|   Inscriere 

Planeta Petrila: Robotics Valley Winter Edition 2021

Suma
stransa
1,190RON
Target
proiect
21,000RON
Procentaj
din proiect
5.7%
Numar
donatii
22

Proiectul propune susținerea activităților de promovare a echipei de robotică RO 063 Wafy a Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila. Prin Liceul din Petrila a pătruns pentru prima dată, în Valea Jiului, pasiunea pentru robotică și noile tehnologii. De atunci, în sistemul pay-it-forward, elevii liceului din Petrila i-au învățat pe cei din Petroșani și, de atunci, pasiunea continuă să se extindă.
Între echipa Wafy și Planeta Petrila s-a format o relație strânsă încă de la începutul lui 2019, când membrii asociației Planeta Petrila au sponsorizat participarea echipei Wafy la evenimentele FTC: semifinala din Timișoara (unde echipa a câștigat unul dintre premii) și finala din București. Ca o urmare firească, s-a dezvoltat colaborarea prin:
  • invitarea AHK România pentru o vizită la colegiul din Petrila și cunoașterea elevilor;
  • organizarea primului eveniment de robotică din Valea Jiului (Robotics Valley, august 2019) la Mina Petrila;
  • prezentarea conceptului pentru un nou hub de robotică în cadrul aceluiași ansamblu post-industrial;
  • iluminatul nocturn al Puțului cu schip – viitor totem – simbol pentru noua identitate a Minei Petrila, fiind cea mai vizibilă clădire monument istoric din centrul Petrilei;
  • demararea dialogului cu conducerea Colegiului din Petrila pentru concepția și introducerea unui opțional de Robotică începând din toamna lui 2020.
Pentru a consolida această relație de încredere, Planeta Petrila dorește să ofere liceenilor din echipa Wafy cel puțin aceleași condiții pe care le-a oferit în 2019 și 2020, prin asigurarea locației online și offline a evenimentului și suportarea unei părți din cheltuielile de funcționare a echipei de robotică.
Evenimentul Robotics Valley Winter Edition 2021 va consta dintr-o sesiune de prezentări online din partea unor profesioniști relevanți în domeniu și recunoscuți de tinerii de liceu, concert online și competiție demonstrativă, offline, a echipelor invitate și stand-uri online pentru fiecare echipă invitată.
Imagini de la evenimentul de anul acesta și propunerea de hub de robotică pot fi observate aici. – aceleași din postarea inițială

DURATA: ianuarie-februarie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Viziunea proiectului Planeta Petrila este de transformare a Minei Petrila într-un centrul administrativ, economic și socio-cultural al Petrilei, de unde să reverbereze inițiative de regenerare urbană, socio-economică, în toate arealurile post-industriale din Valea Jiului. Obiectivele imediate se referă la conversia fostei mine într-un spațiu muzeal ilustrativ pentru activitatea minieră, nou sediu al primăriei locale, facilități pentru cercetare și dezvoltare în colaborare cu instituțiile de profil din regiune, (re)conectare la oraș, noi spații publice și refacerea malurilor râului. Odată cu acestea, prin implicarea locuitorilor și dezvoltarea unor parteneriate în oraș, în domeniul educațional, protecția mediului înconjurător, atragerea investitorilor pentru instalarea micro-climatului antreprenorial și instituirea bunei guvernanțe prin transparentizarea relației cu autoritățile locale.

Asociația este tânără, cu o experiență administrativă de doar 2 ani, dar membrii ei au fost implicați în managementul unor evenimente și acțiuni de diverse tipuri. Cele mai relevante sunt chiar festivalurile Robotics Valley 2019 și 2020 – Winter Edition. Cu privire la alte acțiuni și evenimente, sunt urmărite acțiuni cu impact pe termen scurt și mediu (exerciții de utilizare prin activități culturale și tururi ghidate, lucrări de întreținere, curățenie, integrare în rețele internaționale (ERIH) și promovare pentru atragerea investitorilor, ocupare treptată a clădirilor viabile cu noi funcțiuni, pas cu pas (ex: startup). Pe termen lung, acțiunile vizează implementarea procedurilor de consolidare, restaurare și conversie funcțională a ansamblului istoric și refacerea zonelor proxime.

Ne recomandă pentru acest proiect rezultatele bune ale cooperării cu echipa de robotică, dovedind prin reușitele din 2019 că dezvoltarea relațiilor ar aduce beneficii bilaterale. Motivația este rezultatul interacțiunii cu elevii echipei de robotică, care pentru prima dată (față de colegii lor) își doresc să rămână acasă și să lucreze pentru dezvoltarea noilor tehnologii în comunitatea noastră.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Acest proiect este necesar pentru a dezvolta relația de încredere dintre organizațiile din Petrila. Tergiversarea procedurilor de transfer spre entitatea administrativă locală/județeană face ca ansamblul istoric al Minei Petrila să se degradeze. În același timp, există o atracție din ce în ce mai mare din partea tinerilor din oraș pentru cunoașterea ansamblului și a istoriei acestuia. Odată ajunși între clădirile unde părinții lor au lucrat o viață, se responsabilizează și își spun că ei trebuie să contribuie la renașterea acelor locuri.

Această mentalitate se hrănește cu reușite, iar reușita următoare presupune desfășurarea, cu succes, a evenimentului Robotics Valley Winter Edition și celor conexe în 2021.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Robotics Valley se va desfășura sub forma unui mini-festival, în care speakeri relevanți, tineri membri ai echipelor de robotică și vizitatori din regiune vor participa la diverse acțiuni, cuprinzând o sesiune de prezentări din partea unor profesioniști relevanți în domeniu și recunoscuți de tinerii de liceu, spectacole și competiție demonstrativă a echipelor invitate și prezentare, la stand, a roboților fiecărei echipe invitate.  Seara, evenimentul se va finaliza printr-un concert.

La eveniment vor participa persoane interesate din zona Văii Jiului, în special tineri pasionați de acest domeniu sau cei care își doresc să învețe. Evenimentul se va desfășura la Mina Petrila, în hala Compresoarelor noi și în casa mașinii de lângă Puțul cu schip. Data urmează a fi stabilită ulterior, fiind luate în calcul mai multe posibilități pe durata sezonului cald. Resursele implicate vor veni în primul rând dinspre administrația publică locală (prin fondurile dedicate conform Legii 350/2005), completate de venituri din donații și accesare de finanțări din programe cum este și Timotion. Față de anul acesta, ne propunem cooptarea unei companii mari ca partener în organizarea acestui eveniment.

CE REZULTATE PROMITEM?

Prin implementarea acestui proiect, cel puțin 500 de participanți vor lua parte la eveniment. Inițiativa tinerilor din Vale, de a-și promova talentul și îndemânarea în sfera noilor tehnologii, va fi promovată în mijloace cu deschidere națională, județeană și locală, așa cum s-a întâmplat și la evenimentele din 2019 și începutul lui 2020.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Prin implementarea acestui proiect, comunitatea va dezvolta interes față de acest domeniu, va observa beneficiile adoptării noilor trenduri în economie și va aprecia munca și dăruirea elevilor în activități educative non-formale și informale. Odată implementat, Robotics Valley ar reprezenta un mare pas pentru înființarea Robotics hub la Mina Petrila.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Pentru participare, vom obține în primul rând sprijinul Primăriei și a Consiliului Local al orașului Petrila, principalul finanțator al evenimentului. De asemenea, evenimentul va fi susținut de Valea Jiului Implicată, Coaliția societății civile din Valea Jiului și va primi susținere din partea unui reprezentant al mediului antreprenorial.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Sumele obținute din strângerea de fonduri vor fi dedicate exclusiv activității echipei de robotică și promovării acesteia, atât în cadrul evenimentului cât și în perioadele premergătoare și următoare.

1. Echipamente, piese: 12.000 lei

2. Design:  1500 lei

3. Deplasări: 2.000 lei

4. Promovare: 2.000 lei

5. Costuri de organizare Timotion: 3.500lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Cheltuieli eveniment (speakeri, artiști): 5.000 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
0

Donatii directe

Anonim 50 RON
Ovidiu Mihutescu 100 RON Spor in toate! 
Marius Stefan 10 RON  
Adrian Amarghioalei 10 RON  
Mihai Danciu 10 RON  
Ionel 50 RON Mult, mult spor!
@Miha, pentru #Edu 
Previous Next