|   Inscriere 

Fundația de abilitare Speranța – Împreuna învingem DOWN-ul 4

Suma
stransa
12,293RON
Target
proiect
17,900RON
Procentaj
din proiect
68.7%
Numar
donatii
197

REZUMAT

În România, copiii cu sindrom Down sunt marginalizați in sistemul educațional si in societate. Proiectul își propune să contribuie la schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei,  în vederea creșterii gradului lor de incluziune socială, prin dezvoltarea programului de creștere a competențelor sociale pentru copiii cu Sindrom Down și părinții lor. Daca sunt sustinuti, acesti copii sunt capabili sa ofere lucruri incredibil de valoroase pentru societate. Continuam sa luptam alaturi de ei pentru ca in fiecare an mai facem un pas impreuna spre integrarea lor prin acordarea sansei de a-i cunoaste si de a le fi alaturi.

DURATA: 7 zile

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Fundația de Abilitare ”Speranța”, în calitate de inițiator al proiectului, are experiență îndelungată în implementarea de proiecte, gestionând, pe parcursul a 26 de ani de activitate, peste 40 de proiecte de incluziune socială pentru copiii cu dizabilități. Fundația de Abilitare ”Speranța” susține de la inceput incluziunea copiilor cu dizabilități, oferind servicii complexe pentru copii, familii și cadre didactice.  Realizari: (”Centre pentru copii din mediul rural”, ”Un bun inceput”, ”Învață să înțelegi copilul cu ADHD”, ”Educația incluzivă- un drept al copilului cu dizabilități”), 7 Centre pentru incluziunea copiilor cu dizabilități, 4000 de copii beneficiari, rată a incluziunii școlare de 70-75%, servicii pentru părinți, cursuri acreditate pentru 500 de cadre didactice, peste 4000 de membri activi în Rețeaua de Educație Incluzivă.  Echipa: director executiv, 2 psihologi, specializați în psihologie clinică, 1 logoped, 2 kinetoterapeuti, 1 art-terapeut, 1 ergoterapeut, 1 muzicoterapeut.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Etichetare. Discriminare. Șanse reduse la educație, la participare, la viață socială împlinită.  Așa arată viața unui copil cu sindrom Down în România.  Proiectul își propune să continue sa dezvolte competențe noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențe parentale adecvate, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. In fiecare an reusim sa mai facem un pas inainte. Impreuna putem fi Ambasadorii Sperantei care au spart barierele sociale si au devenit un exemplu de buna practica. Activitățile proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele estimate sunt  creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Scopul proiectului : Incluziunea socială a copiilor cu sindrom Down în comunitate.

Obiectivul 1: Dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și a competențelor  parentale adecvate pentru 10 părinți ai acestora

– activități pentru creșterea competențelor sociale pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al F.A.”Speranța”(23 persoane, august 2019-tabara Eforie Nord)

– activități pentru creșterea competențelor parentale pentru 10 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiect (23 persoane, august 2019-tabara Eforie Nord)

Obiectivul 2: Promovarea proiectului “Împreună învingem DOWN-ul !” editia a patra, în comunitate.

– activități de promovare (Ianuarie 2019–  septembrie 2019, 50 de voluntari si 350 de susținători participanți la cursele Timotion)

– participarea susținătorilor Fundatiei de Abilitare ”Speranța” la cursele Timotion (perioada concursului 2019, minimum 300 participanti)

Beneficiari direcți: 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța”, părinții acestora, 3 terapeuți din cadrul Fundatei de Abilitare ”Speranța”

Beneficiari indirecți: întreaga comunitate locală a Timișoarei

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultate: 10 copii cu sindrom Down, beneficiari ai acestui proiect , mai bine abilitați din punct de vedere social; 10 părinți ai copiilor cu sindrom Down incluși în proiect mai bine abilitați pentru interacțiunea cu copiii lor; 3 specialisti din cadrul  Fundatiei de Abilitare ”Speranța” capacitați în vederea unei conexiuni mai strânse copil-terapeut-părinte; organizarea cadrului  informal de învățare (tabăra); 10 chestionare de satisfacție adresate participanților la programul de abilitare.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Impreuna invingem Down-ul, editia a patra isi propune sa să continue dezvoltarea competențelor noi de socializare pentru 10 copii cu sindrom Down incluși în programul terapeutic al Fundației de Abilitare ”Speranța” și competențeor parentale, odată cu schimbarea percepției și a mentalității societății față de ei. In fiecare an reusim sa mai facem un pas inainte. Impreuna putem fi Ambasadorii Sperantei care au spart barierele sociale si au devenit un exemplu de buna practica. Activitățile proiectului se desfășoară într-un context de învățare informală, prietenoasă și relaxantă pentru toți participanții. Rezultatele sunt  creșterea gradului de incluziune socială a copiilor cu sindrom Down și schimbarea percepției societății față de ei.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

In acest proiect vor alerga alaturi de noi toti copii care fac terapii in cadrul Fundatiei de Abilitare Speranta, si parintii acestora, copii, parinti, profesori din scolile noastre partenere, angajati din firmele care ne sponsorizeaza, 50 de voluntari.

Pentru realizarea proiectului, vom mobiliza resursele necesare aflate la dispoziție, implicând toți factorii relevanți:

– parteneri ai F.A.”Speranța” din mediul de afaceri;

– colaboratori ai Fundației, din mediul educațional (școli, grădinițe, diverse instituții educaționale cu care am colaborat);

– un număr de minim 50 de voluntari ;

– părinți ai copiilor cu dizabilități care frecventează serviciile FA”Speranța”;

– specialiștii terapeuți ai FA”Speranța”

– alți factori de influență  în mediul offline și online.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Echipa Fundatiei de Abilitare Speranta va incerca sa atraga cat mai multi participanti la cursele Timotion prin promovarea online pe www.fundatia-spera.ro si pagina de Facebook Fundatia de Abilitare Speranta prin anuntarea participarii la eveniment, promovarea scopului proiectului si promovarea organizatorilor. Comunicatele de presa la inceputul proiectului, pe parcursul lui si dupa eveniment. Vom face parteneriate media care ne vor sustine in promovarea proiectului.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Echipa Fundatiei de Abilitare Speranta va comunica cu donatorii permanent cu ajutorul mediului online, prin pagina de  Facebook Fundatia de Abilitare Speranta si a site ului www.fundatia-speranta.ro unde vom anunta public despre utilizarea fondurilor si rezultatelor obtinute. Vom posta poze si video despre pregatirea curselor Timotion si despre proiect, cat si prezentarea celor care se implica alaturi de Fundatia de Abilitare Speranta.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Cheltuieli cazare\masa\transport 650 x 23 persoane/zi -14950 lei

Comision Timotion- 20%=  2 990 lei

Nu am solicitat fonduri pentru acest proiect altor finanțatori. Vom apela la activități de strângere de fonduri pentru acest proiect numai în cazul în care nu reușim să atingem obiectivul de fundraising stabilit.

Campionii
nostri

Numar
campioni
4

Andrei Cupsa , din echipa Ambasadorii Sperantei

Eu sunt Andrei și am 23 de ani.Fac sport de când eram mic.Îmi place să înot, să schiez și să merg la călărie. Sunt un mare campion și vreau să fiu un exemplu pentru toți copiii,să vadă toți ce frumos este să faci sport.O să alerg la Timotion pentru cei mai buni prieteni ai mei din Timișoara. Vreau să mergem împreună la mare și anul acesta.Vă iubesc pe toți.

Suma stransa: 2,010 lei


Turcanu Alexandru , din echipa Ambasadorii Sperantei

El e Alexandru, un campion al speranței. Al speranței că orice obstacol poate fi trecut și al Fundației de Abilitare Speranța. Sindromul Down care i-a oferit în plus cromozomul iubirii îl face un atlet complet în întrecerea de zi cu zi cu depășirea propriilor limite. Alexandru înoată, schiază, patinează, face karate și îi place școala. O lecție vie pentru noi toți, merită din plin să alergăm alături de el în minunata cursă a vieții de la #TIMOTION sau să îl susținem la …..(link)


"Sunt Alexandru și te invit să intri în echipa celor care oferă SPERANȚĂ. Te aștept la TIMOTION să susținem, fiecare în felul lui, visul oricărui copil de a avea o viață frumoasă, plină de zâmbet, culoare și prietenie. Haide în echipa campionilor SPERANȚEI!"

Suma stransa: 600 lei


Similie Marius , din echipa Ambasadorii Sperantei

Buna, numele meu este Marius și sunt kinetoterapeutul Fundației de Abilitare “Speranța”. Prin munca și dăruirea mea am descoperit aceasta lume minunata a acestor copii deosebiți. Anul acesta am decis sa aducem din nou zâmbetul și fericirea pe chipul copiilor cu sindromul Down. Alege și tu sa ieși din rutina zilnică susținând cauza noastră “ Impreuna învingem Donw’ul”! Poți dona in contul meu de campion sau te poți alătura echipei Ambasadorii Sperantei alergând la una dintre cursele Timotion! Susține progresul copiilor din interiorul Fundației de Abilitare “Speranța”!

Suma stransa: 300 lei


Hojda Andreea Raissa , din echipa Ambasadorii Sperantei

Bună,

Eu sunt Raissa Andreea Hojda și sunt campioana națională la atletism. Veniți alături de mine și de campionii Sperantei la #Timotion. Împreună învingem Down-ul! Fundatia de Abilitare Speranta lupta pentru integrarea copiilor cu nevoi speciale în grădinițe și scoli și eu alerg pentru ei, pentru schimbarea mentalității în iubire pentru acești copii.

Suma stransa: 50 lei


Donatii directe

NTT Data 1,338 RON Succes! 
Raluca 20 RON Sunteti invingatori! 
HELLA Romania 130 RON HELLA România susține mișcarea și comunitatea locală din Timișoara! Facând parte din aceeași echipă cu angajații HELLA, compania a dublat suma donata de aceștia. Suntem fericiți că putem face parte dintr-un eveniment caritabil care aduce împreună comunitatea locală din Timișoara pentru a sprijini proiecte sociale prin mișcare. 
Florin Onescu 60 RON Succes! 
Andrada 100 RON Succes!  
Vatca Amelia 100 RON Fundația Speranta- Impreuna învingem Down-ul 4 
Ciuhandu Irina 120 RON Împreuna învingem Downul 
Gavra Codruț Adrian 50 RON Mult Succes!  
Serban Petcu 50 RON  
Tania Doandesi 35 RON  
CHETE CATALIN 20 RON Succes! 
Oxana Musca 10 RON  
Adina Oncescu 10 RON  
Georgiana Dimitriu 10 RON  
Mariana Zekany 30 RON  
Graure Marius 50 RON Sustin Fundatia de Abilitare Speranta, fiind si eu un tatic de baietel cu Sindrom Down 
Raluca Elena Sofronia 50 RON  
Călin Danci 20 RON Acești copii sunt frumoși și buni. Vreau sa alerg cu ei.  
Previous Next