|   Inscriere 

Crucea Roșie Română Arad – Creștem eroi care salvează vieți!

Suma
stransa
7,766RON
Target
proiect
31,200RON
Procentaj
din proiect
24.9%
Numar
donatii
150

REZUMAT

Sa supravietuiesti unei situatii imposibile nu ai nevoie de reflexele unui pilot de Formula 1, de muschii lui Hercules  sau mintea lui Einstein. Trebuie doar sa stii ce sa faci! [Anthony Greenbank-Cartea supravietuirii}.  Proiectul isi propune extinderea lectiilor de prim ajutor la nivelul doritorilor din judetele Arad, Timis ,Caras Severin, axandu-se preponderent  pe populatia din institutiile de invatamant [gimnaziu; liceu, facultati; invatamant postliceal]. Proiectul nostru se adreseaza eroilor neasteptati, care trebuie sa fie gata de a ajuta.

In viata de zi cu zi lucruri amenintatoare de viata se pot intampla intr-o secunda: o persoana aparent lesinata poate fi victima unui stop cardiac brusc, iar ceasul incepe sa ticaie.Persoanele din jur cer ajutor si personalul medical este pe drum . Poate ajunge la victima intr-un interval variabil 5-12 min de la initierea apelului. In aceasta perioada secunde pretioase se pierd. Cea  mai buna sansa de supravietuire a victimei este o interventie RCP imediata si un salvator cu un defibrilator extern automat.[DEA]. DEA poate indruma in procesul de efectuare a unei RCP de inalta calitate , iar prezenta unui astfel de aparat proiectat pentru eroii neasteptati poate evita o tragedie. De aceea vom pleda pentru amplasarea unor astfel de aparate in locuri publice  pentru a se putea interveni rapid in situatii amenintatoare de viata survenite in astfel de locatii. Mesajul important care se doreste a fi transmis publicului larg este importanta invatarii manevrelor de RCP, de prim ajutor si a masurilor de baza care trebuie luate pana la sosirea ajutorului specializat.

Amplasarea defibrilatorului va fii facuta in judetul cu cei mai multi numar de alergatori in cadrul echipei proiectului.

DURATA: 7 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara, membra a miscarii internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile. Conform legii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania nr139/1995 articolul 1 si statutului sau, Crucea Rosie Romana este persoana juridica cu drept public, autonoma, neguvernamental, apolitica si fara scop patrimoneal. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar,ca organizatie de ajutor umanitar,auxiliara a autoritatilor publice. Filiala Crucea Rosie Arad numara 183 de membri si colaboreaza cu un numar de 123 de voluntari activi. Ea desfasoara diferite actiuni comune cu ISU Arad , actiuni stradale de masurarea TA si acordarea primului ajutor in timpul caniculei, desfasoara cursuri de prim ajutor, programe sociale (Banca de alimente- proiect national) program de sanatate (Sanitarii priceputi), campania pentru donare de sange. Am participat si in anul 2018 cu proiectul ORA DE JOACA HAI IN LUMEA MEA!

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Cercetarile referitoare la supravietuirea dupa un stop cardio respirator arata ca probabilitatea de supravietuire creste semnificativ  atunci cand sunt efectuate manevre de RCP si atunci cand un defibrilator automat este aplicat inainte de a ajunge ambulanta la fata locului.

Conform ghidului de buna practica 2015 ERC initierea imediata a RCP poate dubla sau cvadrupla sansa de supravietuire in cazul stopului cardiac. Cele mai recente recomandari din partea consiliilor de resuscitare din intreaga lume sunt clare: defibrilarea cu succes trebuie sa fie sustinuta cu o RCP de inalta calitate. Prima analiza a inimii efectuata de un dispozitiv DEA este critica. Daca aceasta nu indica necesitatea de a administra soc electric, numai o RCP de inalta calitate poate duce la un ritm adecvat de soc la urmatoarea analiza a ritmului cardiac. O RCP de inalta calitate asigura transportul sangelui oxigenat  catre creier, pentru a asigura un minim de perfuzie cerebrala  care  mentine viabile celulele cerebrale. In practica medicala curenta cercetarile arata ca in cazul unui stop cardio respirator rata de supravietuire se situeaza la 5% daca primul sosit la fata locului nu efectueaza RCP inainte de sosirea ambulantei [raportat la timpul ideal pana la sosire]; daca salvatorul efectueaza RCP rata supravietuirii creste la 9%, iar daca alaturi de realizarea RCP se aplica si un DEA rata de supravietuire dupa un SCR creste la 24%.

Pentru a imbunatati rata de supravietuire in cazurile de SCR  ne propunem achizitionarea unui DEA si plasarea acestui dispozitiv salvator de vieti omenesti intr-o locatie de pe raza celor trei judete implicate in proiect, locatie care va fi hotarata la finalul proiectului TIMOTION 2019 de comun accord cu Fundatia Comunitara Timisoara. DEA reprezinta o investitie nepretuita  pentru situatii de urgenta. Aceste aparate dau trecatorilor increderea unei interventii utile in cazul unui stop cardiac si asigurarea unei RCP continue de inalta calitate pentru a spori sansele de supravietuire ale victimei.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

– Vom mediatiza proiectul pe pagina de facebook Crucea Rosie; AFISE, PLIANTE;

-vom informa si vom solicita sprijin pentru derularea proiectului in cadrul intalnirilor lunare cu voluntarii de la Crucea Rosie;

-vom desfasura sesiuni demonstrative de RCP in cadrul intalnirilor din programul “SCOALA ALTFEL” in toate unitatile scolare in care vom fi solicitati;

-vom promova efectuarea corecta a RCP in cadrul etapelor concursului ‘Sanitarii priceputi”;

-vom asigura participarea a minim 30 copii in cadrul taberelor de prim ajutor desfasurate anual [Valea Ierii -jud.CLUJ];

CE REZULTATE PROMITEM?

Proiectul promite instruirea persoanelor doritoare conform standardelor internationale din ghidurile de buna practica medicala; instruirea se va realiza cu voluntari cu pregatire medicala, respectand principiile fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie: umanitate; impartialitate;neutralitate;independenta;voluntariat;unitate;universalitate.Toti participantii vor putea exersa tehnicile predate pe manechine. Doritorii vor putea participa o data la sase luni la o noua sesiune de training.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Proiectul va instrui publicul, atat pe cei mari, cat si pe cei mici, privind modul de accesare a serviciilor medicale de urgenta si utilizarea adecvata a acestora. Publicul trebuie sa stie ca serviciile de urgenta vor fi intotdeauna la dispozitia sa in cazul in care sunt necesare. Echipa de proiect cu pasiune si respect pentru oameni, isi doreste sa combata indiferenta si ignoranta des intalnite in practica, promovand  conceptul de implicare si colaborare pentru a crea o comunitate bazata pe valori. Pe masura ce volumul apelurilor telefonice pentru serviciile medicale de urgenta creste, iar resursele disponibile scad, educarea publicului pentru a utiliza numarul 112 numai pentru urgente reale constituie un obiectiv important. Totusi, avand in vedere dificultatile cu care se confrunta multi pacienti atunci cand incearca sa acceseze dispeceratele sau unitatile spitalicesti, este evident ca acest mesaj nu este usor de transmis.

Important pentru noi toti este sa ne concentram pe “cum poti salva o viata” deoarece sa faci ceva este intotdeauna mai bine decat sa nu faci nimic in situatia in care asisti la un stop cardio respirator.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

UPU SMURD Timisoara

UPU SMURD Arad

ISJ Arad

ISU Arad

UVVG Arad

Unde vom avea sprijinul colegilor medici, paramedici, asistenti, profesori, elevi  in vederea donatiilor si participarea activa la proiect.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Colaborarea cu media (Special Arad, Jurnalul Aradean, INFO TV) pagina oficiala a Crucii Rosii Filiala Arad, ne vor fii alaturi in informarea donatorilor prin postarea de informatii,  poze,  informarea tuturor pacientilor si a apartinatorilor.

In cadrul  proiectului vor  participa activ  voluntarii si toate cadrele medicale

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Vom avea afisate toate evenimentele si actiunile pe pagina oficiala a Crucii Rosii iar in cadrul sedintei anuale in Comitetul de Directie a Filialei vor fii prezentate  proiectele detaliat, donatiile,  cheltuielile  si rezultatele obtinute.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Materiale creative , educationale pentru desfasurarea activitatilor propuse [afise, pliante, coli, pixuri, agende] 100ron;

Achizitionarea unui aparat tip DEA CARE POATE FI UTILIZAT SI DE PERSOANELE CARE NU SUNT IMPLICATE IN INGRIJIREA ZILNICA A SANATATII 5000 RON;

Cheltuieli transport- 400 ron;

Participarea la tabere de prim ajutor pentru 25- 30 copii selectionati din cele 3 judete -25000ron;

Tricouri inscriptionate pentru participant 500 ron

Comision Fundatia Comunitara Timisoara  6200 ron

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Vom asigura transportul alergatorilor cu 3 microbuze si 2 masini in vederea  participarii la maraton.

Vom asigura distribuirea pliantelor, afiselor de catre voluntarii Crucii Rosii  Arad cat si voluntarii ISU Arad.

Vom asigura cadre medicale, formatori in vederea folosirii corecte a defibrilatorului.

Vom asigura o sala de curs pentru predarea de cursuri.

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

vlad brinzei , din echipa 7ABC=BLS

IMPREUNA SALVAM VIETI!!

Suma stransa: 1,000 lei


Donatii directe

HELLA Romania 76 RON HELLA România susține mișcarea și comunitatea locală din Timișoara! Facând parte din aceeași echipă cu angajații HELLA, compania a dublat suma donata de aceștia. Suntem fericiți că putem face parte dintr-un eveniment caritabil care aduce împreună comunitatea locală din Timișoara pentru a sprijini proiecte sociale prin mișcare. 
Anonim 30 RON Pentru şansa de a salva o viaţă! 
Alexandru Poama 50 RON
Catalina Bocan 40 RON Succes! 
Andreea 10 RON Succes! 
Ruxandra Adam 100 RON
Anonim 30 RON Donatie 
Panda Elena 100 RON Felicitari! 
ENERGOTEL SERV SRL 100 RON Felicitari! 
Lehoczky Emese 40 RON Succes ! 
BARBOS MARIANA 10 RON FELICITARI! 
DRAGOS DANIEL 20 RON FELICITARI 
LEUCUTA SANDA 15 RON FELICITARI 
ARDEU LADINIA 50 RON FELICITARI! 
Cartojan Miruna 20 RON Felicitari! 
Paicu Dan 50 RON Felicitari! 
Leac Alin 20 RON Felicitari! 
Ana Ostoin 10 RON  
FUFEZAN MONICA 100 RON SUCCES! 
Liviu Cirin 10 RON  
SAGARCEA SILVIU 20 RON FELICITARI! 
HERBEI SIMONA 20 RON FELICITARI! 
DASCAU OLTITA 30 RON FELICITARI! 
LULUSA CRISTINA 30 RON FELICITARI! 
Iustin Marsieu 100 RON Succes! 
Doina Marsieu 100 RON Succes! 
Timotei Bogosel 30 RON  
Cartojan Elena Florentina 100 RON O mica contributie pentru o cauza nobila! 
Nagy Etelca 20 RON Felicitari Crucea Rosie Arad! 
Ardelean Viorel Petru 100 RON Susțin Crucea Roșie Arad. Susțin viata. 
Gabriela Dragan 35 RON  
Novacovici Gia 200 RON Sa fie de folos!  
BOAR ANTONETA 20 RON SUCCES! 
TARANU VIORICA 20 RON Felicitari! 
Adrian Suto 30 RON Succes!  
FARAGO REKA 20 RON pentru lectiile de prim ajutor! 
Anghelina Bogdan 20 RON sunt alaturi de micii salvatori! 
Ramona Manuila 20 RON pentru crucea rosie 
CUVINEAN MELANIA 10 RON PENTRU CRUCEA ROSIE! 
NECULA VALENTIN 20 RON PENTRU COPII !! 
CUVINEANU PETRU 30 RON
Brutyo Iolanda 10 RON
Boanchis Ioana Timeia 200 RON Donatie 
Cristina Fericean 50 RON Bafta !! 
Adina Frank 50 RON Succes!!! 
DRAGAN BOGDAN 50 RON
Anonim 50 RON
BUCSA ILIE 50 RON
Bucsa Albinka 50 RON
Barbatei Claudiu 30 RON ... 
Beniamin Dragos 50 RON  
Adrian Stinean 100 RON Sustin crucea rosie. 
Stinean Amalia 50 RON Sustin Crucea Rosie 
Brinzei Cosmin 10 RON  
BRINZEI 50 RON SPOR LA TREABA! 
Previous Next