan

A doua mea ediție de Timotion. Am ales LOGS și i-am ales pe oamenii nevoiți să o ia de la capăt din cauza războaielor ce le macină țările.

Nu voi alerga, ci voi sta locului așa cum mulți reFUGiați și-ar dori să o facă: să nu se uite mereu peste umăr, să nu se tot ascundă, să nu caute doar întunericul, ci să poată sta liniștiți în lumina zilei. Să nu le mai fie teamă să fie văzuți sau auziți. Să prindă rădăcini, să se bucure de cei dragi.

Poți fi și tu alături de refugiați. Cu o simplă donație. Haida!

Suma stransa: 105 lei


Malina Duta , din echipa #AlăturiDeRefugiați

Cred în Bunătate în Comunitate!

Suma stransa: 100 lei


Bianka Beuka , din echipa Just do it!

Fericirea noastră depinde de felul în care cultivăm dragoste, împreuna simțire și adevărata curtoazie unii față de altii.
Am ales să alerg pentru ei, oameni care fug din război, ei au nevoie de ajutorul nostru mai mult ca oricând!
Poți contribui și tu la acest proiect, alergând sau donând! #JustDoIt!
#AlăturiDeRefugiați

Suma stransa: 20 lei


Diana Ahmad , din echipa #AlăturiDeRefugiați

#AlăturiDeRefugiați

Suma stransa: 0 lei


Ioana Popa , din echipa Experienta Multisport Arad

Alerg pentru Asociația LOGS - Grup de Inițiative Sociale: Timișoara - #AlăturiDeRefugiați, multă experiență și un impact foarte mare.
Te invit să îi susții și tu!

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Mihaela Manolache 30 RON  
Marius Ocoleanu 30 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next