OncoHelp: Oxigenul este viață pentru pacienții OncoHelp!
stransa39,690RON
proiect78,000RON
din proiect50.9%
donatii156
Pentru a face face solicitărilor existente, a apărut necesitatea îmbunătățirii calității serviciilor de asistență medicală prin creșterea capacității de primire și tratare a pacienților. Acest lucru este posibil prin extinderea si dotarea spatiului existent cu echipamente moderne de investigație medicală și de tratament. Construim o nouă clădire în care va funcționa Ambulatoriul şi Secţia de Radioterapie OncoHelp.
În vederea funcţionării Secţiei de Radioterapie OncoHelp, este absolut necesară achiziționarea și instalarea unei staţii de oxigen medicinal cu reţeaua de distribuţie aferentă pentru toate saloanele. Dorim, prin intremediul acestui proiect, să adunăm suma necesară pentru realizarea acestei achiziții, și în același timp să continuăm ceea ce am început deja prin participarea la Timotion 2019, și anume să creăm o comunitate puternică și responsabilă în jurul Asociației OncoHelp. Aceasta este modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.
Construit în perioada 2005 – 2009, Centrul de Oncologie OncoHelp a reprezentat primul proiect al Asociației OncoHelp, realizat cu ajutorul sponsorilor și al comunității. A fost gândit ca fiind o alternativă la sistemul medical de stat, permițând accesul gratuit tuturor pacienților asigurați la servicii medicale de calitate în cadrul unui spital privat. Dacă la începutul funcționării sale, în anul 2009, avea un număr total de 38 de paturi și doar 6 angajați și colaboratori, în anul 2019 Centrul de Oncologie OncoHelp numără 161 de paturi și peste 250 de angajați și colaboratori.
DURATA: Iunie 2020 – Septembrie 2020 (4 luni)
CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?
Asociația OncoHelp este o organizație non-guvernamentală care furnizează servicii medicale pentru bolnavii de cancer. Obiectivul principal al asociației vizează îmbunătățirea și dezvoltarea continuă a serviciilor oncologice necesare în diagnosticarea și tratarea pacienților bolnavi de cancer. Fiind o asociație non-profit, suntem mereu preocupați de strângerea fondurilor necesare pentru a ne susține și ne atinge obiectivele, bazându-ne în permanență pe sprijinul membrilor comunității.
Pornind de la convingerea membrilor fondatori că accesul la sănătate trebuie să fie asigurat tuturor, indiferent de situația materială și socială a fiecăruia, încă de la început s-a încercat dezvoltarea unei instituții medicale care să combine avantajele unei organizări de calitate superioară, în sistem privat, cu accesibilitatea largă generată de sistemul public de sănătate. Asociația OncoHelp colaborează cu Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru a susține necondiționat pacienții cu afecțiuni oncologice din România, și este membră a Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (FABC).
Devenit spital universitar începând cu anul 2011, Centrul de Oncologie OncoHelp furnizează servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici: oncologie medicală, radioterapie, hematologie, endoscopie digestivă, imagistică medicală, îngrijiri paliative, medicina interna și consiliere psihologică.
În anul 2016, o dată cu construirea și dotarea celui de-al doilea buncăr de radioterapie cu un accelerator de ultimă generație, Laboratorul de Radioterapie OncoHelp a devenit un centru de excelență care poate polariza cazurile dificile și care poate trata pacienții care i se adresează într-un cadru multidisciplinar. Este autorizat CNCAN (Comisia Națională a Controlului Activității Nucleare), este certificat ISO 9001 și VARIANS, și de asemenea, în cadrul unui audit extern realizat în anul 2017 de Prof. Dr. Michael EBLE – Radioterapeut al Universității din Aachen – Germania, acesta a certificat calitatea serviciilor oferite.
DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?
La ora actuală, Centrul de Oncologie OncoHelp tratează un număr mare de pacienți oncologici, nu doar din județul Timiș, ci și din județele Caraș – Severin, Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, iar numărul celor care se adresează Centrului este în pemanentă creștere. În prezent, în cadrul Spitalului OncoHelp există un număr de 132 de paturi pentru spitalizare continua şi 29 de paturi de spitalizare de zi , în condițiile în care beneficiază de tratament – în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi peste de 2.000 de pacienți/lună, iar numărul solicitărilor este în creștere.
Referitor la dinamica pacienților care au beneficiat de ședințe de radioterapie în regim de spitalizare de zi în cadrul Laboratorului de Radioterapie OncoHelp, situația se prezintă în felul următor: în anul 2015 au fost tratați 345 de pacienți unici/an, în anul 2016 – 838 de pacienți unici/an, în anul 2017 – 1.006 pacienți unici/an, în anul 2018 – 1260, iar în 2019, până la 1 noiembrie, au fost înregistrați 1.190 de pacienți unici. Acestora li s-au adăugat, în fiecare an, pacienții internați în spital care au avut nevoie de servicii medicale de radioterapie – atât în scop terapeutic, cât și în scop paliativ.
Mai mult, la începutul anului 2020, în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp se va inaugura Serviciului de Brahiterapie (o formă de radioterapie care presupune localizare exactă, precizie și tehnică de performanță). Astfel, se anticipează creșterea numărului de solicitări pentru serviciile de radioterapie furnizate de OncoHelp.
În acest context, pentru a face face solicitărilor existente, a apărut necesitatea îmbunătățirii calității serviciilor de asistență medicală prin creșterea capacității de primire și tratare a pacienților. Acest lucru este posibil prin extinderea spitalului existent (a Centrului de Oncologie OncoHelp) cu o nouă clădire în care va funcționa Sectia si Ambulatoriul OncoHelp pentru servicii de radioterapie, dotarea acestuia cu echipamente moderne de investigație medicală și de tratament – între care, un rol foarte important îl joacă rețeaua de oxigen medicinal.
CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?
Ne înscriem pentru a doua oară în competiția Timotion, fiind puternic motivați în urma succesului pe care l-am înregistrat prin participarea la competiția Timotion 2019! În cursa Timotion 2019 suma totală adunată a fost de 70.737 lei, în condițiile în care ținta propusă inițial a fost de 56.100 lei. Am achiziționat cu acești bani 18 seturi de mobilier de spital, cu 3 seturi mai mult decât ne-am propus inițial prin participarea la Timotion 2019.
La succesul adunării fondurilor pentru acest proiect au contribuit cei 5 ambasadori și cei 9 campioni ai Asociației OncoHelp, precum și cei 720 de donatori – reprezentanți generoși și sufletiști ai comunității. O premieră în organizarea curselor Timotion, mobilizarea comunităților cărășene pentru participarea la Timotion Everywhere 2019 a fost realizată de Radio Reșița, și a adus în cursă, alături de Asociația OncoHelp, locuitori din Caransebeș și din Oravița. Această mobilizare masivă din județul Caraș – Severin a contribuit puternic la succesul întregului proiect. Am fost profund impresionați de răspunsul comunității la apelul nostru, și dorim să le mulțumim tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect, și să îi asigurăm că vom continua să căutăm noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacienților care ni se adresează!
Dorim, prin participarea la cursa Timotion 2020 în primul rând să adunăm banii necesari proiectării și montării rețelei de oxigen medicinal în noua aripa a Centrului de Oncologie OncoHelp, unde va funcționa Secţia şi Ambulatoriul de Radioterapie.
Apoi, în egală măsură dorim să aducem alături de noi oameni frumoși, sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință, care să ne ajute să construim împreună șanse pentru cei care sunt bolnavi de cancer care, grație tratamentului urmat, vor putea declara din proprie experiență: Există viață și după cancer!
Dorim, în același timp, să încurajăm un mod de viață sănătos – aceasta fiind unul din mesajele pe care le transmitem cu putere pacienților noștri și familiilor lor. Prin sport și prin urmarea unei diete echilibrate cresc șansele de a ne păstra sănătatea, prevenția fiind de cele mai multe ori arma cea mai de preț în lupta cu această cumplită maladie.
În același timp, dorim ca acest proiect să fie realizat printr-o puternică implicare a comunității. Crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp este modalitatea prin care vom reuși să oferim semenilor aflați în suferință servicii medicale de calitate superioară, dar și sprijin, suport și compasiune.
La fel ca la ediția anterioară, vom acorda o importanță ridicată activităților de comunicare și promovare atât asupra participării Asociației OncoHelp la cursa Timotion 2020, asupra evoluției proiectului, dar și asupra felului în care au fost cheltuiți banii adunați din donații.
CE REZULTATE PROMITEM?
Dorim să realizăm achiziționarea și montarea unei stații de oxigen medicinal în noii aripi de clădire a Centrului de Oncologie OncoHelp.
Vom fi astfel capabili să creștem capacitatea de primire și vom îmbunătăți condițiile de tratare a pacienților. De asemenea, vom putea astfel să le oferim acestora servicii medicale de calitate superioară aliniate standardelor europene.
Concret, rezultatele acestui proiect – finanțate cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul cursei Timotion 2019 presupun:
Achiziționarea unei stații de oxigen medicinal
Montarea unei stații de oxigen medicinal si realizarea retelei de distributie in saloanele din noua aripă a Centrului de Oncologie OncoHelp.
În completare, rezultatele finanțate din fondurile proprii ale Asociației OncoHelp presupun:
Proiectarea rețelei de oxigen medical: proiect fundație, proiect instalare rezervor oxigen, proiect reţea oxigen medical.
CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?
Dorim ca prin achiziționarea și montarea rețelei de oxigen medicinal în Ambulatoriul de Radioterapie din noua aripă a Centrului de Oncologie OncoHelp, cu banii strânși ca urmare a participării la cursa Timotion 2020 să creștem și să îmbunătățim capacitatea de tratament a pacienților Centrului de Oncologie OncoHelp.
Dorim, însă, în acelaști timp, ca pe lângă adunarea fondurilor necesare realizării dotării spitalului, să promovăm un stil de viață sănătos, și să mobilizăm oamenii sufletiști, preocupați de binele semenilor aflați în suferință. Credem cu tărie că doar prin crearea unei comunități puternice și responsabile în jurul Asociației OncoHelp vom putea atrage atenția asupra situației bolnavilor de cancer, și vom putea astfel stimula dezvoltarea unor programe de prevenție și de sănătate, cu un puternic impact asupra societății.
ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT
Pentru Asociația OncoHelp, dezvoltarea unor parteneriate pentru realizarea diverselor activități adresate comunității, dar și pentru facilitarea atingerii obectivelor de dezvoltare pe care ni le-am propus este foarte importantă.
Suntem foarte conștienți că fără a coagula o structură partenerială din rândul membrilor comunității nu vom putea dezvolta cu ușurință programe adresate pacienților noștri, și familiilor lor.
Astfel, pornind de la ceea ce am început cu Timotion 2019, intenționăm să continuăm parteneriatele existente, și să dezvoltăm noi parteneriate cu:
1. Reprezentanții presei locale și regionale – pe care dorim să îi implicăm în promovarea participării la Timotion, dar și în promovarea dotării Centrului de Oncologie OncoHelp cu noul mobilier de spital;
2. Reprezentanții mediului economic din Regiunea Vest – Timiș, Caraș – Severin, Arad, Hunedoara;
3. Partenerii tradiționali ai Asociației OncoHelp – cei care au răspuns deja „prezent” la apelurile noastre, cu care am realizat deja proiecte comune;
4. Noi parteneri pe care îi invităm să ni se alăture – care vor afla despre proiectul nostru precum și despre participarea la cursa Timotion în urma activităților de promovare pe care le vom realiza.
OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION
Cheltuieli finanțate prin participarea la Timotion
Achiziționare și execuție rețea oxigen medicinal: 65.000 lei
Costuri de organizare și administrare Timotion: 13.000 lei
FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE
Cheltuieli finanțate din alte fonduri decât cele de la Timotion
Proiectarea rețelei de oxigen medical: proiect fundație, proiect instalare rezervor oxigen, proiect retea oxigen medical 9000 lei
Parțial – execuție rețea oxigen medical 14.200 lei
Contravaloare TVA – servicii de proiectarre rețea oxigen medical, achiziționare și execuție rețea oxigen medical 14.082,4 lei