|   Inscriere 

Şcoala Mamei Junior: Transport adaptat pentru copii cu dizabilităţi- ediţia a IV-a

Suma
stransa
2,622RON
Target
proiect
36,330RON
Procentaj
din proiect
7.2%
Numar
donatii
43

Ne dorim să asigurăm copiilor cu dizabilități accesul gratuit la hidroterapie, una din cele mai consacrate terapii în tratarea afecțiunilor locomotorii și psihiatrice, 12 luni, iar o problema majora este transportul. Dispunem de mașină adaptata și dorim să finanțăm transportul copiilor, în special din mediul rural tur-retur la bazin. Le asigurăm transportul copiilor imobilizați în scaunul cu rotile, oferindu-le uneori unica șansă de a ieși din casă, de a socializa și de a beneficia de o formă de recuperare pe durata unei săptămâni.

500 de copii cu dizabilități care provin din centre de plasament, internatele școlilor cu nevoi speciale și medii defavorizate vor putea beneficia prin acest proiect de ședințe săptămânale gratuite de hidroterapie/înot.

DURATA: 6 luni (ianuarie 2021-iunie 2021)

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociaţia Şcoala mamei Junior oferă din anul 2003 servicii destinate femeilor însărcinate, viitorilor tătici, dar şi proaspeţilor părinţi şi copiilor acestora. Până în prezent ne-am adresat la peste 15.000 de cupluri din toată ţara prin intermediul cursurilor prenatale şi de puericultură în sală şi online pentru 1.500.000 de părinţi.

O echipa de oameni cu suflet, compusă din medici generalişti şi pediatrii kinetoterapeuţi, fiziokinetoterapeuţi, psihologi, psihopedagogi, psihoterapeuţi, psihiatrii, traineri sunt alături de voi din primele clipe când aflaţi ca în viaţa voastră va apărea un copil până când acesta creşte mare şi ajunge la grădiniţă. Dr. Ioana Vârtosu, fondatoarea acestei asociații, mămică la rândul ei, a inițiat acest proiect și din nevoia ei personală de a interacționa cu cât mai multe mămici.

Am început strict cu şedinţe de gimnastică, cursuri şi pregătirea femeilor însărcinate pentru naştere. Apoi fiecare program s-a dezvoltat în urma unor nevoi sesizate şi din dorinţa de a ne implica. De-a lungul anilor am organizat diverse evenimente de conştientizare, informare, dar în special sociale prin care am sprijinit copii, familii, proiecte şi spitale. Din anul 2012 dotăm şi renovăm secţiile de pediatrie din oraş.

Proiectul social cel mai de suflet este hidroterapia, prin care oferim sedinţe gratuite de terapie prin apă la 500 beneficiari cu vârste între 2 luni- 18 ani, copii cu diverse dizabilităţi locomotorii şi psihiatrice. Proiectul este susţinut exclusiv prin sponsorizări şi voluntariat.

 

 

 

 

 

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Acest proiect este necesar pentru că asigură accesul mai multor copii la un tip de terapie gratuită, care le este extrem de utilă în procesul de recuperare fizica și emoționala. Copiii cu dizabiliatăți au nevoie de multe tipuri de terapii și toate sunt costisitoare. Pe lângă achitarea chiriei la bazin, transportul este o cheltuială costisitoare. Pentru a putea crește numărul copiilor care să participe la orele de hidroterapie, indiferent că sunt din oraș sau din zonele rurale din județul Timiș, fie că folosesc sau nu dispozitive speciale de deplasare, avem nevoie de combustibil pentru transportul lor către bazin și retur și de o persoană care să conducă mașina. Pe de alta parte, avem nevoie de susținerea în continuare a acestui proiect din două motive:

1. Numărul de beneficiari față de 2018/2019/2020 este într-o continuă creştere;

2. Menținerea și creșterea rezultatelor obținute până în prezent: 26 copii au început să meargă.

Scopul principal al acestui proiect este de a oferi ședințe săptămânale gratuite de terapie prin apă pentru 500 copii cu dizabilități (numărul de copii care sunt prezenți săptămânal, prin rotație, la bazin). Performanțele acestora dincolo de evaluările kinetoterapeuților vor fi măsurate și premiate în cadrul a 2 concursuri de înot pe parcursul anului 2018.

Un scop secundar este de a instrui studenți de la secția de kinetoterapie în metodele de terapie acvatică, metode care nu sunt predate în cadrul facultății.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Pentru ca acest proiect sa fie un succes, vom asigura în continuare locația pentru orele de hidroterapie, vom pune la dispoziție mașina de transport adaptata a asociației și vom asigura personal specializat care sa lucreze cu beneficiarii. De asemenea, vom promova activitatea asociației și vom continua acțiunile de conștientizare ale populației, pentru a asigura continuitatea programului de hidroterapie.

Obiective:

O1: 500 de copii să beneficieze săptămânal de ședințe de hidroterapie 10 luni și să-și îmbunătățească abilitățile motorii cu minim 35% după primele5 luni și minim 51% după 10 luni;

O2: Organizarea unei competiții de înot la care să participe 100 de copii;

3: Instruirea și formarea voluntarilor în metode de terapie acvatică, crescându-le șansele de angajare după finalizarea studiilor;

O4: Creșterea numărului de voluntari;

O5: Întărirea parteneriatelor locale

Activități:

A1. Selecția echipei de implementare a proiectului- deja existenta în cadrul asociației (1 medic, 3 kinetoterapeuti, 1 manager de proiect, 1 psiholog/consultant, 1 asistent social, 1 sofer) și recrutarea voluntarilor;

A2. – stabilirea contractelor de parteneriat (Iris, Pufan, Neveanu, DGASPC Timiș, Universitatea de Vest – Facultatea de kinetoterapie, Școala Postliceală Henri Coandă – secția Balneofizioterapie);

A3. Selecția celor 500 de beneficiari (pentru copiii care provin din internate selecția va fi făcută de pedagogul școlar. Pentru DGASPC Timiș, de către kinetoterapeutul lor, iar pentru cei care provin din familii, pe baza anchetei sociale realizate de asistentul social, angajat al asociației;

A4. Selecția copiilor care au nevoie de transport și stabilirea rutelor zilnice de transport pentu a asigura accesul de la domiciliu la bazin și retur (prioritate vor avea copiii imobilizați în scaun rulant, cei care provin din satele din jurul Timișoarei, asociația având la dispoziție un microbus de 8+1 locuri, adaptat transportului special);

A5. Evaluarea psihomotorie în prima lună de proiect si după 10 luni de implementare a proiectului;

A6. Derularea sesiunilor de hidroterapie cu frecvența de o dată pe săptămână pentru fiecare dintre cei 500 de copii, împărțiți pe grupe în funcție de vârstă, doagnostic și modalitatea de transport;

A7. Organizarea semestrială a concursului de înot pentru copiii al cărui obiectiv al terapiei acvatice este însușirea înotului (selecția celor 100 de copii, metodologie de concurs, achiziție premii, materiale de promovare) – luna decembrie;

A8. Promovarea proiectului cu comunicat de presă, comunicări pe facebook, raportări lunare narative și financiare către sponsor.

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

Rezultatele acestui proiect vizează copiii transportați cu mașina de transport adaptată a asociației la orele de hidroterapie și retur și în mod evident rezultatele hidroterapiei asupra acestora: îmbunatățirea abilităților acvatice, cu minim 35% în cele 5 luni de participare și cu 51% după 10 luni, concomitent cu creșterea stimei de sine. Instrumentele de măsură:

  • măsurarea impactului social – prin chestionarul LBG;
  • evaluarea abilităților motorii acvatice – scala Halliwick – 10 puncte;
  • evaluările psihologice – testele proiective;
  • fișe de transport.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Impactul social al proiectului va consta în primul rând în conștientizarea populației asupra nevoilor acestor copii aflați în dificultate și oferirea unei șanse de a-și manifesta sprijinul. Pe de alta parte, familiile și copiii beneficiari se vor bucura de un nou tip de terapie, gratuită, lucru care va avea impact pozitiv atât în familie, cât și pentru copilul beneficiar, impactul emoțional pozitiv al hidroterapiei fiind recunoscut și observat de familiile beneficiarilor de multă vreme. Copiii care nu au avut niciodată șansa unei terapii în oraș sau să iasă din bloc datorită imobilizării, vor veni la bazin.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Partenerii din acest proiect sunt:

– Școlile CES: Pufan, Neveanu, Iris și DGAPSC Timiș – selecția beneficiarilor

– Primăria Timişoara- punerea la dispoziţie a bazinului de la Grădiniţa nr. 26

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Motorină * 10 luni: 9.000 lei

Şofer * 10 luni: 21.270 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 6.054 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Campionii
nostri

Numar
campioni
1

Mihaela Sichim , din echipa Hamilton

Sigur nu o sa fiu cea mai rapida alergatoare, dar sigur o sa fiu una dintre cele mai determinate sa termin cursa! :)
Pentru ca sunt 500 de copii cu dizabilitati pentru care hidroterapia inseamna sansa lor.
Pentru ca Scoala Mamei Junior a strigat "alerg" ori de cate ori a fost nevoie si comunitatea a avut nevoie de ajutor.
Asa ca azi alergam separati, dar facem bine impreuna. Pentru ei, cei care au nevoie de ajutorul nostru.

Suma stransa: 502 lei


Donatii directe

Raul Prisacariu 50 RON Mult succes! 
HERLICSKA CARMEN 100 RON TOT INAINTE! 
Previous Next