|   Inscriere 

Little People Romania: Cursa împotriva cancerului

Suma
stransa
32,955RON
Target
proiect
76,260RON
Procentaj
din proiect
43.2%
Numar
donatii
329

Acest proiect este o invitație de implicare către fiecare dintre noi cei care ne dorim să oferim un exemplu de susținere pentru copiii bolnavi de cancer. Chiar și în contextul în care existența și răspândirea virusului covid – 19 ne-a afectat puternic activitatea, nu ne-am oprit nici o zi, am continuat să sprijinim emoțional și să oferim servicii de psihoterapie copiilor și tinerilor, să concepem soluții digitale pentru a răspunde nevoilor cu care se confruntă această categorie vulnerabilă, pe lângă cumpărăturile de materiale educaționale, produse alimentare și produse de igienă personală, medicamente sau echipamente sanitare. Cancerul nu a luat o pauză în perioada coronavirusului. Nici noi. Dar astăzi mai mult ca oricând, avem nevoie de sprijinul vostru. Cea mai importantă persoană ești chiar tu. TU poți fi voluntarul nostru din comunitate care să transmită îndemnul de implicare mai departe.

De fiecare dată când cunoaștem un nou pacient, care a primit diagnosticul de cancer pornim împreună la drumul spre vindecare cu speranța ca într-o zi să îl vedem supraviețuitor, integrându-se în comunitatea Temerarii și recâștigându-și viața. Prin acest proiect ne vom asigura că 200 de copiii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara vor beneficia în cele 10 luni de proiect de suport psihologic și social prin intermediul proiectelor dezvoltate de asociație.

Activitatea Little People nu ar fi posibilă fără implicarea voluntară a oamenilor dedicați care fac diferența în viața pacienților. Nu există privilegiu și o responsabilitate mai mare decât să fii parte din viața unui copil în cel mai dificil moment, atunci când duce o luptă cu cel mai de temut dușman din lume: cancerul. Copiii bolnavi de cancer nu luptă singuri. Suntem o comunitate întreagă alături de ei. Înscrie-te la una dintre cele două curse Timișoara se miscă, dacă ești din oraș sau Timotion Everywhere, dacă alergi oriunde în lume și alege proiectul Little People.

DURATA: Iunie 2020 – martie 2021

CINE SUNTEM ȘI CE FACEM?

Asociația Little People România este prima organizație care a standardizat la nivel național serviciile de sprijin psihologic pentru copiii bolnavi de cancer, prima care a pus bazele unei comunități de suport pentru supraviețuitorii de cancer – Comunitatea Temerarii, prima care a adus tehnologia digitală în interiorul spitalelor pentru a fi la îndemâna pacienților în procesul de educație și suport emoțional, prima care a creat un kit terapeutic pentru fiecare dintre cei peste 2000 de copiii și adolescenți bolnavi de cancer cu care lucrăm anual și prima care a lansat o aplicație mobilă – VIA ce permite stabilirea de conexiuni între tinerii adulți afectați de cancer.  Suntem în fiecare zi alături de copiii și adolescenții bolnavi de cancer, oferind programe de suport în 9 centre onco-pediatrice din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Tg. Mureș și Craiova, prin intermediul activităților terapeutice derulate zilnic de către specialiștii și voluntarii special pregătiți pentru acest lucru. În fiecare an 2000 de copii învață să spună “Nu mi-e frică!” în fața bolii și să adopte o poziție de învingător, prin integrarea într-o comunitate unică de suport. În anul 2006, Asociația Little People a înființat Comunitatea Națională a Tinerilor Români Supraviețuitori de Cancer®, care astăzi numără peste 800 de membri, din dorința de a oferi o voce puternică tinerilor care au terminat tratamentul oncologic și care sunt doza de inspirație a actualilor pacienți.

DE CE ESTE NEVOIE DE ACEST PROIECT?

Studiile de specialitate au demonstrat că pentru a face față situației de boală în care se află, copiii bolnavi de cancer au nevoie de suport psihosocial, de activități terapeutice menite să completeze actul medical, să susțină procesul de vindecare, să ofere informații legate de spitalizare și tratament, să dezvolte mecanisme de gestionare a implicațiilor emoționale asociate acestui diagnostic. Pentru un copil bolnav de cancer, activitățile terapeutice și educaționale reprezintă contactul cu lumea de afară, reprezintă accesul la altfel de informații decât cele medicale, reprezintă modalitate în care se poate simți normal. În contextul pandemiei, am adaptat activitățile noastre într-un program online. În acest fel, Leul Curajos este în continuare alături de copiii din spital, la un click distanță.

Prin susținerea acestui proiect vom oferi oamenilor din comunitatea oportunitatea de a vedea dincolo de zidurile spitalelor, de a fi martori la realitatea din cadrul secțiilor de oncopediatrie, de a se implica și de a schimba în bine starea emoțională a pacienților, de a înțelege că viața unui copil bolnav de cancer nu înseamnă doar durere și suferință, ci semnifică și mult curaj, speranță, bucurie, copilărie câștigată, reușită.

CE VOM FACE PENTRU CA PROIECTUL SĂ FIE UN SUCCES?

În planurile noastre pentru 2020, ne doream să creăm noi materiale de pregătire pentru voluntari care să răspundă la nevoile acestora de a asimila tehnici noi de lucru cu copiii, dar și cu adolescenții, de a învăța despre programul „Nu mi-e frică!” din spital și de a-și perfecționa modalitatea de pregătire a activităților din spital, dar și de a face față emoțional suferinței la care sunt martori în momentele dificile prin care trec pacienții. Dar contextul pandemiei a schimbat cu totul planurile noastre. Datorită restricțiilor impuse de autorități, ne-am găsit în imposibilitatea derulării programului de voluntariat. Am înțeles încă o dată că siguranța pacienților este cea mai importantă. În acest context, progresul tehnologic, soluțiile inovative și accesul la terapii de la distanță au devenit o prioritate. La fel cum a devenit și realizarea unor cumpărături periodice de materiale educaționale, produse alimentare și produse de igienă personală sau medicamente pentru copiii internați pe secția de oncopediatrie din Timișoara și pentru familiile acestora.

Prin intermediul acestui proiect vă invităm să investiți în continuare și în povestea tinerilor supraviețuitori de cancer. Sentimentul de a aparține unei comunități a fost resimțit și mai puternic în această perioadă de către supraviețuitori. Confruntați cu perspectiva izolării acasă și fără posibilitatea de a se întâlni unul cu celălalt, aceștia resimt și mai acut nevoia de sprijin. Pentru ei am dezvoltat serviciul de teleterapie Sunt OK și vom continua să organizăm întâlniri online pe diverse tematici de interes, până în momentul în care ne va fi posibilă organizarea unui eveniment național, iar dulcea revedere, îmbrățișările și revederile vor putea fi permise fără a le pune în pericol starea de sănătate.

CE REZULTATE PROMITEM?

R1. peste 200 de copii și adolescenți bolnavi de cancer vor beneficia de proiectele realizate de asociație în vederea oferirii de sprijin psihologic și social în timpul efectuării tratamentului oncologic. În ultimii 4 ani de când beneficiem de spijinul Timotion, aproape 1000 de copiii au beneficiat de efectul terapeutic al activităților implementate la nivel local.

R2, Vor fi achiziționate periodic materiale educaționale și jocuri pentru ca timpul petrecut în spital de către copii să treacă mai ușor.

R3. Vom răspunde solicitărilor venite din partea cadrelor medicale în ceea ce privește achiziționarea de materiale sanitare, medicamente și aparatură medicală, în limita fondurilor disponibile.

R4. Vom continua să implicăm comunitatea de tineri supraviețuitori de cancer din zona de vest a României în evenimentele naționale realizate în mod tradițional sub forma întâlnirilor face to face, sau online.

CE VA SCHIMBA ACEST PROIECT ÎN COMUNITATEA TA?

Cancerul este o realitate cruntă cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Auzim în fiecare zi de tot mai mulți copii și adulți care trec prin această încercare și nu avem cum să fim indiferenți. Timotion ne-a adus împreună pe toți cei care dorim să contribuim într-un fel sau altul la viața trăită armonios de copiii bolnavi de cancer chiar și atunci când sunt în spital și urmează tratamentul oncologic. Datorită Timotion am putut transmite mai departe mesajul puternic al supraviețuirii cancerului, am putut oferi un model de susținere și implicare pentru copii, am reușit să colorăm comunitatea în galben și să avem un număr impresionat de susținători alături de fiecare dată. Cu ajutorul fiecăruia dintre alergătorii și susținătorii Little People, cancerul nu mai este un subiect tabu, nu mai înseamnă sentința la moarte. Cancerul poate fi învins.

Timp de 4 ani consecutivi ”Cursă împotriva cancerului” a devenit o tradiție pentru comunitatea din Timișoara, la fel ca și participarea noastră la Timotion. Am plecat la drum cu speranța de a contribui activ la conștientizarea de către publicul larg a luptei împotriva cancerului la copil, cu dorința de a schimba mentalități, pentru ca la finalul fiecărei ediții să fim măguliți de implicarea fiecărui alergător sau susținător al proiectului nostru.

ALTE ORGANIZAȚII, INSTITUȚII, GRUPURI CARE NE VOR SPRIJINI ÎN PROIECT

Fundația Comunitară Timișoara va fi unicul finanțator al întregului program implementat în Timișoara începând cu luna iunie 2020. Prin urmare fiecare alergător va contribui prin participarea la Timotion 2020, la continuarea programului zilnic de suport psihosocial al pacienților prin contribuția lui, dar și la conceperea unor materiale de pregătire a viitoarelor generații de voluntari.

În vederea promovării ediției din 2020 a Timotion, dar și a participării Little People vom contacta diverse grupuri de interes studenți, elevi, sportivi, angajați ai diverselor corporații pentru a-i implica direct ca și alergători sau donatori și pentru a-i aduce mai aproape de universul copiilor bolnavi de cancer.

OBIECTIVUL DE STRANGERE DE FONDURI PRIN TIMOTION

În baza analizei financiare realizate asupra unor proiecte similare implementate de asociație, putem realiza o previziune bugetară pentru anul 2020. Cheltuielile de finanțat prin participarea la Timotion cuprind următoarele:

Salariul coordonator al programului zilnic de suport al pacientilor oncopediatrici (acoperirea a 2500 lei din salariul aferent specialistului Little People responsabil de implementarea activitatilor terapeutice din spital pentru 10 luni de proiect): 25.000 lei

Materiale necesare pentru implementarea activitatilor: creative, educaționale si sanitare pentru implementare intervențiilor psihosociale (300lei x 10 luni de proiect): 3.000 lei

Medicamente și instrumente medicale necesare pentru efectuare tratamentului oncologic și solicitate de cadrele medicale: 10.000

Print materiale de prezentare a organziatiei (flyere, postere): 1.500 lei

Oferirea de suport tinerilor supraviețuitori de cancer din zona de vest a țării, membri ai comunității Temerarii (prin întâlniri fizice sau online, prin platforma Sunt OK): 10.000 lei

Cheltuieli (cazare, masă și transport) pentru angajații Little People implicați în activități de pregătire a personalului sau de dezvoltare a operațiunii locale: 2.550 lei

Chirie birou (1000 lei x 10 luni): 10.000 lei

Cheltuieli administrative (transport): 1.000 lei

Cheltuieli administrative (comunicații) 50 lei x 10 luni: 500 lei

Costuri de organizare și administrare Timotion: 12.710 lei

Obiectiv financiar propus: 76.260 lei

FONDURI PROPRII SAU ALTE SURSE DE FINANȚARE

Salariul coordonator al programului zilnic de suport al pacientilor oncopediatrici (acoperirea a 1000 lei din salariul diferenta aferent specialistului Little People responsabil de implementarea activitatilor terapeutice din spital pentru 10 luni de proiect): 10.000 lei

Chirie birou: 50.000 lei

Campionii
nostri

Numar
campioni
6

Valentin Dobrescu , din echipa Little People

In Ianuarie 2019 la un control de rutină am primit 2 vești care mi-au schimbat viata: am aflat ca sufar de o forma agresiva de cancer si ca sansa mea de a supravietui este intr-un spital din afara Romaniei. Am avut alaturi de mine familia și prietenii, care s-au mobilizat in campanii de fundrasing. Stiu cat este de important sa ai alaturi oameni care te sustin prin toate caile posibile si de peste tot din lume. Astazi sunt bine, sanatos! Dar stiu de aseemenea ca in lupta pentru viata fiecare suma stransa este vitala pentru tratamentul in cancer. De aceea aleg acum sa pedalez 500, 1000, 10000 km sau oricat este nevoie ca sa fac auzit strigatul de ajutor al pacientului oncologic. Vindecarea vine cu ajutorul lui Dumnezeu si al oamenilor, iar eu m-am convins de acest lucru!
Doar cand ajungi intr-o situatie limita, realizezi ca limita ti-o impui singur si o poti depasi oricand. Pentru ca doar TU hotarasti! Vino alaturi de mine si sustine cauza Little People!

Suma stransa: 1,400 lei


Sandu Iuliana

Buna, ma numesc Iulia si sunt speriata rau de tot de faptul ca particip pentru prima data la o cursa. Cu toate astea am decis sa ies din zona de comfort si sa fac acest pas, mai ales din cauza ca vreau sa sustin Little People Romania: Cursa impotriva cancerului! Fiind voluntar Little People si supravietuitoare de cancer la randul meu, stiu cata nevoie este de susținere pentru copiii care lupta impotriva cancerului si mai stiu cata implicare este, zi de zi, in cele 9 centre oncopediatrice din tara unde suntem prezenti alaturi de ei. Donatia ta ne poate ajuta sa aducem si mai multe zambete! Multumesc!

Suma stransa: 1,360 lei


Rada Petrișor , din echipa Road Runners

Cancerul ucide, fără scrupule, fără distincție, cu nici un sens….
Ucide chiar înainte să sperie.
În loc să-ți fie milă și să fugi în fața celor care îl au deja, gândește-te că mâine poți fi tu în acea situație!
Ești singur și dezamăgit de oamenii din jurul tău, pentru că le-ai dori
să-ți spună, să facă, să încerce ... dar viața lor continuă, pentru că sunt întotdeauna la fel.
Ești diferit…..Pierzi oameni care erau importanți pentru tine, pe care ai crezut că sunt prieteni, îi descoperi pe noi și apoi îi întâlnești pe cei fantastici cu care împărtășești aceeași cale și de la ei îți iei forța și seninătatea în momentele dificile, pentru că numai ei te pot înțelege.
Vrei să fii un ajutor pentru ceilalți ?!
Fă ceva, pentru că lumea s-a schimbat asupra ta și fiecare prioritate este diferită, iar boala te învață să poți să te mulțumești cu lucruri mărunte.
Dacă înainte erai fericit când ai escaladat un vârf de munte, după ore de mers, acum te bucuri când poți face o plimbare.
Dacă înainte erai entuziasmat de ideea de a merge la cine știe ce parte a lumii, să vezi cine știe ce peisaj, acum îți place să te ridici dimineața și să vezi munții care te înconjoară și care sunt un punct fix în vârtejul senzațiilor pe care le simți.

Nu vor să fie bolnavi !

Nu vor să fie tratați ca pe o persoană bolnavă. Au unele probleme fizice, dar nu sunt încă morți și nu pot aștepta evoluția evenimentelor într-un pat.
Trebuie să obțină putere și să reacționeze, să continue să aibă dorința și speranța de a trăi pentru a încerca din nou senzațiile care i-au făcut să se simtă bine în trecut, să încerce să schimbe ceea ce a fost greșit, să încerce să-și facă vise, fără a fi confundat ca altă ființă umană: creatură imperfectă, cu potențial mare.

Foarte des calea bolii poate fi o mare școală a vieții, momentul discernământului, acel moment în care poți înțelege cine te iubește și te respectă.
Este momentul creșterii interioare, a unei introspecții profunde, a evaluării și reevaluării momentelor pe care consideri că le-ai uitat, sau importante, sau nesemnificative.
Boala poate fi momentul transformării, al înțelepciunii, al unei priviri clare către tot ceea ce este în jurul nostru, spre noi înșine și pentru întreaga noastră viață.
Este momentul alegerilor importante, al clarității, dar mai ales este momentul curajului și al forței, momentul pentru conștientizare, analiză lucidă și autoevaluare, este momentul în care totul ni se pare diferit și suntem intoleranți la tot ceea ce este inutil și secundar pentru noi.
Însă pentru altcineva numai poate fi altă dată. Cea a întunericului total. Ultima.
Cu toții suntem diferiți în fața acestui test.
Cred că doar în durerea profundă a sufletului este posibil să înțelegem adevăratul mesaj destinat pentru noi.
Atunci, depinde de noi să continuăm viața cu o nouă conștientizare. Problema este că ești singur în această nouă viziune a lucrurilor.
Ceilalți au rămas „în urmă”, nu te înțeleg oricum... atunci trebuie să găsești un compromis, după ce ai trecut, după tot ce ai văzut, și ai suferit, ai dreptul să-ți cauți echilibrul și seninătatea respectând regulile tale și nu pe cele ale altora.

Când medicii vă spun că terapiile au funcționat, te simțiți ca un „supraviețuitor”.
Ai fi putut muri și în schimb ești încă în viață.
Ți-au dat o altă șansă!
Știi foarte bine că posibilitatea revenirii tumorii este mare, ești conștient că fizicul, nu mai este ceea ce era înainte și că va trebui să trăiești cu o grămadă de medicamente nu uiți niciodată, nu-ți mai faci planuri pe termen lung și că vei încerca să fi sănătos astăzi, mâine vom vedea.
Boala te-a învățat pur și simplu că în final lupți și învingi inamicul.
În timp, cicatricile de pe pielea ta se vor estompa.
Cei din sufletul tău vor fi noii tăi tovarăși de viață și te vor ajuta să nu uiți, îți vor spune cuvinte în momente de liniște profundă și îți vor reaminti că, oricum lucrurile merg, nu trebuie să pierzi niciodată speranța, nu trebuie să încetezi niciodată să lupți și să crezi în tine ... nu trebuie să pierzi niciodată voința de a trăi. .. Niciodată!


Suma stransa: 1,210 lei


Bastean Raul , din echipa Little People

Anul acesta sunt campion la Timotion. Pentru că vreau mai mult. Vreau să împărtăşesc experiența mea şi să vă îndemn să susțineți proiectul nostru. Alerg pentru că îmi pasă. Mă implic pentru că vreau să dăruiesc. Reciprocitatea acestui lucru este evidentă şi enormă.
Alerg din apreciere pentru faptul că pot face asta, pentru că am ceea ce alții se luptă să dobândească - sănătate! Alerg pentru mine şi pentru copiii cu care lucrez de doi ani de zile. Ei sunt pacienții internați pe secția de onco-hematologie pediatrică de la Spitalul "Loius Țurcanu" din Timişoara. Ne antrenăm zilnic psihicul împreună, ca să răzbim în lupta cu boala. Voluntariatul în Asociația Little People mi-a oferit perspective noi, poveşti de viață, exemple remarcabile despre: curaj, putere, voință şi perseverență. Şi toate astea de la nişte copii. Altfel de copii, cu totul speciali.

TIMOTION 2020 va fi în 10 mai. Mă poți susține donând şi TU! Accesează acest link si mă poți susține cu o donație pentru Asociația Little People România. Chiar dacă nu vii să alergi, poți contribui şi tu cu orice sumă. Astfel ne ajuți să fim în fiecare zi alături de copiii bolnavi de cancer din toate cele 9 spitale din România.
Şi dacă distribui postarea, pentru ca ea să fie cât mai vizibilă, e de foarte mare ajutor fiindcă astfel putem aduna cât mai mulți susținători.
Mulțumesc şi ne vedem la Timotion 2020!!!

Suma stransa: 1,000 lei


Mark Karman , din echipa Alergotura

Salut, sunt Mark!
Am 11 ani si sunt un baiat zburdalnic. Poate ma stii de la diverse curse de alergare.
Recent am trecut prin momente foarte grele, fiind diagnosticat cu o anomalie rara. Am fost operat si va trebui sa iau tratament toata viata. Dar eu nu renunt, voi continua sa fac sport. Voi alerga 10 km, da, ZECE!!!, la Tiomotion, pentru a sustine proiectul Little People - Cursa impotriva cancerului, deoarece am vazut ce mult inseamna o incurajare cand esti pe patul de spital.
Donatia ta ii poate ajuta sa aduca zambete copiilor bolnavi de cancer din cadrul Spitalului Louis Turcanu din Timisoara, sectia onco-hematologie. Multumesc!

Suma stransa: 540 lei


Elena Binzari

Intre 2012 si 2019 am facut parte din familia de voluntari ai Asociatiei Little People Romanie. Acum sunt in Franța, dar asta nu ma impiedica sa continui sa cred in calitatea serviciilor de suport oferite copiilor zi de zi in spitalele de oncopediatrie din Romania. Voi alerga 5km cu gandul la toti oamenii frumosi cu care am lucrat si la toti cei care continua sa o faca! Daca vrei sa sustii @asociatialittlepeople (si sa ma sustii) iti multumesc!

Suma stransa: 450 lei


Donatii directe

Calin Ilici 60 RON  
AKWEL 10,000 RON Suntem alături de copiii și tinerii din comunitatea Little People care luptă și înving frica și cancerul. Facem bine împreună!  
Karola Kalapati 50 RON  
Catalin VIRZOB 30 RON  
Raluca Erimescu 30 RON  
Bica Bogdan 50 RON  
FRANZ JAKOBY 30 RON  
Ramona Jakoby 30 RON  
Adrian Brisc 100 RON  
Natalia Dragu 30 RON  
Crăciun Adrian 100 RON  
Carmen Plop 40 RON  
Faur Miriam 50 RON Once a Little People Volunteer, forever a Little People Volunteer! 
VIOLETA IGNUTA 40 RON  
Anonim 10 RON  
Carpinisan Miruna 10 RON  
Petruta Cristian 110 RON  
Iuliu Silviu Teleoaca 50 RON  
Tiberiu Marius Bărburescu 10 RON  
Alina Belea 10 RON  
Cristian Sferle 60 RON  
Ana-Maria Duma 15 RON  
Gal Andrei 100 RON ... 
Vlad Banescu 10 RON  
Mariana Zekany 50 RON  
Nathalie Ogircin 50 RON  
Muresan Claudiu 500 RON Felicitari pentru campanie! 
Roxana Grunberg 10 RON  
Roxana Grunberg 10 RON  
Alina Agotici 30 RON  
Dobrican Claudiu 30 RON  
Diana Neteda 200 RON Sa sprijinim actitvitatile terapeutice Little people pt. cei 200 de copii de la Spitalul L Turcanu. 
Previous Next