|   Inscriere 

Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului

Suma
stransa
56,242RON
Target
proiect
48,325RON
Procentaj
din proiect
116.4%
Numar
donatii
610

Cancerul există în continuare și continuă să afecteze fizic și emoțional. Anual peste 200 de copii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncopediatrie din Timișoara beneficiază de sprijinul echipei Little People. Pandemia ne-a determinat să fim acolo pentru pacienți și atunci când sunt izolați în propriul salon, să identificăm maniere noi prin care ne putem arăta sprijinul constant. În Timișoara am reușit datorită oamenilor generoși care ne-au susținut, care au răspuns afirmativ invitației de a lua startul cursei împotriva cancerului. Ne propunem și de această dată să reușim să strângem în jurul cauzei oamenii frumoși din Timișoara pentru a le arăta copiilor că suntem alături de ei, să le oferim încredere și speranță prin intermediul serviciilor de suport emoțional dezvoltate și adaptate situației pandemice, să investim în cea mai mare comunitate de tineri supraviețuitori de cancer punându-le la dispoziție o mult așteptată tabără în Timișoara în care vom promova un stil de viață activ și sănătos și vom crea experiențe care să faciliteze dezvoltarea personală, armonia mentală și fizică.

Durata proiectului

Iulie 2022- Decembrie 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Asociația Little People România a fost înființată în anul 2002, în Cluj Napoca, din dorința de a oferi fiecărui copil și adolescent bolnav de cancer sprijinul specializat de care are nevoie, pe toată perioada spitalizării și după finalizarea tratamentului, contribuind astfel semnificativ la calitatea vieții acestora. În centrul universului Little People se află pacientul. Nimic nu se întâmplă, nici o activitate nu este planificată, niciun eveniment nu este organizat și nici un proiect nu este scris fără ca acest aspect să fie pe primul loc. De-a lungul celor 20 de ani de experiență, asociația și-a extins activitatea în toate centrele  de tratament din țară, a adus tehnologia digitală în interiorul spitalelor pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional, a creat un kit terapeutic pentru fiecare dintre cei peste 2000 de copiii și adolescenți bolnavi de cancer cu care lucrăm anual și a introdus soluții inovative de tipul unor aplicațiilor mobile și a serviciilor de teleterapie. În fiecare an, noi supraviețuitori de cancer se alătură comunității naționale de suport – Temerarii și devin o voce, în comunitate, a tuturor celor care se luptă cu această boală.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Descrierea problemei abordate

Pandemia a impus o nouă realitate și a produs mai multă vulnerabilitate și anxietate pentru copiii bolnavi de cancer și familiile acestora. În acest context, în care pacienții nu pot participa la activități de grup, în care salonul este în același timp spațiu de tratament, masă și acasă, în care accesul la camera de joacă este restricționat din motive de siguranță, intervențiile individuale rămân singura modalitate prin care putem continua să oferim sprijin psihologic. Pornind de la experiența acumulată în ultimii doi ani pandemici, vom continua să punem la dispoziția copiilor o serie de fișe de lucru individual, dezvoltate de specialiștii asociației, care să contribuie de dezvoltarea emoțională, managementul durerii și anxietății, dar care deopotrivă să dezvolte curiozitatea și plăcerea de a asimila informații noi, de a descoperi mecanisme prin care pot contribui la propria vindecare, de a nu uita că sunt copii. Activitățile propuse în cadrul fișelor individuale vor contribui la îmbunătățirea calității vieții acestor copii izolați în spital și afectați emoțional de experiența bolii și vor constitui o alternativă împotriva plictiselii, a izolării și a inactivității impuse de carantină.

Mai mult, ca element inovativ care să completeze activitățile propuse, dorim să dezvoltăm un nou instrument terapeutic care să surprindă ,,călătoria” pacientului de la diagnostic până la finalizarea tratamentului. Prin intermediul acestuia copiii pot reflecta asupra tuturor schimbărilor care intervin, pot monitoriza pașii necesari înspre vindecare, pot celebra micile victorii care sunt atât de importante. Acest material va fi creat să fie plăcut copiilor, personalizat, fiind inserate curiozități și obiective turistice ,,landmarks” din Timișoara. În felul acesta pacienții vor putea asocia experiența bolii cu descoperirea unor informații despre orașul în care sunt tratați. Dacă până acum experiența de a veni la Timișoara însemna doar spitalul, coridorul și salonul, acum vor avea ocazia să descopere informații inedite despre oraș și să facă asocieri pozitive în călătoria care are scop finalizarea tratamentului. Acest material va întregi baza de instrumente terapeutice standardizate concepute de Little People și va fi folosit de generații de pacienți internați în cadrul secției de oncopediatrie din Timișoara. Bunele practici din exercițiul de jurnal al experienței vor fi preluate în abordarea activităților pregătite pentru toți copii afectați de cancer din România.

Prin intermediul acestui proiect vă invităm să continuați să investiți și în povestea tinerilor supraviețuitori de cancer. O persoană care se simte singură face față mai greu situațiilor stresante și este mai vulnerabilă în fața bolii. De aceea, acum mai mult ca niciodată este important să întărim sentimentul de apartenență la comunitatea de suport. Ne dorim să organizăm în deplină siguranță o ediție nouă a taberei de vară dedicată tinerilor supraviețuitori de cancer, în județul Timiș, prin care să promovăm adoptarea unui stil de viață sănătos care să ofere o atenție sporită mișcării, nutriției și armoniei mentale. În toată această perioadă pandemică am livrat activități și organizat evenimente și seminarii, în format online, pentru tinerii supraviețuitori de cancer și știm cât de mult și-au exprimat dorința și nevoia de a se întâlni într-un cadru fizic și sigur cu ceilalți supraviețuitori. Este cunoscută atenția sporită pe care o acordăm siguranței pacienților și ne dorim să le oferim tinerilor o experiență sigură, care să le ofere încredere și spațiul de care au atât de multă nevoie. Comunitatea Temerarii este pentru fiecare dintre ei o a doua familie, locul în care nu este necesar să explici provocările nenumărate după tratament, spațiul în care primesc încurajare prin exemplul celorlalți.

Scopul proiectului

Scopul major al proiectului se referă la îndeplinirea unor nevoi esențiale ale copiilor și tinerilor afectați de cancer. Pentru copiii internați pe secția de oncopediatrie din Timișoara vom continua să livrăm activități individuale și să concepem materiale terapeutice care să reducă semnificativ anxietatea și frica asociată tratamentului, materiale care vor putea fi reproduse și pentru generațiile viitoare, iar pentru tinerii afectați de cancer, membri comunității de supraviețuitori ,să punem la dispoziție un cadru sigur de întâlnire și conectare, în județul Timiș, în care vom facilita activități dedicate sănătății mintale și fizice. Timp de 6 ani consecutiv ”Cursă împotriva cancerului” a devenit o tradiție pentru comunitatea din Timișoara, la fel ca și participarea noastră la Timotion. Ne dorim ca această tradiție să continue și în anul 2022, iar pentru acest lucru avem nevoie de fiecare dintre voi. Timotion pentru noi reprezintă locul în care simțim cel mai puternic generozitatea comunității din Timișoara, este ocazia perfectă prin care un gest colectiv – acela de a face mișcare – poate transmite atât de multă solidaritate și încredere. Prin participarea noastră în cadrul acestui eveniment, implicarea voluntarilor la nivel național care se înscriu și fac mișcare cu această ocazie, prim entuziasmul amabsadorilor de a face un bine, reușim să transmitem oamenilor despre importanța sănătătii și să demitizăm ,,cancerul este un sfârșit de drum”. Dovada vie a faptului că boala poate fi învinsă sunt chiar Temerarii.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1. Conceperea unui nou material terapeutic, care surprinde ,,călătoria” pacientului de la diagnostic la vindecare, personalizat pentru copiii care necesită tratament oncologic în Timișoara printat în 100 de exemplare. Modelul jurnalului de tratament poate fi replicat și pentru ceilalți copii afectați de cancer din România.

Obiectiv 2: Organizarea în siguranță a unui eveniment destinat tinerilor supraviețuitori de cancer, în Timișoara, inclusiv cu participarea tinerilor supraviețuitori de cancer din regiunea de vest a României.

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

Coordonatorul de proiect va pregăti activitățile terapeutice și va menține comunicarea cu echipa de specialiști din cadrul spitalului. Activitățile sunt livrate la poarta spitalului și preluate de către asistentele medicale după care oferite copiilor. De asemenea coordonatorul proiectului va fi în strânsă comunicare cu terapeuții asociației și va facilita recrutarea tinerilor supraviețuitori participanți la tabără.

Responsabil comunicare se va asigura de implementarea planului de comunicare, relați cu reprezentanții media și promovarea online.

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Salariul coordonator al programului de suport al pacienților oncopediatrici (acoperirea a 2500 lei din salariul aferent angajatului Little People responsabil de implementarea proiectului pentru 6 luni de proiect) Resurse umane 15000
2. Cheltuieli transport coordonator activități (150 lei x 6 luni de proiect) Alte cheltuieli 900
3. Materiale educaționale și terapeutice folosite în spital (200 lei x 6 luni de proiect) Materiale consumabile 1200
4. Plansă terapeutică milestones despre experienta diagnosticului personalizată cu obiective turistice din Timișoara (Design 500 lei, print 16 lei x 100 de exemplare) Alte cheltuieli 2100
5. Chirie spațiu depozitare Timișoara (660 lei x 6 luni de proiect) Alte cheltuieli 3900
6. Cheltuieli pentru organizarea Taberei de Vară a tinerilor supravietuitori de cancer organizată în județul Timiș Alte cheltuieli 10000
7. Costuri comunicare proiect (social media boosting) Alte cheltuieli 360
8. Design Materiale de comunicare pe social media (cover pics, postări) Alte cheltuieli 200
9. Concepere filmulet despre activitățile desfășurate în Tabăra Temerarii, care încurajează adoptarea unui stil de viață sănătos și activ Alte cheltuieli 5000
10. Cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 9665
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                48325 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
Diferență salarială echipă de proiect implicată în organizarea evenimentelor dedicate tinerilor supravietuitori de cancer Alte cheltuieli 15000
Diferență cheltuieli administrative Alte cheltuieli 3000
Diferenta costuri intrări participanți la obiective turistice, vizite socio-culturale, pe perioada desfășurării taberei de vară Temerarii Alte cheltuieli 2000
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         20.000 RON
TOTAL                                                                                                                                               68325 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
10

Horia Radu , din echipa [e-spres-oh]

Donati pentru o cauza nobila si veti avea oportunitatea unica de a ma vedea cum ma chinui sa alerg fara vreun antrenament in prealabil!

Suma stransa: 2,075 lei


Monica Nedin , din echipa Raza de Soare

Un gest de-al nostru, oricat de mic, poate fi o raza de soare pentru cei care au nevoie. Asta as vrea sa simta copiii cu care vreau sa alerg la cursa Micii Campioni. Noi crestem campionii de maine!

Suma stransa: 1,027 lei


Mihai Oancea , din echipa Flex Romania

Impreuna invingem cancerul!

Suma stransa: 900 lei


Medinschi SILVIA , din echipa Alergotura

Alergam pentru cei care au nevoie de o noua sansa in viata!

Suma stransa: 560 lei


Sergiu Enache

Salut. Sunt Sergiu, sunt pasionat de fitness, arheologie, citit, gătit si mai nou chitara. Si anul acesta vreau sa sustin proiectul Cursa împotriva cancerului:Little People Romania. Ca voluntar, am invatat foarte multe de la copiii bolnavi de cancer de la spitalul Louis Turcanu: de la empatie la cum sa te bucuri de cele mai simple lucruri precum un zâmbet sau o rază de soare.

Suma stransa: 500 lei


Gollent Simona , din echipa Alergotura

La fel ca în anii trecuți, voi fi alături de Asociația Little People Romania în Cursa împotriva cancerului. Ajută și tu, printr-o donație, la realizarea proiectului de anul acesta, ce constă în conceperea unui nou material terapeutic personalizat pentru copiii care necesită tratament oncologic, care să reducă semnificativ anxietatea și frica asociată tratamentului.

Suma stransa: 345 lei


Simona Ionica , din echipa VEONEER

Alergam impreuna! Alergam pt sanatate! Alergam pt o cauza nobila!
Impreuna facem bine!

Suma stransa: 250 lei


Rotaru Marius , din echipa Little People

"Sa faci ceva, oricat de neinsemnat, pentru ca oamenii din jur sa devina mai fericiti si mai buni este cea mai mare ambitie, cea mai inaltatoare speranta ce poate insufleti o fiinta umana"

Suma stransa: 220 lei


Alexandru Bront , din echipa Amdaris

Implică-te și tu în susținerea Asociației Little People: Cursa împotriva cancerului!

Suma stransa: 100 lei


Darius Cosmin Ciobanu , din echipa Flex Romania

Implica-te si sustine Asociatia Little People Romania: Cursa împotriva cancerului la Timotion VIII!

Multumesc,
Darius.

Suma stransa: 50 lei


Donatii directe

AKWEL 4,000 RON Continuați lupta împotriva cancerului pentru copiii și tinerii din Timiș! Suntem alături de voi! Echipa Akwel 
Sorynuca@yahoo.com 150 RON Donez 
Lucuta Codruta 100 RON Copiii merita totul! 
Ana Istrate 30 RON Multa sanatate! 
Anonim 10 RON Putere și sănătate tuturor! 
Anonim 10 RON Succes! 
Alina 100 RON Sa va faceți bine!  
Spiridon Cosmina 20 RON Donatie  
Anonim 50 RON Pas cu pas ❤️ 
Anonim 100 RON Multă sănătate! 
Rusu Larisa Elena 50 RON Multa speranta si curaj! 
Raicu Elena 15 RON Felicitări pentru ceea ce faceți 
Lupas Cora 15 RON
Serban Virginia 30 RON Toți sunteți învingători! 
Anonim 10 RON Multă sănătate! 
Andrei Pureca 50 RON  
Teaca Daniel 15 RON Donatie 
Vlad-Raul Dulau 100 RON  
Andrei Szakmary 50 RON  
Denis-Eusebiu Lazar 50 RON  
Sandi Ioana 10 RON ❤️ 
Alexandra Herte 30 RON  
Prisacariu Raul 100 RON Salut! 
Anonim 30 RON
Diana Muntean 20 RON Multă sănătate și putere de a merge mai departe! 
Volintiru Laura 50 RON Sanatate! 
ILCA Dan Claudiu 100 RON  
Anonim 30 RON Felicitari pentru ceea ce faceti! 
Jeni Stefan 10 RON Sper sa fie de ajutor! 
Chiriță Ingrid 20 RON Sănătate, putere, speranță și protecție divină!  
Pașca Ramona 25 RON Little people can make a big difference!  
Oita Lavinia Daniela 100 RON Pentru Little People 
Voica Roxana 30 RON Multă sănătate tuturor! Doamne ajută!  
Dragoi Alina 30 RON  
Septimia-Maria Feier 50 RON  
Alexandru Zekany 50 RON  
Ana-Maria Duma 5 RON  
Pobega Giorgiana 10 RON Donatie pentru Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului  
Partac Lavinia 30 RON You can do it, hero! 
Gabriela Cristescu 50 RON succes 
Vancu Oana 10 RON Donatie 
Liliana Popescu 30 RON Donatie 
Vulpescu Ana 10 RON Insanatosire grabnica! 
Turcu Georgiana 15 RON Cea mai strânsă îmbrățișare din lume pentru toți cei implicați! 
Gui-Bachner Patricia 20 RON Doamne ajuta sa se stranga cat mai multi banuti! 
Tudorache Denisa Cristiana 30 RON
50 50 RON Suntem cu voi 
Enderle Eveline 20 RON Toți pentru unul și unul pentru toți <3 
Ionescu.ana99@yahoo.com 20 RON Multa sanatate! 
Bianca Nitu 30 RON Multă sănătate și putere tuturor!  
Loredana Maria 20 RON ❤️ 
Ionescu Roberta 20 RON Multa sanatate!! 
Lăduncă Cristina 10 RON <3 
Merfu Elena Geanina 10 RON Donatie  
Ana Damascan 200 RON Donație 
Ramona Pop 30 RON Sa ajutam cat mai mult! Felicitari! 
Ramona Caurea 10 RON Succes  
Băeș Andrada 10 RON Mult succes în cadrul proiectului!  
Gelnic Deniel 10 RON Felicitari pentru initiativa 
Pobega Giorgiana 20 RON Donatie pentru Asociația Little People România: Cursa împotriva cancerului 
Anonim 10 RON O campanie ce trebuie sustinuta 
Fazacas Verginia Maria 10 RON Donație  
Gheorghe-Emilian Olteanu 30 RON  
Mariana Zekany 50 RON  
Cristina Ciul 30 RON  
Alina Agotici 30 RON  
Liviu Ciritel 50 RON  
Loredana Belgiu 10 RON  
SLUSARCIUC SIMONA 70 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Anonim 100 RON  
Previous Next