|   Inscriere 

ACS Warriors Timișoara – În mișcare pentru sănătate

Suma
stransa
7,594RON
Target
proiect
27,600RON
Procentaj
din proiect
27.5%
Numar
donatii
94

REZUMAT

Pornind de la ideea de joacă, de a petrece timpul în aer liber într-un mod cât mai plăcut  venim în sprijinul școlilor, unde orele de sport/mișcare sunt din ce în ce mai puține iar acasă, în cea mai mare parte a timpului, copiii stau în fața televizorului sau a calculatorului. Scopul proiectului îl reprezintă combaterea sedentarismului prin sport, promovarea mișcării în aer liber, performanța dobândită într-un cadru sănătos și organizat ce permite dezvoltarea trăsăturilor pozitive ale caracterului și personalității copiilor, îmbunătățirea stării de sănătate precum și educarea copiilor în conformitate cu valorile și principiile sportului. Prin activitatea noastră și implicit prin rezultatele obținute dorim să „educăm”, să diminuăm numărul alarmant din statisticile privind sedentarismul în rândul copiilor, acesta reprezentând un factor major de risc în dezvoltarea diferitelor boli. Dorim ca în decursul a 10 luni să avem posibilitatea să ne deplasăm în min. 5 localități din mediul rural/urban mic și să desfășurăm activități sportive cu min.5 școli din Timișoara/zona metropolitană, unde copiii legitimați în cadrul clubului (cei 120 de copii), prin acțiunile sportive și jocurile  realizate să atragă câți mai mulți copii din mediul rural către sport, către mișcare, către sănătate. Dorim să dezvoltăm relații cu comunitățile rurale, cu școlile din cadrul acestor comunități pentru a veni în sprijinul părinților și profesorilor, cu scopul de a combate fenomenul care afectează tot mai mulți copii și anume „boala statului pe scaun”. Facilitarea deplasării în comunități prin achiziționarea mijlocului de transport (microbuzului) ne va ajuta în promovarea sportului și în mediul rural, unde sunt foarte puține oportunități de activități extrașcolare și de participare la o activitate sportivă într-un cadru organizat.  

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Club Sportiv Warriors Timişoara este o organizație nonguvernamentală care a fost înfiinţată în 2009 de către Codruţ Nicorici şi Marian Marin, foşti jucători de rugby timişoreni. Din dorința și dăruirea de a transmite tradiția rugby-ului timișorean noilor generații,  din camaraderie și dedicație pentru un prieten bun, Cristi Breb – un promițător rugbyst, a cărui viață a fost curmată de boală la vârsta de 20 de ani,  s-a născut Asociația Club Sportiv Warriors Timișoara, a cărui președinte este d-nul Nicorici Codruț Ionel (în fiecare an se organizează Memorialul Cristi Breb, ajuns anul acesta la ediția a XVI-a, în memoria prietenului și colegului său).  120 de copii cu vârste de la 6 ani la 16 ani fac parte din clubul nostru. Copiii care activează în cadrul clubului  provin în mare parte din medii defavorizate, din familii monoparentale, centre de plasament, copii cu nevoi speciale,  sunt în cea mai mare parte copii cu situații sociale și financiare precare. Având în vedere situația materială a copiilor din cadrul clubului nostru, aceștia NU plătesc taxe de înscriere/lunare, antrenorii făcând muncă de VOLUNTARIAT (antrenori: Crișan Ovidiu, Perici Daniel, Miu Cristian, Argintaru Eugen – foști jucători de rugby).  Experiența noastră relevantă pentru acest proiect este susținută de rezultatele obținute până în prezent, rezultate obținute prin eforturile copiilor,  susținute de proiectele implementate, prin eforturile părinților și antrenorilor. În prezent copiii clubului sunt Campioni  Regionali, Naționali și Internaționali la MiniRugby.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Asociația Club Sportiv Warriors Timișoara este singurul club sportiv din țară care are un număr atât de mare de copii pe această ramură sportivă și dorim ca acest număr de copii să crească prin conștientizarea publicului/părinților/bunicilor de importanța sportului asupra dezvoltării psihice și fizice asupra copiilor. Încă din acest an, am organizat diferite acțiuni în localitățile din zona metropolitană (Ghiroda, Moșnița Nouă, Dumbrăvița) și dorim să continuăm acest șir de evenimente pentru a veni în sprijinul școlilor din mediul rural cu privire la activitățile de educație fizică.  De câțiva ani se cunoaște acest fenomen în școli, de a înlocui orele de educație fizică cu ore de matematică, ore de limba română și se omite componenta sănătății care poate fi întreținută pe lângă alimentația sănătoasă și prin sport.

În zonele rurale studiile și analizele arată lipsa oportunităților de dezvoltare personală, inclusiv prin practicarea unui sport de performanță, rata de analfabetism funcțional crescută, alimentație precară, fapt pentru care dorim să venim în sprijinul diminuării acestui fenomen.

Cunoscând situația copiilor ce activează în cadrul clubului și ce efect a avut sportul asupra dezvoltării lor (mai ales în plan personal) dorim ca și pentru alți copii aflați în această situație, sportul să fie un instrument cu ajutorul căruia să-și facă viața mai ușoară, mai frumoasă. Considerăm că sportul în general și rugby-ul în particular este cea mai la îndemână, eficace și ieftină metodă de a acționa atât pe latura socială cât și pe latura sănătății (fizică și psihică). Prin participarea la competiții, îndrumare și prin rezultatele obținute, copiii sunt din ce în ce mai motivați să se întoarcă pe teren, să acorde o importanță mai mare principiului „să fii activ ” decât să stea pe telefon, la calculator sau în fața televizorului. Pe lângă mottoul asociației „Educație prin sport”, dorim să promovăm Sănătatea-Valorile-Performanța.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru ca acest proiect să fie un succes, dorim ca prin activitățile de promovare, prin evenimentele desfășurate, să atragem câți mai mulți copii către sport, către mișcarea în aer liber. Vom promova sănătatea prin sport, atât prin ramura sportivă pe care copiii o practică, adică rugby cât și prin jocurile interactive pe care le desfășurăm în cadrul diferitelor evenimente (trasul cu funia, jocuri pe perechi cu mingea, scărița, etc) și vom încerca să atragem comunitățile din județ prin organizarea diferitelor acțiuni sportive „la ei acasă”, adică în mediul rural.

Cei 120 de copii ai clubului vor contribui prin sprijinul lor în cadrul acestui proiect, reprezentând un liant în a atrage și alți copii către sport.

Resursele pe care le alocăm acestui demers vor fi implicarea antrenorilor- celor 5 antrenori care prestează activități de voluntariat, vom invita la diferite evenimente foști și actuali sportivi (minim 5  foști/actuali sportivi implicați) pentru a le povesti/oferi informații copiilor despre importanța sportului și cum te ajută sportul pe parcursul vieții.

Prin banii strânși în cadrul Timotion 2019 vom achiziționa un microbuz pentru a ne facilita deplasarea în cinci  localități din județ, unde copiii din cadrul clubului prin diferite jocuri sportive și recreative vor atrage către sport și copiii din acele localități.

Antrenorii și foștii sportivi voluntari joacă un rol cheie în dezvoltarea și educația copiilor și tinerilor practicanți de sport, fiind motoarele care susțin dinamica grupului și liderii care conduc spre performanțe; ei sunt cei care vor motiva copiii să facă sport pe mai departe, vor fi modele pentru copii și vor evidenția importanța sportului atât pe plan fizic cât și psihic.

CE REZULTATE PROMITEM?

Prin posibilitatea deplasării în diferite comunități, dorim să creștem numărul de copii din mediul rural care să practice o activitate sportivă într-un cadru organizat. Dorim să încheiem diferite parteneriate cu școlile și primăriile din mediul rural pentru a veni în sprijinul diminuării sedentarismului, fenomenului de a ne juca de-a sportul pe calculator sau telefon.

De asemenea, dorim să promovăm sportul și implicit rugbyul în minim 5 comunități din mediul rural și dezvoltarea unei comunități active.

Scopul nostru prin acest proiect este ca în decurs de 10 luni să organizăm și să participăm la minimum 5 acțiuni sportive în mediul rural iar prin aceste acțiuni să promovăm, să conștientizăm populația de importanța sportului, să consolidăm relația dintre public și sportivi, între părinți și copii.

Beneficiarii acestui proiect sunt cei 120 de copii ai clubului nostru și cel puțin 125 de copii din mediul rural din județ.Proiectul atinge  una dintre dimensiunile propuse în sportul românesc în următorii ani, și anume: importanța sportului în educație și formare. De asemenea, proiectul încearcă să conștentizeze atât copilul cât și părintele de importanța sportului, de implicațiile acestuia într-un mod pozitiv în dezvoltarea armonioasă psihică și fizică a copilului. În plus,  comunitatea va avea popularitate prin performanțele atinse și o populație mai sănătoasă prin scăderea sedentarismului și a obezității.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Schimbările pe care noi le preconizăm se extind pe mai multe directii: de la sănătate, la conștientizarea părinților și a comunității de importanța mișcării în aer liber până la creșterea numărului de copii care să dorească practicarea unei activități sportive:

•           antrenarea părinților alături de copii, în participarea la activități interactive, ca parteneri reali și activi în procesul de creștere a tinerei generații, va avea ca rezultat formarea lor în ghidarea propriilor copii către o viață în care mișcarea pentru sănătate, sportul să aibă locul cuvenit;

•       creșterea numărului de copii participanți la antrenamente și competiții și de asemenea creșterea încrederii în propria persoană și a stimei de sine prin aportul părinților, antrenorilor și prin poveștile motivaționale ale foștilor sportivi;

•           creșterea numărului de copii  care vor dori să practice un sport, să facă mișcare în aer liber;

•           conștientizarea comunității cu privire la implicarea acesteia prin reprezentanții lor  și conștientizarea asupra importanței sportului în rândul copiilor din comunitate;

•           prin campaniile de promovare a sportului (mediatizarea pe rețelele de profil înainte de desfășurarea evenimentului) va fi atinsă și dimensiunea incluzivă, sunt integrați în cadrul clubului copii indiferent de etnie, rasă, naționalitate, sex (sunt binevenite la rugby și fetele)

•          sistemul interactiv prin jocuri oferă beneficiarilor proiectului o perspectivă mai largă asupra diverselor posibilități de participare la activități sportive, ei având ocazia să experimenteze mai multe tipuri de activități sportive, modalități de petrecere a timpului liber în mod util, nonformal, plăcut și sănătos.

De menționat faptul că, venind în sprijinul proiectului și implicându-se/făcându-se utili, schimbarea se va petrece și în rândul celor 120 de copii ai clubului prin creșterea stimei de sine, depășirea unor barirere privind relaționarea, prin faptul că ei vor fi promotorii sportului în rândul copiilor de vârsta lor.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Vom beneficia de sprijinul părinților,  vom înceca să atragem partenerii și colaboratorii care ne-au sprijinit de-a lungul timpului în organizarea și participarea la evenimente (campionatele regionale, naționale și internaționale, Memorialul Cristi Breb, competiții amicale etc): DJST Timiş, Primăria Timișoara, CJ Timiș, UVT, Federația Română de Rugby, Teatrul Merlin, Casa Studenților, OSUT, Lions Club Timişoara, Auchan, Profi, Fornetti, Smitfield, Decathlon, Asociaţia Fluturelui Visător, Cofetăria Timeea, Ice Dyp Balaș SRL, Selgros, Asociația Kabaitan, Szalt.stream, Szucsik Media, școlile și administrațiile din localitățile cu care am desfășurat parteneriate.

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Considerăm că va fi o mobilizare foarte mare din partea membrilor clubului și a prietenilor noștri, care ne sunt alături de fiecare dată la activitățile desfășurate, preconizăm câteva sute de partipanți în public, aproximativ 300 de participanți înscriși,  10 campioni cu target 1000 lei fiecare și donații în valoare de aprox 4000 lei.  Vom promova participarea noastră la Timotion prin paginile și grupurile de Facebook, Youtube, în presa locală (ne propunem contactarea partenerilor media: TVR Timișoara, Digi24 Timișoara, ProTV Timișoara, deBanat, Szalt.stream, Radio Timișoara, Banatul Azi, City Media, Radio Vest, Tion, PressAlert, Renașterea Bănățeană). Vom transmite informația și prin intermediul părinților și prietenilor celor 120 de copii legitimați în cadrul clubului, pe site-ul nostru. Avem în vedere organizarea unui marș de promovare, așa cum am mai organizat în oraș, cu prilejul competițiilor pe care le-am găzduit, mașuri sportive care de fiecare au atras atenția într-un mod foarte plăcut. Vom printa materiale promoționale, flyere și afișe, cu ajutorul părinților și firmelor care ne-au susținut de fiecare dată. De asemenea, periodic vom avea transmisiuni live pe facebook prin care vom comunica raportul de activitate. Pentru atragerea unui număr cât mai mare de alergători vom invita să alerge pentru susținerea proiectului nostru persoane publice, sportivi cunoscuți, actori, cântăreți, artiști.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Donatorii vor fi informați despre utilizarea fondurilor prin postări de informații și fotografii periodice pe pagina de Facebook a clubului și a partenerilor media. Donatorii vor fi invitați să participe la acțiunile sportive ale copiilor, se pot antrena împreună cu aceștia, pot fi voluntari împreună cu antrenorii și de asemenea, sunt invitați la meciurile de rugby. De asemenea, în deplasările pe care dorim să le organizăm îi vom invita alături de noi pe cei care ne susțin.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Prin participarea în cadrul programului TIMOTION 2019 dorim sprijin în achiziționarea unui microbuz pentru facilitarea deplasării copiilor din cadrul clubului  în localități din mediul rural  la diferite acțiuni de promovare a sănătății prin sport.

Total buget 27 600  lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Vom  acoperi diferența sumei privind achiziționarea mijlocului de transport/ microbuzului cu suma de 16 000 lei.

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

CODRUT NICORICI , din echipa ACS Warriors Rugby Timișoara

Nu renunta !

Suma stransa: 1,905 lei


Ciprian Stroia , din echipa ACS Warriors Rugby Timișoara

"Un învingător este cineva care îşi recunoaşte talentele date de Dumnezeu, trudeşte pentru a le transforma în abilităţi şi foloseşte aceste abilităţi pentru a-şi îndeplini ţelurile." (Larry Bird)
"Nu e vorba despre rugby. E vorba despre tineri. Nu e vorba despre a face o echipa campioana. E vorba despre a transforma niste baieti in campioni pentru totdeauna."

Suma stransa: 920 lei


Szucsik Mona , din echipa ACS Warriors Rugby Timișoara

Susțin proiectul „În mișcare pentru sănătate”, susțin Clubul de Rugby Warriors Timișoara! Vrem să ajungem la cât mai mulți copii cărora să le arătăm că sportul le poate schimba viața!

Suma stransa: 360 lei


Donatii directe

HELLA Romania 152 RON HELLA România susține mișcarea și comunitatea locală din Timișoara! Facând parte din aceeași echipă cu angajații HELLA, compania a dublat suma donata de aceștia. Suntem fericiți că putem face parte dintr-un eveniment caritabil care aduce împreună comunitatea locală din Timișoara pentru a sprijini proiecte sociale prin mișcare. 
Helpline Romania 707 RON Helpline Romania – The Most French Company in Timisoara - va ureaza succes! 
Ruxandra Adam 100 RON #warriorstimisoara 
Cosmin Corobea 10 RON  
Simona Tivadar 10 RON  
Marin Getejanc 10 RON  
Simona Tivadar 10 RON  
Marian Amariei 10 RON  
Grosu Remus 50 RON Sustin miscarea! 
Anonim 100 RON Mult succes! 
Previous Next