|   Inscriere 

Asociația Angels4 Animals Rescue: All4Animals

Suma
stransa
16,935RON
Target
proiect
25,250RON
Procentaj
din proiect
67.1%
Numar
donatii
182

Prin acest proiect dorim să informăm populația deținătoare de animale de companie privind prevederile legale în vigoare în ceea ce privește:
1. sterilizarea obligatorie a animalelor de companie de rasă comună și metis (dar totdată să explicăm și impactul benefic pe care această acțiune în poate avea asupra vieții animalelor cu sau fără stăpân și mai ales asupra înmulțirii necrontrolate a acestora)
2. microciparea câinilor cu stăpân și introducerea lor în RECS (Registru Evidenţă a Câinilor cu Stăpân).
În plus, ne propunem derularea unei campanii de sterilizare gratuite, pentru persoanele cu venituri sub 2.000 lei, în parteneriat cu mai multe cabinete veterinare din județul Timiș. Prin acest proiect sperăm să diminuăm fenomenul de abandon sau maltratare al animalelor, și să oferim alternativa unei vieți armonioase dintre stăpân și patrupedul său prin adopție și responsabilitate.

Durata proiectului

Iulie 2022 – ianuarie 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cine suntem și ce facem

Asociația Angels4 Animals Rescue a fost înființată în ianuarie 2015, iar în acest moment are în componență patru membri. Toți membrii au activat anterior în domeniul protecției animalelor. Asociația noastră promovează respectarea drepturilor legale ale animalelor, prevenția înmulțirii necontrolate a animalelor, cu și fără stăpân, prin campanii de sterilizări gratuite, prevenirea și pedepsirea abuzurilor împotriva animalelor. De asemenea, salvăm și reabilităm câinii răniți în accidente rutiere, bolnavi sau abandonați pe străzi; pregătim pentru adopție animalele vulnerabile de pe străzi, care nu se pot descurca singure (pui, cățele cu pui).

Asociația noastră a semnat, în noiembrie 2021, un contract de concesiune cu Primăria Birda pentru un teren de 2,33 ha aflat la marginea comunei. Proiectul adăpostului prevede o clinică veterinară, clădire cu țarcuri interne şi externe, acțiuni de educație și  responsabilizare a celor mici, de genul “copilul și patrupedul”, “ce trebuie să știi înainte să adopți un animal” etc.

Asociația organizează și ia parte la evenimente caritabile, participă la emisiuni tv și radio, în scopul promovării și mediatizării legislației din domeniul protecției animalelor și a responsabilizării populației.

Asociația noastră funcționează exclusiv din donații și sponsorizări, nu primește fonduri de la Primării, Consilii Județene sau alte instituții de stat sau fonduri europene.

Descrierea problemei abordate

Implementarea proiectului nostru va duce la salvarea vieții animalelor cu și fără stăpân, pe termen lung. În România, abandonarea animalelor pe străzi este un fenomen greu de oprit. Lipsa de educație, sărăcia, gestionarea deficitară a problemei animalelor de către autorități, lipsa aplicării legilor în vigoare au dus la scăparea de sub control a acestui fenomen.

Sterilizarea animalelor de companie este singura soluție eficientă de stopare a înmulțirii necontrolate. Sterilizarea previne nașterea a mii de animale nedorite pe străzi, abandonate, maltratate,  care supraviețuiesc cu greu fără ajutorul populației.

Scopul proiectului

Scopul proiectului nostru este să reducem numărul de animale abandonate pe străzi, prin informarea populației deținătoare de animale de companie referitor la obligativitatea și beneficiile sterilizării animalelor de rasă metis. În paralel campania de sterilizare a animalelor cu și fără stăpâni va duce, pe termen lung, la diminuarea și stoparea înmulțirii necontrolate a câinilor și abandonarea lor pe străzi. Totodată ne vom focusa atenția și pe o campanie online prin care vom încuraja adopția responsabilă a animalelor de companie, pentru a reduce numărul animalelor de companie deja existene în adăpostul asociației noastre. Pentru a atinge scopul proiectului, vom incerca să ajungem la un număr cât mai mare de locuitori ai localităților Timișoara (în special la periferii), Gătaia, comuna Birda și comuna Giroc. Grupul-țintă sunt proprietarii de animale de companie, fabricile, firmele și instituțiile care au în curte câini și pisici care trebuie sterilizate, persoane nevoiașe care nu își permit costul sterilizării animalelor pe care le dețin, dar și persoane care doresc să adopte un animal maidanez.

Obiectivele proiectului

Obiectiv 1: minim 3 cabinete veterinare partenere pentru a derula campania de sterilizare si campania de informare pe durata a 7 luni de proiect

Obiectiv 2: minim 500 de persoane informate direct în cabinetele veterinare și prin pliante distribuite, despre ogligativitatea și beneficiile sterilizării animalelor de companie, din zonele limitrofe ale orașelor Timişoara, dar și din Gătaia, Birda.

Obiectiv 3: minim 50 de animale sterilizate în urma campaniei de informare și sterilizare.

Obiectiv 4: 3 evenimente organizate cu activități de socializare între copii și căței/pisici + o informare corectă pentru o adopție responsabilă, beneficiile interacțiunii dintre animale și copii/adulți, în lunie septembrie, octombrie și noiembrie 2021.

Obiectiv 5: minim 100 de persoane informate despre importanta sterilizării, și frumusețea unei adopții responsabile de căței sau pisici, în cadrul celor 3 evenimente organizate în lunile septembrie, octombrie și noiembrie 2021.

Obiectiv 5: aproximativ 50.000 de oameni din mediul urban și rural vizat informați despre importanța sterilizării animalelor de companie prin spoturile TV, promovarea online și directă în cabinetele veterinare partenere și prin campania de pliante.

 

 

 

 

 

 

 

Echipa de proiect

Carmen Nicoleta Borka-Stanescu, președinte A4AR, cu o experiență în  salvarea animalelor din anul 2010, va avea rol de coordonare a proiectului şi va menţine legătura cu colaboratorii proiectului şi cu Facultatea de Medicina Veterinară.

Aurel Beleuţă, membru A4AR, cu experiență în salvarea animalelor din anul 2018, va fi organizatorul programului de sterilizare animale/zile, al transportului animalelor la veterinar unde este cazul, şi va menține legătura cu colaboratorii proiectului.

Diana Mihai, purtător de cuvânt al asociației, cu o experiență în salvarea animalelor din anul 2010, va menține legătura cu mass-media.

Voluntari, iubitori de animale și studenți la Medicină Veterinară, vor împărți flyere și vor difuza informații populației în mod direct.

Bugetul

Nr. crt. Descriere cheltuială Linie bugetară (transport,  consumabile, promovare, cost operare și administrare Timotion etc.) Suma

(RON, incl TVA)

Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
1. Tipărire flyere, afişe şi banner Prin firma JUST DESIGN 5000 RON
2. Publicitate la Televiziune Europa Nova Productie spot publicitar 30/40 sec + difuzare in prima luna (60/62 difuzari /luna intre orele 19 si 21). 1800 RON
3. Publicitate la Televiziunea Europa Nova Difuzare spot publicitar 6 luni (60/62 difuzari /luna intre orele 19 si 21). 6000 RON
4. Publicitate la TVR Timisoara Difuzare spot de 30 sec (10 + 10 bonus) in intervalul orar 18 -20. 2100 RON
5. Banner in ziarul on line Timpolis Banner 300 x 250 pixeli, pozitionat pe partea laterala dreapta a paginii, timp de 3 luni 1500 RON
6. Cheltuieli de deplasare Motorina/benzina – deplasare la cabinete veterinare pt program sterilizari, pentru impartit afise si flayere, deplasare la actiunile din cadrul proiectului. 2500 RON
7. Sadoca Media srl Realizare spot publicitar pentru on-line, FB, YouTube,  (contract de colaborare) 800 RON
8 Facebook Reclama pe Facebook 500 RON
9. cost de operare și administrare Timotion de 20% Cost operare și administrare Timotion 5050 RON
TOTAL CHELTUIELI FINANȚATE PRIN TIMOTION                                                                25.250 RON
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
10. Program sterilizări gratuite Program sponsorizat de Asociaţia Shelter Helden E.V. Germania si Asociatia Angels4 Animals Rescue – Team Denmark 10.000 RON
TOTAL CHELTUIELI ALTE FONDURI                                                                                         10.000 RON
TOTAL                                                                                                                                               35.250 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Cozminco Alina , din echipa Atos IT Solutions and Services

Ca si anul precedent, am ales tot un proiect dedicat animalelor. Asta pentru ca noi, oamenii, ne putem descurca singuri sa supravietuim, insa animalele nimanui se chinuie zi de zi...Pana acum cativa ani nu am constientizat cat de multa suferinta poate exista pe strada, si asta tot din cauza omului: pentru ca nu exista educatie in acest sens, nu se sterilizeaza, nu exista implicare in foster, salvare sau macar donatii in cazurile grave preluate de terti sau asociatii. Sunt convinsa ca sunt multi oameni cu inima mare care fac mult bine, se vede si pe grupurie de salvare, dar inca suntem departe de tarile civilizate care efectiv nu au caini/pisici pe strada, ale nimanui. Asa, ca mereu o sa sustin: adopta, nu cumpara! & sterilizeaza, nu inmulti! Ajutati-ma sa ajut !

Suma stransa: 250 lei


IONEL CAPUSE , din echipa Minirugby Timisoara Saracens

never give up

Suma stransa: 10 lei


Corado-Fabian Minescu , din echipa XCity Towers

Donațiile nu sunt obligatorii dar orice sumă este cu siguranță apreciată.

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Mircea Potoceanu 50 RON  
Stefan Belchite 30 RON  
Pawel Bielunkiewicz 10 RON  
Dana Cristea 10 RON  
Macau Diana 100 RON  
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Previous Next