|   Inscriere 

Asociația Copii și Zâne – Caietul lui Pișcoțel

Suma
stransa
16,575RON
Target
proiect
12,900RON
Procentaj
din proiect
128.5%
Numar
donatii
195

Este anul 2008 iar Pișcoțel tocmai a primit un diagnostic crunt, cu mențiunea că ”nu mai e nimic de făcut”. Ei bine, 2 părinți motivați și 5 zâne la început de drum, au pus la cale o luptă ageră împotriva autismului. Resursele erau foarte puține, dar nimic nu-i abătea din drum. Și-au creat propriile arme și au confecționat sute de materiale educative pentru ca Pișcoțel să învețe noi abilități. Știau că fără aceste arme, nu vor izbuti.
Acum suntem în 2021 iar zânele au și o casă a lor care se numește ”Copii și Zâne” și unde 30 de copii precum Pișcoțel vin la joacă în fiecare zi pentru a învăța noi abilități care să-i ajute la a dobândi o viață independentă. Dar cum lupta se duce în echipă, părinții au fost nevoiți să devină coterapeuți, în special în perioada aceasta de pandemie, când o lungă perioadă de timp copiii nu au mai putut veni la terapie. S-au trezit dintr-o dată în război cu mâinile goale. Aveau îndrumare online dar materialele educaționale adaptate nevoilor copiilor erau foarte puține.
Caietul lui Pișcoțel editat în 2 volume și Mapa lui Pișcoțel care va conține diverse materiale educative și terapeutice vor fi arma părinților în lupta cu tulburările de dezvoltare ale copiilor lor. Astfel copiii vor avea continuitate în terapie, indiferent de situația epidemiologică.
30 de copii, beneficiari direcți ai Asociației vor primi gratuit pentru acasă câte un set de materiale educaționale, iar alți peste 100 de copii din toată țara vor avea acces la aceste materiale în format electronic.

DURATA: 7 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Copii și Zâne vine în sprijinul copiilor cu nevoi speciale prin proiecte educaționale, caritabile și de informare. Credem ca fiecare copil are dreptul sa fie fericit, integrat în comunitate și ajutat pentru a-și atinge potențialul spre o viață independentă. Misiunea noastră este de a crea un model de abordare terapeutică și educațională atât a copiilor cu dizabilități, cât și a copiilor tipici în comunitate,urmărind bunăstarea acestora și a părinților.
Asociația a fost înființată în 2009 inițial sub denumirea de Asociația Autism Infantil Timișoara, în ultimii 12 ani desfășurând proiecte ce au avut ca obiective informarea părinților ( Ghid pentru părinți speciali- Proiect Timotion 2017), sprijinirea copiilor din medii defavorizate (Copii între birocrație și terapie- Proiect Timotion 2018, ”Pot și eu în ritmul meu -Timotion 2019, Emoția ca un puzzle – Timotion 2020) informarea comunității despre cauza copiilor cu nevoi speciale (ateliere în cadrul festivalului Plai), strângere de fonduri pentru terapie (Târguri de Mărțișor, Crăciun, Proiect ”Copii speciali – Povestea continuă”), propunerea de politici publice alternative ( Partener în proiectul ”Paca” și membru fondator în Rețeaua RO-TSA). Echipa Asociației este formată din 6 psihologi și psihopedagogi specializați ce oferă sprijin unui număr de 30 de copii cu vârsta cuprinsă între 1 an și 6 luni și 22 ani diagnosticați cu tulburări de spectru autist, întârzieri în dezvoltare, hipoacuzie, tulburări de limbaj, tulburări emoționale, tetrapareză spastică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Situația actuală de pandemie a avut repercusiuni grave atât asupra copiilor cu tulburări în dezvoltare cât și asupra familiilor acestora. Copiii nu au mai putut beneficia de terapie, iar părinții lor au fost nevoiți să joace și rolul de terapeut. Cu toate ca ne-am readaptat la noua situatie, și am reușit să le oferim părinților consultanță online de cum să-și ajute copiii, a fost destul de dificil să le indicăm ce materiale terapeutice și educaționale să folosească. Copiii cu tulburări în dezvoltare și cei cu tulburări de învățare au nevoie de materiale terapeutice adaptate nevoilor lor. Deși pentru copiii cu dezvoltare neurotipică mediul online oferă foarte multe variante de materiale educaționale, nu același lucru îl putem spune când vine vorba despre copiii speciali.
Pe de altă parte, această situație de pandemie ne-a întărit și mai mult convingerea cât de importantă este continuarea terapiei acasă, cu ajutorul părinților. Un copil cu o tulburare în dezvoltare are nevoie în medie de minim 5 ore de terapie zilnică pentru a putea face progrese considerabile. Pentru a continua terapia acasă, părinții au nevoie de materiale terapeutice și educaționale adaptate nevoilor copiilor dar și materiale pe care părinții să le folosească cu ușurință.
Un alt motiv pentru care materialele educaționale adaptate sunt atât de necesare, este acela că marea majoritate a copiilor cu o tulburare din spectrul autist sunt vizuali, adică învață mult mai repede și mai ușor cu ajutorul imaginilor.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Scopul proiectului este de a crea materiale educaționale în format electronic pentru copiii speciali din toată țara, și de a distribui gratuit materialele în format fizic celor 30 de copii, beneficiari direcți ai Asociației Copii și Zâne, pe care să le folosească în terapia de acasă, alături de părinți.
Tipul de materiale educaționale pe care dorim să le facem:
un caiet de lucru pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani – acest caiet va cuprinde fișe care vor dezvolta abilități precum: colorat, desenat, trasat, percepția spațială, percepția vizuală, cognitive, de rezolvare de probleme etc.
un caiet de lucru pentru copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani – acest caiet va cuprinde fișe ce vor dezvolta abilități precum: trasare semne grafice, scris, citit, socotit, cognitive, rezolvare de probleme, dezvoltarea limbajului etc.
imagini, simboluri, orare vizuale: aceste materiale vor dezvolta abilități precum: recunoaștere obiecte/animale/ forme/culori și discriminarea lor, percepția vizuală, comunicarea, spațialitatea etc.
Proiectul se va desfășura în principal la sediul Asociației și vor fi implicați toți cei 6 terapeuți atât în confecționarea materialelor cât și în distribuirea lor. Materialele în format electronic vor fi încărcate atât pe site-ul asociației, cât și pe pagina noastră de facebook pentru a ne asigura că vor ajuge la cât mai mulți copii speciali.
Pentru a atinge obiectivele acestui proiect, ne propunem să desfășurăm următorul calendar de activități:
septembrie – decembrie 2021 – prelucrarea materialelor în format electronic
ianuarie – februarie 2022 – confecționarea materialelor în format fizic
martie 2022 – distribuirea materialelor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Acest proiect va sprijini 30 de copii ce provin din familii cu venituri medii sau mici, să-și continue terapia indiferent de situația impusă de pandemie, fiecare din ei având acces la un set de materiale educaționale și terapeutice în format fizic. De asemenea ne așteptăm ca aceste materialele să sprijine peste 100 de copii din întreaga țara, fiind distribuite pe pagina noastră de Facebook unde avem peste 2000 de urmăritori, și pe site-ul asociației.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Prin proiectul ”Caietul lui Pișcoțel” ne dorim să încurajăm părinții copiilor să participe activ la procesul de recuperare, devenind astfel coterapeut al copilului, pentru a-i oferi șansele cele mai bune de recuperare. De asemenea dorim să încurajăm întreaga comunitate, dacă știu familii ce au un copil cu o tulburare în dezvoltare, să printeze materialele oferite de noi prin acest proiect și să le dăruiască părinților. Cu toții putem deveni Zâne pentru un copil special.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Pentru implementarea proiectului vom avea sprijinul comunității non-profit amAutism. Această comunitate a fost creată de persoane din spectrul autist pentru susținerea persoanelor din spectrul autist și a familiilor acestora.
Ovidiu Platon, fondator al acestei comunități, ne va ajuta în perioada septembrie – decembrie 2021 la prelucrarea materialelor în format electronic, pe partea de grafică, apoi în perioada ianuarie – martie 2021 ne va ajuta la partea de promovare a materialelor.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Pentru desfășurarea proiectului ”Caietul lui Pișcoțel” avem nevoie de echipamente precum: o imprimantă multifuncțională color, un laminator pentru înfolierea fișelor, pentru a putea fi folosite de mai multe ori, o ghilotină pentru decuparea imaginilor, orarelor vizuale și a cartonașelor de comunicare pentru copiii non-verbali, o mașină de îndosariat cu spirală metalică pentru confecționarea caietelor de lucru. De asemenea avem nevoie de consumabile precum cartuse imprimantă, cartoane pe care să imprimăm fișele, folii de laminare și spirale de prindere a caietelor. Pentru prelucrarea și distribuirea materialelor educaționale și terapeutice, echipa Copii și Zâne formată din 5 terapeuți și un coordonator vor lucra undeva la 1000 de ore pe toată perioada proiectului .

Buget necesar:
Echipamente:
– imprimanta multifuncțională color – 1800 lei
– laminator – 100 lei
– ghilotina – 350 lei
– mașină de îndosariat cu spirală metalică – 500 lei

Consumabile
– birotică și papetărie: cartușe imprimantă, folii laminare, cartoane, spirale metalice etc. – 2000 lei

Resurse umane:
-6 terapeuți – 5000 lei
– coordonator de proiect – 1000 lei

Cost operare și administrare Timotion – 2150 lei

TOTAL: 12900 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
18

Marcela Andreea Popa , din echipa Copii si Zane

Copii și Zâne este proiectul meu de suflet iar Pișcoțel este alintul meu preferat pentru toți copiii care ne calca pragul. Caietul lui Pișcoțel este o necesitate pentru cei 30 de copii ai Asociației dar va fi de mare ajutor și pentru alți peste 100 de copii din întreaga țară.
Fiecare donație îl va ajuta pe Pișcoțel să facă noi achiziții și să fie mai independent!
Contăm pe susținerea voastră, oameni dragi!

Suma stransa: 1,900 lei


Maria Hulea , din echipa Copii si Zane

Echipa mea de suflet. Oamenii care ne-au fost alături și ne sunt alături de atâția ani, oamenii care au lucrat și lucrează cu drag cu Rareș, chiar dacă mâine-poimâine devine adult. Nu „l-au abandonat”.
Aleg să le fiu campion așa cum le-am fost la toate proiectele până acum. Știu ce înseamnă resursele și materialele după care să lucrezi. Acum 12 ani nu existau aproape deloc și am muncit foarte mult întreaga echipă să ne facem materiale de lucru. De la puzzle din 2 piese până la fișe de scriere și imagini clare după care să îl putem învăța. Am pus și la dispoziția altor părinți tot ce am avut noi și știu că le-am fost de ajutor.
E un proiect important și de mare ajutor pentru părinții de copii cu dizabilități, mai ales în vremurile astea pandemice când terapia s-a făcut acasă foarte mult.
Nu pot decât să sper că voi reuși cu ajutorul vostru să îmi adun suma propusă și anul acesta, deși știu că sunteți mulți cei care ați rămas fără resurse financiare și nu vă este ușor să faceți față acestei perioade.
Vă mulțumesc în avans tuturor celor care rezonați cu noi și ne ajutați sa rezistăm. Eu mă declar campionul lor, dar voi toți cei care veți dona sunteți campionii mei.

Suma stransa: 1,740 lei


Istvan Barazsuly , din echipa HOSPICE Timisoara

Sunt preot catolic. Si doresc ca prin participarea la timotion sa ajut si in felul acesta comunitatea si in special copii.

Suma stransa: 1,710 lei


Bibe Cristian , din echipa Copii si Zane

Sunt Cristi și alerg pentru a cincea oară la Timotion pentru copiii cu TSA si "zânele" lor.
In viața de zi cu zi, ca părinte al unui copil cu TSA, alerg într-o cursă contra-cronometru alături de terapeuții Asociației Copii și Zâne și sperăm ca la Finish să câștigăm marele premiu - un copil fericit, independent și integrat in comunitate.
Noul proiect "Caietul lui Pișcoțel" va ajuta multe familii aflate in aceeasi situație să treacă mai repede "linia de sosire".
De aceea am ales să fiu Campion anul acesta și vă chem să ne susțineți cu o donație. Mulțumesc!

Suma stransa: 1,550 lei


Nadia Neagu , din echipa ACI Timisoara

Multumesc pentru fiecare contributie!

Suma stransa: 1,475 lei


Ioana Maria Vaida , din echipa Copii si Zane

Go Timotion!

Suma stransa: 680 lei


Mircea Faraon , din echipa Canon Production Printing

Particip la cursa pentru sustinerea proiectului: Asociatia Copii si Zane.

Suma stransa: 675 lei


ioan hantig-lucian , din echipa FORVIA HELLA

Pas cu pas

Suma stransa: 575 lei


Maria Catargiu , din echipa Everience Team

Nu cunosc niciunul dintre proiectele disponibile. Vreau doar sa alerg; daca facand asta pot ajuta pe cineva, cu-atat mai bine. :)

Suma stransa: 420 lei


Tibor Hizo

Multumesc pentru orice donatie

Suma stransa: 350 lei


Dronca Darius , din echipa The Access Group

Asociația Copii și Zâne vine în sprijinul copiilor cu nevoi speciale prin proiecte educaționale, caritabile și de informare. Scopul proiectului este de a crea materiale educaționale pentru copiii speciali din toată țara. Va multumesc celor care rezonati cu mine sprijinind acest proiect. :)

Suma stransa: 300 lei


Botos Florin , din echipa FLEXIK

Indiferent de afecțiunile cu care s-au născut unii copii, aceștia trebuiesc integrați in societate și sunt răspunderea noastră a tuturor.

Suma stransa: 250 lei


Cosmin Isvoranu , din echipa Dräxlmaier Timisoara

Particip la cursa de 10,5 km pentru sustinerea proiectului: Asociația Copii și Zâne – Caietul lui Pișcoțel.

Suma stransa: 250 lei


Roxana Vornic , din echipa Visma

Alerg pt Asociatia Copii si Zane!

Suma stransa: 250 lei


Flavius Floruncut

Victorie

Suma stransa: 140 lei


Mirel Radu , din echipa Aeroportul International TImisoara "Traian Vuia

22:22

Suma stransa: 100 lei


Camelia Toth , din echipa #funRun

Impreuna suntem mai puternici!

Suma stransa: 50 lei


Adi Popa , din echipa #dinMoldova

Tigres

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

Mihai Ardelean 10 RON  
Anonim 80 RON Sunteți tari și ne inspirați. 
Feiler Karina 20 RON Succes!  
Anonim 200 RON Multa sanatate! 
Prisacariu Raul 25 RON :) 
Alexandra C. 10 RON Spor! :) 
Prisacariu Raul 25 RON Salut! 
Dana C. 70 RON Tinem SUS Comunitatea! 
Previous Next