|   Inscriere 

Missio Link International: Există viață după abuz

Suma
stransa
30,610RON
Target
proiect
29,750RON
Procentaj
din proiect
102.9%
Numar
donatii
320

De 20 de ani Fundația Missio Link Internațional luptă împotriva abuzului copilului și al traficului de persoane. Pentru combaterea acestui fenomen organizația noastră acționează pe două direcții : salvarea, recuperarea post-traumă, educarea și intergrarea socială a victimelor minore ale abuzului sever, inclusiv a traficului de minori și programe de prevenție în rândul comunităților vulnerabile.

Abuzul copilului lasă pe viață urme adânci.  Înotdeauna abuzul ia forme multiple. Indiferent ce formă ia :  fizic, sexual, emoțional,  abuzul distruge stima de sine a copilului.  Acesta simte că nu are valoare, că persoana lui nu înseamnă nimic pentru nimeni, că nu aparține nici unei comunități. Se simte singur, abandonat, simte că el nu contează. Toată ființa lui este copleșită de o frică viscerală, permanentă, pentru că abuzul nu se petrece doar o dată cu se repetă din nou și din nou. Cu stimă de sine scăzută el dezvoltă adesea tulburări de comportament, convins fiind că nimănui nu-i pasă de el așa că nu contează ce face. Acest tip de atitudine îl face și mai vulnerabil și favorizează dezvoltarea unui ciclu al abuzului.

Prin acest proiect ne propunem ca minim 24 de fete minore supraviețuitoare ale abuzului sever să își redobândească stima de sine fără de care recuperarea și integrarea lor socială este aproape imposibilă. Proiectul va asigura accesul fetelor noastre la terapii de grup și individuale, personalizate nevoilor fiecăreia dintre ele. Vor fi îmbinate sesiuni de psihoterapie cu terapie prin artă și două serii de cate cinci zile într-o tabără de aventuri, una în vacanta de iarna și a doua în vacanța de vară, activități care le vor ajuta să își identifice și exprime emoțiile, să își depășească limitele, să își controleze frica, astfel încât, pas cu pas să-și redobândească stima de sine distrusă, asemenea construirii unui puzzle a cărui piese au fost împrăștiate.

DURATA: decembrie 2020 – septembrie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Fundația Missio Link Internațional a fost înființată în anul 2001 având o vastă experiență în derularea de servicii sociale în protecția copilului victimă a abuzului inclusiv traficul de minori, dar și derularea de proiecte și programe de educație non-formală menite să prevină abuzul și traficul de persoane în rândul comunităților vulnerabile.

  • Centrul Rezidențial Casa Debora: serviciu social licențiat în protecția copilului, deschis în 2002, cu două unități de tip familial, asigura protecția a 24 de fete minore/serie, între 9-18 ani, victime ale abuzului. Peste 140 de fete au fost asistate până în prezent.
  • Aspirații, din 2009, consiliere și asistență în vederea incluziunii a tinerelor victime ale abuzului, peste 35 de tinere intre 18-26 de ani integrate
  • Merg la Școală, din 2008, program de prevenție a abandonului școlar și exploatarea copilului în comunitățile defavorizate din mediul rural, peste 190 de copii menținuți anual în scoală
  • Armonia, din 2008 program de consiliere și educație non-formală a tinerilor delicvenți, în vederea reintegrării și reducerii recidivei, o medie de 120 de tineri din CE Buziaș incluși anual în proiect.
  • Centrul Maternal Casa Mitspa, din 2017, serviciu social licențiat asistența și consilierea mamelor tinere în situație de risc de abuz, abandon al copilului, cu o capacitate de găzduire pentru 6 mame și copiii lor.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Vara 2019 a cutremurat societatea românească după răpirea și uciderea violentă a două fete minore. Mediatizarea celor două cazuri a scos la iveală o situație dramatică cunoscută doar de organismele publice și private care activează în domeniu, făcută publică în statistici  oficiale  dar pe care populația largă nu le cunoaște; este vorba de numărul crescut de la an la an al cazurilor de abuzul și traficul de minori.

Conform Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copiilor și Adopție (ANPDCA) în ultimii patru ani cazurile de abuz al copilului raportate a crescu de la 13.500 la peste 15.500, majoritatea fiind fete. La fiecare oră, în România, o fată sub 15 ani este victimă a abuzului sexual.

Potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, în perioada 30.04.2018 – 20.05.2019, în țara noastră au fost puși în urmărire 5.078 de minori dispăruți, din care 5.072 au fost găsiți până la finalul lunii aprilie anul curent.

Abuzul suferit în copilărie lasă urme adânci  pentru toată viața. Indiferent sub ce formă se petrece, abuzul distruge stima de sine a copilului, acesta având o imagine distorsionată despre el şi despre cei din jur. E ca o oglindă crăpată care redă o imagine urâțită, diformă. Deși poate fizic nu au nici o evidență, victimele abuzului își trăiesc și manifestă trauma. Cu o stimă de sine scăzută, se văd fără valoare, murdare, dezvoltă tulburări de comportament. Manifestări „și ce dacă, oricum nimănui nu-i pasă” sau „nu sunt bun/bună de nimic, ce mai contează ce fac” provoacă etichetări din partea celor din jur care nu fac decât să adâncească trauma.

Prin proiectul „Există viață după abuz” dorim să ajutăm fetele minore supraviețuitoare ale abuzului sever, pentru care scoaterea din familie a fost decisă de instanța judecătorească, să își redobândească stima de sine, condiție esențială pentru a deveni adulți funcționali  iar prin poveștile de speranță și campanii de conștientizare a populației să prevenim creșterea acestui fenomen.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

Scopul proiectului este de facilita pentru minim 24 de fete minore supraviețuitoare ale abuzului sever, inclusiv a traficului de persoane, accesul la terapii și activități de recuperare post traumă.

În cadrul proiectului se vor alterna sesiunile de terapie și consiliere psihologică individuale și de grup care au o frecvență săptămânală, cu ateliere de terapie prin artă în grupuri mici, (pictură, modelaj, teatru, muzică, terapie cu animale, etc), activități de educație non-formală care să le dezvolte inteligența emoțională, sentimentul de apartenență la o comunitate derulate pe cât posibil în offline, vizite la obiective culturale și istorice, participarea la evenimente culturale. Ne propunem ca fetele sa participe în două serii de tabere de aventuri, una din vacanța de iarnă și una în vacanța de vară 2021, cu scopul de a le ajuta să își depășească limitele și să își învingă frica.

Un alt obiectiv al proiectului este informarea și responsabilizarea comunității cu privire la abuzul copilului, a traficului de minori. Vom face aceasta prin campanii în mediul online, prin website-ul fundației și rețelele de socializare, pe o rubrică specială destinată ”poveștilor de speranță”, expoziții online și pe cât posibil în locuri publice în aer liber, cu desene, fotografii ale fetelor, cu pastrarea masurilor sanitare impuse.

Fundația noastră are în echipă personal specializat, psiholog, psihoterapeut, consilier educație care să stabilească planul de recuperare post traumă și care să dezvolte parteneriate specifice cu instituții de cultură și/sau voluntari.

 

 

 

 

 

 

 

CE REZULTATE PROMITEM?

La finalul proiectului minim 24 de fete cu vârstă între 7 și 18 ani, care au supraviețuit unei forme severe de abuz și pentru care s-a impus scoaterea din familie și încredințarea lor Casei Debora – Fundația Missio Link Internțional își vor recâștiga stima de sine, fapt care se va reflecta în situația lor școlară, în abilitățile lor de relaționare și în abilitățile sociale. Minim 3 fete vor putea părăsi asistența rezidențială tranzitând spre o viață independentă în siguranță.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Prin acțiunile propuse prin proiect cât și prin diseminarea rezultatelor proiectului, populația va fi informată și responsabilizată cu privire la abuzul copilului, consecințele, identificarea semnelor care ascund o traumă și prevenirea acestuia.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Fundația Missio Link Internațional în asistarea și recuperarea post-traumă a fetelor colaborează cu DGASPC Timiș, instituții de învățământ, Centrul Regional al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane, ONG-uri din Timiș și din țară care activează în protecția copilului și/sau combaterea traficului de persoane.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

Materiale necesare atelierelor de terapie: 1.440lei

Vizite la obiective/evenimente culturale (bilete de acces): 1.152 lei

Transport beneficiari tabără de aventură și vizite culturale: 4.320 lei

Cazare și masă tabără de aventură: 14.400 lei

Echipament sportiv: 2.880 lei

Cheltuieli de promovare: 600 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 4.958 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Campionii
nostri

Numar
campioni
12

Ionatan Hritcu , din echipa FORVIA HELLA

Există Viață după Abuz!
Mi-am propus sa pedalez in perioada 3-11 Octombrie, 1001 KM. Asadar, va provoc sa sustineti demersul meu cumparand fiecare km cu 4 lei.
Scoateti untul din mine si banii din buzunarele dvs! :)
Există Speranță și Viață, chiar și după Abuz!

Suma stransa: 5,000 lei


Corina Mirabela Matei

Printr-o simpla alergare sau o tura cu bicicleta le putem ajuta pe fetele de la Casa Debora , fete care zi de zi încearcă sa aibă o viața normala ca și noi toți! Un gest atât de simplu poate fi de mare ajutor!

Suma stransa: 3,700 lei


Gabriel-Aurel raducanu

am decis să alerg pentru "Există viață după abuz". EIe au nevoie mai mult ca niciodată să le fim sprijin împreună! Este un an dificil pentru noi toți, dar pentru ele este o șansă să înceapă o nouă viață.
Îmi doresc tare mult să fiu ajutor acestei cauze de aceea am decis să îmi fac acest profil care să vă inspire pe fiecare dintre voi să îmi fiti alături.

Ce putem face împreună pentru a face mai mult bine?

Suma stransa: 3,100 lei


Christa Chiara Cociuba , din echipa *facemdiferența*

Din cand in cand ma intreb ce caut cu bicicleta pe ici-colo. De-a lungul timpului mi-am dat tot felul de raspunsuri. Raspunsul de data aceasta este: biciclesc pentru ca "exista viata dupa abuz". Si daca cele 24 de fete de la MLI pot merge inainte, va invit sa putem alaturi de ele.
Duminica, 4 octombrie, impreuna cu echipa mea, vom parcurge un traseu stabilit (Plopi-Subcetate-Bicium-Santamarie Orlea-Barastii Hategului-Sacel-Sanpetru-Sibisel-Ohaba Sibiselului-Valea Daljii-Sanpetru-Santamarie Orlea-Plopi). Mai sunt 2 zile si vom putea impartasi poze si experiente speciale. Abia astept!

Suma stransa: 2,700 lei


Nicolae Emanuel Toader , din echipa MLI-CASA DEBORA

Trup și suflet pentru această cauză!

Suma stransa: 2,500 lei


Ada Mihai , din echipa Aripi albastre

Ma bucur enorm de mult pentru că există o astfel de fundație in Timișoara care luptă împotriva abuzului copilului și al traficului de persoane. O fundație ca aceasta ar trebui să existe în fiecare oraș din România și în întreaga lume pentru că nici-un copil sau persoană adultă nu merita sa fie abuzată sau traficată!

Anul acesta am decis sa fiu campion pentru proiectul Fundației MLI “Există viață după abuz”, și pentru asta am nevoie de ajutorul vostru! :)

Suma stransa: 1,250 lei


Diana Zlagneanu , din echipa #MLIBibliotecameadinstrada

Pot rezuma in doua cuvinte tot ce am invatat despre viata:merge inainte!

Suma stransa: 1,235 lei


Andrei Manea , din echipa Continental Automotive

Sunt bărbat și aleg să lupt împotriva abuzului copiilor. Sunt convins că nu e suficient ca doar femeile să protejeze copii, e nevoie de noi, de bărbați, să luptăm alături de ele ca niciun copil să nu mai fie vreodată abuzat sexual, bătut sau maltratat. Dacă și tu ești bărbat și citești ce scriu aici, te invit să fim #bărbați #adevărați și să protejăm copiii așa cum merită. Sunt campion la Timotion fiindcă sunt convins că Există Viață După Abuz. Donează și tu și haide să protejăm împreună copiii abuzați fiindcă ASTA e ceea ne face bărbați!

Suma stransa: 1,050 lei


Niculina Bianca Ghitulescu , din echipa FORVIA HELLA

Puteam fi eu!
Sau tu!
Putea fi sora ta! Sau fiica ta.
Putea fi oricine: La fiecare oră, în România, o fată sub 15 ani este victimă a abuzului sexual.
Proiectul, pe care îl sustin, vine in ajutorul unor astfel de tinere.
Haideți sa ii ajutam sa facă o diferența in viețile lor! Va mulțumesc!

Suma stransa: 920 lei


Iuliana Alexandra , din echipa MLI - CASA DEBORA

Hei! ♡

Fetele de la CASA DEBORA au nevoie de NOI!
E nevoie de NOI, ca niciun copil să nu mai fie vreodată abuzat sexual, bătut sau maltratat! Sufletele nu sunt de vânzare!
Fundația MLI salvează fete cu vârsta sub 18 ani care au trecut prin abuz sau trafic de persoane. Cu ajutorul nostru, fetele pot avea o masă caldă, dreptul la educație și reintegrare în societate, dreptul la o familie, consiliere și terapie post-traumă. Scopul este ca fetele să devină tinere puternice și independente! De aceea, MLI le sprijină și îndrumă să devină ce își doresc ele și ce li se potrivește, asistentă medicală, coafeză, doctor, manichiuristă, misionară, educatoare specializată etc., și după vârsta de 18 ani!

Ca Ambasador MLI și prietenă a fetelor de la Casa Debora, pot spune că nu este sentiment mai plăcut, decât acela de a vedea zâmbetul pe fața fetelor trecute prin atâta suferință.
Vă invit să aducem numai zâmbete printr-o donație!

VĂ MULȚUMESC,
ALe ♡

Suma stransa: 900 lei


Lorena Rusovan , din echipa MLI-CASA DEBORA

Ele m-au învățat să îmi înving frica!
În urmă cu 37 de ani am avut un accident cu bicicleta. Au urmat operații, doi ani de stat la pat, și frică, multă frică. Mi-a fost teamă că nu voi mai putea merge, că nu voi putea termina facultatea la care abia intrasem, nu mai rămăsese nimic decât teama. Am reînvățat să merg, am terminat și facultatea, și multe minuni s-au întâmplat în viața mea pentru care sunt recunoscătoare. Până acum, însă, nu am reușit să-mi înving frica de bicicletă. De 37 de ani m-am urcat o singură dată pe bicicletă, acum poate 20 de ani, și mi-a fost frică. Am renunțat imediat și am dat bicicleta.
După accident nu am mai putut alerga, nu pot nici acum, și mărturisesc că asta a fost dureros, mai ales în ultimii doi ani, pentru că îmi doream atât de mult să alerg alături de prietenii care o făceau pentru fetele noastre. Îmi doream să alerg alături de ele. Când am văzut anul acesta că la Timotion putem pedala, am luat-o ca pe o lecție. O lecție dată de ele, de fetele noastre, care și-au învins teama că răul li s-ar putea întâmpla din nou. Când citiți asta, vă rog din inimă să treceți de cuvinte, să nu vă gândiți la mine, pentru că NU ESTE despre mine, este doar despre și pentru ele, cele mai frumoase și curajoase fete, fetele de la Casa Debora, despre care una din ele îmi spunea de curând că au aripile lor suficient de puternice și de mari să se ridice și să zboare. Eu mă ridic și vreau să zbor cu ele, haideți cu noi! Vă rog!

Suma stransa: 760 lei


Adina Petric , din echipa MLI-CASA DEBORA

Supporting Deborah House Residential Centre in Romania (an amazing project helping vulnarable young girls to find healing and hope after abuse)
Sustin Casa Debora - Centru de tip rezidential (un proiect de exceptie care ofera sprijin tinerelor care s-au confruntat cu situatii de abuz)

Suma stransa: 400 lei


Donatii directe

ACI Worldwide 1,150 RON Echipa ACI este alaturi de voi si se implica! 
Doris Reimer 100 RON Succes! 
Karola Kalapati 50 RON  
Manuel Fomitescu 40 RON  
Vlad Oara 50 RON  
Gheorghe Gherman 40 RON  
Olivia Negru 50 RON  
Erika Manea 140 RON  
Sebastian Hritcu 50 RON  
Noemi Kinga Dumitrescu 50 RON  
Irina Kalapis 20 RON  
Previous Next