|   Inscriere 

Școala Mamei Junior – Transport adaptat pentru copii în cărucioare rulante

Suma
stransa
22,490RON
Target
proiect
10,800RON
Procentaj
din proiect
208.2%
Numar
donatii
236

REZUMAT

Ne dorim să asigurăm copiilor cu dizabilități accesul gratuit la hidroterapie, una din cele mai consacrate terapii în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice, 12 luni, iar o problema majora este transportul. Dispunem de mașină adaptata și dorim sa finanțăm transportul copiilor, în special din mediul rural tur-retur la bazin. Le asigurăm transportul copiilor imobilizați în scaunul cu rotile, oferindu-le uneori unica șansă de a ieși din casă, de a socializa și de a beneficia de o formă de recuperare pe durata unei săptămâni.

500 de copii cu dizabilități care provin din centre de plasament, internatele școlilor cu nevoi speciale și medii defavorizate vor putea beneficia prin acest proiect de ședințe săptămânale gratuite de hidroterapie/înot.

DURATA: 10 luni (iunie 2019-martie 2020)

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociatia Scoala mamei Junior ofera din anul 2003 servicii destinate femeilor insarcinate, viitorilor tatici, dar si proaspetilor parinti si copiilor acestora. Pana in prezent ne-am adresat la peste 10000 cupluri din toata tara prin intermediul cursurilor prenatale si de puericultura in sala si 900.000 parinti online.

O echipa de oameni cu suflet, compusa din medici generalist si pediatrii kinetoterapeuti,fiziokinetoterapeuti psihologi, pshihopedagogi, psihoterapeuti, psihiatrii, traineri sunt alaturi de voi din primele clipe cand aflati ca in viata voastra va aparea un copil pana cand acesta creste mare si ajunge la gradinita.Dr. Ioana Vartosu, fondatoarea acestei asociații, mămică la rândul ei, a inițiat acest proiect și din nevoia ei personală de a interacționa cu cât mai multe mămici.

Am inceput strict cu sedinte de gimnastica, cursuri si pregatirea femeilor insarcinate pentru nastere. Apoi fiecare program s-a dezvoltat in urma unor nevoi sesizate si din dorinta de a ne implica. De-a lungul anilor am organizat diverse evenimente de constientizare, informare, dar in special sociale prin care am sprijinit copii, familii, proiecte si spitale.

Proiectul social cel mai de suflet este hidroterapia, prin care oferim sedinte gratuite de terapie prin apa la 500 beneficiari cu varste intre 2 luni- 18 ani, copii cu diverse dizabilitati locomotorii si psihiatrice. Proiectul este sustinut exclusiv prin sponsorizari si voluntariat.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Acest proiect este necesar pentru că asigură accesul mai multor copii la un tip de terapie gratuita, care le este extrem de utila în procesul de recuperare fizica și emoționala. Copiii cu dizabiliatăți au nevoie de multe tipuri de terapii și toate sunt costisitoare. Pe lângă achitarea chiriei la bazin, transportul este o cheltuială costisitoare. Pentru a putea crește numărul copiilor care să participe la orele de hidroterapie, indiferent că sunt din oraș sau din zonele rurale din județul Timiș, fie ca folosesc sau nu dispozitive speciale de deplasare, avem nevoie de combustibil pentru transportul lor către bazin și retur și de o persoana care sa conducă mașina.

Pe de alta parte, avem nevoie de susținerea în continuare a acestui proiect din două motive:

  1. Numărul de beneficiari față de 2017/2018 este intr-o continua crestere;
  2. Menținerea și creșterea rezultatelor obținute până în prezent: 21 copii au început să meargă.

Scopul principal al acestui proiect este de a oferi ședințe săptămânale gratuite de terapie prin apă pentru 500 copii cu dizabilități (numărul de copii care sunt prezenți săptămânal, prin rotație, la bazin). Performanțele acestora dincolo de evaluările kinetoterapeuților vor fi măsurate și premiate în cadrul a 2 concursuri de înot pe parcursul anului 2018.

Un scop secundar este de a instrui studenți de la secția de kinetoterapie în metodele de terapie acvatică, metode care nu sunt predate în cadrul facultății.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru ca acest proiect sa fie un succes, vom asigura în continuare locația pentru orele de hidroterapie, vom pune la dispoziție mașina de transport adaptata a asociației și vom asigura personal specializat care sa lucreze cu beneficiarii. De asemenea, vom promova activitatea asociației și vom continua acțiunile de conștientizare ale populației, pentru a asigura continuitatea programului de hidroterapie.

Obiective:

O1: 500 de copii să beneficieze săptămânal de ședințe de hidroterapie 10 luni și să-și îmbunătățească abilitățile motorii cu minim 35% după primele5 luni și minim 51% după 10 luni;

O2: Organizarea unei competiții de înot la care să participe 100 de copii;

O3: Instruirea și formarea voluntarilor în metode de terapie acvatică, crescându-le șansele de angajare după finalizarea studiilor;

O4: Creșterea numărului de voluntari;

O5: Întărirea parteneriatelor locale

Activități:

A1. Selecția echipei de implementare a proiectului- deja existenta în cadrul asociației (1 medic, 3 kinetoterapeuti, 1 manager de proiect, 1 psiholog/consultant, 1 asistent social, 1 sofer) și recrutarea voluntarilor;

A2. – stabilirea contractelor de parteneriat (Iris, Pufan, Neveanu, DGASPC Timiș, Universitatea de Vest – Facultatea de kinetoterapie, Școala Postliceală Henri Coandă – secția Balneofizioterapie),

A3. Selecția celor 500 de beneficiari (pentru copiii care provin din internate selecția va fi făcută de pedagogul școlar. Pentru DGASPC Timiș, de către kinetoterapeutul lor, iar pentru cei care provin din familii, pe baza anchetei sociale realizate de asistentul social, angajat al asociației.

A4. Selecția copiilor care au nevoie de transport și stabilirea rutelor zilnice de transport pentu a asigura accesul de la domiciliu la bazin și retur (prioritate vor avea copiii imobilizați în scaun rulant, cei care provin din satele din jurul Timișoarei, asociația având la dispoziție un microbus de 8+1 locuri, adaptat transportului special).

A5. Evaluarea psihomotorie în prima lună de proiect si după 10 luni de implementare a proiectului.

A6. Derularea sesiunilor de hidroterapie cu frecvența de o dată pe săptămână pentru fiecare dintre cei 500 de copii, impărțiți pe grupe în funcție de vârstă, doagnostic și modalitatea de transport.

A7. Organizarea semestrială a concursului de înot pentru copiii al cărui obiectiv al terapiei acvatice este însușirea înotului. (selecția celor 100 de copii, metodologie de concurs, achiziție premii, materiale de promovare) – luna decembrie.

A8. Prezentarea rezultatelor în cadrul unei conferințe de presă.

A9. Promovarea proiectului cu comunicat de presă, comunicări pe facebook, raportări lunare narative și financiare către sponsor

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele acestui proiect vizează copiii transportați cu mașina de transport adaptata a asociației la orele de hidroterapie și retur și în mod evident rezultatele hidroterapiei asupra acestora: îmbunatățirea abilităților acvatice, cu minim 35% în cele 5 luni de participare și cu 51% după 10 luni, concomitent cu creșterea stimei de sine. Instrumentele de măsura:

Măsurarea impactului social – prin chestionarul LBG

Evaluarea abilităților motorii acvatice – scala Halliwick -10 puncte

Evaluările psihologice – testele proiective

Fișe de transport

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Impactul social al proiectului va consta în primul rând în conștientizarea populației asupra nevoilor acestor copii aflați în dificultate și oferirea unei șanse de a-și manifesta sprijinul. Pe de alta parte, familiile și copiii beneficiari se vor bucura de un nou tip de terapie, gratuita, lucru care va impacta în mod pozitiv atât familia, cât și copilul beneficiar, impactul emoțional pozitiv al hidroterapiei fiind recunoscut și observat de familiile beneficiarilor de multa vreme. Copiii care nu au avut niciodată șansa unei terapii în oraș sau sa iasă din bloc datorita imobilizării, vor veni la bazin.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Partenerii din acest proiect sunt:

– Școlile CES: Pufan, Neveanu, Iris și DGAPSC Timiș – selecția beneficiarilor.

– Primaria Timisoara- punerea la dispozitie a bazinului de la gradinita nr 26.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Participarea la Timotion va fi anuntata pe toate canalele media pe care le utilizează asociația:

1- Publicarea pe portalul www.mamicafarafrica.ro

2- reteaua de socializare https://www.facebook.com/TerapiaPrinApa

3- raportului anual: http://mamicafarafrica.ro/raport-anual/

4- infografic: http://mamicafarafrica.ro/2016-cifre/

5- trimiterea tuturor documentelor justificative catre sponsori (facturi, contracte)

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Donatorii vor fi anunțați de statusul proiectului lor prin newsletterul asociației.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Motorina 10 luni*900 lei = 9000 lei

Comision Timotion 20% = 1800 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Sofer: 9 luni*1950 lei = 17550 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Claudiu Topciov , din echipa Speed Hooligans

.

Suma stransa: 0 lei


Donatii directe

HELLA Romania 195 RON HELLA România susține mișcarea și comunitatea locală din Timișoara! Facând parte din aceeași echipă cu angajații HELLA, compania a dublat suma donata de aceștia. Suntem fericiți că putem face parte dintr-un eveniment caritabil care aduce împreună comunitatea locală din Timișoara pentru a sprijini proiecte sociale prin mișcare. 
Ciornei Amelia 50 RON  
Andrei Dan 60 RON Succes! 
Akwel 10,000 RON Susținem accesul copiilor cu dizabilități la hidroterapie 
Teodora Mateoc 30 RON  
Bica Bogdan 80 RON  
GEORGIU LAMBRINO CODRUTA 50 RON  
Bexa Raluca 10 RON  
Pruna Alexandra 10 RON  
Pruna Mihai 50 RON  
Antonio Lena 150 RON  
Raluca Pentek 10 RON  
Ciprian Jurca 10 RON  
MAXIMILLIAN MAGNUS JAKOBY 30 RON  
Andreea Porumbescu 10 RON  
Andrei Mihaela 200 RON  
George Parvulescu 10 RON  
ADRIAN MARIUS PATRUTESCU 10 RON  
Claudiu Topciov 10 RON  
Denisa Mnerie 100 RON Sustin hidroterapia 
Stefan Ciorogar 100 RON  
MIRELA LOREDANA BOANTA 50 RON  
Gina - Alexandra Benyo 200 RON  
Ana-Maria Vălean 15 RON  
Gina - Alexandra Benyo 60 RON  
Annabella-Lavinia Andreca 10 RON  
Previous Next