|   Inscriere 

Academia Mămicilor – Implică-te și schimbă destine prin educație

Suma
stransa
20,683RON
Target
proiect
26,400RON
Procentaj
din proiect
78.3%
Numar
donatii
254

REZUMAT

Proiectul ”Implică-te și schimbă destine prin educație”  are ca scop promovarea egalității de șanse pentru toți copiii (copii care frecventează orice instituție de educație de nivel ante-preșcolar, preșcolar și primar: creșă, grădiniță, școală), în contextul în care sistemul educațional din România parcurge o perioadă de declin pe care o resimt toate categoriile de persoane, indiferent de vârstă, mediu de proveniență, religie, nivel de studii. În mod direct sunt afectați, de acest declin, copiii – generațiile care se formează acum pentru tot restul vieții. Pentru a veni în sprijinul generațiilor actuale, dar și viitoare, prin acest proiect se dorește creșterea calității procesului educațional în creșele, grădinițele și școlile de stat din Timișoara prin organizarea de activități (ateliere, training-uri, workshop-uri), prin intermediul cărora vor fi puse în practică cele mai recente abordări educaționale, susținute științific, pentru o dezvoltare armonioasă a copilului.

DURATA: 10 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Academia Mămicilor din Timişoara (AMT) – Centru de Educație, Cercetare și Asistență Socială, a fost fondată în anul 2014 de către 10 cadre didactice universitare din cadrul Departamentului de Asistență Socială (Universitatea de Vest din Timişoara) cu scopul de a promova și susţine educația, cercetarea și asistenţa socială. Creșterea calității educației în România reprezintă una dintre prioritățile AMT care prin intermediul informării corecte și în mod constant a părinților și cadrelor didactice (factori decizionali în formarea unei generații de copiii sănătoși, independenți și fericiți) își propune să aducă schimbarea atât de necesară în domeniul educației.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Considerăm că egalitatea de șanse pentru toți copiii este o prioritate, indiferent de mediul de proveniență, cu atât mai mult cu cât sistemul educațional din România traversează o perioadă instabilă în care copiii sunt dintre cei mai dezavantajați. Nevoia acestui proiect vine ca urmare a situațiilor semnalate de părinți și cadre didactice, la nivel local: supraaglomerarea grupelor de grădiniță și claselor din școli, lipsa de personal specializat, utilizarea metodelor de educație ”tradiționale” în care pedepsele și recompensele primează, absența metodelor de educație de tip alternativ (în care creativitatea, independența, libertatea sunt primordiale), supra solicitarea cadrelor didactice și nevoia acestora de a primi suport specializat în situații de agresivitate (bullying) în rândul copiilor etc. Toate acestea sunt resimțite de copii, fiind nevoiți să se adapteze condițiilor pe care le poate asigura (gratuit) Ministerul Educației. Prin intermediul acestui proiect se dorește ca în fiecare clasă de creșă, grădiniță și școală (ciclul primar) să ajungă să fie implementate cât mai multe metode de educație non-violentă, în care comunicarea asertivă, respectul, empatia etc. să primeze, astfel încât să fie prevenită orice formă de abuz fizic și emoțional asupra copiilor.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru asigurarea succesului acestui proiect va fi formată o echipă de specialiști din domeniul educației, psihologiei, asistenței sociale, medicinei, comunicării, echipă ce va lucra la un suport de materiale teoretice și practice ce pot fi accesate de oricine (online, pe site-ul asociației AMT). De asemenea, echipa de specialiști va participa direct la activitățile din sălile de clase din cadrul creșelor, grădinițelor și școlilor partenere (minim 5 creșe, 5 grădinițe și 5 școli din Timișoara) prin organizarea de întâlniri periodice de tip workshop, alături de copii și cadre didactice. În cadrul proiectului vor fi recrutați 30 de voluntari (studenți, cadre didactice, specialiști care lucrează cu copii) care vor urma un curs intensiv (susținut de echipa de specialiști mai sus menționată) în cadrul căruia vor fi formați să pună în practică metode de educație non-violentă, comunicare asertivă, empatie, prevenirea formelor de abuz fizic și emoțional (bullying). Voluntarii urmând să continue, pe termen lung, ceea ce se va iniția în cele 10 luni ale proiectului. Succesul proiectului va fi reprezentat de asigurarea continuității pe termen lung prin intermediul voluntarilor AMT.

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele proiectului vor fi atât pe termen scurt (prin îmbunătățirea relațiilor și comunicării între copii, dar și între copii și cadrele didactice, prevenirea formelor de agresivitate verbală, emoțională, fizică), cât și pe termen lung (asigurând un echilibru emoțional și implicit o stare de sănătate mentală, atât de necesară oricărei persoane atunci când va deveni adultă). Beneficiarii proiectului vor fi copiii și cadrele didactice din 5 creșe, 5 grădinițe și 5 școli din Timișoara (minim 300 de copii și 30 de cadre didactice, în funcție de câți copii sunt în fiecare clasă și de disponibilitatea cadrelor didactice).

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Schimbarea majoră pe care o va aduce proiectul propus de AMT va fi reprezentată de faptul că prin intermediul specialiștilor și mobilizarea voluntarilor din comunitatea locală, copiii și cadrele didactice din instituțiile de învățământ ante-preșcolar, preșcolar și preuniversitar de stat, vor avea oportunitatea de a experimenta și un altfel de educație (non-violentă, centrată pe copil, pe empatie etc.) cu scopul precis de a preveni orice formă de abuz verbal, emoțional și fizic. Vom contribui la formarea de generații de copii siguri, fericiți și independenți!

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Parteneri in acest proiect vor fi Inspectoratul Școlar Județean – Timiș (care ne va facilita comunicarea cu grădinițele și școlile care au cea mai mare nevoie de suport), Universitatea de Vest din Timișoara (care ne va sprijini în recrutarea de voluntari din rândul studenților de la Asistență Socială, Psihologie, Științele Educației, Sociologie).

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2019

Principala formă de promovare a proiectului pentru atragerea de susținători va fi promovarea online: pagina de FB, grupul de suport de pe FB, e-mail. Rețeaua noastră de susținători în mediul online este una semnificativă, dovadă fiind și campaniile sociale și educaționale pe care le organizam și in cadrul cărora se implică un număr semnificativ de persoane, dar și mari companii. In plus, 3 dintre voluntarii noștri sunt participanți constanți la curse de alergare/maraton, ceea ce ne-a și impulsionat să propunem acest proiect la Timotion 2019.

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Modalitățile de informare a donatorilor privind utilizarea fondurilor și rezultatele obținute vor fi prin postări constante pe pagina de Facebook TIMOTION, dar și AMT; poze organizate într-un album special TIMOTION 2019, participarea la emisiuni mass-media locală și națională, comunicate de presă. În proiect se pot implica și voluntari din afara organizației.

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Suma pe care ne dorim să o strângem în cadrul evenimentului, pentru inițierea și implementarea proiectului, este de 26.400 RON.

1. Cheltuieli pentru achiziția de echipamente (papetarie/birotica – hartie, creioane colorate, cretă, acuarele etc.): 500 RON

2. Cheltuieli de promovare (materiale de promovare + organizarea a două conferințe adresate părinților și cadrelor didactice, cu participarea mass-media – una la începutul proiectului și una la final de proiect): 1500 RON

3. Cheltuieli resurse umane: salariu coordonator de proiect (4 ore/zi alocate implementării proiectului timp de 10 luni de proiect): 2000 ron/luna x 10 luni = 20.000

4. Comision 20% catre organizatorii Timotion: 4400 RON

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

1. Contribuție proprie (în natură) – utilizarea spațiilor, echipamentelor (laptop, videoproiector): 6.000 RON

2. Cheltuieli resurse umane: remunerație pentru 4 trainerii (din domeniul educației, psihologiei, asistenței sociale și medicinei) care vor coordona activitățile de tip workshop, din resurse proprii/sponsorizări: 8.000 RON

Campionii
nostri

Numar
campioni
5

Stanciu Carmen , din echipa AMT

Cred în puterea educației și de aceea o susțin și promovez de câte ori am ocazia. Educația are un rol esențial în viața oricărei persoane, iar de modul în care ne raportăm la educație depinde tot parcursul evoluției noastre ca persoane. Pornind de la educația primilor ani din viață petrecuți acasă alături de familie și înconjurați de iubire necondiționată, continuând educația în mediul formal (creșe, grădinițe, școli) alături de persoane specializate, cu har și cu dragoste pentru meseria aleasă, vom avea garanția unei generații de copii sănătoși (fizic și emoțional), independenți și fericiți!

Susțin educația care promovează creativitatea, libertatea de a alege, empatia și independența, iar copiii au mare nevoie de toate acestea indiferent de instituția de educație pe care o urmează! Avem nevoie de generații de copii cărora să le asigurăm confortul emoțional care mai târziu, când vor deveni adulți, va fi garantul pentru sănătatea lor mentală.

Vă invit să fiți și voi parte dintre cei care vor contribui azi la formarea generației de mâine și să vă alăturați proiectului ”Implică-te și schimbă destine prin educație”!

Suma stransa: 1,100 lei


Gabriela Cigan , din echipa inEDU

"Cei care educa copiii sunt demni de mai multa onoare decat cei care le dau viata; de aceea pe langa viata, daruiti copiilor si arta de a trai bine, educandu-i. Aristotel"
Sunt voluntar al Asociatiei Academia Mamicilor din Timisoara din 2016 şi stiu că doar dacă ne implicăm schimbăm destine.
VOLUNTARIATUL este de viță nobilă, ştiaţi?
Ceri de la cei care au și dai la cei care au nevoie.
Sper, peste ani, să fim educați în așa fel încât ceea ce facem noi azi să fie o normalitate și să o facă majoritatea.
De aceea trebuie să investim in educaţie.
Să acceptăm că trebuie să ne implicăm.
Prin acest proiect ne dorim să ajungem să avem copii creativi, independenți, liberi de a decide şi de a alege, prevenind orice formă de agresivitate (verbală, emoțională, fizică).
Ce frumos ar fi să ne urmăm inima,nu rațiunea.

Suma stransa: 1,000 lei


Vartosu Ioana , din echipa Scoala mamei Junior

Cea mai acuta nevoie a societatii actuale, dincolo de sistemul social este educatia copiilor. Din dorinta de solidaritate cu acest proiect, dar si cu Academia Mamicilor am ales in numele asociatiei Scoala mamei Junior ca in acest an sa sustinem acest proiect in cadrul Timotion. Va invit sa donati pentru o cauza prin care copii de crese, gradinite si scoli vor avea parte de o educatie mai blanda, centrata pe nevoile emotionale ale copiilor. Va multumesc!

Suma stransa: 500 lei


Simona Hupov

Cred cu tarie ca fiecare copil este deosebit, trebuie sustinut si valorificat.
Sustin educatia alternativa! Ea a fost motivul pentru care traiectoria mea profesionala s-a schimbat.
Sunt mama si stiu cat de important a fost startul in educatie pentru copilul meu. Acum prin ceea ce fac contribui la educatia altfel a copiilor. Pentru ca nu pot muta muntii, am ales sa fac mai putin, dar bine.
Educ copiii, ii sustin, ii laud si le apreciez evolutia.
Sustin cu tarie Proiectul "Implica-te si schimba destine prin educatie"!
Daca fiecare dintre noi facem putin, copiii nostri vor ajunge adulti de exceptie, siguri pe ei, hotarati si care vor reusi in viata.
Te astept alaturi de mine sa sustinem acest proiect! DONEAZA si tu!

Suma stransa: 300 lei


Dusa Daniela , din echipa AMT

Timotion este pentru mine o sarbatoare a comunitatii si a primaverii deopotriva. Am participat la fiecare editie in calitate de alergator sau voluntar iar anul acesta imi doresc sa duc mai departe aceasta traditie alergand pentru un proiect tare drag mie " Academia Mamicilor - Implica-te si schimba destine prin educatie".

Suma stransa: 250 lei


Donatii directe

ACI 2,208 RON Echipa ACI este alaturi de voi si se implica! 
VEONEER 4,720 RON VEONEER se implica alaturi de voi pentru a schimba destine prin educatie 
Adelina Scurtu 60 RON Succes! 
Erik Csergezan 500 RON Succes! 
Alexandru Poama 50 RON
Anonim 50 RON
Paia Adela 10 RON  
Ovidiu Gârda 30 RON  
Ovidiu Gârda 10 RON  
Prahoveanu-Ciochina Valentin 40 RON O campanie pentru schimbat destine 
NICOLAE STANCIU 40 RON  
Anonim 50 RON pentru educatie 
Gabriela Dusa 10 RON  
Livia Iovanovici 30 RON  
Eugen Chelariu 50 RON  
Mircea Marian Moraru 10 RON  
Cristinela Moraru 10 RON  
VALENTIN SORIN BUCIUTA 10 RON  
Florina Trifan 10 RON  
Adela Ognian 10 RON  
Corina Sosdean 5 RON  
Iolanda Stanciu 30 RON  
Cosmin Raia 100 RON  
Bogdan Balaban 50 RON  
Virgil Comaniciu 10 RON  
Evelina Haiduc 30 RON  
Dorina Buica 30 RON  
Aurora Bojan Bjørnebekk 30 RON  
Sandra Grun 35 RON  
Mózes Enikő 15 RON  
Previous Next