|   Inscriere 

Grădinița “Primii Pași” – Grădinițe fără bullying

Suma
stransa
8,200RON
Target
proiect
7,800RON
Procentaj
din proiect
105.1%
Numar
donatii
111

REZUMAT

Proiectul ”GRĂDINIȚE FĂRĂ BULLYING” își propune să ajungă la 800 de preșcolari din 20 de grădinițe, 10 grădinițe din Timișoara și 10 grădinițe din mediu rural. Vor fi implicate 40 de educatoare de la grupa mijlocie si grupa mare din cele 20 de grădinițe.

După lansarea oficială a proiectului , eveniment în care vor fi prezente toate educatoarele, se vor organiza întâlniri cu părinții în fiecare grădiniță implicată în care li se vor prezenta într-un mod interactiv informații legate de fenomenul bullyingului, și astfel părinții vor fi informați despre proiect și desfășurarea lui. După întânirile cu părinții, fiecare educatoare va desfășura cu copiii de la grupa la care predă ”SĂPTĂMÂNA EMOȚIILOR”, în cadrul căreia va confecționa cu copiii EMOMETRUL EMOȚIILOR pe care îl va folosi zilnic în cadrul activităților.

Timp de o lună fiecare educatoare va folosi emometrul în fiecare dimineață la venirea copiilor: fiecare copil va merge la emometru și își va pune poza la imaginea caracteristică stării/emoției pe care o trăiește în momentul venirii la grădiniță. Emoțiile cu care se lucrează sunt: bucuria, tristețea , furia și frica.  Astfel, educatoarea va ști cum se simte fiecare copil în momentul venirii la grădiniță și va putea discuta cu el pentru a-l readuce într-o stare de bucurie de ex dacă a fost supărat când a venit etc.. Emometrul se poate folosi de asemenea de mai multe ori pe zi în timpul diferitelor tranziții.

După perioada de folosire a emometrului la clasă, va exista o întâlnire de evaluare a proiectului și diseminare a rezultatelor din fiecare grădiniță implicată. Educatoarele sunt invitate la evaluarea proiectului cu emometrul realizat la clasă, cu foile de observații săptămânale pe care va trebui să le completeze în timpul defășurării proiectului și cu poze din timpul activităților.

Există o perioadă de follow-up, timp în care educatoarea va observa comportamentul copiilor în grupă după o lună în care copiii s-au familiarizat cu emoțiile și chiar cu exprimarea lor într-un mod asertiv. Educatoarea va completa  fișele de observație legate de cresterea/descresterea/stagnarea/ numărului de conflicte între copii în cadrul grupului.

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

GRADINITA  PRIMII PASI este o unitate de învățământ privată, deschisă în anul 2004 în cadrul Fundației AFCR, . A fost acreditată de Ministerul Educației în anul 2012 și evaluată periodic de ARACIP în anul 2017. Funcționează pe principiul organizatiilor non-profit și este recunoscută în rețeaua unităților de învățământ aflate sub îndrumarea Inspectoratului Școlar Judeaen Timiș și Ministerului Educației.  Viziunea grădiniței este : ”Valoare oferită copilului tău azi, înseamnă maturitate, responsabilitate și integritate, mâine”. Sunt câteva valori pe care grădinița noastră le îmbrățișează și anume dragostea față de copii, profesionalismul, integritatea, respectul, valori care le aplicăm în lucrul cu copiii, părinții dar și între personalul grădiniței.  GRĂDINIȚA ”PRIMII PAȘI” TIMIȘOARA a fost întotdeauna deschisă spre implicarea în comunitate, spre integrarea copiilor cu nevoi speciale în grădiniță – am avut copiii cu autism integrati cu succes în colectivul grădiniței datorită și muncii educatorului dar și colaborarii bune cu părinții copilașilor speciali.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Este nevoie de acest proiect pentru că potrivit studiilor efectuate de Salvați Copiii, statisticile  prezentate în legătură cu acest fenomen sunt îngrijorătoare: ”. La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unul raport1 al Organizației Mondialea Sănătății (OMS), cu 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori în luna anterioară, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%. Cele mai noi date procesate la nivelul Ministerului Educației Naționale (MEN) pentru anul școlar 2014-2015 vorbesc despre 18.783 de cazuri de violență la nivel național. Acesta este motivul pentru care Organizația Salvați Copiii România lansează campania Opriți bullying-ul sau desființați recreațiile!, pentru a preveni un fenomen de amploare, pe care instituțiile de învățământ nu îl identifică, nu îl gestionează, în condițiile în care statistica spune că doar 38% dintre școli beneficiază de consilier școlar, preponderent în mediul urban”

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Credem că sănătatea emoțională a copiilor poate fi protejată încă de la grădiniță și de aceea lucrul cu emometru și tot ce se va întâmpla în proiect îl va ajuta pe copil :

  • să fie capabili să denumească și să recunoască emoțiile
  • să își exprime emoțiile cu ajutorul emometrului
  • să dezvolte comportamente asertive în relația cu ceilalți
  • să-și dezvolte încrederea și respectul de sine
  • să crească gradul de empatie față de colegii de grupă

Astfel copiii care pleacă din grădiniță echipați cu abilitatea de a-și exprima emoțiile și a se comporta asertiv cu cei din jur vor ajuta mediul școlar ca fiind un mediu în care numărul situațiilor de bullying să fie din ce în ce mai mic și în plus să militeze la o școală fară bullying!

Câștigarea proiectului deschide oportunitatea succesului ca proiectul să ajungă la câți mai mulți copii și părinți din Timișoara și județ.

Pentru ca acest proiect să fie un succes vom monitoriza constant evoluția derulării proiectului, intervenind din timp cu soluții, pentru a obține cele mai bune rezultate. Vom comunica constant comunității evoluția proiectului și contribuția donatorilor Timotion.

CE REZULTATE PROMITEM?

Ne dorim ca cei 800 de copii prescolari  să învețe limbajul emoțiilor, astfel încât să devină capabili să își exprime emoțiile  și să dezvolte un comportament asertiv, acest lucru ducând la scăderea numărului de conflicte între ei și deci a numărului de situații de bullying în mediul școlar.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Credem că proiectul aduce un plus de valoare comunității în sensul în care ne dorim să avem copiii sănătoși din toate punctele de vedere implicând și partea emoțională , fapt care se poate realiza prin acest proiect.

Având copii preșcolari sănătoși emoțional, vom avea școlari capabili să recunoscă și să denumească emoția iar numărul situațiilor conflictuale între ei va scădea, și vom avea adulți care vor ști să își gestioneze emoțiile și vor fi implicați în bunăstarea personală dar și comunitară.

Prin mediatizarea proiectului se realizează implicit implicarea activă a comunității, în sensul în care se va trage un semnal de alarmă la nivel comunitar astfel încât toți factori implicați  părinţi, specialiștiti etc să lupte pentru stoparea fenomenului de bullying și chiar prevenția lui.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Radio Itsy Bitsy, Asociația Părinților Isteți, Adriana Mitu, Cabinet de Psihologie Laura Berghea Maria, Inspectoratul Școlar Județean Timiș

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Vom promova participarea noastră la Timotion prin pagina noastră de Facebook, precum și pe site‐ul nostru web. Pentru atragerea a cât mai multi alergători, campioni și susținători în beneficiul proiectului nostru, vom invita sa alerge pentru susținerea proiectului persoane publice , formatori de opinie publica.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Donatorii vor fi informați despre utilizarea fondurilor prin postări de informații și fotografii periodice pe pagina de Facebook. În proiect se pot implica ca voluntari și alergători la eveniment.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Lansarea proiectului cu ajutorul partenerilor de la Itsy Bitsy 1000 de lei

Organizare intalniri cu parintii  50 lei/intalnire/20 de gradinite -1000

Materiale pentru educatoare de confectionare emometru  si alte activitati pentru copii 20 grupe/100 lei pe grupă = 2000 de lei

Materiale suport de curs, diplome 500 lei

Premii pentru fiecare gradinita implicata in proiect constand in materiale didactice pe tema emotiilor 100 lei/gradinita 20 gradinite/=2000

Comision Timotion 1300

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Lansare proiect 500 lei

Organizare atelier părinti 25 lei/20 gradinite /500 lei

Materiale pentru educatoare de confectionare emometru  si alte activitati pentru copii 20 grupe/100 lei pe grupă = 1000de lei

Materiale suport de curs, diplome 100lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
6

Anastasia Daria Hulea , din echipa GRADINITA ”PRIMII PASI” TIMISOARA

Grădinița mea dragă are un proiect frumos pentru ca noi să creștem într-un mediu fără bullying și eu vreau să fiu campion.

Vă îndemn să citiți proiectul și să donați.

Suma stransa: 585 lei


Restea Vio , din echipa GRADINITA ”PRIMII PASI” TIMISOARA

”Nu alerga după visuri, trăiește-le!”
Avem ocazia prin proiectul ”Grădinițe fără bullying”, nu doar să visăm că putem sădi în inima copiilor noștri sentimentul valorii de sine care va duce și la valorizarea celorlați , ci să participăm la realizarea acestui vis alergând la Timotion 2019, pe roți... sau fără... :)

Suma stransa: 550 lei


Emanuela Drăgilă , din echipa Prietenii lui Pișcoțel de la Primii Pași

Sunt campion și alerg la Tiomtion 2019 pentru grădinița mea de suflet, locul în care orice copil are valoare!

Suma stransa: 500 lei


Mihaela Adamescu , din echipa Adameștii

Ma alatur acestui proiect pentru ca imi pasa. Lucrez cu copii care sufera din cauza bullying-ului si cu tristete spun ca acest fenomen este cat se poate de real si de raspandit in scolile din Romania. Pentru mine problema cu adevarat grava este ca adultii considera ca aceste comportamente ale copiilor sunt modul prin care ei se adapteaza la viata.
Sustin Gradinita "Primii pasi” pentru ca aici copiii sunt educati cu iubire si atentie pentru sanatatea emotionala. Imi doresc sa vad acest lucru in toate gradinitele si scolile din Romania

Suma stransa: 500 lei


Flori Zilahi

Pentru că prin natura profesiei știu cât de greu le este acelor persoane care suferă în urma bullying-ului, doresc să susțin acest proiect din două motive:
- pentru că sunt părinte și îmi pasă de copiii mei, dar și de colegii copiilor mei,
- pentru că a fi informat, poți la rândul tău să informezi corect despre ceea ce presupune acest fenomen.

Suma stransa: 300 lei


Milena Bloanca , din echipa Bloanca Team

Cand eram eu mica, si nu chiar asa mica, nu exista termenul de "bully", sau nu il cunosteam noi.
Poate nici daca ni s-ar fi zis ce inseamna, nu am fi stiut să il aratam cu degetul. Pentru ca noi credeam ca este normal sa mai fim și batjocoriti, împinsi, repeziti, speriati, si tot ce trebuie sa facem este ori sa "fugim" ori sa batjocorim, repezim si speriem si noi la randul nostru.
Pentru ca copiii nostrii sa invete ce ineamna bullying, sa îl recunoasca si ce sa faca in astfel de situatii, grădinita mea de suflet, Primii Pasi a propus acest proiect.
Eu voi alerga cu Toma, Sia si Vlad, și am aprecia mult daca ne-ati sustine!
Poate (cu siguranta) nu vom fi cei mai rapizi, dar simpatici sigur vom fi!
Go Team Bloanca!

Suma stransa: 125 lei


Donatii directe

Maria Stanciu 100 RON Mult succes!  
Anonim 1,035 RON
Anonim 500 RON succes 
Magda David 95 RON Familia David va sustine! 
Anonim 160 RON
Adina Buftea 90 RON Succes! 
Părinţi "Primii Pasi" 390 RON Mult succes! 
Amalia Jivan 10 RON  
Alina Andrei 10 RON  
Daniel Silaghe 30 RON  
Vlad Bloanca 30 RON  
Ciprian Bleoju 10 RON  
Carla Preda 10 RON  
Alin Batrina 10 RON  
Alina Tănaș 10 RON  
Carolina Andrei 10 RON  
Madalin-Andrei Indrei 30 RON  
Romina Guran 10 RON  
Alexandra Indrei 10 RON  
Previous Next