|   Inscriere 

Crucea Rosie Română-Arad – Ora de joacă – Hai în lumea mea!

Suma
stransa
3,611RON
Target
proiect
7,800RON
Procentaj
din proiect
46.3%
Numar
donatii
80

Ora de joacă – Hai în lumea mea!: Crucea Roșie Română Filiala Arad

REZUMAT

În practica zilnică decizia de spitalizare a unui copil se dovedește dificil de acceptat, atât de micuții pacienți, cât și de către aparținători. Climatul zilnic al vieții de spital, cu necesitatea efectuării unor manevre medicale invazive (recoltări de probe biologice, tratamente injectabile, pansamente sau alte proceduri medicale), este perceput de obicei ca un eveniment stresant, traumatizant, atât de copii cât și de părinții care uneori nu înțeleg utilitatea unor manevre sau dificultatea obținerii cooperării în cazul copiilor mici.

Există situații în care se crează adevărate drame, personalul medical fiind perceput ca “RĂU”, cel care “CHINUIE COPILUL” sau “ÎNȚEAPĂ DIN NOU”, toate acestea repercutându-se negativ asupra tuturor celor de față, adulți sau copii.

Ca o strategie de intervenție menită să îmbunătățească colaborarea dintre cadrele medicale din SCJU Arad-Pediatrie, copiii internați și familiile acestora, Crucea Roșie Arad, propune proiectul “ORA DE JOACA-HAI ÎN LUMEA MEA!”

În cadrul proiectului voluntarii de la Crucea Roșie vor interacționa activ cu copiii internați, acordând din timpul lor acestor copii, oferind suport psihologic, acordându–le ocazia să vorbească despre sentimentele cu care se confruntă și despre situația pe care o traversează.

Concret, 2 ore pe săptămână, în ziua de miercuri, intervalul orar 16-18, prin intermediul Crucii Roșii Arad, vom da copiilor posibilitatea să se joace. Cu ajutorul pachetului de joacă-compus din: creioane colorate, cărți, jucării, bloc de desen (în valoare de 15-30 de lei), copiii între 2-14 ani internați pe secția de pediatrie a SCJU Arad se vor juca, vor desena, cânta și comunica despre nevoile lor împreună cu adulții voluntari de la Crucea Roșie, aceștia în echipe de 5-7 voluntari (în funcție de număr și vârsta copiilor internați în acel moment), vor desfășura activități relaxante împreună, jocuri terapeutice, coordonați ocazional de un psiholog, colaborator al Crucii Roșii Arad.

Într-un climat cald, calm, relaxat, se dorește implementarea noțiunii de terapie prin joacă, introducerea de elemente psiho-educative, contribuind la procesul de vindecare. Explicarea reacțiilor normale la situații anormale, permite părinților să se pregătească pentru aceste reacții în cazul în care ele apar, în zilele sau săptămânile care urmează și să găsească modalități de a le face față într –o manieră sănătoasă.

Prin desen și joacă se dorește orientarea copiilor către o atmosferă de calm și detensionarea persoanelor supraîncărcate emoțional. Vom acorda copiilor afectați un suport practic și emoțional (suport social, medicamente necesare, haine, hrană, încălțăminte), în cazul pacienților pediatrici care provin din familii cu condiții socio-economice precare.

DURATA: 6 luni

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a mișcării internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie, auxiliara autorității publice și abilitatea prin lege să asigure asistența umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Conform legii Societății Naționale de Cruce Roșie din România nr.139/1995 articolul 1 și statutului său, Crucea Roșie Română este persoană juridică cu drept public, autonomă, neguvernamental, apolitică și fără scop patrimonial. Ea își desfășoară activitatea cu caracter umanitar, ca organizație de ajutor umanitar, auxiliară a autorităților publice. Filiala Crucea Roșie Arad numără 183 de membri și colaborează cu un număr de 123 de voluntari activi. Ea desfășoară diferite acțiuni comune cu ISU Arad, acțiuni stradale de măsurare a TA și acordare a primului ajutor în timpul caniculei, desfășoară cursuri de prim ajutor, programe sociale (Banca de alimente- proiect național) program de sănătate (Sanitarii pricepuți), campania pentru donare de sânge.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Spitalizarea de durată la vârstele mici (pediatrie) reprezintă o traumă fizică și psihică cu consecințe nefaste asupra dezvoltării ulterioare a copilului. La copilul spitalizat prelungit se constată următoarele modalități de reacție: protestul (se manifestă prin agitație, plâns și reacții ostile față de anturaj), suferința (copilul se închide în el, se izolează), îndepărtarea (apare o refulare nesănătoasă a reacțiilor afective normale).

Pentru diminuarea riscurilor psiho-afective secundare spitalizării se dorește o mai bună organizare a instituțiilor sanitare, mai ales sub aspectul condițiilor de viață (amenajarea ambientului, săli de joc, personal de îngrijire cu pregătire profesională specială, activitatea educațională supravegheată.

Proiectul ORA DE JOACĂ- HAI ÎN LUMEA MEA! solicită comunității locale să conștientizeze necesitatea implicării pentru a realiza condiții mai bune în secțiile de pediatrie din SCJU Arad. Încercăm să oferim o terapie alternativă copiilor suferinzi – Terapia prin joacă.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Proiectul se adresează întregii populații din județul Arad, în mod special tinerilor, programul este derulat cu sprijinul voluntarilor pregătiți în cadrul unor seminarii organizate de Crucea Roșie Română cu sprijinul personalului medical din SCJU Arad și al compartimentului de asistență socială din cadrul UPU -SCJU Arad. Se vor elabora și distribui materiale de informare, pliante, broșuri cu tematică educativ-sanitară în cadrul campaniei de desfășurare a proiectelor.

Vom efectua campanii de informare în unitățile de învățământ din Arad (Universitatea Aurel Vlaicu, Universitatea Vasile Goldiș, Școala Postliceală Sanitară) pentru a ne asigura un număr cât mai mare de susținători ai acestui proiect, recrutând chiar noi voluntari care să ne sprijine în demersurile susținute.

CE REZULTATE PROMITEM?

Acest proiect va schimba percepția copiilor internați și a familiilor asupra perioadei de spitalizare, va aduce o bucurie, un zâmbet pe fețele copiilor pentru a putea uita măcar și pentru un scurt moment de boală, suferință.

Se dorește ca acest proiect să fie un punct de plecare pentru dezvoltarea unor terapii alternative utile copiilor internați în spital( terapia prin joacă, meloterapia).

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Voluntarii implicați în proiect doresc să asigure confort psihic și emoțional micilor pacienți asigurând o atmosferă de calm și suport emoțional pentru persoanele supra încărcate emoțional (copii și părinți).

Se oferă copiilor ocazia de a se detașa de evenimentul traumatizant (boală, contactul cu spitalul), dându-le posibilitatea să se joace.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Universitatea de Vest Vasile Goldiș

Școala Postliceală Sanitară

Universitatea Aurel Vlaicu

Spitalul Județean secția- UPU

ISJ Arad

Direcția de Tineret și Sport

Inspectoratul Scolar Arad

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

În colaborare cu Inspectoratul Școlar Arad și Direcția de Tineret și Sport Arad vom distribui materialul necesar desfășurării proiectului și ne vom deplasa cu un număr cât mai mare posibil de voluntari, dar vom cere și sprijinul Crucii Roșii Române Filiala Timiș pentru a participa activ la Ediția 2018 Timotion.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Colaborarea cu media (Special Arad, Jurnalul Arădean, INFO TV), pagina oficială a Cruci Roșii Filiala Arad, ne vor fi alături în informarea donatorilor prin postarea de informații, poze și videoclipuri.

În proiect poate participa orice voluntar, chiar alergător la eveniment.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Total – 7.800 lei

Pachetele copii – 5400 lei

Pliante, afișe, flyere – 500 lei

Transport 6 luni – 600 lei

 

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Total: 6.725 lei

15 lei pachet oferit unui copil * 15 copii pe săptămână = 225 lei

225 lei * 24 săpt = 5400 lei

600 lei pentru transport pe 6 luni

500 lei pliante, afișe, flyere.

În caz de terminare a fondului, voluntarii Crucii Roșii vor veni în sprijinul acțiunii-proiectului cu surse proprii, transportul și pachete pentru copii!

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Donatii directe

ContiTech 251 RON Succes în proiectele frumoase pe care le desfășurați și care fac diferența în comunitatea noastră! 
Belgun Ionut 10 RON Succes! 
Binchiciu Ileana 20 RON Succes! 
Halalai Mia 100 RON Succes! 
Antal Petru 100 RON Succes! 
MARIA POP 120 RON  
BARTA PAUL 50 RON SUCCES ! 
DRAGANESCU IONEL 30 RON Succes! 
STARK ERIKA 50 RON Succes! 
POPA FIRA 20 RON Succes! 
Wohlrapp Aurel 50 RON Donatie 
Lucaciu Marcel 50 RON tot asa si de acum inainte! 
Ardeu Ladinia 50 RON secces 
TARANU VIORICA 30 RON Mult succes! 
MASU SMARANDA 30 RON FELICITARI! 
Marsieu Iustin 100 RON Donatie 
Ovidiu Martin 100 RON Ma bucur de toti cei ce vor sa investeasca in Arad! 
Marsieu Doina 100 RON Donatie 
Monica Rosu 30 RON Succes 
Moisa Marcela 50 RON succes ! 
Bogdan Dragan 30 RON  
Nagy Etelca 50 RON Sustin Crucea Rosie Arad 
Panda Elena 30 RON Mult Succes! 
Bogdan Dragan 50 RON  
Csaky Csaba LLaszlo 30 RON Pentru bucurie și fericire copiilor internați în spital 
BIRAU MARIANA 20 RON DONAM PT. ORA DE JOACA - HAI IN LUMEA MEA 
Paicu Dan 50 RON pentru proiectul Ora de joaca-Hai in lumea mea! 
Racz Andreea 100 RON Mult succes! 
ALBINKA BUCSA 30 RON  
Potop Delia 30 RON Donez 
Dragos Samuel 10 RON  
Cuvineanu Cristina 10 RON sustin proiectul Ora de joacă – Hai în lumea mea! 
Previous Next