|   Inscriere 

Asociația Copii și Zâne: Credem în supereroi

Suma
stransa
29,660RON
Target
proiect
22,500RON
Procentaj
din proiect
131.8%
Numar
donatii
233

”Ne cresc copiii…” sunt cuvintele spuse de multe ori șoptit de părinți, terapeuți, profesori și psihologi, cu o urmă de teamă, îndoială. Ce facem? Cum îi ajutăm?

Noi, cei din Asociația Copii și Zâne, credem mereu în șansa copiilor cu tulburări de dezvoltare de a deveni adulți independenți și fericiți!

Proiectul ”Credem în supereroi” vine în sprijinul a 15 copii și adolescenți  diagnosticați cu o tulburare de dezvoltare, ce se confruntă cu dificultăți socio-emoționale și de integrare în perioada pubertății și adolescenței.   Scopul proiectului este de a le dezvolta abilitățile necesare pentru o viață cât mai  independentă prin ateliere de grup oferite gratuit timp de 3 luni. Vor învăța cum să gătească, să relaționeze, să își exprime emoțiile împreună, să interacționeze fizic adecvat, să joace un board game împreună, să își petreacă timpul împreună ca orice alți adolescenți. Prin pregătirea părinților și a specialiștilor, copiii lor, viitori adulți, vor avea resursele necesare  pentru a înțelege și a parcurge mai ușor această vârstă copleșitoare. Astfel părinți și specialiști  vor putea participa la două workshop-uri online și vor avea acces ulterior la un material digital cu informații și soluții concrete.

Este atât de important ca în perioada aceasta, plină de schimbări, să fie împreună, să învețe unii de la alții, să fie văzuți și ascultați.  Și la fel de important este ca familiile lor să simtă că această vârstă nu aduce doar nesiguranță și în nici un caz izolare, ci sprijin real și  o comunitate alături.

Durata proiectului

septembrie-decembrie 2022.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Asociația Copii și Zâne sprijină copiii cu nevoi speciale prin proiecte educaționale, caritabile și de informare. Credem ca fiecare copil are dreptul să fie fericit, integrat în comunitate și ajutat pentru a-și atinge potențialul spre o viață independentă. Misiunea noastră este de a crea un model de abordare terapeutică și educațională atât a copiilor cu dizabilități, cât și a copiilor tipici în comunitate,urmărind bunăstarea acestora și a părinților.

Asociația a fost înființată în 2009 inițial sub denumirea de Asociația Autism Infantil Timișoara, în ultimii 13 ani desfășurând proiecte ce au avut ca obiective informarea părinților ( Ghid pentru părinți speciali- Proiect Timotion 2017), sprijinirea copiilor din medii defavorizate (Copii între birocrație și terapie- Proiect Timotion 2018, ”Pot și eu în ritmul meu -Timotion 2019, Emoția ca un puzzle – Timotion 2020, Caietul lui Pișcoțel – Timotion 2021) informarea comunității despre cauza copiilor cu nevoi speciale (ateliere în cadrul festivalului Plai), strângere de fonduri pentru terapie (Târguri de Mărțișor, Crăciun, Proiect ”Copii speciali – Povestea continuă”), propunerea de politici publice alternative ( Partener în proiectul ”PACA” și membru fondator în Rețeaua RO-TSA). Echipa Asociației este formată din 13 psihologi, psihopedagogi și asistenți sociali specializați ce oferă sprijin unui număr de 35 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 1 an și 6 luni și 23 ani diagnosticați cu tulburări de spectru autist, întârzieri în dezvoltare, hipoacuzie, tulburări de limbaj, tulburări emoționale.

DESCRIEREA DETALIATĂ A PROIECTULUI

Pubertatea și adolescența aduc o serie de modificări greu de controlat în rândul copiilor. Când e vorba de copiii cu autism sau alte tulburări în dezvoltare, pubertatea și adolescența pot fi copleșitoare atât pentru cei care o trăiesc cât și pentru membrii familiei. E foarte dificil pentru un copil special să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul lui și să-și controleze emoțiile. Toate aceste modificări emoționale și comportamentale aduc respingere din partea societății  și mai apoi izolare. Din păcate acești copii, ajunși la vârsta pubertății și a adolescenței, sunt respinși inclusiv de specialiști pe considerentul că ”nu mai e nimic de făcut”. Începând cu vârsta pubertății, pentru copiii din spectrul autist și alte tulburări în dezvoltare se închid foarte multe uși. De acum sunt prea mari ca să aibă acces la leagănele din parc sau la locul de joacă și nu au suficiente abilități pentru a face activități potrivite vârstei lor. Nu au un grup de prieteni cu care să se întâlnească, nu se pot autoîngriji și sunt dependenți de un adult. De cele mai multe ori, părintele ajunge să se izoleze alături de copilul lor special, neavând nici un sprijin sau opțiuni de a-și antrena copilul în activități specifice vârstei și dezvoltării lui.

În ultimii ani, echipa Copii și Zâne a ascultat numeroase povești și solicitări de sprijin din partea părinților în căutare de soluții educaționale și de socializare pentru copiii lor mai mari. Prin acest proiect, răspunsul nostru se poate concretiza și astfel ajuta acolo unde este nevoie.

Scopul proiectului

Scopul proiectului „Credem în supereroi” este de a dezvolta activități special create pentru  15 copii din spectrul autist și alte tulburări în dezvoltare, care au ajuns la vârsta pubertății și a adolescenței, pentru a preveni izolarea și pentru a le facilita integrarea. Dorim să organizăm ateliere de grup prin care copiii să își dezvolte abilitățile de viață independentă și de integrare în societate. De asemenea prin acest proiect dorim să promovăm în rândul specialiștilor importanța dezvoltării unor astfel de servicii, pentru a crește cât mai mult rata de copii integrați și adulți autonomi. Noi credem în șansa fiecărui copil indiferent de vârstă, de a învăța abilități noi care să-i ajute să fie cu un pas mai aproape de integrare.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1: 15 copii și adolescenți cu tulburări de dezvoltare vor beneficia de 2 ore pe săptămână de activități educaționale și terapeutice organizate în ateliere de grup în perioada octombrie-decembrie 2022.

Obiectiv 2: Beneficiarii proiectului vor învăța timp de 3 luni abilități de viață independentă: cum să facă o listă de cumpărături, cum să urmeze o rețetă, cum să își pregătească masa, cum să folosească bucătăria în siguranță.

Obiectiv 3: Beneficiarii proiectului vor învăța timp de 3 luni în cadrul atelierelor de grup abilități de socializare adecvate vârstei: cum să relaționeze, cum să respecte spațiul personal, cum să interacționeze fizic adecvat, cum să participe la jocuri tip board game.

Obiectiv 4: Părinți și specialiști vor afla prin 2 workshop-uri online desfășurate în perioada octombrie-decembrie 2022 cum să dezvolte abilități de socializare și viață independentă, precum și cum să gestioneze dificultățile socio-emoționale specifice perioadei de pubertate și adolescență

Echipa de proiect

Coordonator proiect:

  • Alexandra Pascariu, psihopedagog cu experiență de 14 ani în lucru cu copii, adolescenți și familii, copreședinte Asociația Copii și Zâne.

Coordonator voluntari:

  • Carla Podaru, psiholog cu experiență de 2 ani în lucrul cu copiii, experiență în resurse umane, în promovare și fundraising

Echipa de implementare: susținere ateliere și workshop-uri

  • Anca Matei – psihopedagog și profesor de sprijin cu o experiență de 10 ani în lucrul cu copiii
  • Ana-Maria Covaliu – psihopedagog și profesor de sprijin cu o experiență de 10 ani în lucrul cu copiii
  • Monica Chirițescu-Ivan – psihopedagog cu o experiență de 12 ani în lucrul cu copiii
  • Manuela Miheț – psiholog clinician cu o experiență de 4 ani și jumătate în lucrul cu copiii

Promovare proiect:

  • Carla Podaru

BUGETUL

a) pe baza obiectului de strângere de fonduri prin Timotion

Pentru desfășurarea proiectului vom avea nevoie de o varietate de materiale educaționale sub formă de jocuri, video-uri, planșe și fișe, pentru atelierele de grup ce au ca obiectiv dezvoltarea abilităților de socializare. Pentru atelierele de grup în care copiii și adolescenții vor învăța cum să gătească vom avea nevoie de consumabile pentru diversele rețete pe care le vor pregăti, dar și anumite ustensile de bucătărie. Echipa proiectului formată din 5 psihologi, psihopedagogi și un coordonator  va lucra timp de 4 luni pentru evaluarea beneficiarilor, pregătirea voluntarilor, pregătirea și susținerea atelierelor, crearea prezentărilor și susținerea workshop-urilor, adunarea informațiilor într-un document distribuit online, însumând minim 350 de ore. Iar pentru a oferi activitățile educațional-terapeutice din cadrul atelierelor și a workshop-urilor întru-un mod eficient , adaptat nevoilor și pornind de la resurse evidence-based avem nevoie de instrumente de training specializat și de lucru pentru adolescenți.

b) pe baza fondurilor proprii sau a altor surse de finanțare, dacă este cazul

Din fondurile proprii vom acoperi partea de promovare a proiectului și a activităților, precum și achiziționarea de noi instrumente educaționale dedicate adolescenților.

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. materiale educaționale și consumabile consumabile 1000
2. personal resurse umane 14000
3. training specializat PEERs resurse umane 2300
4. instrumente educaționale în lucrul cu adolescenții PEERs materiale 700
5. cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 4500
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                                         22500RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
6. promovare promovare 300
7. instrumente educaționale în lucrul cu adolescenții materiale 1000
8.
9.
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                                                  1300 RON
TOTAL                                                                                                                                                                  22900 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
6

Maria Hulea , din echipa Copii si Zane

O dizabilitate e greu de dus și când sunt copiii mai mititei, dar atunci mai găsești locuri de joacă unde să îi poți duce, parcuri unde le este permis să folosească dispozitivele de joacă, terapeuți dispuși să lucreze cu ei și centre care îi primesc la terapie ... dar când cresc iar recuperarea lor a fost minoră și evoluția limitată, ei sunt condamnați la izolare.

Puteți face un exercițiu: sunați la toate centrele din țară și la toate cabinetele cu terapeuți, ziceți că aveți un copil de peste 10-12 ani (deși unii te refuză și dacă au trecut de 7 ani) și vedeți câți îl vor accepta la terapie.

Noi suntem norocoși. Rareș are o a doua familie în mijlocul celor de la Copii și Zâne, pe unele din terapeute cunoscându-le de peste 14 ani. Și cât ne mai țin puterile și zânele îl acceptă, va merge la ele. Deși la vârsta asta nu mai poate fi vorba de progrese, acolo primim ajutor să ieșim din situații dificile și să facem față provocărilor vârstei, menținându-l și pe el și pe noi pe linia de plutire. Fără ele "adolescența haine grele" ar fi fost și mai cumplită.

Pentru că proiectul e adresat celor ce trec prin perioada prin care tocmai am trecut și noi și știu cât de grea și devastatoare este atât pentru adolescentul cu dizabilitate cât și pentru familia lui, mă înscriu iar campion pentru proiectul lor minunat.

Perioada actuală în care are loc proiectul este una foarte grea și îmi va fi greu să vă cer ajutorul, când el e solicitat în atâtea alte direcții. Cu gândul la pace ... sunt încrezătoare că voi aduna suma target, că vom alerga de numa’ (musai să începem antrenamentul) iar adolescenții cuprinși în proiect vor beneficia de timp fain și vor face lucruri atât de utile lor.

Pentru o perioadă vor fi scoși din izolare iar părinții vor beneficia de soluții la multe din problemele lor.

Suma stransa: 2,000 lei


Marcela Andreea Popa , din echipa Copii si Zane

Cu gândul la copii și cu sufletul la evenimentele actuale, îmi fac curajul să devin Campion al proiectului ”Credem în supereroi”. Un alt proiect de suflet scris împreuna cu colega mea, Alexandra, pentru a aduce un pic de bine în viața copiilor ajunși la pubertate și a adolescenților cu o tulburare în dezvoltare, uitați de toată lumea, pentru că de acum sunt prea mari pentru a se da în leagănele din parc și au prea puține abilități pentru a face activități adecvate vârstei lor. Noi credem în ei, în supereroii nostri și în capacitatea lor de a învăța noi abilități care să-i ajute să fie cu un pas mai aproape de independență și integrare!

Suma stransa: 1,550 lei


Istvan Barazsuly , din echipa HOSPICE Timisoara

Intr-o lume plina de razboi, am ales sa sustin adolescentii cu tulburari, pentru ei orice lucru este o lupta continua.

Suma stransa: 1,350 lei


Violeta Robu , din echipa Dräxlmaier Timisoara

Fiecare dintre noi poate fi un erou, iar noi dorim să susținem copiii minunați și echipa fantastică Copii și Zâne!

Suma stransa: 1,200 lei


Nadia Neagu , din echipa ACI Timisoara

Haideti sa fim generosi si sa intindem o mana de ajutor catre 'Copii si Zane'. Am alergat pentru ei 10km si anul acesta la Timotion, voi ii puteti ajuta printr-o donatie. Multumesc!

Suma stransa: 350 lei


Dragos Alexandru Ardelean , din echipa Look Inside Timisoara

Educatia este singura care poate face diferenta pe termen lung, iar asta inseamna educatie pentru toti copiii, indiferent de problemele lor. Poti fi si tu super eroul lor !!!!

Suma stransa: 50 lei


Donatii directe

AKWEL 4,000 RON Cu drag pentru Supereroi! Noi credem în voi! Echipa Akwel 
Patrick Vetres 50 RON  
Dräxlmaier Timisoara 3,500 RON Echipa Dräxlmaier Timișoara aleargă, pedalează și donează la Timotion pentru a aduce un pic de bine în viața copiilor și tinerilor cu tulbărări de dezvoltare. Noi credem în voi , știm că sunteți curajoși și credem în supereroii din echipa Copii și Zâne! Felicitări și mult curaj vă dorim! 
Romina Guran 100 RON Cu drag. 
Cotolan Maria 10 RON  
Andreea Grecu 50 RON  
Carmen Munteanu 30 RON  
Anonim 500 RON Faceti o treaba foarte buna! 
Ovidiu Aron 35 RON  
DAVID Trica 50 RON  
Alexandru Butoi 30 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next