|   Inscriere 

Asociația OncoHelp – Oferim confort pacienților bolnavi de cancer

Suma
stransa
70,737RON
Target
proiect
56,100RON
Procentaj
din proiect
126.1%
Numar
donatii
720

REZUMAT

Pacienții care beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp vor putea beneficia de condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice, prin înlocuirea mobilierului de spital existent uzat fizic și moral (paturi, saltele și noptiere) cu o nouă garnitură de paturi electrice – cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere. În anul 2017, în secțiile Centrului de Oncologie Oncohelp s-au efectuat peste 6.000 de internări.

Dorim, în același timp, ca prin intermediul acestui proiect să creăm o comunitate puternică și responsabilă în jurul Asociației OncoHelp, aceasta fiind modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

DURATA: 4 luni (Mai 2019 – August 2019)

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca fiind o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul tuturor pacienților la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar 6 angajați și colaboratori, în anul 2018 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.

Devenit spital universtar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie,  endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative, medicina interna și consiliere psihologică. În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națaională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIANS, și de asemenea, în cadrul unui audit extern realizat în anul 2017 de Prof. Dr. Michael EBLE – Radioterapeut al Universității din Aachen – Germania, acesta a certificat calitatea serviciilor oferite.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în permanentă creștere. În prezent, în cadrul spitalului OncoHelp există un număr de 132 de paturi pentru spitalizare continua si 29 de paturi de spitalizare de zi , în condițiile în care beneficiază de tratament – în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi, în jur de 2.000 de pacienți/lună, iar numărul solicitărilor este în creștere.

Dotarea cu echipamente și mobilier a spitalului OncoHelp a fost realizată începând anul 2009, când fie a fost cumpărată, fie a fost primită din ajutoare. Ne aflăm la ora actuală în situația în care vechea dotare a iesit din garanție, e tot mai uzată astfel încât nu mai poate fi folosită conform necesităților pacienților (de exemplu, unele paturi au devenit fixe, nu se mai pot ridica, iar pacienții nu mai pot fi hrăniți corespunzător).

În acest context, pentru a face față  solicitărilor existente a apărut necesitatea îmbunătățirii calității serviciilor de asistență medicală și îmbunătățirea condițiilor de tratare a pacienților. Acest lucru este posibil prin înlocuirea mobilierului de spital (paturi, saltele și noptiere) din Centrul de Oncologie OncoHelp, cu o nouă garnitură de mobilier de nouă generație, superior calitativ, modern, ergonomic, cu caracteristici de reglare și mobilitate.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Ne înscriem anul acesta, pentru prima dată în competiția Timotion pentru că dorim să aducem alături de noi oameni frumoși, sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință, care să ne ajute să construim împreună șanse pentru cei care sunt bolnavi de cancer și care, grație tratamentului urmat, vor putea declara, din proprie experiență: Există viață și după cancer!

Dorim, în același timp, să încurajăm un mod de viață sănătos – aceasta fiind unul din mesajele pe care le transmitem cu putere pacienților noștri și familiilor lor. Prin sport și prin urmarea unei diete echilibrate cresc șansele de a ne păstra sănătatea, prevenția fiind de cele mai multe ori arma cea mai de preț în lupta cu această cumplită maladie.

În același timp, dorim ca acest proiect să fie realizat printr-o puternică implicare a comunității. Crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp este modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.

Vom acorda o importanță ridicată activităților de comunicare și promovare atât asupra participării Asociației OncoHelp la cursa Timotion 2019, asupra evoluției proiectului, dar și asupra felului în care au fost cheltuiți banii adunați din donații.

CE REZULTATE PROMITEM?

Concret, rezultatele acestui proiect – finanțate ci ajutorul fondurilor strânse în cadrul cursei Timotion 2019 presupun:

 • Achiziționarea a 15 paturi cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină
 • Achiziționarea a 15 saltele rezistente la apă
 • Achiziționarea a 15 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi

În completare, rezultatele finanțate din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp presupun:

 • Achiziționarea a 116 paturi cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină
 • Achiziționarea a 116 saltele rezistente la apă
 • Achiziționarea a 116 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Dorim ca prin echipamentele pe care le vom achiziționa cu banii strânși ca urmare a participării la cursa Timotion 2019 (paturi cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere) să creștem și să îmbunătățim capacitatea de tratament a pacienților, și să asigurăm condiții moderne, confortabile și ergonomice pacienților internați în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp.

Dorim, însă, în același timp, ca pe lângă adunarea fondurilor necesare realizării dotării spitalului, să promovăm un stil de viață sănătos, și să mobilizăm oamenii sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință. Credem cu tărie că doar prin crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp vom putea atrage atenția asupra situației bolnavilor de cancer, și vom putea astfel stimula dezvoltarea unor programe de prevenție și de sănătate, cu un puternic impact asupra societății.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Pentru Asociația OncoHelp, dezvoltarea unor parteneriate pentru realizarea diverselor activități adresate comunității, dar și pentru facilitarea atingerii obiectivelor de dezvoltare pe care ni le-am propus este foarte importantă. Suntem foarte conștienți că fără a coagula o structură partenerială din rândul membrilor comunității nu vom putea dezvolta cu ușurință programe adresate pacienților noștri, și familiilor lor. Astfel, intenționăm să continuăm parteneriatele existente, și să dezvoltam noi parteneriate cu:

 • Reprezentanții presei locale și regionale – pe care dorim să îi implicăm în promovarea participării la Timotion, dar și în promovarea dotării Centrului de Oncologie OncoHelp cu noul mobilier de spital
 • Reprezentanții mediului economic din Regiunea Vest – Timiș, Caraș – Severin, Arad, Hunedoara
 • Partenerii tradiționali ai Asociației OncoHelp – cei care au răspuns deja „prezent” la apelurile noastre, cu care am realizat deja proiecte comune
 • Noi parteneri pe care îi invităm să ni se alăture – care vor afla despre proiectul nostru precum și despre participarea la cursa Timotion în urma activităților de promovare pe care le vom realiza

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Pentru a putea “da de veste” tuturor celor interesați să ne sprijine, astfel încât să fim cât mai mulți care să sprijinim cauza bolnavilor de cancer, acordăm o mare importanță activităților de comunicare și de promovare. Suntem convinși că prin folosirea diverselor canale de comunicare – tradiționale și mai puțin tradiționale – vom reuși să transmitem mesajul nostru. Astfel, planul nostru este să:

 • Promovăm în presă participarea Asociației OncoHelp la Timotion, precum și proiectul în sine, prin lansarea unor comunicate de presă
 • Promovăm evenimentului pe pagina web www.oncohelp.ro– unde exista o secțiune specială pentru asemenea evenimente: http://oncohelp.ro/evenimente/evenimente-caritabile/
 • Promovăm evenimentul pe Facebook, prin postări constante despre evoluția proiectului
 • Promovăm evenimentul prin afișe tematice, postate în spital – unde vor fi expuse, zilnic, celor 2500 de pacienți și familiilor acestora
 • Promovăm participarea Asociației OncoHelp la Timotion, precum și proiectul în sine și cu ajutorul partenerilor noștri

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Asigurarea transparenței utilizării fondurilor este cheia unei relații parteneriale deschise și corecte cu toți cei care aleg să doneze, și să se implice astfel în lupta împotriva cancerului. Pentru Asociația OncoHelp aceasta este o prioritate, esențială pentru a menține deschisă comunicarea cu partenerii și donatorii Asociației OncoHelp. Astfel, îi vom menționa în materialele de comunicare pe care le vom elabora: comunicate de presă, postări pe Facebook și pe pagina web www.oncohelp.ro. De asemenea, vom promova în presă, pe Facebook, și pe www.oncohelp.ro felul în care au fost cheltuiți banii strânși în urma donațiilor primite.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

 1. 15 paturi electrice cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină 2433,55 lei/buc * 15 buc = 36.503 lei
 2. 15 saltele rezistente la apă 293 lei/buc * 15 buc = 4395 lei
 3. 15 noptiere dotate cu tavă, sertar, spațiu pentru pantofi 390 lei/buc * 15 buc = 5850 lei
 4. Comision 20% către organizatorii Timotion= 9350 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

 1. 116 paturi electrice cu 3 funcțiuni: capacitate electrică de ridicare în 3 planuri, suport pentru perfuzii și suport pentru punga de urină 2433,55 lei/buc * 116 buc= 282.291 lei
 2. 116 saltele rezistente la apă 293 lei/buc * 116 buc = 33.988 lei
 3. 116 noptiere dotate cu tavă, s5ertar, spațiu pentru pantofi 390 lei/buc * 116 buc= 45.240 lei
 4. Transport = 24.335 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
9

Laura Sgaverdea , din echipa Radio Reșița

Mă numesc Laura Sgaverdea, sunt managerul Studioului Teritorial Radio România Reșița și am vrut întotdeauna să demonstrez că radioul este mai mult decât un job, că radioul poate schimba mentalități. Îmi iubesc slujba, dar la fel de mult iubesc sportul Și cum în viață cred că totul se întâmplă cu un scop, anul trecut am hotărât ca în cea de-a patra ediție a campaniei umanitare Muzică pentru Viață, derulată de Radio Reșița, să strângem fonduri pentru Centrul OncoHelp din Timișoara, acolo unde sunt tratați și cărășenii mei Acum sportul este cel care ne va ajuta să “Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!

Suma stransa: 20,424 lei


MONICA MARIA NEAGOIE , din echipa Asociatia Oncohelp

Unii oameni au crezut in mine♡, astfel, am onoarea de a fi #AmbasadorTimotion și de a sprijini proiectul “Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!” înscris de #AsociatiaOncohelp la Timotion 2019.

Timișoara - orașul meu de suflet cu oameni frumoși , oraș căruia îi sunt ’’ datoare’’ pentru că m-a adoptat, astfel, încerc să acord o importanță carității și implicării sociale de care acesta are nevoie, din partea mea; cred în menirea fiecăruia de a face bine și de a încerca, prin puterea exemplului, să schimbăm în frumos ceea ce ne înconjoară.

Cred cu tărie în oameni și în convingerea că fiecare dintre noi poate și trebuie să facă fapte bune care produc efecte și care sunt sau nu sunt cunoscute; sper că acest crez să aibă un efect de multiplicare și să genereze acțiuni în lanț, acțiuni simple dar de impact , acțiuni împreună: eu, tu, noi. Acest „împreună” ne susține în a face lucruri mărețe, așa cum împreună cu cei de la MagiCAMP, încercăm să creăm magia pentru copilașii cu afecţiuni oncologice, arsuri şi alte afecţiuni grave.

Mai cred că poate, pentru mine, a venit timpul să încerc să ajut mai mult oamenii din jur, să încerc să le fiu de folos, să le fiu alături, să am curajul să privesc cu mai mult curaj ochii celor care au nevoie de ajutorul nostru.

Oncohelp înseamnă mult pentru mine prin prisma unui prieten foarte drag, astfel imi doresc ca fondurile strânse în cadrul Timotion 2019 să depașească resursele care sunt imperativ necesare pentru proiectul avut în vedere în acest an.

Pe măsură ce te maturizezi, vei descoperi că ai două mâini: una cu care să te ajuţi pe tine, cealaltă pentru a-i ajuta pe ceilalţi - Audrey Hepburn.

Vino și tu alături de noi!

Înscrie-te în cursa:
https://www.timotion.ro/inregistrare/

Sau poți, pur și simplu, dona:
https://www.timotion.ro/proiecte-2019/asociatia-oncohelp-oferim-confort-pacientilor-bolnavi-de-cancer/

Nu uita să alegi - pentru cursă sau donație - proiectul Asociației OncoHelp - “Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!”

Va multumesc pentru tot binele care il putem face doar impreuna♡♡♡

Suma stransa: 7,200 lei


Radu Dumitru Dragomir , din echipa Oncohelp

Timotion ne oferă posibilitatea ca, prin sport, să putem fi alături de cei care au neșansa de a fi diagnosticaţi cu maladia ce ţine de domeniul oncologiei. Lucrez in acest domeniu si văd, zilnic, lupta pe care o duc acești oameni. Implicarea noastră poate crește nivelul de confort necesar pacienţilor pentru a duce lupta mai departe, in condiţii mult mai bune. De asemenea, susţin medicina preventivă și știu că sportul reprezintă o bună parte din ea.

Suma stransa: 4,000 lei


RADU SĂRĂNDAN , din echipa Asociatia Oncohelp

Sunt psiholog de aproape 8 ani în cadrul Asociației Oncohelp iar în tot acest timp am învățat multe lucruri de la pacienții noștri. Am învățat multe despre susținere, liniste, suferință și iubire .
Empatia personalului angajat (începand cu medicul curant), calitatea actului medical, tratamentul corespunzător, aparatura de înaltă performanță , fac toate obiectul calității vieții pacienților internați la noi. Este obligatoriu ca și confortul lor să fie inclus în acestă ecuație!
Mulți dintre noi abia asteaptă să ajungă acasă după o zi ostenitoare de muncă, nu-i așa? Aici găsim tot: confort, liniște și relaxarea necesară în a ne reface forțele. Sentimentul de "acasă" sună minunat. Din păcate mulți dintre pacienții internați aici nu au posibilitatea sa trăiască acest "feeling". De aceea îmi vine oarecum firesc să susțin acest proiect de suflet.
Nu le vom putea oferi niciodată pacienților sentimentul de "acasă" și nici nu încercăm acest lucru dar putem să le oferim confortul de care au atâta nevoie pentru a le crește calitatea vietii !
Așadar eu aleg să alerg !

Suma stransa: 1,500 lei


Iulian Perpelici

Sunt Iulian Perpelici și practic AIKIDO de aproape 30 de ani.
Fiind mereu in contact cu oameni activi, care iubesc sportul și mișcarea, in general, observ cât sunt de preocupați de sănătatea și de starea lor de bine și asta mă bucură foarte mult.
Practic de mult timp si Yumeiho.
La început a fost doar aşa, ”ca să ştiu ceva în plus”, dar în timp mi-am dat seama că pot ajuta multă lume şi a devenit o treabă serioasă comparativ cu ce ma gandeam eu initial.
Asadar, cred ca e posibil sa-i ajutam pe cei din jurul nostru mai mult decat ne putem imagina.
Asta încerc să fac și acum, susținând proiectul 'Asociație Oncohelp- Oferim confort bolnavilor de cancer'.
Vă invit să o faceți și voi, alergând la aceasta cursă si/sau făcând o donație. Va multumesc!

Suma stransa: 1,100 lei


Teodora Borghoff

Alerg în memoria unei prietene foarte dragi care a beneficiat de profesionalismul echipei OncoHelp.

Suma stransa: 1,000 lei


Martina Paler , din echipa ZF

Numele meu este Martina Paler si doresc sa vin in sprijinul proiectului Asociatiei Oncohelp- Oferim confort pacientilor bolnavi de cancer din motive personale.
Anul trecut am fost la Oncohelp de mai multe ori, am vazut cat de multi oameni au nevoie de tratamente medicale in lupta cu cancerul sau au nevoie de ingrijiri paliative cand nu mai exista nici o speranta. La Oncohelp, medicii, asistentele, de fapt tot personalul fac tot posibilul ca pacientul sa aibe parte de acestea. De aceea merita sa ii ajutam si noi un pic, cei care suntem sanatosi si putem sa facem asta.

Suma stransa: 665 lei


Marius Itineant , din echipa TIMARO

"Imbina placutul cu utilul"

La Timotion incerc sa imbin placutul (alergarea) cu utilul (sa adun unele donatii).
Va rog sa ma sustineti (la donatii) ca la alergare ma descurc singur !!
Suma stransa: 200 lei


Ionuț Alexandru Pîrvan , din echipa United Way Timisoara

- Unitatea și mobilizarea înving Guvernarea ;
- Doar împreună reușim să facem lucrurile să fie mai ușoare;
- Bunătatea și credința oamenilor pot învinge orice boală;

Suma stransa: 15 lei


Donatii directe

Negrea Lacramioara Mirela 25 RON Succes! 
HELLA Romania 1,256 RON HELLA România susține mișcarea și comunitatea locală din Timișoara! Facând parte din aceeași echipă cu angajații HELLA, compania a dublat suma donata de aceștia. Suntem fericiți că putem face parte dintr-un eveniment caritabil care aduce împreună comunitatea locală din Timișoara pentru a sprijini proiecte sociale prin mișcare. 
Helpline Romania 707 RON Helpline Romania – The Most French Company in Timisoara - va ureaza succes! 
Anonim 100 RON
Sorin Nica 50 RON  
Andrada Moldovan-Badea 50 RON  
Nelepcu Raluca 25 RON Sa fie cu folos! 
Anonim 20 RON  
Sorin Nica 30 RON  
IULIA DANA ALDEA 60 RON  
Dan Florin Brînzan 10 RON  
CODRUTA ELENA ALDEA 50 RON  
DANA GABRIELA PARASCHIV 110 RON  
Alexandru Bercea 10 RON  
Ioana Amalia Boruga 30 RON  
Iulia Andreea Boruga 35 RON  
Boruga Valeriu Ioan 200 RON  
Minodora Andor 50 RON  
Petcu Lavinia 30 RON  
Irina Jerca 10 RON  
Speranta Munteanu 30 RON  
Calin Gabor 60 RON  
Eugen ANDREI 50 RON  
SIMONA PARFENE 10 RON  
MAYA PARFENE 10 RON  
Vinatoru Sebastian 50 RON  
Carmen Stojanovic 50 RON  
Ingrid Halic 15 RON  
Andreea Gașpar 60 RON  
Petnehazi Andreea 100 RON
CARMEN STANIA 20 RON  
Adina Petrovan 100 RON Pentru ca Oncohelp ajuta cu aadevarat oamenii! 
Cosmin Pescariu 10 RON  
Anonim 50 RON Implica-te!!! 
Emilia Suzana Pop 35 RON  
Petruta Cristian 50 RON  
Mircea Todosiciuc 50 RON  
Anca Giurgia 10 RON  
Sandra Bordei 30 RON  
Florin Lazar Bordei 30 RON  
Andreea Cocoroiu 70 RON  
Jdira Alina 10 RON  
Avereta Maria Dav 30 RON  
Noemi Kinga Nyemczoczki 30 RON  
HATEGAN ANDREEA 100 RON Cu stima si apreciere pentru devotamentul peronalului medical si auxiliar in implicarea si empatia dovedite in inglijirea unchiului meu, in cursul anului trecut, pana in ultima secunda a vietii lui.
 
Madalina Morariu 10 RON  
Anonim 30 RON donație proiectul Asociației OncoHelp – “Oferim confort bolnavilor de cancer!” 
Romelia Straut 30 RON  
Streanga Anghel 30 RON  
Mihaela Flavia Avram 10 RON  
Anonim 85 RON Sănătate și nădejde! 
MIHĂIȚĂ BÎLCU 15 RON  
Adina Ceaucă 10 RON  
Adriana Roxana Sirbulescu 5 RON  
Prodan Cristina 100 RON Multa sanatate. 
Anonim 500 RON Pentru Asociația OncoHelp – Oferim confort pacienților bolnavi de cancer 
ADRIAN CHIRILA 50 RON  
Paler Senta 20 RON  
Previous Next