|   Inscriere 

Ceva de Spus – Viață în comunitate!

Suma
stransa
7,275RON
Target
proiect
14,280RON
Procentaj
din proiect
50.9%
Numar
donatii
118

Viață în comunitate!: Asociația Ceva de Spus

REZUMAT

Lucrurile care aparent par banale pentru oameni în general, pot fi tare complicate pentru persoanele cu dizabilități. Membrii Ceva de Spus se concentrează pe schimbarea situației generale a persoanelor cu dizabilități, dar pentru a face acest lucru în mod eficient trebuie să asigurăm serviciile de bază specifice dizabilități fiecăruia dintre ei. Așadar prin proiectul acesta ne propunem să strângem fonduri pentru a putea accesa servicii specializate la domiciliu și în comunitate pentru membrii Ceva de Spus (și nu numai) cu scopul de a ne putea desfășura munca mai eficient. Serviciile vor fi achiziționate de la furnizori de servicii locali, ca de exemplu The Care Hub – o unitate de antreprenoriat social unde lucrează persoane cu dizabilități sau dezavantajate social.

Grupul fiind unul foarte divers și nevoile sunt extrem de diverse: unii au nevoie doar de însoțire din punctul A în punctul B, alții au nevoie de ajutor în locuința proprie trăind singuri (curățenie, gătit câteva ore pe săptămână). Avem membri care ies din casă doar când merge persoana de suport să îi aducă la ședințe sau la activitățile noastre.

Ne dorim ca toate persoanele să aibă o viață cât se poate de echilibrată și obișnuită, de aceea este foarte important ca membrii noștri și nu numai să simtă cu adevărat că trăiesc în comunitate și nu izolați între pereții blocului.

 

DURATA: 1 mai – 31 martie

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Ceva de Spus este singura organizație de auto-reprezentare din România care are ca membri (inclusiv în conducere) persoane cu dizabilități fizice și intelectuale. Asociația este alcătuită exclusiv din persoane cu dizabilități și avem următoarele 3 obiective principale:

  1. Accesibilizarea societății, ceea ce nu înseamnă doar rampe și lifturi, dar și elemente ajutătoare pentru nevăzători sau surzi, dar și informație în ușor de înțeles/citit pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.
  2. Dezinstituționalizare și promovarea vieții în comunitate. În România momentan trăiesc 18.000 de persoane cu dizabilități intelectuale în condiții inumane , abuzate în instituțiile rezidențiale ale statului unde nu au niciun drept de decizie asupra niciunui aspect al vieții lor. Noi dorim ca aceste persoane să trăiască în comunitate, să fie utile comunității și să aibă o viață decente. Avem foarte multe exemple de oameni care până nu demult trăiau în asemenea condiții nefăcând nimic toată ziua, iar acum muncesc pe piața liberă a forței de muncă, trăiesc în chirii sau cu suport și plătesc taxe la stat.
  3. Conștientizarea membrilor comunității atât privind greutățile cu care se confruntă persoanele cu dizabilități cât și abilitățile pe care le au. Ne dorim o societate unde persoanele cu dizabilități nu sunt privite cu milă ci cu respect pentru abilitățile lor.

Avem expertiza necesară pentru a duce la bun sfârșit acest proiect, deoarece noi știm cel mai bine de ce avem nevoie. Ne motivează atât scopul proiectului cât și evenimentul în sine, deoarece alergând împreună cu ceilalți oameni ne depășim limitele dar și încheiem noi prietenii, noi contacte.

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Este nevoie de acest proiect deoarece nevoile elementare ale membrilor Asociației nu pot fi satisfăcute întotdeauna pe bază doar de voluntariat. În cazul unei scrântiri banale de gleznă o colegă a noastră nu a mâncat toată ziua pentru că nu se putea deplasa prin casă și locuiește singură. Avem colegi cu dizabilități fizice severe care în cazul unor urgențe medicale ale părinților rămân singuri în casă fără niciun sprijin zile întregi. O altă colegă nevăzătoare are nevoie să-și facă perfuzii lunar, dar dacă nu merge cineva cu ea la spital nu o bagă nimeni în seamă cu orele, ne văzând nici nu poate aborda doctorii sau asistentele. Și acestea sunt câteva exemple banale, dar care chiar pot pune în pericol viețile lor.

Banii pe care îi vom aduna, împreună cu alte fonduri, dorim să-i folosim pentru a asigura serviciile de bază de care au nevoie membrii Ceva de Spus. Satisfăcându-le nevoile acestea de bază, se vor putea concentra mai bine pe problemele persoanelor cu dizabilități la nivel global, vor putea interveni la politicile publice ale statului și vor putea aduce o schimbare globală în ceea ce privește calitatea vieții persoanelor cu dizabilități din România.

Ne dorim să ușurăm un pic grija zilei de mâine ca să ne putem concentra cu toții pe ce se va întâmpla pe termen mediu și lung.

 

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Proiectul acesta va fi un succes dacă cei aproximativ 40 de membri Ceva de Spus vor primi serviciile la domiciliu și în comunitate de care au nevoie.

Pentru acest lucru în primul rând se va constitui o echipă de minim 2 membrii ai asociației care va face o evaluare exactă a nevoilor individuale, atât cele regulate cât și cele care pot fi imprevizibile și în caz de forță majoră. După ce sunt identificate nevoile fiecăruia se va face un plan și o listă de servicii necesare pentru fiecare beneficiar. Beneficiarii serviciilor sunt cei aproximativ 40 de membri ai Asociației Ceva de Spus, dar și alte persoane care ne vor solicita ajutorul. Locația unde vor primi serviciile va fi 99% în Timișoara, dar unii, în cazul unor deplasări s-ar putea să beneficieze de serviciile acestea în cazul deplasărilor. Avem colegi care au nevoie de asistență/îngrijire 24 de ore pe zi. În același timp sperăm ca pe lângă unele servicii plătite să putem implica prestatorii de servicii și în muncă voluntară.

Resursele pe care le alocăm acestor servicii vor pe de o parte banii strânși în cadrul Timotion 2018 dar și profitul salonului de vinuri ROVINHUD Wine Show pe care îl organizăm cu voluntari din 2014.

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Acest proiect presupune construcția unei comunități ce se susține. Nu este o simplă achiziție de servicii, ci proiectul acesta este parte a unui ecosistem în care se îmbină antreprenoriatul social și nevoile persoanelor cu dizabilități aducând astfel un beneficiu pentru comunitatea mai largă.

40 de persoane vor primi servicii la domiciliu/în comunitate conform nevoilor lor.

20 de persoane vulnerabile care lucrează în unitatea protejată vor oferi serviciile de care au nevoie persoanele cu dizabilități.

 

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Persoanele cu dizabilități sunt membri ai comunității cu drepturi egale, însă cu obstacole mai multe. Drepturile din păcate sunt doar pe hârtie și în strategiile pompoase ale guvernului, dar nerealizate.

Implementând acest proiect persoanele cu dizabilități vor fi mai vizibile, mai active în comunitate, iar schimbarea se va întâmpla atât în cadrul familiilor lor cât și în cadrul comunități.

Sperăm că persoanele fără dizabilități vor fi mai deschise în ceea ce privește nevoile persoanelor cu dizabilități, vor interacționa mai des și vor realiza că de fapt nevoile celor două ”categorii” nu sunt diferite ci doar modul de implementare a soluțiilor. Cu toții avem nevoie să iubim și să fim iubiți, să avem siguranța zilei de mâine, să fim respectați, să ne simțim utili, să muncim, să ne odihnim, să ne distrăm, să întemeiem o familie.

Persoanelor cu dizabilități le este mai greu să-și satisfacă aceste nevoi doar din cauza inaccesibilității și mentalității societății. Noi sperăm că vom schimba ambele aspecte.

 

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

The Care Hub este o unitate de antreprenoriat social care ne va ajuta cu furnizarea serviciilor de care avem nevoie, unele contra cost, altele pe bază de voluntariat.

ROVINHUD, va strânge fonduri pentru aceste servicii.

 

PARTICIPAREA LA TIMOTION 2018

În primul rând vom alerga și noi 🙂 Ne place, e o provocare și ne simțim bine alături de ceilalți alergători, chiar dacă nu vom trece linia de sosire primii.

Promovarea o vom face mai ales în social media, vom creea eveniment și vom face filmulețe de promovare ca în anii precedenți.

Lumea deja ne cunoaște, așa că sperăm că ne va fi ușor să recrutăm alergători.

 

INFORMAREA ȘI IMPLICAREA DONATORILOR ÎN PROIECT

Toate serviciile pe care le vom primi, fie contra cost fie pe bază de voluntariat le vom contabiliza pe de o parte, pe de altă parte le vom documenta în formă de poze și le vom mediatiza.

Bineînțeles vom și raporta modul de cheltuire a banilor obținuți din finanțări.

 

OBIECTIVUL DE STRÂNGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION: 14.280 lei

Din fondurile obținute prin Timotion vom contracta exclusiv servicii:

Bugetul total pentru servicii la domiciliu/în comunitate – 40 beneficiari x 3h/săptămână x 4 săptămâni x 10 luni = 4800 de ore z 20 lei = 96.000 lei + TVA= 114.240

Obiectiv Timontion: 14.280 lei

 

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Bugetul total pentru servicii la domiciliu/în comunitate – 40 beneficiari x 3h/săptămână x 4 săptămâni x 10 luni = 4800 de ore z 20 lei = 96.000 lei + TVA

Din alte surse:

Servicii: 102340 lei

Cheltuieli salariale Manager proiect: 10 luni x 1000 lei = 10.000

Total buget = 124.200 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
3

Tudor Nicoleta , din echipa Alergotura

Susţin Asociaţia Ceva de Spus! Mi se pare firesc ca fiecare om să aibă posibilităţi egale în comunitate. Îi cunosc pe cei din echipa organizaţiei, îi apreciez şi respect pentru ceea ce fac. Anul acesta, la Timotion, vreau să fiu alături de ei şi să îi ajut să adune suficiente donaţii pentru proiectul lor. Iar eu am nevoie de ajutorul prietenilor mei. Cine e alături de mine? :)

Suma stransa: 1,750 lei


Smultea Simona Maria , din echipa No limits

Sustine "Viata in comunitate". Nu este important sa vezi traseul pe care mergi , important e sa stii ca ai pe cineva alaturi de tine ! Hai si tu cu noi !

Suma stransa: 640 lei


Roxana Nanu , din echipa C.E.C.C.A.R. TIMIS

Haide alaturi de mine si echipa Ceva de spus!

Suma stransa: 575 lei


Donatii directe

Razvan Dumitrescu 30 RON Succes! 
Adriana Irimescu 30 RON Mult succes! 
Belgun Ionut 10 RON Succes! 
HELLA Romania 80 RON HELLA Romania se bucura sa sustina in fiecare an cauzele importante pentru comunitatea in care isi desfasoara activitatea, dar si pentru angajatii sai.

Mult succes tuturor participantilor! Sustinem Ceva de Spus. 
Anonim 50 RON Pentru ca viata celor cu dizabilitati sa devina un pic mai buna! 
Kovats Monica 10 RON  
Georgiana Cosmina Malciu 20 RON  
Adrian A. 50 RON
Anonim 50 RON
Norbert Tako 10 RON  
Claudia Bracciano 30 RON  
Roxana Dehelean 50 RON  
Previous Next